Hae Anna.fi-sivustolta

Euroopan jako yhä kesken

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 11.04.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 766
  Saadut tykkäykset:
  0
  Useat eurooppalaiset valtiot mielivät päästä osallisiksi arktisten alueiden hyödyntämisestä, kuten tekevät myös Kanada ja USA muitakaan unohtamatta. Kylmillä alueilla tarkkoja rajoja ei ole vielä piirretty, joten siellä syntyy tilanne, missä henkisesti vahvin voittaa lisätilaa, jollei aleta sotien ratkoa geopoliittisia erimielisyyksiä. Suurvallat varautuvat mahdollisiin selkkauksiin jo siten, että luopuvat aiemmista sopimuksistaan rajoittaa ydinaseiden määriä.

  Suomella ei ole osaa eikä arpaa arktisten alueiden jaossa muutoin kuin osana Eurooppaa, joten pienen valtion on turha astua liian suuriin saappaisiin, koskapa se ei voi uhata ydinasevaltioita millään tavoin. Venäjälle on jo asetettu pakotteita Ukrainan ja Krimin vuoksi, muttei ainakaan vielä arktisten alueiden takia. Osana Eurooppaa Suomi on myös ollut puoltamassa nykyisiä pakotteita, eikä jääne sivuun tulevistakaan päätöksistä.

  Balttien pelot Venäjää kohtaan on levinnyt Pohjoismaihin erityisesti Krimin menetyksen jälkeen, eivätkä poliitikot Suomessa pyri ainakaan hälventämään niitä nykyään. Päinvastoin lisätään itäpelkoa sanoin ja teoin, jotta saadaan varmistettua kansan tuki puolustusmenojen nostamiselle isommaksi kuin muilla länsimailla. Toki tarpeen, jollei kyetä enää toimimaan siten kuin sotien jälkeen, jolloin voitiin luottaa keskinäisten suhteiden olevan tae rauhalle.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 766
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomenmaassa Antti Kaikkonen kirjoittaa kolloudesta, joka tarkoittanee jääräpäistä ehdottomuutta. Sitä voi havaita ulko- ja turvallisuuspolitiikassakin, koska eri osapuolet varustautuvat sotimaan pyrkimättä edes etsimään yhteysymmärrystä. Kylmä sota on muuttunut kollosodaksi, joka on aiempaa pahempi versio, koska edes kirjoittamattomia sääntöjä ei noudateta.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 766
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kollosota tarkoittaa sitä, että Suomi varautuu sotilaallisesti enemmän kuin muut länsimaat, koska poliitikot eivät usko muiden apuun hädän hetkellä. Näin ollen varaa ei ole hyvään hoivaan lapsille ja vanhuksille tai vammaisille, minkä myös sosialidemokraatit hyvin tietävät, vaikka puhuvat arvovalinnasta. Jos rahaa ei ole, ihmisten hyvinvointia on karsittava, mikäli aiotaan pitää puolustukselliset menot korkeina tulevinakin vuosina.

  Toki puolustukseen käytetyt varat ovat hyvä sijoitus, jos pohtii siten, että koko läntinen maailma pelastuu, kun suomalaiset käyttävät kaikki rahkeensa sotilaallisiin tarkoituksiin. Amerikkalaiset ovat myös tyytyväisiä, kun voivat myydä kalliita ohjuksia ja hävittäjiä, jotka hyödyttävät heidän talouttaan ja sotilaallista kykyään. Juuri näinhän USA:n nykyinen presidentti on asian ilmaissutkin, kun on vaatinut kaikilta enemmän varoja Natolle muiltakin kuin omiltaan.

  Länsimaissa ja erityisesti Pohjoismaissa tuuditautittiin elämään hyvinvoinnissa, joka oli mahdollista ainoastaan tinkimällä juuri puolustusmenoista. Suomi on koko ajan ollut hienoinen poikkeus, koska itäpelko on syvässä viime maailmansotien alun vuoksi. Talvisota opetti ymmärtämään, ettei muihin voi luottaa, vaikka Suomi pyrki koko ajan yhteistyöhön ennen toista maailmansotaa juuri länsimaiden kera.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 766
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomella ei ole arktisella alueilla puolustettavaa, jollei oleteta, että ollaan osallisia Euroopan takia. Jossain oli mainintoja Putinin puhuneen ilmoille ajatuksen, ettei arktisista alueista saa tulla uutta Krimiä. Jos silti riidat äityvät sodaksi, Suomi on kinkkisessä välikädessä, mikäli puolustaa niitä rajoja, joita ei ole vielä kartoille piirretty.

  Yhä kannattaa muistaa, etteivät venäläiset ole olleet Pohjoismaiden suunnalla kovin sotaisia. Aikoinaan jättivät Ruotsin valloittamatta, koska hovissa oli tsaarin sukulaisia. Talvisodan aloittivat tehtyään Hitlerin kanssa diilin Euroopan jaosta, missä Suomi jäi siinä vaiheessa Stalinille.

  On helppo ymmärtää puolustukselliset tarpeet, mutta vaikea hyväksyä sitä, ettei eliitti juurikaan joudu maksajaksi. Viime hallitus hyväksyi muun muassa vakuutuksista saadut säästöt verolle, vähensi lääketukea, eikä piitannut asettaa lakeja, jotka vaikeuttaisivat velkaantumista. Ulosotossa huima määrä väkeä, joka ei pysty maksamaan itse lääkärikuluja tai sairaalamaksuja.

  Hallitus on oikeassa siinä, että valtio pääsi pälkähästä. Aseostot rahoitetaan rahvaan elinoloja heikentäen, eivätkä ikääntyvät ihmiset kykene enää barrikadeille osoittamaan edes mieltään heikennyksiä vastaan. Valittiin pienempi paha, mikä on itse asiassa järkevin ratkaisu hyväosaisille. Metsäyhtiöt toki osallistuivat myös verorahojen keruuseen, sillä puun hintaa korotettiin Stora Enson avulla siten, että saatiin lihotettua valtion pussia.
   
  Last edited: 12.04.2019
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 766
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipähän kaikkia lukuja ehdi millään seurata, kun on pakko päivän mittaan aina puurtaa niitänäitä. Mutta lieneekö yksikään media ottanut selvää siitä, mitkä Suomen todelliset puolustusmenot ovat prosenteissa bruttokansantuotteesta. Ei kannata uskoa annettuja arvioita, koska eliitti osaa kätkeä tiettyjä summia piiloon, kuten on tehnyt koko ajan itäpelon vuoksi.

  Tunnustettiin jo jokin aika sitten, että Suomi käyttää puolustukseen enemmän kuin USA vaatii omilta täysjäseniltään. Ja sekin tieto tuli jo silloin, kun USA:n presidentti vaihtui, joten nyt summa on kohonnut uushankintojen vuoksi uusiin lukemiin. Arvattavasti useimmat suomalaiset hyväksyvät aseostot, koska eihän niistä populistitkaan meteliä pidä.
   
 6. USA ei irtaantunut Vierailija

  Start sopimuksesta joka määrittää Venäjän ja USA:n yhdinpommien määrän 1550 pommiin, se sopimus päättyy vasta vuonna 2021. Muutama kymmenen demokraattien senaattoria on lähestynyt kirjellä Trumppia esittäen Start sopimuksen jatkamista 5 vuodella, miten hän siinä lopulta käynee.
  Venäjä ja Kiina ottavat kauppalaivojen käyttöön merireitin pohjoista jäämerta pitkin joka lähes puolittaa nykuisen Kiinan ja Venäjän välisen laivojen rahtiliikenteen matka ajan. Rahdin määrä pohjoisella merireitillä uskotaan nousevan muutamassa vuodessa 80 miljoonaan tonniin vuodessa. Nähtävästi YK on tehnyt jo jotain esityksiä arktisen alueen jaosta sitä koskevien maiden välillä.
  Pietarissa olleen arktisen kokouksen päätteeksi Ruotsin pääministeri kertoi lisäävänsä mielipiteiden vaihtoa Venäjän edustajien kanssa keskusteltuaan Putinin kanssa kokouksen aikana.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 766
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo sopimukset ovat pelkkiä papereita, sillä niitä voidaan kiertää haluttaessa. Jännä oli havaita, että Löfvenin Venäjän vierailun jälkeen Assange joutui hetimmiten brittipoliisin huostaan. Epäpoliittinen yksilö on aina alakynnessä, kun isokenkäiset tekevät poliittisia päätöksiä. Voi hyvinkin olla, että Löfven kykeni avaamaan ovia, eikä Putinkaan halua niitä sulkea.
   
 8. vierailija Vierailija

  Assangen luovutus on ollut tiedossa jo pitkään, koska nykyinen maan presidentti on yksi USA:n nukkeja.
   
 9. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 766
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saahan sitä tuollakin tavoin ajatella, mutta onneksi myös toisin. Kaikkein paras ratkaisu olisi luovuttaa Assange nyt Ruotsiin, koska maan vankilat ovat yhtä hyviä kuin suurlähetystöt. Ja olisi mukava seurata, passitetaanko hänet Yhdysvaltoihin vaiko ei.
   
 10. vierailija Vierailija

  Assangen luovutus Ruotsiin merkitsee automaattisesti luovutusta USA:an, koska Ruotsi nuolee USA:n tsakamusta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti