Hae Anna.fi-sivustolta

Fermedi tiimi

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä Elukka (!), 12.01.2007.

 1. Elukka (!) Vierailija

  Meitä on jo muutamat kirjoittaneet tuolla "Elukkaaa..."-otsikon alla. Ma-min ehdotuksen johdosta aloitan siis uuden ketjun jonne ovat kaikki ko. klinikalla hoidoissa käyvät tervetulleita. Myös jo raskautuneet! :) Vaihdetaan siis kokemuksia ja kuulumisia hyvässä hengessä!
   
 2. Elukka (!) Vierailija

  Aloitan ketjun virallisesti laittamalla tietomme, kopsatkaa ja lisätkää omanne! :)

  Elukka -81 ja mies -77: Yritys aloitettu 10/04, hoitoihin 9/05 -> 3 inssiä (-) -> IVF/ICSI 5/06 (-) -> IVF 8/06 (-) -> PAS 12/06 (++) -> km rv5 (kaksi enkeliä laskettu taivaalle) -> IVF maalis-huhtikuussa?
   
 3. ma-mi Vierailija

  Kiitos että huolitte mukaan raskautuneenkin... : )

  Ma-mi -76 ja mies -81; PCO; yritys aloitettu 1/04, hoitoihin heti; 1. inssi nega, 2. nega, 3. kemiallinen raskaus, 4. + enkelipoika 10/2005 rv26+5 -> 1. IVF 3/06 (-) PASyritys 3/2006 mutta alkiot eivät selvinneet sulatuksesta 2. IVF 6/06 (-) PAS 10/06 + ja nyt menossa rv 14+2. Jospa tämän lapsosen saisimme kotiin asti...
   
 4. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Starppa -77 ja vaimo -77; siittiöiden vähyys; yritys aloitettu 5/04, hoitoihin 2/06 -> epäonnistunut inssi -> ICSI 9/06 (-) -> PAS 12/06 (-) -> ICSI helmikuussa
   
 5. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on kyllä kiva että on tälläinen paikka missä voi vaihtaa kuulumisia samalla klinikalla käyvien kanssa, on yhtä kotoisaa kun klinikallakin.
  Ajattelin kyllä piipahdella tuolla "Ensikertalaisia IVF/ICSI-hoidoissa?", kun siellä tuntuu olevan nyt pienoista sutinaa, mutta pysyttelen molemmissa mukana jos vain mahdollista, kun minulla nyt tätä aikaa on.

  Elukka: Ollaan oltu kaiken aikaa JS-R:llä, mutta jotenkin se on vaan aikasemmin kiirehtinyt meidän kohdalla? Joo me käytiin siellä KFB:n kanssa keskustelemassa ultra käynnin yhteydessä. Aika yleistä höpinää, mutta kahdessa kohtaa pysähdyin ajattelemaan, mitä olin kyllä itsekin jo miettinyt, mutta ei ollut tullut puhuttua asiasta emännän kanssa. No nyt on puhuttu ja homma etenee. Käykää kuuntelemassa, kun eihän se mitään maksa.

  Ma-mi: Teillähän oli kanssa puhuttu kuoren avauksesta kiinnittymis ongelmien takia, mutta eikös se avaus jäänyt tekemättä? Missäköhän se teidän kiinnittymistaika oli, voisitko vinkata;) Luomu PAS:siinhan se tehtiin, ja millä lääkkeillä?
   
 6. ma-mi Vierailija

  Starppa: Lääkkeellinen PAS toi plussan. Avausta ei tehty, enkä oikein päässyt syystä selville. Ehkä alkiota ei haluttu rääkätä enempää kun oli sulatuksessa menettänyt pari solua ja muuttunut 2lk---2-3lk. Kp 2 alkaen zumenon ja pari päivää ennen siirtoa luget mukaan. Olen itsekin miettinyt miksi nyt kiinnittyi ja aiemmin ei. Lääketieteellistä syytä tuskin löytyy, mutta kävin hermoratahieronnassa useamman kerran ennen siirtoa ja join siirtoa seuraavana viikonloppuna paljon punkkua. Multa otettiin syyskuussa kohdusta koepala ja onhan sekin voinut olla kohdulle myönteinen stressi. Kaksplussassa oli joskus juttu kokeesta, jossa hoidoissa olleilta naisilta oli otettu koepala ja seuraavasta hoidosta olivat KAIKKI raskautuneet. Mulla epäiltiin limakalvo-ongelmaa, mutta kaikki oli ok.
   
 7. Elukka (?) Vierailija

  Moi! Ajattelin tulla ilmoittamaan, että yritän pitää hieman taukoa näillä palstoilla ja saada tän lapsettomuuden pois mielestä. Eli kaikkea hyvää teille ja toivottavasti lisää porukkaa ilmaantuu!! Palailen kuvioihin sit varmaan keväämmällä!! :)
   
 8. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elukka: Voi olla ihan hyväkin pitää taukoa ja kerätä voimia uusiin koitoksiin. Jos vaikka keväällä olisi mielen ohella kehokin virkeämpi, ja kiinnittyminen onnistuisi.

  Meillä alkaa sumuttelu sunnuntaina, mutta pitkällä kaavalla eka ultra vasta 7.2. Aika kuluu ärsyttävän hitaasti.
   
 9. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on eilen aloitettu sumuttelut, joten odotellaan kiukkuamista=)

  Onkohan kenelläkään ketjuja seurailevalla Fermediläisellä hoidot menossa tai alkamassa??
   
 10. ma-mi Vierailija

  Heh...kiukkuaminen oli valtaisaa omalla sumukierroksellani. Seuraavan PASin halusinkin ilman sumuja just noitten mielialamuutosten (ja hikoilun ja unettomuuden ja päänsäryn ja ja ja...) vuoksi.
   
 11. pikku2 Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.08.2006
  Viestejä:
  439
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikku2: minä 29v. ja mies 30v. ns. selittämättömiä.. poika 4v.

  Pikkukakkosen yritystä kolmisen vuotta.. Kolme inssiä takana, Yksi IVF josta tuoresiirto oli nega. Pakastesiirrossa laitettiin kaksi alkiota joista toinen kiinnittyi, mutta raskaus meni kesken 18.12.06. RV 7 ja jotain.. Nyt olen aloittanut piikitykset Gonal-F:llä annoksella 112,5 ja huomenna olis UÄ. Huomenna ollaan taas viisaampia..

  Punktio hieman hirvittää jo etukäteen.. koska oli viimeeksi tosi kivulias ja olin saikulla viikon.. mutta mitäpä sitä ei tekis maailman parhaan lahjan eteen..

  Tsemppiä kaikille omissa projekteissanne!
   
 12. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys Pikku2:n.
  Aika nopeastihan te pääsitte aloittamaan uuden hoidon, tuollaisen valitettavan tapahtuman jälkeen. Meillä punktio vasta viikolla 8 (toivottavasti), joten hieman perässä tullaan. Kumpi lääkäri teillä on?
   
 13. Mulla jännitystä vatsassa, nimittäin pas tehty kolme päivää sitten. Kamalaa odotella ja toivoa ja peljätä yhtä aikaa... Ollaan odoteltu vauvaa kolme vuotta, takana yksi luomu raskaus, kolme inssiä, yksi ivf-hoitolla sisälle siirretty alkio ja nyt tämä. Hitaasti etenee kaikki hoidot, mutta toivoa on pidettävä yllä. Ikää miulla 29 ja puolisolla 34.
   
 14. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys vaan Muumimammaksi tahtova. PAS:ssa on melkeimpä parempi mahdollisuus onnistua, koska silloin saadaan lääkitykset jo paremmin säädettyä kohdalleen. Ilmenikö teilläkin tämä kiinnittymis ongelma? Teillä on kyllä nyt todella kutkuttavan jännittävät ajat meneillään, laittoivatko yhden vai kaksi alkiota kyytiin?

  Meillä on kiukkuaminen aika hyvässä vauhdissa, kuten osasin odottaakkin=) Muuten oireina hieman vilua ja väsymystä, mutta kun ei tiedä onko se tulevaa flunssaa vai Suprecurista johtuvaa.

  Plussaisia jännäilyjä Muumimammaksi tahtovalle.
   
 15. Elukka (!) Vierailija

  Onpa täällä hiljaista!! :O

  Alan tehdä paluuta palstoille.... :)

  Mitään tietoja hoitojen jatkosta ei vielä ole. Nyt kp 35/29 menossa. Odotan vuotoa, että voin varata ajan seuraavan IVF:n suunnitteluun.

  Muumimammaksi tahtova: Miten kävi??? Toivottavasti+++++
   
 16. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiva kuulla sinustakin Elukka=) Mukavaa että olet saanut jo käännettyä nokan kohti uusia plussatuulia.

  Joo täällä ketjussa on kyllä ollut aika hiljaista, kun itsekään en ole jaksanut kirjoitella tämän pitkäveteisen odottelun aikana. Olen kyllä seuraillut noita muita ketjuja, kun siellä tuota tapahtumaa on runsaasti. No meillä on sumuteltu nyt pitkään ja hartaasti, tuplasivat muuten sumun määrän sitten viime kierroksen? Vaan huomen aamulla on 0-ultra ja eiköhän sit aloiteta heti Gonal piikittelyt (toivottavasti).

  Niin mikäs Muumimammaksi tahtovan tilanne on? Kun en ole tajunnut edes kysellä, jotenkin ajatukset niin jäässä.
   
 17. ma-mi Vierailija

  Hei elukka. Menikö "loma" hyvin? Ethän miettinyt liikaa asioita?

  Täällä kaikki ok. Tänään oli äitipolikäynti. Kaikki ok. Ja viikkoja siis huomenna tasan 18.
   
 18. Elukka (!) Vierailija

  Starppa: Teillähän on tositoimet ihan ovella!! :O Paljon onnea niihin!!

  ma-mi: "Loma" meni hyvin...yllättävän hyvin. :) Nyt taas alkaa homma pyöriä mielessä kun odotan menkkoja... Ei kyllä mee päivääkään, ettenkö miettis, että mitä jos kaikki olisikin mennyt hyvin.. Pakko vaan katsoa eteenpäin! :) Sullahan on jo kamalasti viikkoja takana!! Käytkö muuten vielä Fermedissä "extra"-ultrissa? Paljon onnensäteitä ja hyvää oloa sulle ja pienelle. :)

  Mitenköhän Muumimammaksi tahtovan on käynyt???
   
 19. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos=)

  Kiva kuulla että ma-millakin etenee raskaus normaalisti.

  No tänään käytin 0-ultras: limakalvo sopiva 2,5mm ja munarakkuloita 9 ja 10 joiden koko n. 5 mm, siis suunnilleen samanlainen lähtötilanne kuin viimeksi. Suprecur annos pudotettiin 4 suihkasuun/vrk, ja Gonal-F:ää pistettiin nyt illalla ekä piikki, sen annosta pienennettiin edelliskerran 225 IU:sta 150 IU:hin. Tällä pyritään varmistamaan, että siirron jälkeen voitaisiin käyttää Pregnyliä ja Lugeja, joka parantaisi sitä kiinnittymistä. No tosin viimeksihän meillä oli jo tuon isomman annostuksenkin jälkeen Pregnylit ja Luget kehis. Ylipäätänsä kuulemma kevyempi hormoniannos parantaa kiinnittymis mahdollisuuksia, kunhan rakkulat vain kasvavat tarpeeksi. Siitäkin oli puhetta, että jos ei meinää lähteä kasvamaan niin sit lisäillään annosta. Joo nyt oli puhetta että kaikille munasoluille tehdään ICSI, ja jos vain saadaan hyviä alkioita aikaiseksi niin kaksi siirretään ja molemmille tehtäisiin alkionkuorenavaus.
   
 20. ma-mi Vierailija

  Ei olla (enää) käyty extraultrissa. Viimeksi käytiin rv10 mielenrauhan vuoksi. Sen jälkeen ollaankin käyty äitipolilla rv13 (niskaturvotus) rv14, rv16, rv18 ja seuraavaksi siis rv24. Silloin onkin jo paljon viikkoja ... pakko sanoa JOS niin pitkälle päästään. Pelottaa joka päivä ihan hillittömästi.

  Etelä-Saimaasta kyllä luin, että F:ssä olis se 4D mutta kyllä äitipolin konekin on hyvä. Parempi kuin silloin kun enekelipoikaa ultratessa.
   
 21. Starppa Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  ma-mi: Kuulostaa toi kuukausi tolkulla jännääminen stressaavalta. Joo siellä F:ssä on todellakin nyt se 4-D ultra käytössä, josta on kuulemma hyötyä varsinkin raskausajan ultrissa, sekä hieman hyötyä rakkuloiden kasvatuksen loppuvaiheissa. 4-D laitteessa oli kyllä jonkun verran tarkempi kuva myös 0-ultrassa. No ensi viikolla sitä ihmetellään lisää=)
   
 22. Hippula Vierailija

  Miten tuonne äitiyspolille (oletan sinun käyneen LPR:ssa?) pääsee useampaan ultraan? Olen ymmärtänyt, että pääsee vain yhteen ultraan (niskaturvotus tai rakenne) ellei mitään kipuj, vuotoa tms. ole ollut. Siis ihan mielenkiinnosta kyselen, jos joskus pääsisi itse siihen onnelliseen asemaan, että olisi pikkuinen masussa kasvamassa!
   
 23. ma-mi Vierailija

  Esikoisemme syntyi rv26+5 ja menehtyi heti hätäkasteen jälkeen. Olen sen vuoksi tarkemmassa syynissä. Synnytyksen käynnistymiselle ei löytynyt syytä, mutta lapsemme keuhkoissa oli nestettä ja se/kehittymättömät keuhkot aiheutti kuoleman. Olen psykkannut itseni niin, että "luonto" hoiti pois elinkelvottoman yksilön. Kuulostinpa kylmältä, mutta näin se on. Kerran kävin äitipolilla päivystysluontoisesti alavatsakipujen vuoksi, mikä ilmeisesti johtui sektioarven kiinnikkeistä.
   
 24. ma-mi Vierailija

  Ja vielä että tämän vuoden alusta kaikille raskaana oleville kuuluu molemmat, niskaturvotus- ja rakenneultra. Siis ainakin E-K sairaanhoitopiirissä.
   
 25. Elukka (!) Vierailija

  Huomenna suunnittelukäynti!! :)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti