Hae Anna.fi-sivustolta

Euroopan Grand Canyon

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä ili, 02.06.2012.

 1. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun pikku hiljaa alkavat autot olla pakattuina etelän lomaa varten älkää unohtako tätä ratinvääntäjien unelmakohdetta. Nizzasta Route Napoleon- tien varrella sijaitsee eräs Etelä- Ranskan hienoimmista turistinähtävyyksistä ja ajoreiteistä Gorges Du Verdon eli Verdonin rotko. Les Gorges du Verdon - Verdon Canyons

  Aja Nizzasta Cannesiin, josta maailman hajuvesipääkaupunkiin Grasseen. Täällä tie kipuaa 1000 metriin merialpeille. Grassesta suunta kohden Castellanea. Matka-aika ylängöllä kulkevalla kunnon maantiellä noin tunti. Castellane itsessään on vinka paikka. Pikku kaupunki, jonka vieressä olevan jännän kalliovuoren päällä sijaitsee koko laaksoa vartioiva kirkko todella korkealla. Castellane, Portes des Gorges du Verdon - Le site officiel pour préparer vos vacances dans les Gorges du Verdon en Provence

  Castellanesta alkaa Gorges Du Verdonia kiertävä huikea tie yhteispituudeltaan 100 kilometriä. Castellane on myös aktiivilomailijan keskus: lukuisat patikkareitit, jopa itse rotkoon, alkavat täältä. Samoin kylästä lähtee solkenaan Rafting kumiveneitä rotkon pohjalla virtaavaa Verdon -jokea valloittamaan. Kerrassaan erinomainen lomapaikka aktiivilomaa kaipaavalle.

  Entäpä itse tie: Gorges Du Verdonin kuuluisa tie jaetaan kahteen osaan. Pohjoisrinnettä pitkin kulkee North Rim ja rotkon eteläreunaa tietenkin South Rim. Pohjoislenkiltä avautuu mielestäni parhaimmat maisemat ja sieltä löytyvät huikemmat näköalapaikat pysäköintimahdollisuuksineen. Välillä tie kulkee lähes Verdon joen vartta pitkin ja aika ajoin tarjoutuu mahdollisuus pysähtyä ja seurata Rafting lauttojen menoa koskessa. Välillä tie kiemurtelee huikean rotkon reunalla jopa 700 metrin korkeudella joen pinnasta. Aivan pöyristyttävän upeaa, muttei heikkohermoisille kuskeille. Liikennettä on suhteellisen paljon, onhan kyseessä ainutlaatuinen reitti.

  Huikein näköalapaikka on kuuluisan Route des Cretes tien varreella. Luuppilenkki alakaa pohjoislenkin puolivälistä hieman ennen La Palud sur Verdonin kylää Castellanesta päin tultaessa. Route Des Cretes johtaa aivan rotkon reunalle sen korkeimmalla kohdalla. 700 metrin suora pudotus rotkoon näköalapaikalta on unohtumaton. Lukuisat vuoristokiipeilijät täplittävät kallioiden seinämiä jne. Samoin kun rotkon yllä kaartelevat petolinnut: kotkat ja haukat. Oi mikä paikka!

  Reitin päätepiste on Lac De Ste Croix- järvi, joka hohtaa turkoosina ylös pohjoiselle reitille. Lienee kalkkikivipohja, tai mikä lie, mutta järvi on todella aivan turkoosinvärinen auringonpaisteella. Järven pohjukassa, jossa Verdon joki yhtyy järveen on veneenvuokrausta ja leirintäalueita ja uimarantoja. Veneily tässä päässä rotkoa onkin hyvin suosittua. Ja täältä pääsee myös autolla joen yli, sillä silta yhdistää pohjoisen ja eteläisen reitin. Eteläiseltä reitiltä pääsee takaisin pohjoiselle reitille lähellä Castellanea Trigance kylän tienoilla. Täyden luupin mitaksi tulee siis 100km huikeaa alppitietä rotkon reunalla. Tätä tietä et unohda milloinkaan sen ajettuasi. Euroopan yksi suurimpia salaisuuksia, paitsi ranskalaisille. Turisteja siis todella paljon.Sekä Castellanessa, että järvellä. Ja patikoijia, vaeltajia, vuoristokiipeilijöitä, lintubongareita, koskenlaskijoita, rafting- porukoita. Aktiivilomailijoita kaikki tyyni villissä ja vapaassa luonnotilassa olevasta rotkosta nauttimassa.

  Aikavaatimus: ajoimme reitin elokuussa pahimpaan ranskisten loma-aikaan. Lähtöpiste Mouginsin kylä lähellä Cannesia. Matkaan lähdin aikaisin aamulla ja aamupalalla pysähdyimme Castellanessa. Päivä koluttiin rotkon reunoja ja iltäpäivällä nautittiin myöhäinen lounas taas Castellanessa. Iltapäivän hiipiessä kohden iltaa palattiin takaisin Mouginssiin. Eli Nizzasta tai lähistöltä retkeen menee yksi kokonainen päivä, mutta takaan, että se on unohtumaton.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti