Hae Anna.fi-sivustolta

Espanjaan asumaan?

Viestiketju osiossa 'Espanja' , käynnistäjänä Perhe, 24.08.2005.

 1. Perhe Vierailija

  Löytyykö tältä palstalta henkilöitä, jotka osaisivat kertoa Espanjan mantereen hintatasosta noin arkielämän kannalta katsottuna. Vaihteleeko esim. ruoan ja vuokrien hinnat alueittain paljonkin? Onko ""keskiespanjassa"" paljon halvempaa kuin rannikolla ja taas onko pohjoisrannikko halvempi alue kuin etelä?
  Onnistuuko lukioikäisen opiskelu vai onko parasta käydä valkolakkiin asti kotimaassa?
   
 2. www.enetti.com Vierailija

  Turistialueet ovat selkeästi kalliinpia kuin paikallisten asuttamat alueet. Siis asumiskustannuksissa.
  Esim liha on selkeästi edullisempaa kuin suomessa,mutta vihannekset tuntuvat olevan yhtä kalliita kuin Suomessa. Mikä tuntuu oudolta, kun on niin lämpimästä maasta kysymys.
  Koulu vertailuissa Suomi vielä pesee Espanjan, mutta espanjalainen BUPin käyminen antaisi nuorelle loistavan kielitaidon.
   
 3. Alueesta Vierailija

  riippuu aika paljon. En ole mikään espanjan tuntija mutta olen havainnut, että jo muutaman kymmenen kilometrin siirtyminen turistirannalta sisämaahan pudottaa kaikkia hintoja huomattavasti. Hintaskaala on todella laaja.
  Esim. meidän kylällä jo muutaman korttelin siirtymä rannasta pois pudottaa palveluhintoja.
  Sama koskee asuntojen ostohintoja ja vuokria.
  Elintarvikkeet ostamme mahdollisimman suuressa määrin markkinoilta, hinnat paljon alle kauppojen.
  Kyllä tosi halvalla tulee toimeen mutta rahaa saa syömiseenkin menemään, tuoretta tonnikalaa, merianturaa, hummeria, ilmakuivattua kinkkua kalliimmasta päästä, pitkään varastoituja juustoja jne.
  Me teemme itse ruuat. Ravintolassa syömme ehkä parin kuukauden välein. Teen kahdelle ihmiselle yleensä 2 - 3 päivä sapuskan kerralla tai ainakin samoista tarpeista.
  Läheisestä kalasatamasta saan yleensä aamulla pummittua ilmaiset sardiinit mutta vaimo ilmoitti, että hän syö kalaa korkeintaan kahdesti viikossa. Luulee kai menneensä naimisiin Roope Ankan kanssa.
  Meillä päivittäiset menot ovat ilmeisesti aika vähäiset.
  Sapuskaesimerkki: Osta brotkun ja paistan. Yhdellä aterialla syödään koivet. Lopuista teen 3:n päivän risoton tmv.
  Alue-eroista en tiedä mutta olen mielikuvitellut, että Barcelonan tienoot ja muu Katalonia olisi kallista. Murcian tietämiltä ja Andaluciasta löytynee syrjemmältä halvempaa?
  Itse voi paljon vaikuttaa kulutukseen.
  Se täytyy sanoa, että viimeisen 19 vuoden aikana Suomen ja Espanjan hintasuhteet ovat muuttuneet hurjasti. Asunto on ollut siellä sen ajan.
   
 4. Kokemuksia Vierailija

  MOi, olin viime talven perheeni (3 hlöä) Espanjassa Costa del Solilla. Fuengirolassa on tasokas suomalainen koulu. Lukio toimii etälukiona Töölön lukioon.

  Peruselintarvikkeet ovat edullisempia ja parempia kuin Suomessa. Siis liha, vihannekset, hedelmät, leivät etc. Asuimme vuokralla ja meillä meni noin 3.000 egeä kuukaudessa. Emme nuukailleet, mutta emme törsänneetkään. Autoa vuokrasimme melko usein.

  Costa del Sol on turistialuetta ja sisämaassa on varmasti halvempaa. Pohjoisrannikko on Espanjan sateisinta aluetta.
   
 5. reCuuu** Vierailija

  hmm, minun paras kaveri on asunut neljä vuotta Espanjan etelä rannikolla Costa del Solilla ja hänen muu perheensä asuu siellä vieläkin. Ollaan käyty siellä nyt kolme kertaa. ei se mitenkään ihmeellisen kallista ole siellä asua, ja yleensä vuokra asunnoissa on jo valmaaksi huonekalut ja kaikki, ei tarvi niitä erikseen maksaa.:) ja ruoka ja vaatteet ym on halvempia kuin täällä suomessa, kuin myös bussit ja sen sellaiset. jos lapsia, niin nykyäänhän ulkomailla opiskelu on helppoa. rohkeasti matkaan ja keräämään hienoja kokemuksia espanjan lämpöön!!
   
 6. Anneli Vierailija

  Siitä suomalaisesta koulusta vielä, onko sinulla lisäinfoa. Minkä ikäisille se on, maksaako se, jos maksaa niin mitä jne.
   
 7. espanjaan Vierailija

  http//www.suomalainenkoulu.net
   
 8. näin Vierailija

  http://www.suomalainenkoulu.net
   
 9. suomalainen Vierailija

  Hei, asuin espanjassa vähän reilut 10 vuotta, costa blancan alueella, kävin siellä espanjalaisessa koulussa lopun peruskoulun, eli yläasteen. Opintosuunnitelma on siellä aikalailla sama kun suomessa, samoja asioita painotetaan, tietenkin espanjan näkökulmasta.

  Ruoka ja asuminen, espanja kallistuu koko ajan ja halpaa on enää kalja ja viina ja jotkut lihat. Asuminen, asuimme viimeisen pari vuotta ""omakotitalossa"" 6 kilsaa lähimmän kaupungin keskustaan, makuuhuoneita oli 3, pieni olkkari ja keittosyvennys, vuokra oli 400€. Espanjassa kannattaa huomioida se, että jos vuokraa asunnon tai talon, siellä on yleensä huonekalut sisällä, eli tyhjää asuntoa on todella vaikea saada, jos ei ole varastoa mihin laittaa vuokranantajan tavarat.
   
 10. topi Vierailija

  Asuimme Espanjassa Fuengirolassa 3 vuotta. Siellä hintataso on aivan muuta kuin kaupungin ulkopuolella. Meillä oli kerrostalokämppä 3 makaria, olkkari, keittiö ja apukeittiö sekä 2 kylppäivä. Vuokra 1.200 euroa. Mielestäni peruselintarvikkeet ovat edelleen paljon halvempia kuin Suomessa. Tosin kallistuvat koko ajan. Ravintoloissa syöminen on liki yhtä kallista kuin suomessa. Toreilta saa hyvin edullisesti vaatteita.
   
 11. ehkäpä Vierailija

  oon kanssa miettinyt ulkomaille muuttoa täs joskus tulevaisuudessa..teittekö asuessanne ulkomailla ihan normaalisti jotain töitä vai opiskelitteko?
   
 12. fixu välttää Vierailija

  Varokaa ainakin asumaan.fi asunnonvälittäjää joka touhuaa Helsingissä homeisia luukkuja ja surkeaa palvelua lisäksi rokottavat ylimääräisiä hintoja ja järjettömät välityspalkkiot

  Muka luotettavaa kiinteistönvälitystä kaikkea muuta
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti