Hae Anna.fi-sivustolta

Espanja, Salou

Viestiketju osiossa 'Espanja' , käynnistäjänä pietuska, 03.11.2005.

 1. Sari Vierailija

  Olisiko kellään uutta tietoa Salousta.
  Blaumar hotellissa on tilavampi perhehuone, Kokemuksia.
  matkaan lähtisi miukaan miehen lisäksi 3 11-14 vuotiasta. Mahdutaanko?
  Muutenkin aamupalasta, retkistä...
   
 2. Salou Vierailija

  Minäkin kyselisin uusia tietoja Salousta. Olisiko ravintolavinkkejä tmv.?

  Ja miten Barcelonan lentokentältä pääsee kätevimmin Salouhun myöhään illalla?

  Kiitos, jos joku osaa vastata :)
   
 3. BNC Vierailija

  Siis Salou on jotain 200km etelään Barcelonasta. Lentäkää Reusiin. Tai pysykää poissa koko paikasta. En suosittele. Hyvät rannat toki, mutta liikaa itänaapureita.

  Junalla toki pääsee, tai taksilla 250€.
   
 4. Siiri12345 Vierailija

  Salou ei ole kuin reilut 100km Barcelonasta. Tunnin automatka ja bussit (Novo-jotain oli bussiyhtiö :) kulkevat myöhään illallakin. Ja minusta siellä ei niinkään ollut liikaa itänaapureita, mutta brittejä olisi voinut olla muutama vähemmän :)
   
 5. Matkaseuraa Vierailija

  Suomalainen on aika jännä kun pitää itseään niin paljon parempana kuin muita, että aina on pakko naukua kun brittejä tai ranskalaisia jne. on liikaa samoissa paikoissa. Suomalainen ei siedä lähellään kuin toisia suomalaisia. Muun maalaiset ovat alempaa kastia ja häiriötekijöitä. Aina kuulee, että niitä ja noita saisi olla vähemmän. Ei kuulkaa suomalaisetkaan ole yli kaiken rakastettuja ja monikohan toivoo tuollaiset narisijat kauas läheisyydestään.

  Se kyllä on totta, että jos haluaa ryssiä välttää, on paras pysyä kotonaan. Niitä parveilee joka puolella. Ryssiä on jopa keitoissakin.

  Kyllä finskit on niittäneet mainetta tarpeeksi ryypiskelyllään, häiriköimisellä ja perseenjaolla niin ettei tarvitsisi osoitella sormella muun maalaisia!
   
 6. Ulkosuomalainen Vierailija

  Salou on mitä miellyttävin ja helppo paikka rantalomaan lapsiperheelle! Ranta on matala ja leveä ja läheltä löytyy myös kivoja pikkupoukamia. Elokuussa tosin paikka on tupaten täynnä turisteja ja silloin etenkin myös paikalliset kansoittavat rannat, joten en ehkä suosittelisi elokuuta muutenkaan Espanjan-lomailuun. Toukokuu ja ehkä jopa kesäkuu ovat rauhallisemmat kuten myös syyskuu, joka on oikein mainio lomailukuukausi Espanjassa.
  Saloun perusranta on tyypillinen Espanjan ranta, palvelut kuten kaupat ja ravintolat lähellä. Alue on mielestäni myös siisti ja hyvin hoidettu. Port Aventuran huvipuisto on vieressä ja Barcelonan keskustaan pääsee esim. junalla reilussa tunnissa, joten sinne voi aivan hyvin tehdä päiväreissun. Lisäksi Saloun vieressä on kaksi pienempää kaupunkia, Reus ja Tarragona, jotka ovat vierailun arvioisia, etenkin jos haluaa vaihtelua rantameininkiin (Tarragona historiallinen Rooman vallan ajan kaupunki ja Reus mukava shoppailukaupunki). Salousta pääsee myös helposti bussilla (n. 10 min) lähirantakylään nimeltään Cambrils, jossa on kiva pursisatama ja monia hyviä ravintoloita ja kauppoja.
  Lisäksi täytyy mainitä lähialueen viinikylät, mm. Falset, joissa myydään alueen viinejä sekä muita tuotteita (oliiviöljyä, manteleita yms.), joten jollei halua koko lomaa löhöilllä rannalla, niin muutakin nähtävää ja tekemistä siis löytyy.
  Venäläisiä turisteja alueella tosiaankin on, kuten myös etenkin brittejä ja ranskalaisia. Tyypilliseen turistipaikan tapaan alueelta löytyy brittibaareja sekä hollantilaiskapakoita yms., mutta toisaalta näitä löytyy myös aivan mistä tahansa turistialueelta ja on ihan itsestä kiinni haluaako niihin mennä vai etsiikö jotain autenttisempaa. Kuten sanottua, alueella lomailee myös moni espanjalainen. Ja täytyy sanoa, että jollei halua törmätä suomalaisiin, niin Salou on ehkä parempi kohde kuin moni muu kohde Espanjassa!
   
 7. Kari Vierailija

  Salou on todella hyvä matkakohde. Olemme olleet siellä ainakin viisitoista kertaa. Kesäkuun alussa säät ovat vaihtelevia eikä merivesi ole vielä ehtinyt lämmetä, mutta on toki Suomen reippasti kesän lukemissa. Useammin olemme olleet Saloussa elo-syyskuun vaihteessa. Säät ovat säännönmukaisesti suosineet ja merivesi on ollut todella miellyttävän lämmintä. Joskus ukkoskuuro on saattanut kastella, mutta niitähän riittää kaikkialla. Itse olemme käyttäneet apartementoshotelli Michelangeloa. Se on myös paikallisten suosima 2-3 tähden apartementos, jossa on ollut aina ystävällinen palvelu. Alueella on toki yllin kyllin hotelleja, joista löytyy jokaisen makuun sopiva.
   

 8. port aventuuraan kandee mennä , illan päätteeksi ilotulitus
  pääsette andoirraankin käymään
  upeat rannat
  ainut am:n poisti kohde listaltaa esim blaumaarin ,siellä kannattaa ottaa hotellin sisäänkäynnin yläpuolelta olewa huoneisto...upeet näkymät
  käy kurkkaamassa
  paikkaauringossa.fi
  missä olen kertonut lisää barcaa..andorra yms
   
 9. ViisastenMatka Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.04.2012
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloitan uuden jatkamatkakertomuksen Kataloniasta. Tukikohtanamme oli juuri Salou. Ensimmäinen osa on nyt valmis. Siinä seikkailemme lähinnä Port Aventurassa. Täältä tarinaa voi käydä lukemassa
  ViisastenMatka: ¡Viva España! – Kataloniaa kahdessa viikossa osa1 – Salou ja Port Aventura

  Jatkoa seuraa jollain aikavälillä!

  Sain valmiiksi toisenkin osan. Se löytyy täältä
  ViisastenMatka: ¡Viva España! – Kataloniaa kahdessa viikossa osa 2 – Salou, Tarragona ja Reus
   
  Last edited: 24.07.2012
 10. Krista Vierailija

  Moikka! Onkohan Salouhun, tai lähipiiriin tulossa Suomalaisia 1.7-15.7.2012 aikana? Olen itse tällä hetkellä Espanjassa Au-pairina ja olen edellämainittuna ajankohtana Cambrilsissa. Isäntäperheellä on Cambrilsissa loma-asunto, ja olis mahtava välillä vähän jutella suomalaistenkin kanssa! Ja käydä katsastamassa Espanjan yöelämää (jota en vielä ole ehtinyt näkemään). :)
   
 11. Blue-eyes Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.11.2009
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Harkitsemme syys-lokakuun vaihteessa menoa Salouhun. Valmismatkoja ei enää suomalaisilla matkanjärjestäjillä sinne ole, mutta varailemme lennot ja hotellin netistä. Ainoastaan meno Barcelonasta Salouhun illalla mietityttää. Onko matka helpoin tehdä junalla vaiko bussilla lentoasemalta Salouhun? Hotellimme saattaisi olla joko Europa Park tai California Palace, hattua heitetään siitä vielä. Onko kukaan ollut näin syksyllä Saloussa; millainen sää oli silloin? Tämä myöhäinen ajankohta johtuu puolisoni syntymäpäivästä, jota menemme sinne viettämään.

  Tarkoitus olisi katsella myös lähikaupunkeja, nauttia hyvästä ruuasta sekä kävellen tutustua ympäristöön ja ihmisiin sekä varmaankin joku viinitilakäynti.

  Onko hotelleissa iltaohjelmaa? Tiedätkö jonkun hotellin, jossa ainakin oli?
   
 12. Krista Vierailija


  Itse en käyttänyt ollenkaan junaa tai bussia, mutta sen mitä näin, niin junia ja busseja kulki Barcelonasta tiuhaan tahtiin, joten voitte valita sen tavan, joka tuntuu mieluisimmalta. Bussilla tietenkin pääsette lähemmäs keskustaa.
  Kävelimme perheen kanssa iltaisin ympäriinsä, ja kävimme muutamassa hotellissakin, ja varsinkin viikonloppuisin hotelleissa oli ohjelmaa, kuten livemusiikkia. Ja lapsillekin oli musiikkia ja muuta ohjelmaa joissain hotelleissa. Tiettyä hotellia en osaa sanoa, koska olimme suuren osan ajasta Cambrilsissa.
  Toivottavasti pidätte Salousta! Minä ainakin tykkäsin, ja voisin jopa joskus ihan omalla ajalla lähteä sinne lomalle! :) Suosittelen Saloun aquaparkkia ja PortAventuraa, lapsille riittää kummassakin paikassa näkemistä koko päiväksi! Rahaahan niihin kyllä uppoaa, mutta mielestäni sen arvoista! (varsinkin PortAventura) Ainoa huono puoli oli se, että paikka oli täynnä ihmisiä. Kannattaa varata hyvin aikaa, minne ikinä olettekaan menossa. :)
   
 13. Kira Vierailija


  Barcelonan lentokentältä on kätevintä matkustaa bussilla suoraan Salouhun. Aikataulut löytyvät täältä: Transfers from Barcelona Airport to Salou - Transfers from Reus Airport To Salou | Port Aventura, La Pineda, Cambrils - Busplana

  Matka kestää alle 2 tuntia ja bussi pysähtyy monen hotellin luona (tuosta linkistä näkee myös pysäkit).

  Syys-lokakuussa Saloussa on vielä vireä (etenkin viikonloppuisin lähialueen kaupungeista tulee Saloulun viikonlopunviettäjiä), mutta ihmisiä ei ole ruuhkaksi asti, joten ehdottomasti suositeltava ajankohta siinä mielessä. Säätkin ovat vielä mukavan leppoisat, vaikka iltaisin saattaa olla jo viileämpää, mutta toisaalta jaksaa paremmin liikkua ja tutkiskella ympäristöä kävellen.

  Suosittelen myös vierailua esim. jollain Penedes-alueen cava-tilalla (Penedès wine and cava (sparkling wine) routes in Spain: Wine Routes in Barcelona | Spain.info in english) ja/tai Falsetin lähettyvillä olevilla Prioratin ja Montsantin viinialueiden viinitiloilla.

  Ja Salousta kannatta ainakin yhtenä iltana otta bussi Cambrilsiin (bussilla alle 15 min), joka on todella viehättävä kalastajakylä. Paikka on täynnä kivoja ravintoloita ja baareja ja löytyypä sieltä jopa pari Michelin-tähtiravintola Can Bosch RESTAURANT CAN BOSCH - CAMBRILS ja RESTAURANT RINCÓN DE DIEGO Rincon de Diego , jos haluaa illastaa todella fiinisti! Mukavaa matkaa Costa Dauradalle!
   
 14. Blue-eyes Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.11.2009
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Tuhannet kiitokset sinulle Kira antamastasi bussiaikataulu linkistä Barcelonan kentältä Salouhun. Iso kivi vierähti sydämeltäni; lähdemme aamulla klo 4 kotoa ja näiltä näkymin olemme Saloussa kymmenen-yhdentoista maissa illalla, niin päivä on pitkä. Lentomme näyttää tulevan 1 terminaaliin, jonka edestä bussikin lähtee. Kysellään sitten paikan päällä, että löydetään oikea pysäkki.

  Takuulla käymme tutustumassa johonkin viinitilaan ja Gambrilsin Michelin
  ravintolaan voisin viedä mieheni syömään hänen syntymäpäivänään. Kiitos tuostakin hyvästä vinkistä.

  Käymme varmaan myös Port Aventurassa, vaikka "kieputtimiin" en minä ainakaan uskalla. Katselen kyllä mielelläni ja jos sää on lämmin, niin vesipuisto kokeillaan myös.

  Kovasti odotan sitä, että pääsemme kävellen tutustumaan ympäristöön ilman aikataulua.

  Paljon tätä lomaa on odotettu ja töitä paiskitaan vielä ihan lomaa edeltävään päivään saakka, mutta sitten lomasta saa nauttia täysin siemauksin:)  [
   
 15. Blue-eyes Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.11.2009
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sää syyskuun lopusta lokakuun puoliväliin oli todella lämmin ja aurinkoinen, paljon turisteja ja mielenkiintoista näkemistä. Merivesi lämmintä ja kävelymahdollisuudet ensiluokkaiset.

  Montserratin luostari sekä useat viinitilat olivat käymisen arvoisia sekä tietenkin 100 km:n päässä ollut Barcelona.
  Hotellimme California palace oli rauhallisella paikalla, asiallinen puolihoito.
  Vieressä hotelli Euro Salou ja sekin näytti ihan mukiinmenevältä.

  Englantia Saloussa puhutaan melko heikosti, mutta kun jonkin sanan heittää espanjaa joukkoon, niin hyvin tulee toimeen.
  Suomalaisia ei saloussa näe; venäläisiä ja englantilaisia suurin osa.
  Suomalaiset matkanjärjestäjät eivät sinne tee matkoja, joten varaukset on hoidettava itse netistä; kaikki varaukset pitivät.

  Hintataso mantereella edullisempi, kuin esim kanarialla ja tunnelma mukavampi. Paljon pieniä tapas-paikkoja, jossa paikalliset pistäytyvät.

  Bussi Barcelonan lentokentältä toi Salouhun kätevästi ja junalla ja bussilla kulkeminen lähikaupunkeihin ja -kyliin oli helppoa.

  Suosittelen; ainakin näin syksykohteena miellyttävä.
   
 16. Mitä nähtävää Vierailija

  Joitakin vuosia sitten kävimme Saloussa syyskuussa. Hyvä paikka. Kolmena yönä kävi kova
  ukonilma, niin ilma kylmeni . Sitten vaan läheiseen Tarragonan kaupunkiin, siellä näkee
  paikallista elämää ja nähtävää on pajon. Hyvä tunnelma , niin että siellä vietimme aikaa
  kaksi päivää. Paikallispussi kulkee useast . Kannattaa ehdottomasti katsastaa.

  Ehkä vielä Salouhun.
   
 17. Kari Vierailija

  Olemme vietäneet Saloussa monta syksyä. KOhde on mainio. Elokuussa siellä on korkea hintataso ja paljon keskieurooppalaisia. Elo-syyskuun vaihteessa keskieuroopan lomat päättyvät ja Saloussa on tilaa. Sääkin on silloin pääsääntöisesti tosi hyvä ja merivesi kuin "linnun maitoa". Barcelonan lentokentältä pääsee Planan bussilla keskelle Salouta. - Todella suositeltava kohde. Naapurissa on Reus, Tarragona, Cambrils. Valenciaan on 200 km. Eikä tarvitse mihinkään lähteä. Siellä voi nauttia lomasta, auringosta, lämpimästä merivedestä ja mistä itsekukin haluaa.
   
 18. Porofarmari Vierailija

  Moro! Ollaan menossa Salouhun toukokuun loppupuolella viikoksi.
  Osaisiko joku suositella hyviä ravintoloita, baareja tms.?

  Hotelli Belvedere on majapaikkana... B-)
   
 19. Just näin Vierailija

   
 20. Hei, onko kenelläkään kokemusta Les Dalies hotellista?
  Olemme lähdössä matkalle koko perheen voimin heinäkuun alussa 2017. Kaikki vinkit ja kokemukset tervetulleita! Las Dalies on ns. "edullinen löytö" ja nämä ovat aina vähän arvoituksia. Hotellin uima-allas vaikuttaa ainakin onnettoman pieneltä ja varjoiselta. Onneksi rantaa piisaa, onko muuten rannoista vinkkejä, ovatko aurinkotuolit kalliita? Löytyykö suihkut rannalta yms Myös hyvät ravintolat lähellä hotellia kiinnostaa...
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti