Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Vähän taas nykypäivän turinoiden sekaan äiitä historiakuvia Puerto de la Cruzista. Kuva San Telmolta 1963:

  [​IMG]

  Jonkin verran on maisema tuosta muuttunut. Hotellit Catalonia Las Vegas ja Valle Mar kiiltelevät uutuuttaan ja San Telmon pikkukirkko on erivärinen kuin nykyään. Suurin yllätys löytynee noiden hotellien ja Avenida de Generalissiman ja sen taustalla olevan Martianezin alue, jossa banaanipeltoja ja viljelysmaata vielä 50-vuotta sitten. Jonkinlaiset merivesialtaat kuitenkin paikalta jo tuolloin löytyivät.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lisää tunnelmakuvia San Telmolta, nyt vuodelta 1962:

  [​IMG]
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tulevan talven Puerto Cruzin karnevaalien kunniaksi historiakuva Avenida de Colonilta vuodelta 1972:

  [​IMG]

  Jos mahdollista kannattaa suunnitella matkansa Puerto Cruziin nimenomaan karnevaalien aikaan. Silloin nähtävää, koettavaa, sekä juhlintaa riittää yömyöhään saakka. Karnevaalit on koettava ainakin kerran elämässä. Meille 2018 karnevaaleista tulee toiset, joista paikan päällä Puerto Cruzissa saamme nauttia.
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tänään astuimme taas askeleen lähemmäksi tulevan talven lomamatkaamme Puerto de la Cruzissa. Kävin nimittäin vaihtamassa puhelinliittymäni Elisasta Telian liittymään, missä reissudataa se tarvittavat 10GB sain sopivaan 22.90 hintaan. Elisallahan sama paketti olisi maksanut 29.90e. Samalla otin vielä tablettiinkin oman 10GB yhteyden 14.90 euron hintaan. Jos jotain viime reissullani Puerto Cruzissa pari viikkoa sitten opin, niin sen ainakin, että ilman toimivaa nettiä elämä on paljon hankalampaa, kuin kuvittelinkaan. Kai tuo netinkäyttö vaan on niin arkipäivää nykyään, ettei sitä ilman enää toimeen tule. Sitä paitsi yllättävän paljon menee rahaa siihenkin, että istuskelet kahviloissa hoitamassa nettiasioita vaikkapa vain pariinkin kertaan päivässä. Otetaan esimerkki, kahvi + vesipullo PPssä 2.50e 2 kertaa päivän aikana, tekee netinkäytössä 5e päivässä pelkästään tuon osalta. Kuukaudessa summa onkin sitten huomattava. Siksi kotimainen liittymä mukaan ja sen 10GB voi käyttää liittymän hintaan sisältyvänä. Bonuksena nykyiseen liittymään tulee puhelut ja tekstarit ulkomailla kaupan päälle. Ei siis huono asia tuokaan.

  Näin siis yksi asia on hoidettu tulevan matkamme suhteen kotiinpäin. Montaakaan viikkoahan ei enää lähtöön ole.;)
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tuolla sukkuloidaan muutaman viikon päästä, eli Avenida de Colonilla ja Lago Martianezilla. Tämä kuva vuodelta 1977. Huomatkaa, kuinka nykyisellä kävelykadulla tuolloin vielä oli henklöautoille parkkipaikkoja. Kenties turistimäärät tuolloin olivat pienempiä, kun sekaan autoja mahtui.

  [​IMG]

  Enpä malta odottaa, että tuonne käyskentelemään pääsen. Tähän Marraskuun sateiseen ja pimeään iltaan jo tuon maiseman näkeminen piristää ja laittaa positiiviset ajatukset liikkeelle.
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lomamme lähenee. Pian famigliamme suunnistaa taas kohti Puerto de la Cruzia viettämään leppoisia lomapäiviä ja kokeilemaan oikeaa arkielämää kuuman auringon alla. Tänä viikonloppuna olemme olleet hiukan sukuloimassa ja taloomme saapuivat talovahdit, sekä kissaamme Elmeriä hoitamaan valikoidut nuorison edustajat ovat nyt kokeilemassa, miten nuo kaksi kissaa tulee toimeen keskenään. Ongelmiahan on ollut, tosin viime talvenakin Elmeri ja Hugo sitten loppujen lopuksi tulivat toimeen keskenään, kunhan tottuivat, mutta silloin olimmekin vain Sarah yhden viikon poissa, sekä allekirjoittanut neljä viikkoa. Tällä kertaa tuo poissa vietetty aika on vielä paljon pidempi. Hyviä uutisia kotoa severran, että mitään raportoitavaa ei ole, joten josko nuo katit vaan oppivat sietämään toisiaan. Hyvältä ainakin näyttää.

  Nyt alkaa matkakuume pikkuhiljaa olla jo käsillä. Kaikkia tarvittavia asioita on tullut mietittyä, kuten myös kotiin liittyvien asioiden hoitoa. Vaikka talomme pysyykin asuttuna, joudun antamaan hiukan ohjeita, miten omakotitalossa asustellaan, mitä pitää aika ajoin tarkistella ja miten ongelmatilanteista selvitään. Täällä kun ei huoltomies tule korjaamaan mitään ilman suurempaa laskutusta, joten kaikki tehdään itse, ainakin se, minkä lain mukaan on mahdollista. On lämmitykseen liittyviä tarkastuksia, onneksi maalämpö on helppo tapaus, mutta ajoittain senkin toimintaa pitää tarkastella. Lisäksi talven ongelmia lienevät lumityöt, varsinkin katolta pudotettavan lumen suhteen, sekä kulkuväylien avoimena pitäminen. Hyvää tuossa nuorisossa on se, että tiedämme heidän olevan ahkeria ja luotettavia ihmisiä, joten hyviin käsiin töllimme jää.

  Katselin äsken netistä asuntoja, siis ihan ostettavia sellaisia Puerto de la Cruzista ja huomasin, että hintataso on noussut viimevuotisesta, joten nyt harmittaa. Jos olisin ostanut jo silloin....o_O Noh, katotaan nyt. Ostaminen toki kiinnostaa, mutta ensi talvi saa ensin näyttää, viihdymmekö pidempää jaksoa kerrallaan poissa kotoa. Koti on kuitenkin aina koti ja niin kuin Mummelikin totesi, kotiin on aina kiva palata.

  Palataan asiaan.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Vielä tällainen historiakuva Puerto de la Cruzista ennen matkaamme sinne, jolloin livekuvaa omina ostoksia pääsen tänne poistaakaan ja jaarittelujani kirjoittelemaan. Ei siis kauaa enää...

  Casonas al Muelle:

  [​IMG]

  Hiukan on maisema tuosta muuttunut.
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Vielä lisää historiakuvaa Puerto Cruzista ennen saapumistamme sinne lomallemme. Tässä San Telmo 1935-1940 ajalta.

  [​IMG]

  Pian, ihan pian tuolla talsiltaan sitten livenä.:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Loistavaa itsenäisyyden 100-vuotis juhlapäivää kaikille.

  [​IMG]

  Tämä on juhlapäivä siinäkin mielessä, että nyt voi lomamme alkuun laskettavat päivät laskea yhden käden sormilla, sillä jo ensi viikonloppuna kuljeksimme taas Sarahin kanssa pitkin kauniin ja aurinkoisen Puerto de la Cruzin katuja. Tuskin maltamme odottaa, että pääsemme nauttimaan 12-tuntisista valoisista päivistä, lämpimästä auringonpaisteesta ja kiireettömästä lomatunnelmasta lähes koko lopputalven ajaksi. Tätä on odotettu, tähän on panostettu ja tästä aiotaan ottaa kaikki ilo irti, mikä mahdollista on. Mutta vietetään ensin tämä sinivalkoinen juhlapäivä pois juhlavissa tunnelmissa, herätään vielä parina aamuna kerjuulle työn ikeekseen ja sitten se on edessä, LOMA.:)

  Sitä ennen kuitenkin juhlaa. Sanoja tuskin tarvitaan seuraavan kuvan kohdalla.

  [​IMG]
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. annamanna Vierailija

  Tällainen video löytyi, siinä näkyy Pez Azul. Osaatko kertoa tästä jotain?
  Rupeaa matkakuume iskemään päälle :)
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiva video Annamanna. Tuon auton reitti lähtee Puerto Cruzin länsipuolelta, Logo Parguen ja Playa Jardinin rannan väliseltä tieosuudelta, hiukan ennen Punta Pravaa, mikä jää siis lähtöpisteen taakse. Ennen kääntymistään vasemmalle mäkeä ylös, sijaitsee Jorman Baari (Cuatro vientos), juuri ennen barrancoa, jonka yli siis silta ja sitten risteys, josta vasemmalle ylämäkeen. Mäen päällä löydät sitten vanhan kauppahallin, missä monasti tässäkin ketjussa mainitsemani Puerto Cruzin kirpputori järjestetään Keskiviikkoisin ja Lauantaisin. Ensikertalaiselle suosittelen taksin käyttöä, jos tuolla haluat Pez Azulista poiketa. Reitti on melko vaikea selittää näin virtuaalisesti, jos Pez Azulista sinne kävellä haluaisit. Tuon mäen päällä olevan kauppahallin, ensin siis oikella baari, jota myös miesparkiksi kutsutaan ja siihen perään korkeampi rakennus missä kauppahalli. Autohan jatkaa matkaa vielä tuosta ohi, kääntyy oikealle ylemmäs kaupungille, mutta siellä ei mielestäni ole juuri mitään kiinnostavaa. Samaa mieltä lienee myös tuon auton kuljettaja, joka kääntyy takaisin päin Pargue Taoron alapuolelta kohti Puerto Cruzin maamerkkiä Bel Air tornitaloa, joka myös Per Azulista näkyy hyvin kun mäkeä alas katselee.

  Tuosta Bel Airistahan tuon auton kuljettaja jatkaa taas mäkeä ylös ensin BP huoltoaseman ohi ja sitten Cepsa huoltoaseman kohdalle, minkä kohdalta muutama sata metri vasemmalla mäkeä alas löytyy Sitio Litren Orchideapuisto ja auton kulkusuuntaan siis näkyy jo Pez Azul. Autohan pysähtyy suojatien eteen Pez Azulin kohdalla, mistä mäkeä pääsee myös rappusia pitkin alas barrancon reunaa pitkin. Tuo autohan jatkaa sitten kohti La Pazin hotellialuetta ja Casa Pepen kohdalta kääntyy vasemmalle, missä muutama hotelli, kauppoja, sekä ravintoloita löytyy. Videohan loppuu, kun kuljetttaja saavuttaa La Pazin itäisemmän reunan, vaikkei toki ihan sinne saakka ajakaan. Jos olisi jatkanut suoraan, olisi vastaan tullut Puerto Cruziin johtava isompi tie. Jonka takana toki löytyy Playa de Pollullo ranta, mutta reitti sinne on melko vaikeakulkuinen ja pitkähkö läpi banaanipeltojen ja mäkisen maaston.

  Casa Pepen kohdalta, siinä missä tiessä luki STOP, jos ei olisi kääntynyt vasemmalle, löytyisi muiden muassa Botanicon luonnonpuisto, sekä Cupula ostoskeskus, missä loistava ruokakauppa. Muuten Cupula on melko väritön tapaus.

  Tuon auton kuljettamajan ei käy lainkaan ns Puerto Cruzin alakaupungilla, sekä vanhassa kaupungissa, mihin olisi päätynyt Bel Airin kulmalta vasemmalle kääntyessä. Autolla tuosta ei edes saa alaspäin ajaa, mutta kun Pez Asulista lähdet kohti Bel Airia, käänny oikealla ja kävele vain mäkeä alas, niin päädyt kaupungin keskustaan, mistä kaikenlaista kivaa löytyy. Bel Airin kohdalta taas vasemmalle, liikennevaloista yli ja rappusiin, löydät Taoron puiston, missä kannattaa poiketa ja käveltyäsi kaikkien rappusten yläpuolelle, toki myös kierrellen tietä myöten pääsee, siis veaiputouksenkin yläpuolella, löytyy vasemmalla Risco Bello, kivatunnelmainen kahvila ja puisto, joka tosin on melko alakuloisessa kuosissa.

  Taisi tulla melko sekava kuvaus, ainakin ensikertalaiselle. Matkakuumetta pukkaa jo täälläkin. Vielä yksi herätys huomenaamulla töihin ja jo Sunnuntaina mittaillaan noita katuja Sarahin kera lomatunnelmissa. Hauskaa matkaa sinulle.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Hetuli Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.08.2013
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  4
   
 13. Hetuli Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.08.2013
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  4
  Olen lueskellut näitä palstoja vuosia ja itsekin ollut Puerto-fani.
  Usein olen kaupungissa vieraillut ja sitä ihastellut.
  Viime keväisellä reissullamme oli mukana nuorempaa väkeä, enkä voinnut ymmärtää etteivät he olleetkaan Puertoon ihastuneita.
  Eilen palasin viimeisimmältä matkaltani ja silmäni olivat avautuneet. Rähjäisiä ja kulahtaneita rakennuksia. Koiran ulosteita keskellä jalkakäytäviä. Kaunis Taoron mäkin yksi suuri koirapuisto ulosteineen. Siinä olisi opetettavaa koiran ulosteiden keräämiseen.
  Eli hyvää matkaa Antique ja muut pitäkää katse alas luotuna kun Puertossa tallaatte.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Ensin vähän historiakuvaa Lego Martianezilta vuodelta 1977, sen kunniaksi, että viimeinen työpäivä ennen lomaani on takana ja jo parin vuorokauden kuluttua kuljeskelen Puerto Cruzissa pää pystyssä, toki silloin tällöin jalkoihini vilkuillen, ettei osu mihinkään, mihin ei pitäisi, aikoen viihtyä.

  [​IMG]

  Pitänee paikkansa, mitä Hetuli tuossa edellä kirjoitti. Osa rakennuksista on kurjahkossa kunnossa ja roskia on kadulla, myös jätösten muodossa enemmän kuin aikaisemmin, mutta ei se Puerto Cruzin vetovoimaa mielestäni himmennä. Samanlaisia ongelmia on yleisesti kaupungeissa, missä asutaan. Siksi tykkäänkin enemmän saksalaisten kansoittamasta La Pazista. Rakennukset siellä ovat paremmassa kunnossa, vehreyttä enemmän ja on myös hiljaisempaa, kuin siellä alemmissa kaupingin osissa. Elämää tuo kaikki vaan on, joten ei siitä kannata masentua. Enkä näe tilannetta noin mustavalkoisena, kuin edellä kuvattiin.

  Viimeinen työpäivä on siis takana. Kaikki alkaa olla matkaa varten valmiina. Vain laukkujen pakkaaminen, sekä ohjeiston laatiminen tuleville talomme asukkaille, jotka kissaamme Elmeriä tulevat meille hoitamaan. Hyvältä siis näyttää.
   
 15. Palmito Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  10
  La Paz on siistiä aluetta, mutta vähän kaukana kaikesta, rannasta ja keskustasta. Aika saksalainen fiilis siellä myös. Toki siinä saa liikuntaa, kun ravaa sieltä keskustaan ja takaisin. Ja liikunta on ihan kivaa, kun ilmasto on suosiollinen. Itse kuitenkin olen yhden La Paz -kokemuksen jälkeen suosinut keskustan alueita. Toki valinnat riippuvat siitä, mitä hakee. Itseäni ei haittaa edes Charcon aukion yöllinen meluisuus.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Varkaki Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  24
  Hyvää matkaa Antigue & co. Tulemme ensi viikolla sinne aurinkoon - tai sitten sateeseen....
  Terv. Varkaki
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvää huomenta vaan kaikille.

  Tää se päivä on, tääse päivä on...,taisi olla muinoin ihan hitiksi nousseen kappaleen nimi. Meidän famiglian kohdalla tämä päivä ei välttämättä hitiksi nouse, kiitos tympeän lentomatkan, joka puolet vuorokaudesta vie, ennen kuin perillä Puerto de la Cruzissa olemme. Ilon päivä tämä kuitenkin on. Aloitamme kauan kaivatun lomamme, paikassa jossa viihdymme ja ennennäkemättömän pitkäksi aikaa, sillä seuraavan kerran täytyy palata töihin vasta 12.3, eli reilun kolmen kuukauden päästä. Joten kai tätä juhlapäiväksikin voi kutsua.

  Pakkaaminen on suoritettu, enää pitää taas poistaa matkalaukuista yksi mukaan haluava ja pakkaamista auttava kissa, Elmeri, jonka jättäminen kotiin kyllä harmittaa ja varmasti Elmeriä kaipaamme molemmat lomallamme. Onneksi taloomme saapuvat kissanhoitajat lupasivat lähettää kuvia ja kuulumisia Elmerin touhuilusta. Kolmella isolla laukulla + matkustamoon menevällä pikkubägillä pärjäämme. Kävimme jopa ostamassa kaksi uutta matkalaukkua, kun paikallisella Tokmannilla oli hyviä tarjouksia niistä. Itse hankin luonnollisesti Muumi-laukun, kun sellaista tuskin muilta aikuisilla löytyy. Hintakin oli tarjouksessa sopiva 55 Euroa, siis isosta laukusta. Sarah sensijaan valitsi toisen vaaleanpunaisen laukun itselleen. Laukut siis pakattuina ja valmiina.

  Kaivoimme myös Joulukoristeet esiin ja muovikuusemme vintiltä, jotta nuoriso, mikä tänne Elmeriä hoitamaan saapuu voi Joulunsa talossamme viettää juhlavissa tunnelmissa. Jos aidon kuusen haluavat, saavat sen sitten itse hankkia. Vielä loput ohjeet ja neuvot talovahdeille ja alamme olle matkustusvalmiita. Tosin noutaja lentokentälle saapuu vasta kolmen tunnin päästä, joten hyvin on aikaa vielä pukeutua, pedata sängyt ja tarkistaa ties kuinka monennen kerran, että kaikki tarpeellinen on mukana. Miten tuo joka kerta voikin olla niin vaikeaa.

  Puerto de la Cruz, täältä tullaan. Luvassa on lomaa, lomaa ja vielä kerran lomaa. Lomalaisiahan tuo paikka odottaa ja lomlaiset ovat tarpeineen muokanneet Puerto Cruzia paljon, niin kovin kovin paljon. Tässä kuvassa Puerto Cruz 90-vuotta sitten. Muutoksen kyllä näkee, selvästi.

  [​IMG]

  Kiitos Varkakille matkantoivotuksista ja turvallista matkaa teillekin.

  Palmito. Noinhan se on, että La Paz on siistimpi ja rauhallisempi. Siksi viihdymme siellä paremmin ja sinne suuntaamme nytkin. Me kun kaipaamme lomallemme rauhaa. Siksi Charcon ympäristö on täysin poissuljettu, varsinkin karnevaaliaikaan. Käveltävää toki riittää, mutta se ei haittaa. Sitäpaitsi olemme Puerto Cruzissa niin pitkän aikaa tällä kertaa, ettei alakaupungilla tarvitse tuon tuosta juoksennella. Ja taksit ovat halpa tapa liikkua, jos ei kävellä halua.

  Mukavaa päivänjatkoa kaikille. Puerto Cruz, illalla nähdään.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. annamanna Vierailija

   
 19. annamanna Vierailija

  Hyvää lentomatkaa teille (y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos matkatoivotuksista myös Annamannalle. Saavuimme juuri turvatarkastuksen läpi lentokentälle ja odottelu koneeseen pääsyyn alkaa. Tässä kohtaa oli hyvää aikaa kirjoittaa vielä muutama sana, ennen kuin kännykkä ja tabletti menevät kiinni. Toisaalta, eikös Norweigianilla ollut ilmainen Wifi koneessaan, joten voi olla, että saa ainakin lukea tabletista uutisia, sekä ehkä, tätä palstaa. Se on teistä kiinni, onko luettavaa.

  Oli todella haikeaa jättää kissamme Elmeri kotiin, kun tietää, ettei viikkokausiin häntä mäe. Mahtaako edes enää muistaa meitä, kun palaamme. Mitäs jos Elmeri omii talossammme asuvan nuoren parin, eikä meitä enää hyväksy. Noh, huoli pois, saattaa hän houka mieltään osoittaa muutaman tunnin ja sitten tulee kehräten viereen makoilemaan.. etossaoloaika vaan on niin kovin pitkä. Onneksi Elmeri si jäädä omaan kotiinsa ja tiedämme hänen olevn hyvissä käsissä, hyvien ystäviemme hoidossa.

  Serkkulikka, jonka viimeksi nöin 1977 on myös kentällä juuri nyt. Saimme viestin häneltä, joten tapaamaan...
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Huomenna ja ylihuomenna odotellaan jonkinmoista sadetta. Joka tippa on tarpeen tätä kuivuutta vastaan. Lämpötilat on ihan jotain muuta kuin säätiedotuksista voi päätellä. Kuuluisa "turistimittari" näytti 38 :LOL: siinä linja-autoaseman lähellä.
  Tervetuloa, joskaa ei ihan niin lämpimään.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Juu, sadetta tosiaan kaivataan. Tultiin siis viime yönä ja pitkäksi taas venyi matkamme kesto. Se vie suunnilleen 12 tuntia, ennenkuin kotioven sulkemisen jälkeen uuden asuntomme oven avasimme. Koneeseen sattui viereemme erittäin mukava eläkeläismies pääkaupunkiseudulta, joten matkahan sujui suorastaan rattoisasti rupatellessa tämän herrasmiehen kanssa. Bussimatka Reina Sofialta tänne Puerto Cruziin oli taas omanlaisensa seikkailu. Etelänpuolen moottoritiellähän tehdään päällystystöitä ja kaksi ajokaistaa on poissa käytöstä. Jännä oli seurata kuskin takana ekalla rivillä, kun aivan liian suuri linja-auto näytti juuri ja juuri mahtuvan kaistojen väliin ja silti vauhtia pidettiin 80-100 kmh välillä koko ajan. Puertoon päästiin sitten ehjinä perille ja vähintäänkin kummallisen reittivalinnan hotellien välillä kuskimme valitsi. Hurjan näköistä touhua oli taas seurata tämän nauskuljettajan, loistava kuski muuten, ajelua pitkin vanhan kaupungin katuja olevien kujien ja pysäköityjen autojen väleistä. Hyvin se täysimittainen bussi paikkoihin, mihin arimmat eivät pakettiautollakaan mielellään ajele, mahtui. Kun kuski on osaava työssään, niin kuin täällä useimmat ovat, onnistuu heiltä kyyditys lähes mihin tahansa. Perille päästiin ja väsymys oli melkoinen.

  Asuntomme on positiivinen yllätys. Tilavampi kuin luulimme, mutta piha pienempi, kuin odotimme. Kaikki kuitenkin on just niin kuin oli sovittu, paitsi vuokramme oli muuttunut summana/kuukausi halvemmaksi, kuin etukäteen luulimme. Hienoa, että noinkin voi käydä. Saksalaisia on naapurustossa paljon, mutta myös Suomen kieltä olen jo kuullut täällä puhuttavan. Ilma on tänään ollut puolipilvinen ja auringon paistaessa alkuiltapäivästä ajattelin Sarahille ääneen, että on liian kuuma, sade vois tehdä hyvää. Sadetta tosiaan kaivattaisiin. Uhkaavilta näyttävät pilvet juuri nyt, taivas on lähes musta, mutta silti ei sada. Nyt olisi hyvä ilta sataa, kun meinaamme "kotosalla" koko illan viettää. Väsy kun edelleen painaa matkailijan simmuja.

  Palataan asiaan
   
 23. titsa50 Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  24
  No moi
  Kiva kun olette päässeet onnellisesti perille. Jopas ehdin odotella viestejäsi. Kerropa sitten siitä asunnosta enemmän kunhan olette kotiutuneet. Hyviä öitö teille kummallekin.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lukaisin juuri Eläkepapan kattavan säätilaraportin ja voin sanoa, että samassa kaupungissa ollaan. Eilen illalla tosiaan vettä tuli väellä ja voimalla, tuulikin oli niin kovaa, että jouduimme pihakalusteista pehmukkeet ja pöytäliinat kerätä pois sisätiloihin. Aamulla oli kaikkalla märkää, mutta satanut ei, ja huomasin sateen vasta tultuamme Rista- Thaihieronnasta ulos, Zamorakadun lainehtiessa vedestä, vaikka vettä ripotteli kohtuullisesti. Kastuihan sitä sitten kunnolla, kun tuota ylämäkeä tänne La Paziin kiipesi. Onneksi kuitenkaan ihan perille saakka ei tarvinnut kavuta, sillä viileää on, apteekin mittari näytti +19 hetki sitten. Moni vitsaili PPssä, että kiitos kun toitte sateen tullessanne. Sadetta on tosiaan kaivattu, niin kuin Sotis on moneen kertaan todennut.

  Titsa50. Tää kämppä on ihan kelpo asumiseen, "open consept" olohuone ja pieni keittiö hyvillä työtasoilla, sekä kohtuukokoinen makuuhuone, kylppärillä, missä amme. Keittiössä kaikki tarvittava, iduktioliesi, uuni, mikro, kahvinkeitin, jääkaappipakastin ja pesukone. Astioita kaappi täysi, pyyhkeitä, lakanoita ja ekstra vilttejä yllin kyllin, jos vaikka vieraan sohvalle majottaisi. Säilytystiloja toki nihkeästi, vain yksi kolmiosainen kaappi ja pari laatikostoa. Telkkari toki löytyy, siinä espanjan TV, ja saksan kanavat, joista vain Eurosportia viitsii katsella. Onneksi juuri Eurosportilta näkyy Olympialaiset tänä talvena. Nettiä ei ole, kotimaisella nettiyhteydellä näitä postailen, joten kuvia tulee harvakseltaan, siis vain jos Wlan verkkoon jossain pääsen. Kävin muuten kysymässä tuota Ante46den postaamaa "rajoitusta" nettikäyttöön. Molemmat, sekä Elisa, että Telia sanoivat, ettei koske liittymiämme.

  Ruoka on muuten täällä yllättävän kallista. Varsinkin vihannekset ovat marketeissa suunnilleen saman hintaisia kuin suomessa, mutta Calle la Hoyalla olevassa pikkumyymälässä jonkin verran halvempia. Jatkossa ne sitten sieltä. Juomat ovat edelleen halpoja, niin veden, limun kuin alkoholijuomienkin kohdalla. Muuten ruoka kaupoissa on yllättävän kallista. Koitetaan kattella parhaita ostospaikkoja ja raportoin minlälaisia vataan tulee.

  Nyt pikku levot ja matka jatkuu...
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  No niin. Ilta alkaa olla jo pitkällä, tai no on puoli yhdeksän uutisten aika, mutta siis meikäläiselle pitkällä. Kävi nimittäin pikku haaveri tuossa sitten viime postaukseni. Päätin hiukan kokeilla pikku urheilutuokiota, ensin sykettä nostattavaa kävelyä sekä kevyttä juoksentelua ympäriinsä ja sitten edessä läjäpäin rappusia, joissa päätin kokeilla pikku pulssinkohotusta suorittaen nousun juosten. Tavoite siis pikku pyrähdyksiä, kolme rappusta ja taas pikku pyrähdykset seuraaville rappusille. Nyt varoituksen sana, älkää tehkö tätä, jos urheilutaustaa ei ole, ja viimeisestäkin ns urheilusuorituksesta alkaa olla 30-vuotta takana. Juoksu ja nousu ihan ok, kunnes viimeisillä rappusilla, kiitos orastavan kosteuden, olihan satanut reilusti, pikku lipsahdus jalan alta, onneksi ei kaatumista, ei kipua, ei mitään ja matka jatkui pulssia tasaten reippaalla kävelyllä takaisin "kotiin". Sitten suihkuun ja yhtäkkiä se iski, nimittäin Iskuas-hermo täysin jumiin, siis niin, etten saa itse juuri nyt sukkia tai housuja jalkaan. Nyt on nimittäin kivuliasta jumia päällä. Onneksi taloudessa asuu koulutettu hieroja, joka toki ilmoitti, ettei tuossa tilassa voi hieroa, vaan on odotettava, jotta tilanne rauhoittuu. Nyt siis mennään selkä jumissa ainakin huominen. Saas nähdä miten onnistuu alamäkeen ja rappusia alas käveleminen. Aika näyttää...

  Tarinan opetus. Älkää kuvitelko olevanne parikymppisiä, vaikka silloin loistavassa kunnossa olittekin. Vaikka jalka siis nousee yhä kepeästi kävellessä, niin urheilu on ihan toinen juttu. Ihan vaan, ettei käy vanhanaikasesti, niinkuin meikäläiselle. Puerto de la Cruzissa kun rappusia ja mäkiä riittää.

  Hyvät yöt kaikille.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti