Foolihappo, mistä saa?

  • Viestiketjun aloittaja hienohelmahepene
  • Ensimmäinen viesti
kätilö
Onko ihmisillä lukutaito nykyään jotenkin heikko? Ettekö te lue annettuja linkkejä vai ettekö vain ymmärrä mitä niissä sanotaan? Miten on mahdollista että jotkut vieläkin väittävät ettei ruuasta voi saada riittävästi foolihappoa. En tiedä mitä moskaa syötte, mutta terveellisestä ruuasta sitä kyllä saa. En sitten tiedä onko tuo syömiseen "keskittyminen" (josta joku mainitsi) niin mahdotonta. Helpommalla tietysti pääsee kun syö einesmössöjä.
Enpä muuten ole kuullut vielä sellaisesta menetelmästä jolla ruoka puhdistetaan ravintoaineista. Saipa taas hyvät naurut.

Ja luontaistuotekaupan tuotteet!?!? Haloo! Sieltä vaan hakemaan tuotteita joiden vaikutuksia ei ole millään tieteellisellä tutkimuksella tutkittu. Siinähän varmasti vauvalle hyvää tekee.

Hei,
Ihminen tarvitsee vuorokaudessa 300 mikrogrammaa folaattihappoa.. mutta raskaana olava ja mielellään jo raskautta suunnitteleva tarvitsee 400 mikrogrammaa (koska vauriot jotka sikiölle kehittyy foolihapon puutteesta syntyy ihan niin alkuraskaudessa, ettei nainen vielä edes tiedä olevansa raskaana). Joten suosittelen foolihappo lisää.. :)
 
Viimeksi muokattu:
Foolihappoa
Ite oon ostanu Prismasta Tohtori Tolosen foolihappoo. Makso alle 7 e 60 kpl paketissa. mä ja avopuolisoni syödään sitä aina aamulla. Nyt on syöty kuukaus ja pitäis ostaa uus paketti mahdollisemman pian ja mietin kans vehnänalkioöljyä, seki on kuulemma hyvää. Auttaa vauvahaaveisiin :)
 
Seija
Siitä on jo 16 vuotta, kun menetin vauvani aivojen kehittymättömyyden takia. Alkuraskaus oli yhtä oksentelua, eli todennäköisesti kärsin myös foolihapon puutteesta. En ollut silloin moisesta kuullutkaan, eikä neuvolassakaan siitä mitään puhuttu. Pahoinvointiin ei annettu muuta hoitoa kuin sairaslomaa. Makasin 5 vkoa sängyssä ja oksensin. Nyt vanhin tyttäreni on menossa naimisiin, ja varmasti muistutan häntä foolihapon tärkeydestä!
 
Romulus
EI ainakaan apteekin synteettisiä monivitamiineja.


Odottava, jo lasta suunnitteleva ja imettävä äiti tarvitsee ruoan lisänä ravintolisiä, jotka ehkäisevät sikiövaurioita, raskausmyrkytystä, diabetesta, masennusta sekä edistävät sikiön aivojen, hermoston, luuston ja silmien kehitystä. Lisäksi ravintolisät vähentävät ennenaikaisen synnytyksen ja keskenmenon vaaraa. Tärkeimmät ravintolisät odottavalle ja imettävälle äidille ovat foolihappo, C- ja D-vitamiinit, magnesium, rauta, sinkki ja kalaöljyn omega-3-rasvahapot sekä maitohappobakteerit. Odottavan ja imettävän äidin tulee ehdottomasti välttää tupakkaa, alkoholia, huumeita ja mielellään myös särky-, masennus- ja epilepsialääkkeitä.

C- ja D-vitamiinin puute on maailman yleisin ravitsemuksellinen puutos.

C-vitamiinin riittävä saanti on erittäin tärkeä mm. luustolle ja verisuoniterveydelle.


C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
D-vitamiinia 50-100µg / vrk
Foolihappoa 400µg/vrk
Omega-3
Magnesium (sitraatti)


Synteettiset eli keinotekoiset vitamiinit todellisuudessa vain rasittavat kehoamme, koska elimistöllä ei ole keinoa käyttää niitä hyväkseen. Synteettisesti voidaan tuottaa vahvoja vitamiineja halvalla — suosion syytä lienee tarpeetonta kysellä. Mistä voi olla varma, että synteettisesti tuotettu vahva monivitamiini imeytyy kunnolla? Pikemminkin on tehty tutkimuksia, jotka puoltavat sitä, että jos syö synteettisiä vitamiineja, estyy orgaanistenkin vitamiinien imeytyminen. Seuraavan listan avulla erotat luonnollisen vitamiinivalmisteen synteettisestä:
http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm


Jos lääketehtaiden ja muutaman muunkin valmistajan synteettisistä vitamiinihivenaine-valmisteista olisi oikeasti jotain hyötyä, niin niitä halpoja purkkeja lähetettäisiin riisin ja maissin kaveriksi Afrikkaan aliravitsemukseen kuoleville lapsille ja aikuisille.


Ruuassa ravintoaineita on satoja, jopa tuhansia ja muutaman keinotekoisen vitamiinin ja hivenaineen yliannostus ei tuo terveyttä.



Foolihapon käyttö varhaisraskaudessa suojaa lasta keskushermostoputken sulkeutumishäiriöiltä.
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo10543.pdf


Folaattia ruuasta:
Eniten ja vähiten sisältävät elintarvikkeet - Fineli
 

Yhteistyössä