Hae Anna.fi-sivustolta

Eroon saksasta

Viestiketju osiossa 'Koululaiset' , käynnistäjänä Äitikkä, 15.12.2005.

 1. Susan Vierailija

  Oikeassa olet. Keskustelu on erittäin tärkeää oli päätös sitten mikä tahansa!

  Frohe Weichnachten!
   
 2. ope Vierailija

  Kyllä taas itsekkyys nostaa päätään... Saksaa pitää saada lukea, mutta sitten kun ei enää huvita, on hankalaa, pitää saada lopettaa. Teidän lastenne takia on palkattu opettaja, ostettu kalliit kirjat, laadittu koulun lukujärjestys jne, jne.

  Kyse on nyt kielen oppimisesta, ei siitä mikä on hauskaa ja helppoa! Uuden kielen oppiminen vaatii - yllätys, yllätys - TYÖTÄ. Ei se ole aina kivaa, eikä tarvitsekaan olla. Parhaimmillaan se voi tietysti olla innostavaa ja motivoivaa.

  Kuinka moni teistä vanhemmista oli koulun tai kaupungin järjestämässä kieli-infossa? Niitä järjestetään ainakin useimmilla paikkakunnilla. Luitteko valintalomakkeen ja sen saatekirjeen huolella? Kieli on vapaaehtoinen vain siihen asti, että sen on valinnut. Sen jälkeen se on pakollinen.

  Hyvää joulua ja intoa kaikkien kielten opiskelijoille!

   
 3. niiinu Vierailija

  Komppaa opea...

  ... kyllä ainakin meidän kou(i)lussa oli erittäin hyvät infot ennen (ala-asteen kolmosella alkavaa) A1-kielen, (ala-asteen nelosella alkavaa) A2-kielen valintaa ja (meillä yläasteen kasilla alkavaa) B2-kielen valintaa.

  Esim. ala-asteella: koska A1:ksi oli meillä mahdollista valita enkun ja ruotsin lisäksi myös saksa, vanhempia informoitiin selkeästi siitä, millä yläasteilla A1-saksaa on mahdollista jatkaa. Samoin opastettiin, että jos lapsella on ollut vaikeuksia äikän ja A1-kielen kanssa, A2:n ottamista kannattaa harkita. (Kaikki eivät tietankään ottaneet onekeensa, ja muutama A2-ruotsin/enkun aloittanut aloitti opinnot yläasteella uudestaan B1:stä.)

  Oma muksuni otti B2:ksi ranskan pitkän harkinnan jälkeen, ja nimen omaan siitä syystä, että ranskan lukijoita oli tulossa niin paljon, että ryhmä taatusti perustettaisiin -- saksan kanssa oli kiikun kaakun. (Olisi halunnut saksankin, mutta se saa odottaa lukioon.) En tiedä, onko ranskan ryhmästtä kukaan lähtenyt litomaan -- tuskin, ja onneksi ryhmä on riittävän iso. Opetus etenee (muksun mukaan) varsin verkkaisesti.

  Kiireintä on pitänyt A2:n kanssa (lapseni tapauksessa ruotsi), jossa on ala-asteen lopussa kurottu umpeen vuoden ero A1:.een. Silti sekin on kuulemma aika löysää.
  (Ja muutenkin yläasteella on paljon löysempää kuin ala-asteen vitosella ja kutosella -- no, silloin luokanope olikin tosi vaativainen, ja kieltenopet olivat myös sangen tiukkoja. Ihan hyvä niin: hyvät perusteet, eikä turhia harhakuvitelmia.)

   
 4. Juuri niin Vierailija

  Oma pää pitäisi saada läpi asiassa kuin asiassa: kieli pois, kun ei enää huvita tai jaksa jne. Tyypillistä nykykoulua. Meidän koulussa muutamien oppilaiden vanhemmat olivat kärmeissään, kun maantaipäivinäkin on pidetty kokeita. Lapset eivät ehdi lukea, kun viikonloppuna on niin paljon harratusmenoja. Milloin huvista tuli työtä tärkeämpää?
   
 5. Perheen pää Vierailija

  Kuitenkin kolme koetta viikossa on aika paljon, jos luettavaa on vaikka kahdesta aineesta paljon + saksa tai joku muu kieli päälle kolmanneksi.

  Ei siinä todellakaan hirveesti hurvitella muuta, kun koulupäivät on 15 tai 16 asti.
   
 6. jasna Vierailija

  Kaksi tai kolme koetta viikossa on hyvää harjoittelua lukiota varten, siellä on koeviikko eli koe kuutena päivänä putkeen (viikonloppu tietenkin välissä). Eipä siinäkään jää aikaa ""hurvitella"".

  Miksi kaiken pitää olla aina helppoa ja mukavaa? Kielen opiskelu vaatii työtä. Kuvittelitko vielä siinä vaiheessa kun allekirjoitit lapun jossa ilmoitettiin että saksan opiskelu jatkuu 9 luokalle asti että tunneilla vain syödään karkkia ja katsotaan televisiota?
   
 7. mr Vierailija

  Ollaampa sitä nyt niin viisaita....ensinnäkään kaikki eivät mene lukioon ja toiseksi jos ihan aikuisetkin ihmiset tekevät virhearviointeja omasta jaksamisestaan niin miten sitten ei lapset.
   
 8. Sipe Vierailija

  Ei saksan kielessä sinänsä ole mitään ylivoimaisen vaikeaa. Ääntäminen on helppoa ja säännöt johdonmukaiset. Voisiko hän osallistua johonkin kielikurssille koulun ulkopuolella tai sitten voisi ostaa jotain hauskaa harrastuksiin liittyvää luettavaa. Kirjastostakin löytyy saksankielistä jotain nuorille sopivaa.
  Ranskankieli on minusta moninverroin hankalampaa, ainakin minusta kun sitäkin tässä opiskelin. Yksi tuttuni harmittelee nyt, kun valitsi tämän jo toiseksi kieleksi lapselleen ruotsin jälkeen.
   
 9. Äitikkä Vierailija

  Ei lapsellamme mitään vaikeuksia ole saksan oppimisen suhteen, mutta hän inhoaa kieltä niin, että häntä oksettaa sen kuuleminen ja puhuminen.

  Harmillista on vielä se, että häntä kiinnostaisi kovasti eräät valinnaisaineet, mutta eipä niitä voi ottaa, kun ei enää aika riitä niiden opiskeluun, kun hänellä on myös harrastuksia, joista ei halua luopua.
   
 10. toinen ope Vierailija

  Hei!

  Se nyt vain on niin, että aina ne opettajat eivät miellytä kaikkia. Kukin voi vaan muistella omaa kouluhistoriaansa ja muistella, kuinka sitä pelkäsi joitain opettajia ja opiskeli enemmin pelosta kuin motivoituneisuudesta.

  Suosottelisin nyt vain rohkaisemaan poikaa jatkamaan opiskelujaan. Ei kaikesta tarvitsekaan tykätä, mitä opiskelee. Ja niinhän se menee, että kun sitä ikää tulee, niin jotkut aineet saattavat tuntua tylsiltä ja tyhmiltä. (kuuluu mielestäni murrosikään) Mielestäni sekin on kasvua aikuisuuteen ja vastuunkantamiseen, että opettelee ottamaan vastuuta omasta itsestään ja hoitamaan asiansa. Kun kieli on valittu, se ei enää todellakaan ole vapaaehtoinen. Ikävä kuulla, että sen opiskelu tuntuu oksettavan. Kielten opiskelu on erittäin rankkaa, ja jos hänellä ei ole oppimisen suhteen vaikeuksia, niin kyllähän se vain niin on, että siellä koulussa joutuu välillä tekemään sellaisia asioita, mitkä eivät ole oppilaille mieleen.

  Niin, ja koulu menee aina harrasteiden edelle! Et tästä en lähde edes kommentoimaan enempää, pitäisi olla itsestään selvää! :)

  Toivottavasti keskusteluistanne on hyötyä ja pojallesi alkaisi maistumaan saksan opiskelu paremmin. Kyllä se siitä, sisulla vaan, jos ei muulla!

  t: Kielten ope
   
 11. saksan ope Vierailija

  Hei!

  Luokka voisi tehdä yhteisen nettiprojektin jonkun ulkomaisen saksaa opiskelevan luokan, mailien vaihtoa, digikuvattuna oman kotiseudun esittelyä yms.

  Siinä kielioppirakenteet menevät kohdalleen ihan vahingossa.
  Ja muistakaa kaikki: kielioppi on vain osa kielten oppimista.Ei siihen kannata kompastua. Sanat, sanonnat, kulttuuritietous yms. on ainakin mielestäsi tärkeämpää.
  Kielioppi kyllä järjestyy ajan myötä.
   
 12. Ihminen 2005 Vierailija

  Auttakaa! Mä oon 4lk ja alotin Saksan. Meillä on joku vitsin venäläinen ope ja se haukkuu ja nöyryyttää mut joka tunnilla. Se polttaa tupakkaa. Mä haluun siitä kielestä eroon! Oon kartanonkosken koulus. Antakaa vinkkejä! Auttakaa

  Mä en haluu oppii sitä enää
   
 13. Robby Vierailija

  Kaameaa tässä juuri on se, että pois ei pääse. Pakolla ei mitään saa aikaiseksi.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti