Hae Anna.fi-sivustolta

garda-järvi

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä suvi, 17.05.2011.

 1. suvi Vierailija

  kuulisin mielelläni kokemuksia garda-järveltä. kuvien perusteella ainakin maisemat ovat huikeat :) suosituksia kylistä/kaupungeista/nähtävyyksistä? meitä kiinnostaa luonto, vanhat kirkot ja linnat. mitä rauhallsiempaa menoa sen parempi..

  emme ole koskaan vuokranneet autoa ulkomailla, mutta tuolla se varmaan olisi tarpeen. bussit ilmeisetsi kulkee vähän miten sattuu. onkohan liikenne hurjaa..tiet näyttää aika pelottavilta ka peita ja ihan kallion jyrkänteellä..

  entäs onko italiassa yleensä paljon kulkukissoja- tai koiria? tai muuten vaan paljon ihmisillä (vapaina juoksevia) koiria?
   
 2. krisse Vierailija

  Gardalla liikutaan kylästä toiseen veneillä.
   
 3. krisse Vierailija

  Lisää vielä: jos ei ole kokemussta autolla ajamisestä ulkomailla, en kyllä Italiaa "harjoittelupaikaksi" esittäisi... serpentiinitiet ja italialaisten ajotapa...
   
 4. kokemusta löytyy Vierailija

  Eikä liikuta !
  Kylästä-kaupungista toiseen liikutaan busseilla tai laivoilla. Ensimmäisellä kerralla käytimme vai aluksia mutta nykyään liikumme paikasta toiseen bussilla. Vuokra-autoa ei ole meillä ollut koskaan, eikä tule, koska bussiverkosto on erinomainen ja luotettava (aikataulu voi heitää joskus aivan kuten missä maassa tahansa). Kokemusta bussilinjoista Gardajärvellä vasta 25 vuotta.
  Jos ja kun käyttää aluksia, ovat maisemat ihan huippua mutta bussilinjat ovat paljon nopeampia ja halvempia ja bussit ajavat kaunista reittiä lähes aina. Suosittelen tietenkin laivareissuja ainakin ensikertalaisille.
   
 5. sauna Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  462
  Saadut tykkäykset:
  0
  Auton vuokraaminen ja ajaminen ei ole mikään ongelma. Turha sillä on pelotella. Ei edes italialainen aja tahallaan kolaria. Sekaan vaan ja aja niikuin muutklin liikenteen (runsasta) rytmin mukaan. Jos sinulla on kaupunkiajo kokemusta, niin ei se sen kummempaa ole.
   
 6. MM Vierailija

 7. issa Vierailija

  Kulkukoiria tai -kissoja en ole nähnyt. Monet ihmiset kävelevät koiransa kanssa ilman talutushihnaa, mutta koirat seurailevat isäntiään ja ovat todella hyvin kasvatettuja, eivät häiritse kulkijoita.

  Busseilla olemme liikkuneet hyvällä menestyksellä lähikaupunkeihin ja kyliin. Laivoja olemme käyttäneet järven ylitykseen, esim. Malcesinesta Limoneen.

  Suosituksia: Riva on suosikkini Gardan kaupunkien joukossa: ihanat maisemat, hienot patikkapolut, kauniit rannat, tunnelmallinen vanha kaupunki, jossa paljon kauppoja ja ruokapaikkoja. Malcesine on sievä, mutta pieni. Sopii päiväretken kohteeksi, samoin soma Limone, joka melkein roikkuu vuoren rinteessä. Tosi pieni kylä sekin.
   
 8. mm Vierailija

  Torri del Benaco on viehättävä, pieni ja rauhallinen kaupunki lähes alkuperäisessä asussaan Garda-järven itärannikolla. Siellä on vajaat 3000 asukasta. Ravintoloita ja kauppoja oli sen verran, ettei joka ilta tarvinnut syödä samassa ravintolassa. Pieni keskusta-alue on rauhoitettu autoilta.

  Auton vuokraus on helppoa ja jos on kohtuullisen kokenut kuski niin autoilu ei ole sen kummallisempaa kuin ruuhka-aikana Helsingin keskustastassa. Teillä on heinäkuun puolestavälistä alkaen elokuun loppuun ruuhkaista, mutta muuten saa ajella aika rauhassa. Tiet ovat Gardajärven ympäristössä todella hyvässä kunnossa ja opasteet ovat ihan helposti ymmärrettäviä.

  Kissoja näkyy Italiassa aina joka nurkassa, mutta taitavat olla kyllä useimmiten jonkun omistuksessa, eivät siis välttämättä kulkukissoja. Koiria ei näe vapaana juoksemassa.
   
 9. Marmotta Vierailija


  Riva del Gardaa suosittelisin minäkin, aivan mielettömän hienot maisemat, suloinen vanhakaupunki ja leppoisa tunnelma. Vuokra-auton tarve riippuu varmaan pitkälti siitä oletteko lähdössä matkalle omatoimisesti vai esim. Aurinkomatkojen mukana (lentokenttäkuljetukset hoituu) ja kauanko aiotte perillä viipyä. Ainakin viikoksi (tai kahdeksi) löytyy tekemistä ja näkemistä aivan Rivan lähietäisyydeltä, jolloin matkat hoituvat busseilla ja lautoilla. Lauttamaksut ovat vähän hinnakkaita, mutta ainakin yksi reissu kannattaa tehdä, bussimatkat ovat edullisia.

  Vanhoja kirkkoja löytyy joka kylästä, esim barokkikirkot Chiesa dell'Inviolata ja Santa Maria Assunta Rivassa, Collegiata Arcossa (5km. Rivasta) ja Santo Stefano Malcesinessa. Jokaisessa näistä kylistä on myös komeat linnansa upeine näköaloineen.

  Myös luonnossa riittää ihailtavaa, reittejä riittää rauhallisista rantakävelyistä vuorikiipeilyyn ja huikeisiin via ferrata-reitteihin saakka. Myös pyöräilyä kannattaa harkita, vuokraamoita on esim. Rivassa useita. Jokaiselle "normaalikuntoiselle" kävelijälle suosittelisin vaikkapa kipuamista Rivasta nousevan Rocchetta vuoren rinteessä sijaitsevalle Bastionelle ja siitä ylös S.Barbaran kappelille (ehkä loppumatkaa ei kuitenkaan korkeita paikkoja karttavalle, viimeiset askelmat ovat melko ilmavalla paikalla). Perillä kappelilla odottaa mielettömän hienot näkymät järvelle, Rivaan ja Arcoon. Tai sitten nousua hissillä Malcesinen kylästä ylös Monte Baldolle jossa myös hyvät mahdollisuudet hienoihin reissuihin. Myös kävely Rivasta Varonen vesiputouksille kannattaa tehdä. Jos kaipaatte pitempiä ja vaativampia patikoita, Rivasta on bussiyhteys Madonna di Campiglioon jossa reittejä riittää mistä valita. Tosin silloin täytyy yöpyä Madonnassa koska bussimatka vie aikaa.

  Mikäli ette ihmispaljoudesta välitä, valitkaa ajankohdaksi joku muu kuin heinä- ja elokuu. Esim. syyskuussa vielä lämmintä ja tunnelma tosi rauhallinen (+järvivesi lämmintä mitä se ei vielä alkukesästä ole).

  Koiriin olemme törmänneet joskus jopa elintarvikekaupassa ja ravintolassa, mutta mitään varsinaista haittaa niistä ei ole ollut.

  Jos vielä on kysymistä, vastailen mielelläni jos vain osaan. Tai kipaise kirjastosta esim. Anja Kinnusen Gardajärvi-kirjanen. Siitä löytyy paljon tietoa pienessä paketissa.
   
 10. coffeepause Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti