Hae Anna.fi-sivustolta

Gallup: Mustesuihku- vai lasertulostin?

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka' , käynnistäjänä MsJ, 24.04.2012.

 1. MsJ Vierailija

  Hei!

  Kumpi olisi järkevämpi hankinta kotikäyttöön? Käyttö on ihan satunnaista. Tarkoitus olisi hankkia langaton väritulostin. Ehkä skannerilla.
  Olen saanut kuulla haukkuja mustesuihkutulostimista, että ne kuivuvat jos niitä ei käytä aktiivisesti tms. ja että kasetit maksavat hirveästi. Toisaalta kollega juuri tuossa kehui että hänellä on sellainen kotikäytössä, ja että ei ne kasetitkaan maltaita maksa.
  Sitten taas jotkut alalla työskentelvät tai muuten asiaa "tuntevat" ovat suositelleet ehdottomasti lasertulostinta satunnaiseen käyttöön.
  Mitä olette mieltä Ellit? Kumpaa itse suositte? Ja todellakin, tulostustarve kotikäytössä ei ole välttämättä edes viikottaista, joten aika perustulostinta ollaan hankkimassa.
  Olisi ihanaa saada aiheesta mielipiteitä puolesta ja vastaan!
   
 2. -Guru- Vierailija

  Jos et tarvitse maksimaalista valokuvalaatua, osta värilaser.

  MUSTESUIHKUTULOSTIN
  Mustesuihku on parempi vain silloin, kun tulostetaan valokuvia valokuvapaperille. Silloin mustesuihkari on parhaimmillaan johtuen musteen sekoittumisesta ja sen suuresta määrästä erikoispaperilla.
  Harvoin tulostettaessa mustesäiliöt kuivuvat --> saat vähän sivuja per säiliö, kallista
  Paljon tulostettaessa mustesäiliöt tyhjenevät nopeasti --> kallista.
  Mustesuihkareita myydään edullisesti, koska valmistajan varsinainen bisnes syntyy mustesäiliöiden myynnistä. Mustesuihkarin tulostuslaatuun vaikuttaa paperilaatu.

  LASER-TULOSTIN
  Laser-tulostin toimii vuodesta toiseen samalla kasetilla, jos värijauhetta vain riittää. Mitä kalliimman (isomman) värilaserin ostat, sitä kauemmin värikasetti kestää ja väriaineen määrä suhteessa kasetin hintaan on edullisempi. Ensiasennusvärikasetti saattaa olla ns. puolityhjä versio, joka on edullisempi. Värilaserissa vaihdetaan ajan kanssa kuluvat ja kuvanlaatuun vaikuttavat osat: värijauhesäiliöt ja kuvarumpu. Kotikäyttömäärillä kuvarumpua tosin ei tarvitse vaihtaa tuskin koskaan. Laser-tulostin ei ole ronkeli paperilaadulle, koska väri jää paperin pintaan eikä paperin imukyvyllä ole merkitystä.

  Hyviä edullinen värilaser on mm. Samsung CLP-315 (pakko uskoa, kun on jo vuosia ollut kovassa käytössä).
   
 3. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 110
  Saadut tykkäykset:
  17
  Vähäiseen tulostamiseen käy vallan mainiosti sellainen mustesuihku tulostin, jossa on mahdollista kopioida, skannata ja tulostaa. Minulla on Hp deskjet F-2280 ja aivan riittävä minun tarpeisiini.
   
 4. värilaser Vierailija

  Ehdottomasti värilaser. Eivät ne niin paljon maksa ja jälki on ihan toisesta ulottuvuudesta kuin mustesuihkun.
   
 5. dslfksölkf Vierailija

  väritulsotinta mulla ei ole, mutta m/v-tulsotin on ollut sekä suihkari että laser.

  Mustesuihkutulostimen mustepatruuna kuivuu, jos sitä ei käytä. Käytön pitäisi olla viikoittaista, näin olen kuullut. Voihan sitä yritää muistaa tulostaa jotain joka viikko, mutat se tuppaa unohtumaan, jos tarve on satunnaista. Ei ole kivaa, jos pitää tulostaa ja mustepatruuna on tukossa. Mistä niitä saa keskellä yötä. Eikä niitä voi ostaa oikein varastoonkaan, koska niissä on viimeinen käyttöpäivä eli kuivuvat avaamattominakin.

  Lasertulostimissa ei ole mitään, mikä kuivuisi.
   
 6. Uuno Niskalaukaus Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laser on kaikin puolin parempi vaihtoehto jos tarkoituksena ei ole pääasiassa tulostaa valokuvia. Ja valokuvatkin saa nykyään niin helposti ja halvalla netin kautta tilattua haluamansa kokoisina ja näköisinä, että senkään puolesta ei ole kovinkaan järkevää hankkia mustesuihkaria.

  Ja jos nyt kuitenkin haluaa valokuvia tulostella kotonaan, niin laserin kaveriksi hankittu sublimaatiotulostin on siihen puuhaan parempi ratkaisu, ainakin jos "kymppikuvat" riittää. Suurempiin kokoihin pystyvät sublimaatiotulostimet ovat melko suolaisen hintaisia...
   
 7. miina72 Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perus mustesuihkutulostin riittää mainiosti. Kannattaa hommata tulostinmusteet netistä niin säästää selvää rahaa.
   
 8. Paras ratkaisu Vierailija

  Valokuvien tulostamiseen tarvitset mustesuihkarin + valokuvapaperia. Mustesäiliöt vain kuivuvat vähässä käytössä eli melko täysiäkin pitää uusia mikä tekee käytöstä kallista. Mustesuihkarin valokuvat eivät kestä päivänvaloa, vaan värit haalistuvat.

  Värilaserilla ei saa kummoisia valokuvia paperille. Värijauhekasetti säilyy vuosia. Ehkä voi vähän paakkuuntua, mutta kunnon värikasetin ravistelu saa jauhot liikeelle. Värituloste on melko kestävä.

  Samsungin CLP-315 on hyvä ja käyttö melko edullista.

  Eli osta värilaser, jos et vaadi viimeisen päälle hienoja valokuvia.
  Säästyneillä rahoilla teetä OIKEITA valokuvia, jotka kestävät valoa toisin kuin mustesuihkarien "valokuvat".
   
 9. en enää vaihda Vierailija

  Laser tulostin on aivan loistava. Tekee hyvää jälkeä, nopeasti eikä pahastu, vaikka ei viikkoon tai kuukauteen tulostaisi yhtään mitään. Itselläni oli joskus mustetulostin ja satunnaisella kotikäytöllä mustekasetti kuivui, teki sotkua, lopulta meni vanhaksi... ym. En todellakaan enää aio vaihtaa takaisin mustetulostimeen. Valokuviakin voi tulostaa väri-laserilla.
   
 10. eerikka Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.05.2014
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. Värilaser Vierailija

  Satunnaiseen tai runsaaseen käyttöön laser-tulostin. Laser ei kuivu ja värikasetit ovat edullisia suhteessa riittoisuuteen ainakin isoissa malleissa.

  Tasaisen vähäiseen käyttöön mustesuihku. Mustesuihku kuivuu, jos sitä ei käytä tarpeeksi usein. Mustekulu on iso.

  Mustesuihku tekee parempia valokuvia johtuen värien sekoittumisesta, mutta tämä edellyttää valokuvapaperin käyttämistä. Jälki ei kuitenkaan ole ihan oikeiden valokuvien tasoa.

  Paras yhdistelmä on ostaa kohtuullisen kokoinen värilaser ja teettää valokuvat esim. Ifolorilla.
   
 12. aturri Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.05.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. Typograafikko Vierailija

  Jos tulostettavien sivujen määrä on todella suuri, niin monien melko kalliidenkin lasertulostimien mekaaniset osat saattavat pettää. Olen valitettavasti nähnyt parin tällaisen todella kalliin (suurin piirtein pikkuauaton hintaisen), noin kahdeksan vuotta sitten hankitun värilasertulostimen hajoavan korjauskelvottomaksi. Näissä laitteissa monimutkainen paperin kujetusrata petti, koska muutamat pikkuosat oli valmistettu muovista. Tuo muovi muutti muotoaan, kun koneita oli käytetty yhtäjaksoisesti todella isojen paperimäärien tulostukseen, ja koneet olivat lämmenneet sisältä riittävän kuumiksi.

  On hyvä muistaa, että laserkirjoittimien kehitysyksikössä käytetty valoherkkä rumpu myös vanhenee, vaikka sitä ei lainkaan käytettäisi.


  Joka tapauksessa mustesuihkukirjoittimia kannattaa käyttää silloin, kun kaksi ehtoa täyttyy:

  1) Tulostettavien sivujen kuukausittaisen määrän täytyy olla riittävän, vaikkakaan ei liian suuri. Kotikäytössä sopiva tulosteiden määrä on suurin piirtein pari arkkia joka toinen päivä Todella suurilla tulostusmäärillä (yli tuhat arkkia kuukaudessa) näiden tulostimien käyttö käy todella kalliiksi.
  Riittävän tiheällä käytöllä vältytään myös musteen kuivumisen aiheuttamat, usein todella vaikeasti korjattavat ongelmat. Tässä suhteessa ne mustesuihkukirjoittimet, joissa itse väripatruuna sisältää myös suuttimet (kuten useimmat HP:n mallit), ovat selvästi kirjoittimeen asennettuja kiinteitä mustesuuttimia käyttäviä malleja (Canon, Epson jne.) varmempi valinta.

  2) Käyttäjä on valmis maksamaan värimustesuihkutulostukseen tarkoitettuja, varsin kalliita erikoispapereita. Tavalliselle "makulatuurille" saa tulostettua vain melko heikkolaatuista jälkeä.
   
 14. JukkaP42 Vierailija

  Ite hankkisin mustesuihkun. Käytettyäkään en välttämättä sulkis pois valinnoista, ehkä jopa ostais paremman käytetyn mitä uuden halvan. Mustekasetteja saa kummiski melkein kaikkeihin merkkeihin ja malleihin. Ja jos ei osta merkkimustetta niin ne on suhteellisen edullisia. Ja jos oikein haluaa säästää niin voi hankkia täyttöpakkauksenkin ja täyttää vanhat kasetit, mutta tuo kannattaa tehdä vaan sellasissa tilanteissa kun tietää että mustekasettia on käytetty vielä vastikään jolloin se ei ole kuivunut tukkoon.
   
 15. laser Vierailija

  Lasertulostin on parempi. Ei tule viiruja tulostukseen eikä se sotke. Ihan loppuun asti tulostaa hyvin. Värikasetit on isoja.
   
 16. Bittinikkari Vierailija

  Parhaallakaan värilasertulostimella ei ainakaan toistaiseksi päästä samaan laatuun kuin hyvällä värimustesuihkutulostimella. Heikkolaatuisista masinoista ei tietenkään kannata edes puhua.
   
 17. Bittinikkari Vierailija

  Jos värimustesuihkutulostin tulostaa viiruja, niin se ei ole kunnossa.
   
 18. Bittinikkari Vierailija

  Niin fantastista jälkeä kuin toimiva väriosublimaatiotulostin tekeekin, niin ne pakkaavat olemaan kovin lyhytikäisiä. Tämä näyttää johtuvan siitä, että niissä käytettävät puristustelat muuttuvat aikaa myöten (parissa vuodessa) joustamattomiksi, ja siihen tulostimen tarina sitten loppuukin.
   
 19. laser Vierailija

  Vika oli siinä, että muste oli vähissä, niin tuli viiruja ja sitten musta värikin harmaantui. Värikasetin vaihdossa ei aina mee kohdillen se laitto, vaikka kuinka yrittää asettaa oikein ja varmaan myöskin huono mustelaatu. Nämä viat siis mustesuihkutulostimessa ja sitten vielä,että kun ei vähänaikaan käytä ,niin kuivuu. Lasertulostin on ollut käytössä jo 5 v ja ihan on kuin uusi.
   
 20. Bittinikkari Vierailija

  Mustekasettien uudelleentäyttö on varma tapa heikentää tulosteiden laatua.

  Värikasettien vaihtoon ei tarvita mitään erityistä taitoa, eikä varsinkaan silloin, jos mustesuihkusuuttimet ovat itse värikasetin kiinteä osa, kuten esimerkiksi HP:n kirjoittimissa useimmiten on asianlaita. Nämä viat eivät näinollen välttämättä ole itse mustesuihkutulostimessa.

  Lasertulostimien valoherkkä rumpu ikääntyy vähitellen, vaikka säilyttäisit niitä kuinka huolellisesti tahansa. Mitenkään ikuisia ne eivät ole.
   
 21. JEnni Vierailija

 22. Mobiilidata Vierailija

  Unohda sellaset mukana kulkevat pienet tulostimet, paitsi jos haluat hiustesi harmaantuvan ennenaikaisesti :)
   
 23. jenni Vierailija

  En unohta, nehän ei ole pieniä vaan isoja, jotka tulostavat siis massaa! Tuo edellisen linkki ei toiminut, tässä uusi juttu tulostinmusteisiin.
   
 24. ChristinaV Uusi jäsen

  liittynyt:
  01.07.2016
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
 25. Clever Cat Jäsen

  liittynyt:
  15.03.2016
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laser, ja vielä mustavalkoinen, suurin osa tulostuksista on kuitenkin tekstiä.
  Jauheet on tosi edullisia mustavalkoiseen Laseriin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti