Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Pahalta näyttää! Tämä pandemia kurittaa kaikkia turismista riippuvia talouksia ja sellainen on myös Teneriffan Puerto de la Cruz. Turismin varassa koko pikkukaupunki elää. Rokotteista tulee ne harvat myönteiset uutiset ja voimme vain toivoa, että ne ennättävät hätiin, ennen kuin konkurssiaallot pyyhkivät turismia ja ilmailua. Ilmeistä kumminkin on, että vaikka rokotteet kerkiäisivät ensi vuoden alkupuolella, tästä toipuminen vie vuosia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Eläkepapalta taas asiallista pohdintaa. Huoli on kova tulevaisuuden suhteen. Tämä tilanne kurittaa nyt meitä kaikkia niin täällä kotimaassa, kuin lomakohteissakin. Jälki tulee olemaan rumaa taloudessa kaikkialla. Sen verran olen saanut uutisia Puerto Cruzista, että juuri nyt siellä lomailee espanjalaisia matkailijoita, ja ainakin Pez Azul on täynnä tällä hetkellä. Toki lukuisat hotellit ovat edelleen suljettuina.

  Kirjoittelin kevättalvella tähän ketjuun, että ensi talvena emme matkustaisi Puerto Cruziin, mutta olen päättänyt kantaa pienen korteni kekoon tuon kauniin kaupungin puolesta, ja matkustan sinne, jos se vain on mahdollista. Pelkään vaan, että väliin tulee jäämään ensi talven matka. Jos tilanne ei olisi näin epävarma talven matkojen suhteen, varaisin heti lennot ja asunnon. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta matkojen toteutumisen suhteen. Enempää ei nyt voi tehdä.

  [​IMG]

  Tässä matkakuumetta nostattamaan kaverini Rn ottama kuva Puerto Cruzista tältä päivältä. Kuka tunnistaa paikan. Itselle tämä oli helppo.

  Positiivista tulevaisuutta kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Perjantai-iltaa vaan. Huomenna olisi tarkoitus ajaa Pohjanmaalle tapaamaan kaveriani Ru:ta ja hänen vaimoaan. Hehän asuvat vakinaisesti Puerto Cruzissa ja lomailevat nyt mökillään Suomessa. Siitä onkin jo nelisen kuukautta, kun on viimeksi nähty. Soiteltu toki olemme puolin ja toisin viikottain. Hauska nähdä heitä taas.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Siinä viikonlopun iloksi pari kuvaa tältä viikolta Puerto Cruzista. Antoisaa viikonloppua kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan. Onpa täällä taas hiljaista. Koitetaan kuitenkin pitää edes jonkinlaista eloa tälläkin palstalla, julkistamalla vaikkapa tietoa uutisesta, että Kanariansaarten hallinto on ottanut seuraavan vuoden ajaksi vakuutuksen koronaviruksen haittoja vastaan. Olettekin varmaan lukeneet asiasta muualta, mutta vakuutus kattaisi saarille matkustavan mahdollisen koronatartunnan kulut hoitoineen ja kotiutuslentoineen. Kannatettava ja kaunis ajatus sinänsä, mutta yleisesti ottaen mitenköhän tuo käytännössä toimii. Otetaanko saarille matkustatteassa kaikilta koronatestit, vai miten käytännössä voi matkaaja todistaa, että vaikkapa viikon matkalla tullut tartunta olisi juuri saarilta peräisin. Pidempiaikaisessa oleskelussa tuo lienee helppo todeta, mutta viikkonatkaajien kohdalla en usko vakuutusyhtiöiden kaikkitietävien, lain yläpuolella olevien vakuutuslääkärien hyvätahtoisuuteen sairastuneen hyväksi. Kaunis ajatus sinänsä saarten hallinnolta, mutta onkohan ihan loppuun asti ajateltu. Meille usein pitempiaikaista majoitusta harrastaville uutinen on toki tervetullut, jos siis taudista selviää ehjin nahoin. Taudin valitettavaa leviämistä, ja tarvittavia rajoituksia se ei kuitenkaan poista. Loma ei ole lomaa maskit päällä, ulkonaliikkumiskiellon vallitessa, jos taudin leviäminen alkaa uudestaan. Edessä on siis vaikeita aikoja niin saarten tulevaisuudelle, kuin matkustamiselle saarille. Matkustamisen pelkojen lievittämiseksi tuo vakuutus kai on suunniteltu, mutta onko se toimiva tapa, jää nähtäväksi. Kunhan vaan tuli mieleen, joten tämä siis vain omana ajatuksenani vallitsevasta tilanteesta.

  Tässä taas pari kuvaa tältä viikolta Puerto Cruzista kaverini Rn ottamina.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Toivottavasti tilanne helpottaa ja pääsemme vielä noihin maisemiin kulkemaan. Jos ei ensi talvena, niin sitten seuraavana. Kaunista kesäpäivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hiljaista on. Puerto Cruz ei vissiin ole ihmisten mielessä näinä vaikeina aikoina. Omaan elämään se liittyy edelleen koko ajan, kun olen siellä asuvien/työskentelevien kanssa melko tiiviissä kanssakäymisessä viikottain, joskus jopa useammankin henkilön kanssa. Viimeksi puoli tuntia sitten puhuin puhelimessa yhden siellä vakituisesti asuvan kanssa ja terveiset olivat, että hiljaista on kaupungin kaduilla.

  Äskettäin uutisoitiin, että kasvomaskia tulee kanariansaarilla tulee jatkossa käyttää aina ulkona oleskellessa ja kulkiessa. Lisäksi tupakointi on kiellettyä kävellessä ja ravintoloiden terasseilla. Samalla diskot, konsertit ja yleisötapahtumat kielletään. Kokoontumisrajoituksia kiristetään yli 10 hengen tapaamisia kieltämällä. Tuntuu näiden uutisten myötä varmistuvan se, ettei ensi talvena tarvitse Puerto Cruziin matkustaa. Halu matkustaa olisi kova, mutta järki toki sanoo, että kotona pysytään. Positiivista asiassa kuitenkin on, että lomapäiviä säästyy ja seuraavana vuonna voimme sitten viettää pidemmän loman tuossa hienossa kohteessa.

  Tässä pari ajankohtaista kuvaa Puerto Cruzista tältä viikolta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Hiljaista on Puerto Cruzissa. Toivottavasti tilanne raukeaa, ennekuin koko kaupunki kuolee turistien puutteeseen. Tuolla kuljetaan vielä, mutta milloin, jää nähtäväksi. Iloista kesäiltaa kaikille.

  edit kirjvihr
   
  Last edited: 13.08.2020
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Voi sentään, mikäs olisi aamuvarhaisella kävellä kauniita Puerton katuja, kokea päivän alkavan , se ihana tunnelma vanhassa kaupungissa, meren rannalla ja kaikkialla, puhumattakaan kauniista La Pazista!
  Noita kuvia Puertosta mielellään katselee, kiitos Antiguelle kun välität Puerton ajankohtaisia kuvia!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Juurikin noin Senorita1. Kiireetöntä elämää maailman parhaassa ilmastossa mukavien ihmisten keskuudessa. Saatan kuvitella itseni tuonne muutaman vuoden päästä.

  Kuulumisia liittyen Puerto Cruziin. Kävimme eilen tapaamassa neljää Puerto Cruzissa työskentelevää suomalaista, joilla siis joko oma yritys, tai ovat jossain suomalaisyrityksestä töissä. Jutunjuurta riitti illan mittaan, ja valitettavan yleinen puheenaihe oli tämä korona-tilanne ja sen vaikutukset ensi talveen ja heidän työskentelyynsä, ja sen työskentelyn mahdollisiin tulevaisuuden näkymiin. Hiukan pelotti kaikkia lähteä paikan päälle, sikäli-mikäli edes sinne pääsevät, ja kuinka monen mutkan kautta. Tulevaisuus on heille hämärän peitossa, mutta rohkeasti tulta päin oli heidän mottonsa. En voi toivottaa kuin onnea ja menestystä, ja antaa lupauksen, että paikan päällä nähdään, jos se vain suinkin on mahdollista. Tsemppiä teille kaikille ensi talven suhteen, ja kuten sovimme, kyllä me vielä Puerto Cruzissa nähdään, mutta milloin, on toinen juttu. Toivokaamme, että koronatilanne selviää pian ja pääsemme kaikki taas meille niin rakkaaseen paikkaan asustelemaan ja lomailemaan.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Selailin tapani mukaan Puerto Cruzin asuntotarjontaa ja vastaan tuli kuvan kattohuoneisto ja näköalat sen ikkunasta. Asunnossa luonnollisesti kaksi isoa parveketta, toinen ensimmäisen kuvan suuntaan, ja toinen aamupäiväauringon suuntaan vuorille. Aamiainen toisella parvekkeella auringonnousun katsellen ja illallinen toisella auringon laskiessa mereen Playa Jardinin taakse. Mitä mieltä, haluaisitteko katsella tuota näkymää joka päivä hamaan tulevaisuuteen.

  Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista Sunnuntaita kaikille. Tässä taas pari kuvaa helteisestä Puerto Cruzista.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Hiljaista on kaupungilla edelleen. Liekö yksi syy Puerto Cruzin +34 asteen lämpötila, josta sain puhelun muodossa raporttia hetki sitten. Se lämpötila alkaa olla jo liikaa, vaikka lämpimässä viihdynkin. Toki koronavouhotus on yksi syy, jopa pääasiallinen sellainen. Toivokaamme, että tilanne menee nopeasti ohi. Ihan vaan vaikka itsekkäistä syistä, jotta pääsisi taas ensi talvena paikan päälle Puerto Cruziin.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Jotta kaunis ja aurinkoinen Puerto Cruz pysyisi mielissämme, laitan lisää viime viikonloppuna otettuja kuvia paikan päältä kaikkien kaupungin ystävien iloksi.

  [​IMG]

  Martianezin rantamaisemissa sentään liikkuu jonkin verran väkeä.

  [​IMG]

  Vaikka eipä ole normaalia, että kauniina päivänä Martianezin ranta on näin hiljainen.

  [​IMG]

  Mikäpä olisi olla nyt tuolla kulkiessa. Itse kaipaan noita maisemia paljon ja ikävä sinne on kova. Varsinkin kun ymmärtää, ettei ensi talvena ole paikan päälle menemistä.

  Näillä mennään tänään. Lisää kuvia tulee taas pian. Pysykää tonteilla.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hiljaista on edelleen. Liekö syynä tieto, ettei Puerto Cruziin kenties pääse lainkaan ensi talvena. Huonolta näyttää, pakko sanoa, tai siis kirjoittaa, sillä rajoitukset jatkuvat, enkä suostu mihinkään matkustamaan, jos paikan päällä on maskipakko.

  Tässä taas pari kuvaa kesäisestä Puerto Cruzista, viime viikolta.

  [​IMG]

  Siellä se on, Senorita1sen ja monen muunkin suosikkihotelli Bahia Prinsipe san Felipe-hotelli, jossa meikäläisenkin on ollut ilo vierailla.

  [​IMG]

  Bahia Prinsipen kaunista puutarhaa allasalueineen alkaa olla jo ikävä. Ko hotelli lähestyy meitä aika ajoin sähköpostilla, mainostaen isojakin alennuksia, ilmeisen asiakaskadon vallitessa. Saas nähdä miten hotellien Puerto Cruzissa käy. Toivokaamme parasta, että tämä koronavouhotus loppuu, ja Puerto Cruz selviää, jotta pääsemme taas nauttimaan sen kauneudesta tulevaisuudessa.

  Rattoisaa Sunnuntaita kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Kiitos taas Antigue, mukavasta piristyksestä Puerto de la Cruziin, tuntuu mukavalta. Niin, tuo hotelli vaan on niin hyvällä paikalla,
  Myös tänne tuota hotellin lähettämää postia tuppaa harva se päivä, edullisia ja lupauksia loistokkuudesta varsinkin kaukaisemmissa kohteissa. Perheenjäseniä on majoittunut ko. hotelleissa maailmalla ja kokemukset on loistavia. Tämä Puerton hotelli vaan on jo iäkäs ja vaatisi täyden remontin , tosin se tietty tunnelma katoaa. Nyt vain pintapuolista korjausta ja ei ehkä niin parasta kun komeat huoneiden kalusteet on maalattu valkoisiksi, tietty arvokkuus on kadonnut, osa huoneista kun on saanut maalipeitteen.
  No makuasia kaiketi sekin on.
  Aurinkomatkoilla vielä on listoilla tuo hotelli mutta Tjäreborgilta tuli ilmoitus että ei ole valmismatkoillaan enää.
  Myös lento Tjäreborgin Turusta kaiketi on poistettu? jos nyt ylipäätään saarille lennetään.
  No eipä majoittumisia tarvitse surra kun ei edes tiedä miten seuraavan kauden matkojen kanssa käy.
  Olen aikani kuluksi katsellut vanhoja valokuvia ja sitä nuoruuden intoa nähdä tuota Puerton ihanuutta mitä koki niillä ensimmäisillä matkoillaan sinne. Miksi mahtaa muuttua kaikki tämän harmituksen aikana.
  Tuli mieleen miten aikoinaan siellä asukkaat, ei kaikki tykänneet turisteista ja oli tekstejä milloin missäkin maalattuina joissa pyydettiin turisteja häipymään.
  Muistavatko asukkaat tuota mitä joskus oli aika kiusallistakin lukea tekstejä, milloin missäkin mihin turistien olisi hyvä mennä!
  Nyt on hiljaiseloa , onkohan turistien vihaajat tyytyväisiä, kenties. tiedä sitä sitten.
  No onneksi kuitenkin meistä turisteista on pidetty kuitenkin melko kiitettävästi. osanneet kaiketi ymmärtää mikä vaikutus on turismilla.
  Aika hurjalta tuntuu tuo kun ei ole matkaa varattuna, ei ollut keväällä eikä tulevaan talveen, huh. ( Varattuna oli mutta nyt peruttu). Päästäänköhän vielä sinne, se jo on alkanut mietityttämään.

  Tuo kun hotellista noita tarjouksia tulee niin ei lainkaan kiehdo kun on niin vanhan ajan matkustaja että valmismatkoille vaan jos kumminkin jotain sattuu niin matkatoimisto hoitaa järjestelyt.

  Näillä on mentävä, kiitos kun saamme välillä kuvia ihailtavaksi ja toivoa ylläpidetyksi tulevaan matkaan, sitten joskus....

  Toivotaan toivotaan!

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tiistai-iltaa vaan. Tuli netissä vastaan seuraava kuva, ja se on mielestäni niin hieno, että haluan jakaa sen iloksenne myös tällä palstalla. Kuva suurenee klikkaamalla.

  [​IMG]

  Huikea kuva 1970-luvun Puerto Cruzista. Mitä mieltä olette? Illanjatkot kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Ihana! Ihana! x 1
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lauantaita vaan kaikille. Hiljaista on edelleen. Laitan taas pari kuvaa Puerto Cruzista iloksenne. Noi on otettu viime viikolla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  La Paziin nousevien rappusten alapäästähän nuo on otettu. Kyllä olisi kiva taas päästä kiipeämään tuostakin kohtaa rappuja ylös ja ihailemaan maisemia. Josko vuodenvaihteen jälkeen taas pääsisi. Lomaa olisi silloin tyrkyllä. Puerto Cruziin en kuitenkaan matkusta niin kauan, kun maskipakko on päällä lentokoneissa tai paikan päällä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hiljaista on palstalla edelleen. Laitan taas mutaman kuvan Puerto Cruzista iloksenne, jotta se ei ihan kokonaan unohtuisi mielikuvissamme. Kaverini R otti tänään muutamia kuvia, joita postailen tänne pitkin viikkoa. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Siinä kenties Puerto Cruzin kauneinta kauppa-aluetta La Pazissa. Näyttäisi kuvista tänään olleen paikalla jonkinlaista kirppistoimintaakin. Ilmoissakaan ei ole kuvien mukaan valittamista. Hiljaista edelleen on, mutta hiukan enemmän turisteja näkyy jo katukuvassa. Usko turismin paluuseen on ilmeisesti kuva, kun merivesialtaat on taas Lago Martianezilla täytetty tällä viikolla, kuten päivän viimeisestä kuvasta näkyy.

  [​IMG]

  Niin kauan kun uskomme tilanteen paranevan, on vielä toivoa, että niin käy. Pitäisiköhän alkaa suunnitella matkaa Tammi-Helmikuulle...;)
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 15. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  Kiitos taas kuvista. Mukava katsella noita maisemia ja haaveilla talven matkasta. Saa nähdä kuinka käy, helpottaako tautitilanne ja päästäänkö taas matkailemaan? Kyllä täältä pohjolan perukoilta olisi mukava päästä vähän mukavampaan ilmastoon edes vähäksi aikaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Perjantai-iltaa vaan kaikille. Hiljaista on kuulemani mukaan Puerto Cruzissa edelleen. Toki muutamia suomalaisia on paikalle jo eksynyt ja kotoiset yrittäjämmekin ovat suurelta osin avanneet yrityksensä. Rohkeimmat ovat siis talvensa siellä aloittaneet. Itsekin suunnistan siihen suuntaan, mikäli maskipakko kadulla kulkiessa poistuu.

  [​IMG]

  Liiketiloja on paikallisen agenttini mukaan enenemässä määrin nyt tyhjillään, mutta tämä lehti/kirjamyymälä pitäneen myllerryksessä pintansa.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Näissä kuvissa La Pazin kauneus pääsee oikeuksiinsa, varsinkin tämän viikon Puerto Cruzin kauniissa auringonpaisteessa Sitä paitsi nuo molemmat talot näyttävät mielestäni ihan kodeilta, mihin voisi vaikka hetimiten muuttaa. Näin tällä kertaa. Iloista viikonloppua.
   
 17. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  52
  Hienoja kuvia A. Kyllä ei uskalla ensitalvena matkustaa.. Kevään 9vko,oliko koronaa vai ei taudin jälkioireet koko kesän syksyyn asti. Kesällä 9vkoa antibioottikuureja..vielä lisää. Väsymystä. Välillä olo pirteä.. Sitten taas veto pois. Nyt taas ihan ok.. Lääkärien mukaan sairastimme koronan, luultavasti.. Mutta jälkioireet eivät olleet helppoja. Toivottavasti maailma voittaa tämän taudin.. Onpahan ollut vuosi.. Terkkuja kaikille.. Senioritalle ja miehellesi erityisesti.. T J&T
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Kyllä vaan , kauniita kuvia rakkaasta Puerto de la Cruzista!
  Oikein paljon kiitoksia J&T terveisistä, voi sentään tuon taudin kamaluutta. Sitähän sanotaan että voi tulla rajunakin tuo tauti, kuulostaa kyllä tuolta Koronalta. Huh huh. Voi mahdotonta, toivotaan että alkaisi jo helpottamaan , pitänyt nyt kauan otteessaan!
  Ei ole enää uskoa että ensi kaudella Puertoon voitaisiin mennä, tuntuu pahalta,
  Kyllä vaan sitä toivoo että tautiin saataisiin rokote.
  Meillä meni maalismatka ja sitten tuleva marrasmatkakin, itse peruttiin kun jotenkin uumoiltiin että pahemmaksi menee.
  Hotellilta tulee postia harva se päivä, hätä niilläkin on asiakas kadosta, Tjäreborgilla ei edes listoillaan enää Bahia Principe san Felipeä, En tosin ole katsonut onko vielä AM lla se listoillaan.
  Nyt eletään jokseenkin omissa oloissa, koitetaan välttää mokomaa tautia.

  Näillä nyt mennään, kaikille nyt voimia tähän hankalaan aikaan. Kaikkea hyvää teille J&T !

  Parhain terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos taas kommenteista. Noinhan se on, että tuskin ensi talvena tarvitsee Puerto Cruzin suuntaan edes haaveilla. Toki ikuisena optimistina olen jättänyt kesälomani ym vapaat kaikki käyttämättä, jos kuitenkin sydäntalven pimeimpien hetkien ja kylmimpien viimojen aikaan tapahtuisi parannus tilanteeseen taudin osalta. Silloin olen valmis suuntaamaan samoin tein Puerto Cruzin suuntaan. Jos näin ei käy, säästyypähän lomapäiviä seuraavalle talvelle, jolloin voin viipyä noissa maisemissa pidemmän aikaa.

  [​IMG]

  Ilo olisi taas kulkea noissa maisemissa. Saas nähdä miten meitin käy. Kaverini Ru, joka on juuri nyt kotosuomessa, on lähdössä vaimoineen takaisin Puerto Cruziin Marraskuun alkupuolella, he kun siellä asuvat valtaosan vuodesta. On mielenkiintoista seurata, miten heidän lentojensa kanssa käy.

  Voimia Soikkelille jälkioireisiin ja Senorita1selle pettymykseen matkan peruuntumisen takia. Samoin kuin kaikille muillekin, joihin tämä tilanne vaikuttaa. Kyllä me kaikki vielä Puerto Cruzissa aikaamme tulemme viettämään. Iloista viikonloppua kaikille.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sunnuntai-iltapäivää vaan.

  Hiljaista on kanariakeskusteluissa edelleen, eikä toki ihme kun on kovin epätodennäköistä pääseekö sinne koko talvena matkustamaan. Mieli edelleen tekisi, mutta niin kauan kun saarilla on tuo typerä maskipakko, en sinne matkusta. Nyt joku ihmettelee, miksi pidän maskipakkoa typeränä, joten vastaan siihen samantien sanomalla, että 80% ihmisistä ei osaa maskia oikein käyttää, kun eivät vaihda sitä tarvittavan usein, lääppivät käsillään sitä maskia ja käyttävät monasti jopa päiviä samaa tuotetta. Tiedän mitä mediat päättäjineen meille maskin käytöstä valistavat ja kuinka tärkeänä sitä pitävät, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sen käytöstä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Itse en siis maskin kanssa suostu kulkemaan, joten kotimaan kamaralla pysytään siihen saakka, kun moinen pakko on saarilla vallitseva. Uskon, että hyvällä hygienialla ja sopivilla etäisyyksillä muihin ihmisiin sekä muita kunnioittavalla tavalla yskiä hihaan tai muuhun esteeseen, saavuttaa paremman turvan tätä vallitsevaa virusta vastaan. Toivon siis hartaasti tämän vouhotuksen loppuvan ja matkustamisen palaamaan edes jonkinlaisiin uomiinsa. Sitten Puerto Cruz taas kutsuu ja koitan kantaa vaatimattoman panokseni rahallisessa muodossa siellä asuvien hyväksi.

  Terveyttä kaikille.
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Moi vaan taas. Mitään uutta ei omien matkasuunnitelmien suhteen ole tarjolla, mutta uutisia matkustamisen suhteen kyllä. Kaverini Ru, joka asustaa vakinaisesti Puerto Cruzissa, on nyt jumittunut vaimoineen Suomeen Kanariansaarten lentojen peruuntumisen takia. Marraskuulle on toki heillä varattuna suorat Finnairin lennot, mutta niidenkin suhteen on noussut synkkiä syyspilviä lennon toteutumisen eteen. Lentoa ei ole vielä peruttu, mutta vaatimus 48 tuntia ennen lentoa käydystä koronatestistä tekee asiasta vaikeaa. Olisi helppo todeta, että käy vaan testissä, mutta ongelmaksi muodostuu, pääseekö julkisen puolen testiin ja yksityisen puolen 300 Euron testi on silkkaa rahastusta ihmisten ryöstämiseksi. Varsinkin kun yksisuuntainen lento maksaa 200 Euroa Reina Sofialle. Ru epäili, että tämä talvi vietetään kotimaassa, harmitellen, että vuokra Puerto Cruzin asunnosta juoksee koko ajan. Helpoksi ei matkustamista siis ole tehty tämän vouhotuksen aikana. Näinpä omatkin suunnitelmat ovat täysin jäissä, vaikka toivekkaana olenkin säästänyt kaikki lomapäivänäni ensi talvelle. Ikuisena optimistina kun jaksan uskoa parempaan tulevaisuuteen.

  [​IMG]

  Kuka muu haluausi juuri nyt kävellä tuon Botanicon apteekin liepeillä noissa aurinkoisissa lämpötiloissa tämän kotosuomen kaamoksen sijaan. Kuva eiliseltä toisen kaverini Rn ottamana.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sunnuntai-aamupäivää taas. Hiljaista on sattuneesta syystä edelleen keskustelu Kanariansaarten matkailusta, kiitos näiden rajoitteiden. Näillä kuitenkin mennään, kun matkaaminen ei em syistä onnistu. Tässä taas pari kuvaa tältä viikolta Puerto Cruzista Tucanin-Botanicon välimaastoista. Kuvat kaverini Rn ottamia ja ne suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kuten kuvista näkyy, niin hiljaista on.

  [​IMG]

  Vielä lepopäivän iloksi kukkakuvaa. Pysykää terveinä.
   
 23. rakkauttavain Jäsen

  liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  20
  Oih noita kuvia !!! ihan sydäntä särkee !
  Casablancaan olisimme marraskuussa majoittuneet...... toivottavasti ainakin ensi syksynä mahdollista. Nyt vain kuvista fiilistelyä. Aurinkomatkat palautti hyvin nopeasti heti peruutusilmoituksen jälkeen koko varausmaksun takaisin, samoin Finnair ateriamaksujen osalta. Säästöön tulevaa varten , terveyttä kaikille tulevaan flunssakauteen .
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Noin se on Rakkauttavain. Joudumme elämään kaipuutamme Puerto Cruzia kohtaan tällä hetkellä nyt täällä kotimaassa vain kuvien kautta, kun matkustaminen sinne on juuri nyt kovin vaikeaa. Kaverini Ru vaimoineen joutui taas siirtämään kotimatkaansa Puerto Cruziin ties kuinka monennen kerran lentojen peruuntumisen takia, ja he ovat jo varautuneet siihen, että joutuvat viettämään ensi talven kotisuomessa.

  Toisen Puerto Cruzissa asuvan kaverini Rn mukaan sekä Pez Azul, että Casablanca ovat jotakuinkin täyteen myytyjä, ja jopa suomen kieltä turistien suusta kuulee kaduilla yhä enemmän. Liekö talvehtijoiden ansiota, vaiko miksi. Jonkin verran turisteja, myös siis suomalaisia siis noissa hotelleissa majailee.

  Sitten iloisia uutisia Puerto Cruzin suunnalta, nimittäin viimeisin sinne avattu suomibaari Bar Walhalla täytti tämän viikon Keskiviikkona 21.10 yhden vuoden, ja juhlat olivat kuulemani mukaan onnistuneet. Ollessani yhteydessä Bar Walhallan omistajaan Jn kanssa, kertoi hän myös iloisia uutisia, kuinka asiakkaita on vallitsevasta tilanteesta huolimatta riittänyt, jopa useita eri kansallisuuksia, joten hänen mukaansa tulevaisuus baarin osalta näyttää lupaavalta. Tsemppiä ja menestystä Bar Walhallan, toki muidenkin suomiyrittäjien suuntaan ja toivomus, että tapaamme mahdollisimman pian, toivon mukaan jo tänä talvena.

  Oma matkakuume kasvaa koko ajan, ja olen säästänyt lomapäiviäni , jotta voisin taas tuohon kauniiseen kaupunkiin matkustaa. Olen varautunut pitämään lomani Tammi-Helmikuun, tai Helmi-Maaliskuun aikoina, siis jommin kummin parin kuukauden ajan, jos ajat sen sallivat. En kuitenkaan edelleenkään suostu paikan päälle Puerto Cruziin matkustamaan, jos ulkona liikkuessa on maskin käyttöpakko, saati nyt huhuissa liikkuva ulkonaliikumiskielto. Kuulemani mukaan paikan päällä Puerto Cruzissa maskipakosta on alettu lipsua, ja yhä useampi kapinoi sitä vastaan. Monille riittää, että kantavat maskia mukanaan ja kehotuksesta sitten sen naamalle nostavat, jos poliisilta siihen käskyä tulee. Saas nähdä miten matkustamisen tänä talvena käy. Lomaa pidän, mutta missä, on toinen juttu.

  Iloista viikonlopun jatkoa kaikille.
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sain tänään taas viestiä Bar Walhallan suunnalta, että heillä olisi nyt kaikille halukkaille taidetta tarjolla, paikallisen taiteilijan Max Cantrellin maalaamina. Tässä ensimmäisenä tuttu hahmo, joka ei esittelyjä kaipaa.

  [​IMG]

  Tämä taasen hiukan "tuntemattomammat" suuruudet Bette Davis ja Keith Richards, joista maalatut taulut on mahdollista tilata Bar Walhallan henkilökunnan kautta. Ymmärsin, että valmiit taulut, kuten Marilyn tuossa edellä ovat pian Bar Walhallassa nähtävillä. Tarjolla myös muutama rohkeampi naisfiguuri taideteoksen muodossa. Jos kiinnostaa, niin käykääpä katsomassa, jos Puerto Cruzissa nyt olette tai sinne talven aikana suuntaatte.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tässä kaikki tällä kertaa. Antoisaa tulevaa viikkoa kaikille.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti