Hae Anna.fi-sivustolta

Galluppia monikoista =o}

Viestiketju osiossa 'Vanhempana' , käynnistäjänä * Mami *, 05.11.2009.

 1. * Mami * Vierailija

  Heippa !
  Ajattelin viritellä ihka ensimmäistä monikko-keskustelua
  GALLUPin muodossa,
  koska olisi ihanaa kuulla muiden tilanteista tätä kautta.

  Eli
  - Minkälaiset monikot teillä asustaa ?
  - Minkä ikäisenä sait monikkolapsesi ?
  - Onko lapset saanut alkunsa hoidoilla vai luomusti ?
  - Sujuiko odotusaikasi ongelmitta ?
  - Synnytitkö vai leikattiinko ?
  ja vielä:
  - Minkä kokoiset lapset olivat syntyessään ?
   
 2. * Mami * Vierailija

  Vastaan itse :

  - Kaksoset , epäidenttiset pojat

  - Täytin samassa kuussa 31

  - Monen vuoden hoidot takana, 1. IVF tepsi

  - Odotusaika oli maailman ihaninta ja seesteisintä aikaa,
  selkä vain ei tahtonut kestää loppuun asti, sairasloma alkoi rv 33, muistaakseni.

  - Synnytin rv 37, herra A pää edellä, herra B perätilassa.
  ( Synnytyksen kesto n.12 tuntia )

  - A : 2890 g , B: 2560g ja kumpikin 47,5 cm.
   
 3. titu Vierailija


  Meiltä löytyy:
  - Kaksoset, epäidenttiset (tyttö ja poika) Tällä hetkellä ovat 2v4kk:)
  - Meillä myöskin monen vuoden yrityksen jälkeen hoidoilla ( epäonnistunut ivf joka muuttui inssiksi). Yritystä 3,5-vuotta
  - Odotusaika meni muuten hyvin. Rv 30 jälkeen iski vaan megalomaaninen turvotus ja raskausmyrkytys oireet ilmaantuivat rv 34. Jäin sairaslomalle supistusten takia rv 23.
  - Lapset syntyivät kiireellisellä sektiolla rv 35+4 raskausmyrkytyksen vuoksi. Mulla alkoi kouristamaan ylävatsassa.
  - A: 2370g, B: 2275g ja molemmat 45 cm pitkiä. Nyt 2-vuotis mitat olivat a: 10,8 kg, 85,2cm ja b: 11 kg, 86cm. Pienikokoisia ovat:)
   
 4. kahden äippä Vierailija


  -Meillä identtiset kaksoispojat. Syntyneet 12.12.2007
  - Täytin vuonna -07 24-vuotta
  - luomusti ja toisella yrittämällä tärppäsi :)
  - Kova pahoinvointi kesti viikolla 21 saakka jonka seurauksena olin tiputuksessakin kolme päivää. Supistella alkoi jo viikolla 26 todella kipeästi ja siitä asti kohdunsuu oli auki 2,5cm loppu ajan. Mutta muuten raskausaika oli kyllä niin hienoa ja rikasta aikaa :)
  - pojat leikattiin kiireisellä sektiolla verenvuodon takia viikolla 36.
  A poika: 2323g 43cm ja B poika: 2170g ja 42cm
   
 5. ++ Vierailija


  Identtiset pojat, nyt 3,5 vuotiaita.
  Ikää mulla oli 39 vuotta. Luomusti saivat alkunsa... imetin vielä edellistä.
  Odotusaikana ei ongelmia. Synnytys viikolla 38+0. Alakautta syntyivät ja todella nopeasti. Kirjoittauduin sisään sairaalaan klo 12.10 ja pojat syntyivät klo 14.02 ja 14.04.
  A poika 3295g ja 50 cm ja B poika 2510g ja 48 cm.
   
 6. typsy Vierailija

  - Identtiset tytöt, syntyivät 12/2008, täyttävät tällä viikolla vuoden. :)
  - Olin 37-v.
  - Luomusti saivat alkunsa, ja oli kyllä ISO yllätys, koska ajattelin, etten välttämättä enää tässä iässä tule edes raskaaksi. Varhaisultrassa (muistaakseni rv. 6+6) kävi myös ilmi, että minulla oli irronnut kaksi munasolua, joista toisesta saivat alkunsa nämä identtiset kaksoset eli jakautunut munasolu. Lääkäri epäili, ettei toinen munasolu ollut kiinnittynyt kohtuun tms. Eli meille oli vähällä tulla kolmoset...
  - Alku- ja keskiraskaus sujuivat hyvin, alkuraskaudessa ei mitään ongelmia, mm. pahoinvointia ei ollenkaan. Toki jotain 'normaalia', kuten alaselkäkipua, levottomia jalkoja ym. esiintyi, mutta mielestäni tosiaankin pääsin melko vähällä. Maha alkoi näkyä tosi myöhään. Loppuraskaudessa kehittyi raskausmyrkytys, jonka takia makasin viimeiset 3,5 viikkoa ennen synnytystä sairaalassa.
  - Synnytin alakautta, rv. 36+2. Helppo ja nopea synnytys, kesto vähän reilut 3 tuntia.
  - A-tyttö 1945 g, 42 cm. B-tyttö 2110 g ja 44 cm.
   
 7. äiti07 Vierailija

  - Minkälaiset monikot teillä asustaa ? TUPLAPOJAT 12/07
  - Minkä ikäisenä sait monikkolapsesi ? 35
  - Onko lapset saanut alkunsa hoidoilla vai luomusti ? LUOMUSTI JA OLIVAT TODELLINEN YLLÄTYS, ENNESTÄÄN 1 POIKA
  - Sujuiko odotusaikasi ongelmitta ? PAHOIVOINTIA PALJON, TURVOTUSTA JA RV37 RASKAUSMYRKYTYS, MUUTEN EI ONGELMIA ITSELLÄ, MUTTA JOKA KERTA TUTKIMUKSISSA KÄYDESSÄ JOTAIN PIENTÄ. RASKAUSAIKAA PAINOI VIELÄ ESIKON SAAMA SYDÄN LEIKKAUS LÄHETE, JOKA ONNEKSI TOTEUTUI VASTA VUOTTA MYÖHEMMIN
  - Synnytitkö vai leikattiinko ? SYNNYTIN MOLEMMAT, OMASTA TOIVEESTANI KÄYNNISTETTIIN RV38 KALVOJEN PUHKAISULLA JA TOSI NOPEA SYNNYTYS 3,5 TUNTIA KALVOJEN PUHKAISUSTA ISTUIN SÄNGYN REUNALLA KAHVITELLEN
  ja vielä:
  - Minkä kokoiset lapset olivat syntyessään ? A-POIKA 3120G JA 48 CM B-POIKA 2690G JA 47 CM. NYT 2 V NEUVOLASSA MOLEMMAT NOIN 86CM JA 10 KG JA 11 KG
   
 8. VVV Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.01.2007
  Viestejä:
  1 173
  Saadut tykkäykset:
  0
  - Minkälaiset monikot teillä asustaa ?
  Identtiset tytöt, tällä hetkellä karvan verran yli 6kk ikäiset.

  - Minkä ikäisenä sait monikkolapsesi ?
  30v

  - Onko lapset saanut alkunsa hoidoilla vai luomusti ?
  Luomusti; olin jo varannut ajan lapsettomuusklinikalle, kun hedelmöityminen tapahtui. Ensimmäisessä varhaisultrassa tuli vielä tuomio tuulimunasta, joten kaksoset olivat tosiaan jättiyllätys.

  - Sujuiko odotusaikasi ongelmitta ?
  Alkuraskaudessa vointi oli mainio, kävin bodypumpissa ja en edes kärsinyt pahoinvoinnista. Kuitenkin rv26+4 jouduin lyhentyneen kohdunkaulan vuoksi sairaalaan osastolle, jossa makasin 4 viikkoa tiukassa vuodelevossa ja supistuslääkityksen voimin. Tästä huolimatta tytöt syntyivät rv30+3 pikkukeskosina. Jälkikäteen kävi ilmi, että tytöille oli kehittynyt raskauden loppuvaiheessa TTTS, eli A-tyttö oli pumpannut verta B-tyttöön.

  - Synnytitkö vai leikattiinko ?
  A-tytön sydänäänien laskujen vuoksi tytöt leikattiin ulos kiireellisellä sektiolla juuri, kun ponnistusvaihe olisi alkanut.

  - Minkä kokoiset lapset olivat syntyessään ?
  A-tyttö 1300g ja B-tyttö 1470g. Olivat viikkoihin ja painoon nähden vähän huonossa hapessa, A-tyttö kehitti mm. keskosten kroonisen keuhkotaudin eli BPD:n. Vaikeasta alusta huolimatta tytöt ovat kasvaneet hurjasti, 6kk kalenteri-iässä (vajaa 4kk korjattua) lähes 7 kg painoisia.
   
 9. kaksosmamma Vierailija

  - Minkälaiset monikot teillä asustaa ? Identtiset tytöt
  - Minkä ikäisenä sait monikkolapsesi ? 29 v
  - Onko lapset saanut alkunsa hoidoilla vai luomusti ? luomusti
  - Sujuiko odotusaikasi ongelmitta ? selän takia ensin sairaslomalle, sitten yli kuukausi sairaalan luona, kun minulla alkoi supistella kun liikuin.Tytöt olivat solmussa keskenään joten ultrattiin joka päivä ja kun keuhkot kypsyivät ja tulokset tuli, niin sektio samana päivänä.
  - Synnytitkö vai leikattiinko ? sektio raskausviikolla 35
  ja vielä:
  - Minkä kokoiset lapset olivat syntyessään ? 2860 g ja 2570 g
   
 10. taivas Vierailija

  Minä olen raskaana viikolla 27. Kannan kohdussani identtisiä kaksospoikia. Raskausviikot 8-16 oksensin ja olin oksentamisen takia 3 viikkoa sairaslomalla. Sitten oli hetken aikaa hyvää aikaa, kunnes viikolla 21 pojilla todettiin TTTS. Viikolla 22 minulle tehtiin laserleikkaus, jossa istukasta poltettiin "tappavia" verisuoniyhteyksiä. Leikkauksen jälkeisenä aamuna toinen poika näkyi ultrassa menehtyneenä. Leikkauksen jälkeen elossa olevan lapsen olot ja vointi ovat olleet hyvät. Nyt odottelen, että viikkoja tulisi täyteen 34, jolloin käynnistetään synnytys tai leikataan.
   
 11. *Mami* Vierailija


  Voimia sinulle !
  Kovia olet saanut kokea, toivon lopun sujuvan paremmin.
   
 12. vähän erilainen Vierailija

  tarina meillä kuin muilla tässä ketjussa

  - Minkälaiset monikot teillä asustaa ? synt. kesällä 2001 eli pian 9v tytöt
  - Minkä ikäisenä sait monikkolapsesi ?24v
  - Onko lapset saanut alkunsa hoidoilla vai luomusti ? luomu
  - Sujuiko odotusaikasi ongelmitta ? sujui todella hyvin, tietty alussa vähän pahoinvointia ja lopussa hieman verenpaineen nousua
  - Synnytitkö vai leikattiinko ? leikattiin kun eivät muuten ulos suostuneet tulemaan raskausviikot oli silloin 39+6!
  ja vielä:
  - Minkä kokoiset lapset olivat syntyessään ? 3300g ja 3560g ja 50cm ja 51,5cm :)
   
 13. että näin Vierailija

  """D-vitamiinikokoukseen Bruggeen, Belgiaan kokoontui 2009 lopulla tutkijoita kaikkialta maailmasta. Lamberg-Allardt oli myös mukana.

  Lastentautiopin professori Bruce Hollis (Medical University of South Carolina) esitti Carol Wagnerin kanssa tulokset noin 500 raskaana olevan naisen D-vitamiinihoidosta; hoitokoe oli satunnaistettu kaksoissokkotutkimus. Tätä 5 miljoonan dollarin tutkimusta rahoittivat Thrasher Fund ja Yhdysvaltain terveysvirasto, NIH.

  Odotavat naiset jaettiin kolmeen ryhmään, jotka saivat D-vitamiinia 10, 50 tai 100 µg päivässä. Tulosten mukaan 100 µg/vrk oli turvallista (ei yhtään ainutta sivuvaikutusta), mutta näiden äitien vauvojen seerumin D-vitamiinipitoisuus (S-D-25) nousi keskimäärin vain 27 ng:aan/ml (67 nmol/l), mikä merkitsee sitä, ettei edes 100 µg/vrk ole kylliksi äidin ravintolisänä, sanovat tutkijat.

  Raskauskomplikaatioita, kuten ennenaikaisia synnytyksiä ja tulehduksia ilmeni vähiten niillä naisilla, jotka saivat D-vitamiinia 100 µg/vrk. Naisilla, joille annettiin vain 10 µg/vrk ilmeni kaksi kertaa enemmän komplikaatioita kuin 100 µg/vrk saavilla naisilla.

  Suomessa valtion ravitsemusneuvottelukunta aikoo pitää suosituksen ennallaan eli raskaana oleville se on 10 µg/vrk. Onko se viisasta ajatellen odottavia äitejä ja heidän vauvojaan?""""


  """D-vitamiinin puutos raskaana olevilla naisilla Yhdysvalloissa ja valtaosassa maailmaa on epidemian luonteinen. J. M. Leen, M.D., Ph.D., ja muiden tutkimus totesi 50 % äideistä ja 65 % näiden vastasyntyneistä kärsivän D-vitamiinin puutoksesta, vaikka useimmat äidit ottivat D-vitamiinia sisältävää vitamiinia (Suomessa suositus 10µg/vrk lisäravinteena raskaan olevalle) ennen synnytystä.

  Sikiö käyttää äidin D-vitamiinia ja siksi vitamiinin tarve raskauden aikana lisääntyy. Äidin vitamiinipitoisuus tahtoo laskea kolmannessa raskauden vaiheessa. Tutkimukset osoittavat, että S -D-25 mitattuna napanuorasta synnytyshetkellä on noin 80 % äidin veritasosta.

  Ankara puutos raskauden aikana voi luonnollisesti johtaa riisitautiin vastasyntyneellä, mikä johtuu lapsen luuston mineraalien vähyydestä. Erään toisen tutkimuksen mukaan mitä korkeampi äidin S -D-25-taso, sitä alempi on raskauskouristuksen esivaiheen todennäköisyys. Eläinkokeet osoittavat, että D-vitamiinin puutos vaurioittaa pysyvästi sikiön aivoja.

  Tutkimukset osoittavat selvästi, että nykyinen suositus 400 ky/päivä (10µg) on riittämätön raskauden aikana eikä nosta merkittävästi napanuoran D-vitamiinitasoa. Hiljattain tehty tutkimus osoitti, että raskaana olevilla naisilla, jotka ottivat 800 ky (20µg) D-vitamiinia alkaen viikosta 27 synnytykseen asti, oli edelleen alle 20 ng/ml (50nmol/l).

  Kun tämä kirja oli menossa painoon, ilmestyi uusi artikkeli D-vitamiinista ja raskaudesta. Lääkärit seurasivat 253:a synnytystä bostonilaisessa sairaalassa 2005-2007. Kun lääkärit kontrolloivat muita variaabeleja, he totesivat, että alhaisen D-vitamiinitason alle 15 ng/ml (37,5 nmol/l) omaavat naiset joutuivat neljä kertaa todennäköisemmin keisarinleikkaukseen kuin naiset, joilla oli vähemmän puutosta D-vitamiinista.

  Mielipiteeni on, että raskauden aikana naisten tulisi tarkistuttaa D-vitamiinitasonsa noin joka kolmas kuukausi, ja heidän lääkärinsä pitäisi hoitaa heitä ylläpitämään yli 30 ng/ml:n (yli 75 nmol/l) tason ja mieluummin yli 40 ng/ml (80 nmol/l). Joissakin tilanteissa 4000-5000 ky:ä (100-125 µg) D-vitamiinia päivässä saattaa olla välttämätön normalisoimaan äidin D-vitamiinin niin, että se on vähintään yli 30 ng/ml (75 nmol/l)."""

  Suomalaisten keskiarvo on alle 40 nmol/l.

  D-vitamiinin annostus

  """""""Raskaana oleva nainen tarvitsee D-vitamiinia 100 µg päivässä. Se vähentää ensisynnyttäjien raskausmyrkytyksen (pre-eklampsian) riskiä noin neljänneksellä, osoittaa yli 23 000 naisen tutkimus Norjan kansanterveyslaitokselta. Myös Kanadassa British Columbian yliopisto tutkii raskaana olevien naisten D-vitamiinilisää.

  - Nämä tulokset ovat sopusoinnussa muiden raporttien kanssa D-vitamiinin suojavaikutuksesta raskausmyrkytyksessä, kirjoittavat tutkijat.

  Pre-eklampsian oireena on naisen verenpaineen kohoaminen ja virtsaan alkaa erittyä valkuaista, mikä merkitsee munuaisvauriota. Maailmanlaajuisesti raskausmyrkytys aiheuttaa vuosittain noin 60 000 kuolemaa. """"

  Vitamin D Supplementation and Reduced Risk of Preeclampsia i... : Epidemiology
   
 14. RAIMO LAMPI Vierailija

  ESINAHKANI ALTA PALJASTUVA TERSKA HAISEE MASA LAMPI NIMISEN YSTÄVÄNI KIKKELIN NUPPIA VIELÄKIN PAHEMMALTA
   
 15. Eki. Vierailija

  PIDÄ AIVOTON PASKIAINEN TURPASI KIINNI
   

Suuri kesähoroskooppi 2017: Rakkaus, työ ja terveys

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti