Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Iloisia uutisia Teneriffalle ja Gran Canariallekin meneville. Näillä näkymin 19.11 toteutuu lento Teneriffan Reina Sofia kentälle, joten pääsette nauttimaan saarten lämmöstä ja maisemista. Kaverini Ru sai varattua itselleen ja vaimolleen lennot tuolle päivämäärälle, joten pian he taas kulkevat kotonaan Puerto Cruzissa katselemassa näitä maisemia.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Hauskaa matkaa kaikille teille onnellisille, joilla siihen on mahdollisuus.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Iltaa taas. Olisi toki hauskempaa kirjoitella täällä, jos joku muukin vaivautuisi kirjoittamaan, mutta näillä mennään. Tuolla toisella palstalle kiukutellaan, kuinka olen muka ominut palstan blokikseni, mikä on niin naurettava väite, ettei typeryydellä ole mitään rajaa. Haluan edelleen korostaa, että mikään, eikä kukaan estä halukkaita tänne kirjoittamasta. Siitä vaan kirjoittamaan, sana on vapaa, jos jotain kirjoitettavaa on. Näin se on ihmiset, se on ihan pelkästään teistä itsestänne kiinni, haluatteko kirjoittaa tälle palstalle. Toki se vaatii rekisteröitymisen, mikä kuitenkin ehkäisee tehokkaasti asiattomuudet, mitä joissain muilla palstoilla esiintyy.

  Tässä pari hyvää uutista, ainakin minun mielestäni. Kanarialle lentää 19.11 charterlento, jotta monet halukkaat voivat sinne nyt matkustaa. Tämä lienee useimpien tiedossa, mutta jos joku ei asiaa tiennyt, niin nyt sekä Teneriffalle, että Gran Canarialle on siis mahdollista päästä, jos lähtijöitä on tarpeeksi. Liittykää mukaan.

  Omista ystävistäni Ru vaimoineen pääsee nyt vihdoin palaamaan täältä kaamoksesta kotiinsa Puerto Cruzin lämpöön. Olen vilpittömästi onnellinen heidän puolestaan. Toinen ystäväni R, joka siis asuu Puerto Cruzissa vakituisesti sai vihdoinkin pikakirjeensä, jonka lähetin 1. Heinäkuuta. Tämä kertoo jotain näistä vaikeuksista, mitä koronavouhotus on saanut aikaan. Pikakirjeen matka Suomesta Puerto Cruziin kesti siis yli 4 kuukautta. Loppu hyvin, kaikki hyvin, ja R on tyytyväinen lähettettämiini juttuihin.

  R lähetti taas kiitoksena muutaman kuvan iloksemne. Kuvat suurenevat klikkaamalla

  [​IMG]

  San Telmon rannan elämää olisi kyllä kiva katsella sekä kuunnella.

  [​IMG]

  Tuolla kirkon puistossa istuskelu maistuisi myös. Lisää kuvia tältä päivältä tulee myöhemmin. Pitäkää itsestänne huolta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Ihana! Ihana! x 1
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Antiguelle,
  Kiitos taas kuvista ja uutisista että halukkaat pääsevät Puertoon. Oi kyllä on ottanut koville kun tähän aikaan aina olemme siellä juhlistaneet nuoruudesta asti jatkunutta liittoamme, nyt on vain katsottava valokuvia viime vuoden marraskuun alkupäiviltä miten ihanaa taas jälleen kerran olisi olla unelma kohteessamme. Ehkä joskus vielä sinne on mahdollisuus mennä.
  Niin kaunista katseltavaa , joskin vähän raastavaa katsella kun ei siellä olla nyt.
  Hyvä on näitä tuntemuksia tänne kirjoittaa, viis siitä mitä kukin ajattelee jostain että pitäisi blogia. Nämä tunteet vaan on niin aitoja.
  Kiitos sinulle että jaksat pitää yllä tätä palstaa,
  Eilen olisimme todennäköisesti juhlistaneet onneamme Cafe Vista Paradisossa:)
  Nyt täällä sateisessa kotimaisemissa.
  Mutta eiköhän tästäkin selvitä.
  Terveisiä tutuille ja kaikille joilla on kaipuu Puerto De la Cruziin.

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  58
  Kaipuuhan se on Puertoon, mutta minkäs teet, täytyy vain odotella parempia aikoja. Itse olen vain sellainen "viikkoturisti" kun lomaa on vähän. Yleensä olen lomaillut Puertossa alkuvuodesta, mutta saa nähdä kuinka ensi vuoden loman käy. Saarilla on onneksi koronan suhteen parempi tilanne kuin mantereella, mutta aika paljon rajoituksia on silti voimassa. En kyllä haluaisi viettää lomaani maski naamalla joka paikassa, joten ehkä ensi talven loma jää väliin. Sukulaiseni, joka jo useiden vuosien ajan on viettänyt Puertossa n puoli vuotta, lähti matkaan marraskuun alussa ja siellä he nyt oleilevat kevääseen asti. Eräs ystäväni, joka omistaa asunnon mantereella lähti myös matkaan lokakuun lopussa, eli kyllä Espanjaan talviasukkaita ainakin jonkin verran lähtee kaikesta huolimatta. Suomi24:llä käyn joskus vilkaisemassa, josko sinne olisi jotain järkevää juttua tullut, mutta suljen koko palstan äkkiä kun jutut on sitä samaa soopaa. En ymmärrä /jaksa käsittää haukkuja siitä, että A pitää täällä blogiaan, ja kaikkea sitä muuta roskaa, mitä ihmiset(kait aikuiset) sinne kirjoittavat.Kiva kun edes joku vielä kirjoittaa tällekin forumille. Ja aina voi olla lukematta, jos niin kovasti mielensä pahoittaa. Aikaisemmin tämä oli vielä hyvä infokanava kun jotain asiaa halusi kysellä, nykyään melkein kaiken löytää muilta kanavilta ja siksi tämä on ehkä jäänyt vähän pienelle käytölle/huomiolle. No, tulipa vuoddatusta kerrakseen, anteeksi kaikille tasapuolisesti. Hyvää syksyn jatkoa joka tapauksessa, ja ajatuksin ja muistojen siivin Puertoon.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
  Mukavaahan se olisi jouluksi lennähtää pimeästä adventtiloskasta Puerton lämpöön, vaan jäänee papalta lentämättä. Toivoin rokotteesta apuja tilanteeseen, mutta nyt alkaa usko hiipua. Tämä viruspirulainen muuntuu jo sitä vauhtia, ettei tulevatkaan rokotteet pysy perässä ja ensimmäistäkään ei ole saatavilla. Meikäläisen ikäisten pitää suhtautua riskiin vähän vakavammin. Nuoriso selvinnee viruksesta jatkossa aina vaan helpommin.

  Ei ole silmiin sattunut, mitä on tapahtunut ulkomaalaisten omistamalle asuntokannalle Kanarialla. Saksalaisillahan on ollut hallussaan kokonaisia kaupunginosia. Espanjan lainsäädäntö ainakin mantereella on asuntovaltausten yhteydessä metka. Ihan helposti et heitäkään sisälle murtautunutta asukasta omistusasunnostasi pihalle. Häätäminen maksaa maltaita ja vie aikaa. Jos koronan takia joutuu jättämään omistuskämppänsä pitemmäksi ajaksi, voisi kuvitella, että asiaintila hermostuttaisi. No, pääsääntöisesti talot on täynnä murtohälytysjärjestelmiä ja omistajilla sopimuksia vartioliikkeiden kanssa, mutta silti alitajuntaa jäytäisi.
  Koronan aiheuttama poikkeustila näkynee turistibisneksen taseessa pitkään ja usea yrittäjä joutuu lyömään lapun luukulle. Kun ja jos pandemia saadaan hallintaan, käynnistynee toipuminen nopeastikin, vaan sitä kauemmin se vie, mitä kauemmin virus eri muotoineen jyllää.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Kiitos kaikille kommenteista. Kaipuu Puerto Cruziin on ollut kova ja tuntuu vaan voimistuvan kun vuodenvaihde lähestyy. Olen yhteydessä siellä asuviin lähes päivittäin, eikä se helpota asiaa yhtään. Mielelläni istuskelisin päivää jus nyt Charcon puistokahvilassa kahvikupin ja kakkupalasen kera.

  [​IMG]

  Tai sitten vaan katselemassa paikallisten asukkaiden elämää itse puiston lukuisista penkeistä.

  [​IMG]

  Lämpöä, elämää ja hyvää oloa tarjoaisivat nuo maisemat juuri nyt. Mutta kun on se maskipakko ja muut rajoitteet riskeineen, ilman varmaa tietoa paluulennosta, täytyy tyytyä vain muistelemaan aikaa noissa maisemissa. Onneksi voin siirtää lomaani vielä jonkun aikaa, joten pieni toivon kipinä tämän talven suhteen elää vielä. Ohuesti, mutta kuitenkin. Aurinkoista päivää kaikille.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Silmukka kiristyy edelleen saarten ympärillä ja tämän talven matkat sen kun karkaavat yhä kauemmaksi. Pahalta näyttää juuri nyt, pakko on pettyneenä niin todeta.

  Eläkepappa tuolla aikaisemmin otti puheeksi Puerto Cruzin asuntokannan ulkomaalaisten omistajien kohdalta. Jonkin verran olen seurannut asuntojen hintakehitystä Puerto Cruzin alueella, ja kesällä, sekä alkusyksystä näytti hintataso alkavan pudota hyvilläkin alueilla, kuten Botanico, mutta nyt vuoden lähestyessä loppuaan, hinnat ovat taas hiukan nousussa. Näin myös vuokrattavien kohdalla, ainakin monen seuraamani asunnon kyseessä ollessa. Kummallinen kehitys hintojen suhteen tilanteessa, jossa turisteja ei ole, eikä paljoakaan paikalle saavu. Silkkaa epätoivoako, vai laskelmoivaa bisnestä, se jää nähtäväksi.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kuvat suurenevat klikkaamalla. Hiljaista on kalasataman liepeillä edelleen. Rannassa sentään muutama ihminen, mutta kadut kyllä liian rauhallisia.

  Iloista viikonloppua kaikille.
   
 8. rakkauttavain Jäsen

  liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  24
  Voi señor/señora Corona mitä oletkaan saanut aikaiseksi!!!
  Tuolla rakastamassamme kaupungissa sitä tällä hetkellä nautiskeltaisiin ilman sinua. Oletko ystävällinen ja katoat mahdollisimman pian, por favor! ¡Gracias!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  13
  Toivotaan että tämä tuleva rokote auttaisi ja saataisiin korona hallintaan.
   
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Iltaa vaan kaikille.

  Tänään oli onnen päivä monille Kanariansaarten ystävälle, kun kello 14.00 starttasi tilauslento Helsingistä Teneriffalle ja sieltä Gran Canarialle. Mukana lennolla, mikä yhä on ilmassa matkalla kohti Reina Sofialle on myös kaverini R vaimoineen. Vastassa minua oli hyväntuulinen pariskunta, kun heidät kesken työpäiväni kävin noutamassa Stadista, kuskatakseni Helsinki-Vantaalle ennen 14.00 lähtevää lentoa. Oli ilo kuulla, kuinka he odottivat huomisen aamun herätystä lämpimässä ilmanalassa ja aamukahvien nauttimista aurinkoisella parvekkeella. Kyllä kelpaisi, totesin ja mietiskelin mielessäni, että mitenköhän pääsisi matkaan mukaan. Lentokentälle saavuttuamme, ja heidän laukkujaan autoni takakontista nostaessani, kehotin heitä ottamaan juuri silloin kaiken irti Stadin Marraskuisesta harmaudesta ja sateesta, sillä tästä he eivät pääsisi nauttimaan seuraavaan puoleen vuoteen. Eipä kuulemma niin väliä, vaikka tämä kaamos unohtuukin, oli vastaus kuin yhdestä suusta.

  [​IMG]

  Noissa maisemissa he sitten pian kuljeskelevat. Ihan pikkasen käy kateeksi, mutta sillä lailla positiivisesti. Olisinpa voinut lähteä mukaan, mutta ei, joten ajoin takaisin Stadiin ja palasin sorvin ääreen tekemään tulosta yhteiskuntamme hyväksi ja vähän myös oma kukkaro mielessä. Turvallista lentoa heille ja kaikille muille onnelliselle, jotka tuossa yhä taivaalla olevalla lennolla olette. Nauttikaa Kanarian lämmöstä, meikäläinen jatkaa taas huomenna sorvin ääressä täällä kotosuomen tihkusateessa ja ankeasssa harmaudessa, mitä Marraskuu pahimmillaan tarjoaa.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Huomenta vaan. On ollut ilo huomata, kuinka naapuripalstalla on taas keskustelu alkanut sujua järjellisessä kontekstissa. Tätä on odotettu ja kaivattu. Toivokaamme, että tilanne siellä pysyy järjellisenä, ja ylläpito saa pidettyä häiriköt poissa.

  Sain eilen terveisiä Puerto Cruzista, soitettuani kaverilleni Rlle. Hyvin oli matka sujunut, ja jo samana iltana heidän kotiinsa saavuttuaan, tuli viesti, että kotona Puerto Cruzissa R ja hänen viehättävä vaimonsa istuivat keskiyön kahveilla parvekkeella, lämpötilan ollessa +22 astetta. Perjantaina sitten soitettuani R kertoi, että joutui tulemaan sisätiloihin puhumaan, kun parvekkeella lämpötila mittarin mukaan huiteli +29 asteen lukemissa. Kuka muu näitä jorinoita lukeva haluaisi olla Puerto Cruzissa juuri nyt. Lähtisin heti, jos se olisi mahdollista. Lomien suhteen toki on, mutta lennot, karanteenit, yms vouhotus pitävät meikäläisen vielä kotomaassa. Säilyypähän lomat, ja ensi talvena on sitten mahdollisuus olla pidempään paikan päällä tuossa kauniissa kaupungissa.

  [​IMG]
  Kuva suurenee klikkaamalla.

  Tuon kuvan ilokseni/iloksemme lähetti toinen kaverini J, työskentelee yhdessä Puerto Cruzin suomibaareista, jossa musa on rokkia ja ihminen viihtyy. Puerto Cruzissa hän ja ihastuttavan valloittava tyttöystävänsä J elelevät ja lähes kaikki kaupungissa talviaan viettävät tietävät keistä on kyse, mutta täällä se jääköön tarkempien nimien osalta salaisuudeksi. Toivon hartaasti, että heidät tapaan vielä tänä talvena, kuten toki muutkin kymmenet tutut.

  Iloista Sunnuntain jatkoa.

  edit kirjvihr
   
  Last edited: 22.11.2020 klo 09.15

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti