Hae Anna.fi-sivustolta

G:Maailman kaunein nimi?

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä galluppia, 05.01.2009.

 1. galluppia Vierailija

  Mikä on mielestäsi maailman kaunein tytön ja pojan nimi?
   
 2. helmiherra Vierailija

  Ei voi valita vain yhtä, on olemassa niin monta kaunista nimeä!
   
 3. ..,, Vierailija

  Eikö usein oman lapsen nimi ole kaunein, ja sitähän ei kovin useat halua täällä kertoa, varsinkin, jos se on vähänkin harvinainen.
   
 4. öksnd Vierailija

  Tyttö: Willow, poika: Nathan

  Mutta kaunis nimi on tietysti kuulijan korvassa...ja oman lapsen nimihän yleensä on se mistä eniten pitää. Laitoin nyt ulkomaalaiset nimet, kun kerran koko maailman kauneinta nimeä etsittiin. :)
   
 5. miukuz Vierailija

  Tosi kauniita! Minusta ihana naisen nimi on Estella. Miehen... Aleksander/Aleksanteri on ihanan mahtipontinen ja miehekäs. Tuo mieleen hallitsijan.
   
 6. myö Vierailija

  Minusta ihania on ukko ja ämmä. Meidän suvussa sanotaan isovanhempia noilla nimillä,heheheheeeeeee:))
   
 7. willow... Vierailija

  Willow = paju. Omaan korvaani vähän kalskahtaa tuo nimi. Onhan meillä suomenkielessäkin kauniita nimiä, jos haluaa sellaisen, joka merkitsee jotakin esim. Vilja.

  Minusta ei ole olemassa vain yhtä ainoaa kaunista nimeä. Niitä on useita. Mielestäni joskus vanhemmat onnistuvat valitsemaan lapselleen tosi hyvin kuvaavan nimen, joka tuntuu sopivan lapsen persoonallisuuteen ja ulkonäköön. Tuttavien jörö ja jämäkkä poika on Okko. Sukulaistyttö puolestaan on Saana ja hänellä onkin tummat silmät, korkeat poskipäät ja jokin pieni vivahdus, joka tuo mieleen Pohjois-Suomen saamelaiset. Kumpikin nimi sopii mielestäni täydellisesti kantajalleen. Kauniit ulkomaiset nimet esim. Chantal ovat ihan kauniita, mutta eivät oikein istu suomalaiseen ulkonäköön ja sukunimeen.
   
 8. :)... Vierailija

  Daniel ja Josefin ovat mielestäni tosi kauniit nimet. Valitettavasti supisuomalainen sukunimemme ei noita nimiä lapsilleni sallinut. Oikeasti siis lapsieni nimet ovat eräitä 30-luvun suosikkinimiä, ihania myös :).
   
 9. dsfg Vierailija

  Sabina ja Jada. Pojilla ei ole kivoja nimiä.
   
 10. Jonskuliina Vierailija

  Pojan nimi= Daniel

  Tytön nimi= Aleksandra
   
 11. Pojista Vierailija

  Pojan nimi Damien. Jos meillä olisi ollut vähemmän supisuomalainen sukunimi ja vielä roppa pokkaa niin olisi pojan toiseksi nimeksi laitettu. On kuin toffeeta kun lausuu brittiläisittäin ja nätti ihan suomettuneenakin.
   
 12. Mistäköhän johtuu, että vain ulkomaiset nimet tuntuvat kauniilta? On nimittäin jännä juttu, että esimerkiksi oma isomummoni oli Aleksandra (ei suomenruotsalainen, vaan ihan normaali suomenkielinen suomenkieliseltä alueelta) ja hän vihasi sitä nimeä, kun oli liian hankala ja "hieno". Hän vaati ehdottomasti, että häntä pitää kutsua Sannaksi ja sillä nimellä häntä kaikki kutsuivatkin.

  Aikanaan monilla suomenkielisillä oli ruotsinkielisiä nimiä ja ylipäätään pitkiä ja mutkikkaita etunimiä. Kun 1800-luvun lopussa alettiin arvostamaan suomalaista omaa kulttuuria (tuli Kalevala-kirjaa, Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-aiheisia maalauksia, Jean Sibeliuksen Finlandia hymniä jne), niin se vaikutti myös nimistöön. Omasta sukupuustani se käy ilmi tosi selvästi. Alettiin antamaan SUOMENkielisiä nimiä suomalaisille lapsille esim. Aino, Eero.

  Nyt näyttäisi siltä, että suomalaisuutta ei taaskaan arvosteta, vaan arvostuksen kohteena on enemmänkin ulkomaat ja kansainvälistyminen kuin pelkkä Suomi.
   
 13. ulkomaalaiset nimet Vierailija

  Minä arvostan kyllä suomalaisiakin nimiä - kaikilla lapsillani on kalenterista löytyvä suomalainen nimi. Maailman kauneimpia nimiä ne ovat minun mielestäni tietysti, koska ne on omille lapsille valittu ja lapset antavat niille "kasvot".

  Uskon että useimmat tässä ajattelevat laajemmalla skaalalla foneettisesti ja teoreettisesti nimeä. Kauniimmalta ja "puhtaammalta" tuntuvat myös nimet, joiden kantajia ei tunne yhtäkään. Nimeen ei sekoitu muita oletuksia (kuten julkkisnimiin tai omien sukulaisten nimiin jne.).
   
 14. Jonskuliina Vierailija

  No,minusta suomalaiset nimet on niiin tavallisia:)) Niitä kuulee joka paikassa. Esim. Matti tai Helena, nii-in, kelpo nimiä,mutta .. Omilla lapsilla on suomalaiset kutsumanimet.

  Muistakaa, makuasioista ei voi kiistellä.
   
 15. Lilja on maailman kaunein nimi! Se soljuu juuri niin ihanasti kuin naisen nimen pitääkin. Ja kaunis merkitys kruunaa kaiken.
   
 16. lumi, lumia, viola, aamu, pilvi, julia, aini, inka, lilja, pihla, susanna, tea

  janne, joona, leevi (pojille ei oikeasti ole KAUNIITA nimiä). kävin almanakan läpi...outoa...
   
 17. rikitte pardot Vierailija

  Minä tykkään joistakin poikien nimistä tosi paljon esim. Pyry, Pekko, Joel, Joosu(a), Miro, Miko, Peetu, Antti.

  Jos uskallusta riittäisi, niin olisin antanut pojalleni nimeksi Pyry ja tytölle myös jonkun kuvaavan nimen esim. Aamu tai Tuuli.
   
 18. Anton, Manuel, Kristian, Julius
  näin yhtäkkiiä mietittynä. Toki maailmalta löytyy vaikka miten sointuvia miesten nimiä, esimerkiksi italialaiset nimet on monet kauniita ja sointuvia.

  Naisille löytyy tosi paljon, mutta monet ulkomaiset nimet vaatisivat myös lausumisen alkuperäiskielellä ollakseen kauniita.
   
 19. kuten Anna tai Emilia tai Elena, tai Tuulia. Soinnillisella s:llä lausuttuna Sabina/e on kaunis. Pidän myös ranskalaisittain(?) lausutusta Jean-nimestä, mielestäni kaunis miehen nimi ;) kun joku sanoi, ettei kauniita olisi. No, toki ei ole kovin suomalainen kyllä, paitsi Sibeliuksen nimenä...
   
 20. ovat musta kauniita. Kirjaimet E ja L- miellyttävät nimissä. Omalla tytöllä ja pojalla onkin sellaiset nimet. "Terävät" ja "töksähtävät" nimet eivät ole mieleeni.
   
 21. sinttu. Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  698
  Saadut tykkäykset:
  0
  kaunein ulkomainen naisen nimi on Prudence =) ennen tykkäsin mm. nimistä Faith ja Summer, mutta vuosien kuluessa tuo Prudence on vienyt kärkitilan.

  ulkolainen miehen nimi voisi olla vaikka Joseph..

  jos minulla olisi tyttö, olisi hänen nimensä Siiri. Muita kauniita tyttöjen nimiä ovat Ilona ja Helmi.
  Kauniita suomalaisia pojan nimiä - ????? niitä on aika vähän.... omalla pojalla on nätti nimi, Tuukka... ;)
   
 22. Ällö ällä Vierailija


  Minusta taas nuo ällälliset ovat niin löllöjä nimiä! Ellat, leenat ja elenat... Missä särmä?!

  Mutta makunsa kullakin...
   
 23. Pyry(kö?) Vierailija

  Pyry, miro, paju, tuuli, vilja, pihla, viima,lumina(tarkoittaa pohjoisen tähtiä/valoja),vilna,luna(kuun jumalatar)..

  Arinna,rianna, ronja, roni, kimi..

  Eniten pidän nimistä joissa on särmää.. :)
   
 24. äiti,26 & isä,27 Vierailija  pojilla on mielestäni paljon kivoja nimiä,kuten: Jesper,Noa,Jonathan,Kevin,Rasmus,Moe,Ronny,Axel,Alexander,Severi,Anthony,Eliah,Eemi,Aaron,Lucas jne...minä taas en tiedä tytöille kun yhden kivan nimen...Miona! ,muita ei sitten oikein olekkaan.
  minulla on viisi 0-6-vuotiasta lasta: Jesper,Rasmus,Aaron ja Jonathan... ja pikkusisko Miona.
  Kuopuksellani ei ole kuin yksi nimi,koska oli niin vaikea löytää joku yhteensopiva ja kiva,toisinkuin kaikilla pojillani on 3 nimeä.. ( kaksoset,jesper ja rasmus,5,Aaron,6,Jonathan,2, ja Miona,3kk.)
  -äiti,26 & isä,27-

   
 25. Vierailija Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti