Hae Anna.fi-sivustolta

Espanja, Salou

Viestiketju osiossa 'Espanja' , käynnistäjänä pietuska, 03.11.2005.

 1. pietuska Vierailija

  Ketään käynyt Saloussa? :) Ois kiva kuulla vähän kommentteja, että minkälainen tuo Salou on.


  P.S

  Jos ootte käyny hotellissa(Saloussa sekin siis)nimeltä Belvedere, niin oliko kiva paikka? Paikallisten ystävällisyys, ja tms. tietoa. Ja oltais menossa alku kesäkuusta.  Kiitti jo etukäteen :)
   
 2. Salou fan Vierailija

  Ainakin minä tykkäsin Salousta. Todella siisti kaupunki ja ei vielä mikään turistirysä kesäkuun alussa. Lähellä paljon nähtävää, mm. Barcelona ja Tarragona. Myös Port Aventuran teemapuistossa on nähtävää,tosin sinne ei kannata mennä viikonloppuna koska puisto silloin tosi täynnä mm. paikallisia.
  Paikalliset ystävälläsiä, paikoin ei vielä osattu puhua englantia mutta kyllä siellä pärjäsi vaikka sanakaan espanjaa en osaa. Itsekkin ollaan menossa kesäkuun alussa ja ainakin toissa vuonna samaan aikaan ilmat olivat todella hienot.
   
 3. pietuska Vierailija

 4. pietuska Vierailija

  Onkos muuten ylipäätänsä Saloussa ollut lämmintä?
   
 5. Aurinko Vierailija

  Olen käynyt Saloussa kolme kertaa. En kylläkään tuossa mainitsemassasi hotellissa. Olen aina ollut kesäkuussa, jolloin paikka on vielä suht rauhallinen. Port Aventurassakaan ei tarvitse paljoa silloin jonotella. Lämmintä on aina ollut 30 asteen kieppeillä.

  Paikka on turistikohde eli jos kaipaat paikkallista kulttuuria, et sitä juurikaan löydä. Sen sijaan huovipuisto on huippuluokkaa, samoin ranta; vesipuistoja löytyy kaksikin kappaletta.

  Jos haluat vaihtelua rantalomaa, käy Barcelonassa tai viinitiloilla. Suhteellisen läheltä löytyy mm. Miguel Torresin viinitila ja Codorniun ja Freixenetin kuohuviineistään tunnetut tilat.

   
 6. Jedi Vierailija


  Saloun plussat:

  -vieressä PORT AVENTURA --ELÄMYS vaikka ei laitteissa kävisikään
  -lähistöllä Barcelona
  -Hieno ja loiva ranta

  Varoituksen sana Andorran retkestä:
  ei kannata, lomapäivä menee hukkaan kun istuu n. 7 tuntia bussissa, missä on jääkylmä ilmastointi ja perillä ei mitään ihmeellistä nähtävää.

  Olimme Les Dalies hotellissa (Aurinkomatkat) ja olimme ainoat matkaajat jotka valitsivat Les Dalieksen siltä lennolta, mutta opas totesi heti että Les Dalies on Aurinkomatkojen paras hotelli todellisuudessa Saloussa. Kivat huoneet, mukava henkilökunta ja näin.

   
 7. nipi Vierailija

  EI MUUTA SANOTTAVAA KUN ETTÄ AIVAN MAHTAVA PAIKKA!
   
 8. nipi Vierailija

  EI MUUTA SANOTTAVAA KUN ETTÄ AIVAN MAHTAVA PAIKKA!
  Olin mieheni kanssa kesällä 2004 viikon saloussa juuri tuossa mainitsemassasi belvedere - hotellissa. tykkäsin kovasti. Kiva uima-allasosasto ja ystävälliset työntekijät. Myös saunaosasto oli kiva ja ilmainen käydä ainakin silloin. Ruoka oli todella hyvää ja joka aterialla kokki joka paistoi haluamasi mukaan pihivä, kananmunaa, kalaa, teki lättyjä jne... Näytit vaan sormella kuinka paljon ja ei kauaa kestänyt. Sämpylät oli myös aamupalalla ihanan tuoreita ja hyviä.

  Oltiin toukokuun alussa tuolla ja silloin ei kummempaa iltaohjelmaa hotellissa vielä ollut. Luulempa että ruuhkaisimpina kesäkuukausina ohjelmaa kyseisessä hotellissa järjestetään iltaisin, koska uima-altaan vieressä iso tila tuoleja ja pöytiä sekä esiintymislava.

  Muutenkin täytyy sanoa, että aivan ihana paikka. Päivä tai parikin kuluu Barcelonassa täysin ja samaten Huvi/teemapuistossa joka on muuten euroopan suurin!! Rannalla ja shoppaillen kuluu loput lomasta. Niin ja muistaakseni maanantaisin on aina markkinat lyhyen kävelymatkan päässä paikallisten asutusalueen ytimessä. Sieltä löytää suht halvalla kaikkea kivaa, tosin porukkaa aika paljon!!

  Mitään ongelmaa taskuvarkaidenkaan kanssa meillä ei ollut, tosin pidettiin hyvää huolta tavaroistamme koko ajan ja kuljetettiin vähän rahaa kerrallaan mukana (itsestäänselvyyksiä).

  SIIS SUOSITTELEN EHDOTTOMASTI TÄTÄ PAIKKAA JA MYÖS BELVEDERE - HOTELLIA!!!
   
 9. Minna Vierailija

  Hei!
  Onko kellään kokemusta siitä, tarkeneeko Saloussa vielä hyvin syyskuun puolessa välissä?
   
 10. tetebepe Vierailija

  Olimme syyskuun alusta 2002 kaksi viikkoa ja tosi mukavan lämmintä myös illalla ja yöllä, ukkossade yllätti tennispallon kokoisin rakein, mutta kokemus sekin. Muuten paikka on mukava, ei ihan pieni, mutta ei kovin suurikaan, asukas/turistimäärä moninkertaistuu lomakautena, se on normaalia. Gambrilsiin rantakatua mukava kävelläkin, busseja tosin kulkee hyvin, samoin Tarragonaan ja Gaudin merkkivuonna Reusissa oli mielenkiintoista ohjelmaa, rakennuskulttuuri nähtävänä toki nytkin. Ebron suistolle siis luonnonsuojelualueelle tehdään retkiä, riisiviljelmiä, kasvi- ja eläinnähtävää yllin kyllin, ainakin kansainvälisiä retkiä tehdään, missattiin edellisellä kerralla, kohta otetaan uusiksi, jos tähän aikaan retkiä järjestetään.
   
 11. tetebebe Vierailija

  Hotelli Belvedere on vähän sivussa, jos ajatellaan vanhaa kaupunkia ym., lähellä Port Aventuran huvipuistoa, mutta sijainnissa varmaan paras puoli on liikenteen kannalta rauhallinen sijainti. Me tultiin viime yönä California Gardenista, jossa yhdellä puolella on rakennustyömaa pölyineen ja meluineen, vilkasliikenteinen katu ja disco yhdellä kantilla. Monenlaisia ravintoloita ja markettikin on melko lähellä hotellia, rantaan pääsee rauhallisia katuja pitkin.
   
 12. Iines T Vierailija

  Hei tetebebe,
  mitä muutoin pidit California Garden hotellista? Olemme itse majoittumassa samaiseen hotelliin tänä kesänä.
   
 13. tetebepe Vierailija

  Hei Iines T!

  Toivottavasti vielä on apua vastauksestani.

  Olet varmaan menossa Finnmatkojen matkalla kyseiseen hotelliin.

  Aamiaisbuffet sisältyi hintaan ja oli tosi hyvä, otettiin täältä jo puolihoito 28€/hlö/viikko ja kannatti. Alkuruokia oli yli 10, keitto, monta lämmintä ruokaa, kokki vielä paisteli kaikenlaista, vihanneksia, perunoita ja jälkiruokapöytä kakkuineen, hedelmineen ym. ym., me ainakin oltiin erittäin tyytyväisiä.

  Tuloiltana/-yönä meille ei kukaan kertonut kylmästä illallisesta, joka oli valmiina, seuraavan viikon tulijoille oli informoitu. Huoneiden luovutus on "kansainvälisen tavan" (?) mukaan klo 10, hotellilta lähdettiin klo 18.30, osa sai 20 euron maksusta jatkettua aikaa klo 18:aan, mutta me ja jotkut muut ei millään, huoneiden buukkausjärjestelmä oli käsittämätön, käsin tsekattiin.

  Hotelli on erittäin meluisa, ulkopuolelta kuuluu häiriöääniä lähes joka puolelle hotellia, huoneen vaihtaminen ei välttämättä auta ja jos ylipäätään onnistuu ja käytävistä kuuluu kaikki mahdollinen häiriö, pahviovet, ei kynnyksiä, tämän useimmat kokivat ongelmaksi parin viikon kyselyjen perusteella.

  Pientäkin jääkaappia oltaisiin kaivattu, TV oli ja kaukosäätimen saa panttia vastaan, jäähdytys on ja varmaan tarpeen kesäkuukausina, maksaako se? Yhtään naulaa tai koukkua ei ollut ja parvekkeella ei saanut kuivattaa pyykkiä, meillä mahdollinen vesi olisi tippunut alapuolelle parkattujen autojen päälle.

  Hotellialueella on pari uima-allasta, suihkuja ei juurikaan eikä niitä kukaan käyttänyt, jalkojen liotukseen monet käyttivät altaita tuohon aikaan, vesi oli varmaan jääkylmää. Piha-alue on kohtuullisen iso, ruuhka-aikaan voi olla toisin.

  Hotellissa oli joka ilta ohjelmaa ja varmaan paranee kesän mittaan.

  Kauppoja on lähistöllä useitakin, turisti-info, ravintoloita, jäätelökauppiaita jne.. Hotellin baarista myytiin vain minivesipulloja, ravintolasta puolen litran, lopun voi ottaa ruokailun jälkeen mukaan, ja viinipulloa ei tarvitse juoda kerralla, huoneiston numeron saa kaulaan ja voi nauttia hyvistä viineistä parina tai useampana iltana.
   
 14. J&M Vierailija

  15.7 lähtö kahdeksi viikoksi Salouhun ja kiinnostaisi kovasti tietää, että minne kannattaa Kataloniassa vuokra-autolla suunnistaa. Barcelonaan mennään kylläkin junalla :)
   
 15. K ja S Vierailija

  Hei, J & M mihin hotelliin olette majoittumassa ?? Mekin ollaan lähdössä samana päivänä 2:ksi viikos Salouhin.
   
 16. J&M Vierailija

  Calypso hotelli, Finnmatkat. Entäs te?

   
 17. K ja S Vierailija

  Hei, K ja S majoittuvat Californiaan, Finnmatkat. Onko teillä lento 17:15 ?
   
 18. J&M Vierailija

  Kyllä vain :)

   
 19. Ainu Vierailija

  Onko kukaan Saloussa kävijä ottanut hepatiittirokotusta itselle tai lapsille?
  Neuvolasta ja terveyskeskuksesta on tullut ristiriitaista tietoa asiasta. Ollaan menossa reissuun Finnmatkojen kautta 26.8. Onkohan silloinkin vielä elokuun ruuhkaisa aika?
   
 20. Mirkkuli Vierailija

  Mielestäni Salouhun mennessä ei mitään ihmeempiä rokotuksia tarvi.
  Ruuhkaa riittää kyllä aina syyskuun alkupuolelle asti..
   
 21. iikka Vierailija

  Onko kokemuksia blaumar hotellista ja sen ruokapuolesta.onko kasvis-hedelmälinjalla oleville mitään. Onko viihtyisä vai meluisa entä sijainti.Suunnittelen ensikesän matkaa toukokuun lopussa.
   
 22. talvikko Vierailija

  Blaumarissa ollaan oltu 2 krt. Sijainti on loistava, aivan rannalla ja lyhyt kävelymatka "keskustaan". Ei ole ollut meluisa meidän aikana koskaan. Aamupala ollaan syöty hotellissa, siinä ei kasviksia paljon ollut, hedelmiä kylläkin. kaikenlaista makeaa aamupalaa on kyllä vaikka kuinka paljon. Muut ruokailut ollaan hoidettu toisissa ravintoloissa, joten lounaan/päivällisen ruokapuolesta en osaa sanoa.
   
 23. akka Vierailija

  Ei kannata ainakaan Barcelonaan mennä autolla, tietullit maksavat yli tuplasti sen minkä 4 hengen junaliput(eestaas 11 euroa)
   
 24. PT Vierailija

  Kuinka helppoa on mennä Salousta junalla Barcelonaan ja onko asemilla selkeät opasteet sekä aikataulut?
   
 25. matkatar Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  On helppoa. Aikataulut ja pysäkit ovat saloun aseman seinällä ja luukulta saa aikatauluja mukaan. Jos menette Barcelonaan, kannattaa jäädä pois paseig de Gracian pysäkillä (asemat sijaitsevat maan alla), josta on parisataa metriä plaza calatonialle, siitä lähtee la ramblas ja plazan vieressä on suuri el corte ingles tavavaratalo, jonka ohi ette pääse vahingossa kävelemään. Junalippu kannattaa heti ostaa "ida y vuelta"-menopaluulippuna, maksaa n. 10€ eikä sitten tarvi barcelonassa ihmetellä lipun ostoa, vaikka sekin on helppoa, sillä asemalla on lippuluukulla ihan aito ihminen, jolta kysyä. Matka kestää 1h 20min. Tarvitko muuta tietoa?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti