Hae Anna.fi-sivustolta

exspot- punkkilääke

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä elli, 10.06.2005.

 1. elli Vierailija

  Laitoin eilen koiralleni exspot punkkilääkkeen, mikä siis valellaan niskan alueelle. Nyt turkki on tummunut siitä kohdasta ja iho on alta punaisempi. Teinköhän jotain väärin vai onko se normaalia? Luin käyttöohjeesta ettei koiraa saisi pestä shampoolla käsittelyn jälkeen, kuinka pitkää aikaa se tarkoittaa, ei kai koko neljää viikkoa?
  Onko kokemuksia aineesta, riittääkö se vai pitäisikö myös aloittaa valkosipulikuuri?
   
 2. Lelle Vierailija

  Exspot on ainakin meillä ollut riittävä suoja ilman mitään ""lisäaineita"".
  Ainetta on varmaan mennyt koiran karvoille kun ovat tummuneet, kyllä se siitä tasaantuu. Iho voi reagoida punoittamalla, on aika ytyä ainetta kuitenkin.
  Shampoopesuun en osaa kommentoida.
   
 3. Ellen Vierailija

  Koiraa ei saisi pestä shampoolla neljään viikkoon, mutta uida se voi ihan normaalisti. Usein uivat koirat tulisi käsitellä 3 viikon välein tehon takaamiseksi. Näin löysin netistä asiasta tietoa.

  Exspot on aika voimakasta ja ei välttämättä sovi kaikille koirille (voi aiheuttaa ihon kutinaa tai punotusta tai voimakkaampiakin oireita. Stronhold on kaiketi siedetympää, mutta yhtä tehokasta. Myös Frontline on ihan hyvä aine.
   
 4. kaksi noutajaa Vierailija

  Minulla on kaksi noutajaa ja viikko sitten laitoin molemmille Expotin ohjeiden mukaan.
  Kyllä parin päivän päästä olin kuin ällikällä lyöty kun molempien lavat, eturaajat ja hännän tyvet ovat sinisen harmaat. Tosi kaunista vaaleassa kultaisessa. Ennenkaikkea onko se vaarallista?
  Onko vielä olemassa sellasta tablettia kuin Program, joka pitää punkit yms. loitolla vaikkei tapakkaan niitä jo kehossa olevia.
  Jos vaikka jatkaisi sellaisella ja pesisi koirat hyvällä omallatunnolla enne sitä.
   
 5. Kahvi Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä frontlinea, eikä ollut punkin punkkia koko kesänä. Laitettiin joka 4 viikko ja koira ui miltei päivittäin
   
 6. juurinäin Vierailija

  Kaikkia myrkkyjä ihmiset koiriinsa laittavat.Lukekaapa varsin seuraavan kerran mitä niissä pakkauksissa aineista kerrotaan.Laittaisitko niitä lapsellesi? Täytyy koiran omistajalla olla sen verran viitsimistä että aina ulkoilun jälkeen tarkastaa koiransa turkin mahdollisten punkkien varalta.
   
 7. Panta Vierailija

  Punkkipannat on keksitty.
   
 8. Höh Vierailija

  Just joo. Sopii vaan tulla tarkastamaan meidän erirräin tuuheakarvaisen kultsun turkkia täällä punkkeja vilisevällä rannikolla. Vaikka kuinka tarkka yrittää olla, aina joku punkki onnistuu piileskelemään turkissa. Kerran on kokeiltu punkkipantaa, josta ei sanottavasti ollut hyötyä. Ennen käytin Frontlinea, mutta jostain syystä sekään ei enää karkota punkkeja. Joten olen kaksi kesää käyttänyt Expottia eikä mitään ongelmia ole ollut, eikä kyllä punkkejakaan. En ensimmäisenä keinona kokeillut Expottia, koska siitä olen niin paljon huonoa kuullut, mutta nyt olen tyytyväinen.
   
 9. Kaaliperhonen Vierailija

  On aika mahdotonta tarkastaa koira täydellisesti joka lenkin jälkeen. Ja punkkeja vilisevillä alueilla punkkien nyppimiseen menisi varmaan yhtä pitkä aika päivässä kuin lenkkeilyyn...

  Punkkipantoja on eri merkkisiä, toiset varmaan toimivat paremmin kuin toiset mutta eivät ne mitään 100 % varmoja ole. Onhan ne aineet myrkyllisiä, mutta ainakin borrelioosi-alueilla kuitenkin se parempi vaihtoehto. Toivottavasti joku yhtä tehokas ihmisille sopiva menetelmä kehitetään pian.
   
 10. koiran omistaja Vierailija

  punkkipannat on todella huono keksintö. soitin eläinlääkärikeskukseen punkkipannasta jonka olin ostanut koiralleni, kun siitä tuli minulle huono olo ja koira menetti ruokahalunsa. eläinlääkäri sanoi että punkkipannat on ihan turhia että ne ei auta mitään ja koira menettää ruokahalunsa ja sen iho rupee kutisee. joten minä vaihdoin exspottiin.
   
 11. Höh Vierailija

  Täällä taas eläinlääkäri suositteli paikallislehdessä punkkipantaa. En tiedä oisko siitä hyötyä pienelle koiralle sitten paremmin, kun kaveri mäyräkoirineen on ollut siihen ihan tyytyväinen. Mutta kuten todettu, meillä se ei pitänyt punkkeja poissa.
   
 12. Punkkipannoista sen verran, että tuttavat testasivat saman viikonlopun aikana sekä yrtti, että tavallista pantaa kahdella eri koiralla. Yrttipannasta ei ollut nimeksikään hyötyä, mutta tavallisen pannan kantaja oli selvästi punkittomampi... Kohta meikäläisen karvaturri saa exspotia, sillä siitä karvamäärästä ei löydä yhden yhtä punkkia, ennen kuin ovat verta täynnä olevia palleroita...!
   
 13.  
 14. itel on kaksi lyhytkarvasta hurttaa ja olen käyttäny niil eläinlääkärilt saatavaa "ötökkämyrkkyä". tehoo hyttysiin, hietasääskeihin, punkkeihin ja muistaakseni kirppuihin. ennen tän aineen käyttöä koirani kimpus hyttyset kokoajan ja koira hätää kärsimäs ja ei oo oireillu aineest, mut ompa TOSI mukava ku ei oo mahat paukamilla. eikä nahka kutia. siks toiseks punkeist voi saada tappavan taudin, etenki ahvenanmaalla yms riskialueilla, menisitkö itse tuollaisiin paikkoihin ilman rokotusta? ja kyllähän ihmisilläkin iho joistain aineista reagoi vaikkei ole kyseessä lainkaan vaarallinen aine...ja isommalla koirallani tulee jostain ruoast perskannikoiden karvat(valkoiset) punasiks. Tälläkin hetkel toisen kannikan karvat punaset, vaik hyvälaatunen ruoka kysees.
   
 15. maitkon Vierailija

  Joo ei se aina viitseliäisyydestä ole kyse. Jos koira on "tuplakarvoituksella" harjaaminenkaan ei ole ihan tressivapaata hommaa (koirallekaan). Jos elinalue on vielä punkkirikasta, niin periaatteessa saisi aika monta (meillä n.4x) kertaa päivässä/viikossa harjata. Toiset koirat viihtyvät enemmän ulkona kun sisällä (vaikka olisi mahdollisuus aina niin halutessaan "kotiutua"), siis varsinaisten ulkoilluttamislenkkien välisenä aikanakin. Näillä tuuheakarvaisilla ystävillämme on näin helleaikana tapana hakeutua ulkoilulenkeillä (talutushihnassa) luonnonniityille missä heinäkasvit pitkinä kasvaa. Ilmeisesti heinäkasveihin varastoitunut kaste vilvoittaa koiraystäviämme. Siellä niitä punkkejakin tietysti on ja toki muuallakin missä ei ole pelkkää asfalttia ja hiekkaa. Kiitos hyvistä ja suuntaa-antavista vastauksistanne punkkilääkitykseen liittyen.
   
 16. Nanax Vierailija

  Meillä oli alkuvuosina yksi punkkipanta, joka oli ehkä maailman hankalin uivan koiran kanssa. Pannan aine oli vaarallista vesieliöille ja piti siis aina poistaa ennen uintia ja tietenkään pantaan ei saanut koskea ohjeen mukaan paljain käsin. (Epäilyttävää kyllä laittaa tämmöistä mihin ihminen ei saa koskea niin koiran iholle.) Panta ei myöskään pitänyt punkkeja loitolla.

  Seuraavina kesinä ollaan käytetty eri merkkisiä ihoon laitettavia litkuja. Nyrkkisääntönä niissä oli, että 3 vrk piti koissun pysyä kuivana hölväyksen jälkeen. Shampoolla pesusta en muista mitään kun ei yleensä koiraa sillä pestäkään kuin erityistapauksissa. Koiralle ei tullut näistä litkuista mitään oireita, mutta kaikenlaisia kauhtarinoita asiasta ollaan kuultu ihottumista ja karvanlähdöistä yleistyneisiin allergiareaktioihin. Vaikka koira sai 3 viikon välein uuden käsittelyn litkulla, se ei kyllä toiminut mitenkään 100%. Aika hinnakastakin karkoitus on kun on iso (painava) koira kyseessä ja punkkikausi kestää huhtikuusta lokakuulle noin suurinpiirtein vuodesta ja säistä riippuen.

  Tänä vuonna päätettiin kokeilla vaihteeksi ihan luomumenetelmää eli nettiohjeen mukaan keiteltiin torjuntasumutetta valkosipulista, rosmariinista, timjamista ja etikasta. Oli aika ärmätin hajuista ainetta, jota nyt suihkailemme koiraan pääasiassa koipiin, häntään ja mahaan aina uinnin päälle ja muutoinkin kun mennään ulos. Litkun haju ei näytä vaivaavan koiraa itseään vaan antaa suihkautella sitä ihan välinpitämättömänä. Aine on tehonnut ihan yhtä hyvin kuin apteekin litkut eli koirasta on tähän mennessä löytynyt 4 punkkia suihkailun aloituksen eli toukokuun jälkeen. Panta oli selkeästi huonoin torjumaan öttiäisiä ja hankalin käytössä. Sitä en tummasta koirasta osaa sanoa, värjääkö luomutorjuntalitku tai muut karvoja tms.
   
 17. edesmennyt Vierailija

  meidän edellisen koiran iho muuttui exspotista tulipunaiseksi ja tuli ns epileptisiäkohtauksia. Koira kuoli myöhemmin syöpään niskassa epäilen että sekin johtui exspotista.
   
 18. en suosittele Vierailija

  Meillä koiralle tuli paha allerginen reaktio Exspotista, jouduttiin käyttää lääkärissä, kun niskassa aineen laitto kohta alko märkimään ja siinä on paha tulehus. Sen vuoksi koira hyvin vaisu ja raaputtaa itseään koko ajan. Edellisellä koiralla ei tullut aineesta mitään mutta tämän jälkeen en kyseistä myrkkyä suosittele kenellekkään!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti