Hae Anna.fi-sivustolta

Garda vastaan Riva

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Kispipa, 16.05.2007.

 1. Kispipa Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gardan kaupungista lyhyempi matka Veronaan mutta jos vertaat Gardaa ja Rivaa, niin kumpi kaupunki mielestäsi mukavampi lomailuun. Tiedän että Rivassa jylhemmät vuoristomaisemat, vaan kun Gardaakin kovasti kehutaan. Perustelisitko myös.
   
 2. montagna Vierailija

  Jos tykkäät patikoida upeilla vuoristopoluilla ja katsella mielettömän hienoja maisemia, niin valintasi olkoon Riva. Myös Rivan ranta-alueet ovat tavattoman kauniit.
   
 3. Viaggio Vierailija

  Minkälaisessa kunnossa vuoristopolut ovat, pärjääkö tavallisilla vapaa-ajan
  lenkkareilla vai pitäisikö olla vaelluskengät tai kunnon lenkkitossut matkalaukussa?
   
 4. parmesaaani Vierailija

  Gardan sijainti on todellakin mainio, juuri tämän Veronan takia. Garda on pieni, ei ehkä niin viehättävä kuin esim.Malcesine. Rivassa olen itse ollut vain pikaisesti yhden päivän, enkä ole näitä sporttisia ihmisiä joille Riva varmaan tarjoaa aktiviteetteja runsaastikin. Mitekäs olisi hurmaava Malcesine, sitä suosittelisin minä.
   
 5. Italiatar Vierailija

  Riva on mielestäni noista kahdesta parempi vaihtoehto. Rivassa on aivan mahtavat maisemat, mukavia ravintoloita ja kauppoja. Rivassa ei ehkä ole samanlaista pikku kaupungin viehttävyyttä, mutta siellä on paljon enemmän mahdollisuuksia lomailun näkökulmasta. Rivan lähellä on aivan upeita idyllisiä pikkukaupunkeja kuten Limone ja Malcesine. Rivasta kulkee hyvin laivat ja bussit. Mahdollisuus mennä yhtälailla esim. Veronaan, Trentoon tai vaikkapa Roveretoon.

  Mä suosittelen myös Malcesineä, koska siellä on todella viihtyisää. ( myös itse kesällä menossa sinne) Malcesinestä on kätevää mennä hissillä Monte Baldo vuorelle. Vuoren päällä on upeat maisemat ja mahtavat vaellusreitit. Reittejä löytyy niin kokeneille kuin kokemattomillekin. Voit kävellä leveitä (tien kokoisia) reittejä tai pieniä vuoren rinteitä kiemurtelevia polkuja. Jos ei lenkkeily innosta niin kannattaa silti käväistä ylhäällä ja vaikka nauttia hyvästä ruoasta ja maisemista korkealla sijaitsevissa ravintoloissa.
   
 6. Garda Vierailija

  on ehdottomasti parempi jos olet ns. kaupunkilomailija eli tykkäät katsella ympäristöä, nähtävyyksiä ja istuskella kahviloissa. Pohjoisosa sopii paremmin patikoijille.
   
 7. Riva ja Garda Vierailija

  Mielestäni Gardassa ei ole sen kummemmin nähtävyyksiä kuin Rivassakaan. Yhtä hyvin Riva sopii kaupunkilomailijoille. Tosin Gardassa on ehkä hiukan mukavemmat rantakahvilat ja niitä on enemmän.
   
 8. cattis Vierailija

  Seuraavan matkan tekisin Malcesineen, oli todella viehettävä paikka.
  Alukset risteilevät kaikista järven kylistä ja omasta mielestäni juuri Gardalta nousu ylöspäin oli vaikuttava. Vesisiipialus Italia kiertää kaikki kylät aina etelän Sirmioneen asti. Eteläpäässä maisemat ovat latteat verraten pohjoisen jylhiin maisemiin. Suosittelen risteilyä järvellä ja pohjoisessa päässä.

  Bussiaikataulut kannattaa tutkia etukäteen sillä oman muistikuvani mukaan viimeiset vuorot olivat aikaisin illalla ja siten rajoittivat omatoimimatkailua.

  Mutta missä tahansa näistä kylistä lomailette, on valinta hyvä. : )
   
 9. maj2 Vierailija

  Rivassa ja sen läheisyydessä on ehkä enemmän luonnonnähtävyyksiä kuin Gardassa. Kooltaan Riva on suurempi kuin Garda, joten en ymmärrä miksi Garda olisi sitä parempi kaupunkikohde. Rivassa on ihan kivasti kauppoja ja ruokapaikkoja. Vanha kaupunki on hieno ja viihtyisä, hotelli kannattaa varata siitä lähistöltä. Ja ne vuoret ympärillä koko ajan ovat todella hieno kulissi!
   
 10. reppu ja reissumies Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Matka varattu, hotelli Europa, onko kokemuksia ko. hotellista? Otettiin puolihoito joka on aika edullinen.
  Jos on jotain vinkkejä hyvistä ruokapaikoista jotka on avoinna lounasaikaan, saattaapi hotellissakin ravintola olla avoinna päiväaikaan?
  Patikoitua tulee varmasti paljon, upeita maisemia näyttää olevan, kuvista päätellen.


   
 11. Haloooooo Vierailija

  Siis miten perustelet Garda vastaan Riva.Sinä et ole siin kummassakaan käynyt !!!!
  Ap ei kysynyt minne kukin matkustaa ja mihin hotelliin ja syökö vaiko ei !
   
 12. reppu ja reissumies Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole käynyt kummassakaan, nimimerkki maj2 on käynyt, joten ajattelin josko olisi ollut hänen tapaista asiantuntemusta, tuo Haloooooo nimimerkin vastaus ei valaissut varmaankaan aloittajaakaan, miksi turhaan meuhkaat täällä?
  Onneksi suurin osa kirjoittajista on asiallisia.
  Toivotan kuitenkin sinulle antoisia matkoja, "asiantuntevasta" kommentistasi huolimatta!
   
 13. MariaKatarina Vierailija

  Olen käynyt kummassakin kaupungissa ja molemmat ovat kauniita, eivät tosin vedä vertoja Malcesinelle. Rivassa on vuoristoisempaa ja tuulisempaa, sopii hyvin patikoijille ja surffailijoille. Garda on kätevämpi juuri matkayhteyksien vuoksi, jos haluaa liikkua muualla kuin Gardan kaupungeissa (niihin pääsee tosi helposti paikallisbusseilla tai kantosiipialuksilla molemmista kaupungeista). Verona on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaupunki ja sinne on Gardasta huomattavasti paremmat yhteydet samoin kuin Venetsiaan, johon Gardasta voi helposti tehdä kokopäiväretken.
   
 14. MariaKatarina Vierailija

  Tarkoitin Gardajärven kaupungeissa!

   
 15. Tipu Tii Vierailija

  Alkuperäinen kysyi Gardan ja Rivan väliltä, mutta voisin vetää keskusteluun myös sen vaihtoehdon, ettei vietäkään koko aikaa samassa kaupungissa, vaan esim. osan ajasta pohjoisessa Rivassa (+ Dolomiiteilla vaeltelua) ja osan etelässä esim. todella viehättävässä Sirmionessa (josta helppo retkeillä Venetsiaan, Veronaan, Gardalandin teemapuistoon jne). Saa helposti hyvinkin monipuolisen loman. Kiva idea on myös kiertää järvi autolla siten, että yöpyy useammassakin paikassa. Länsirannalla on Limone todella kiva paikka, mutta sinne riittää päivä, pari. Itärannalla Garda ja Bardolino ovat lähekkäin ja niitä yhdistää mukava kävelyreitti. Jos käytettävissä olisi vaikka (reilu) viikko, jakaisin sen siten, että 3-4 yätö Rivassa, 3-4 yötä Sirmionessa ja lisäksi vaikkapa pari yötä länsirannikolla, koska sillä puolella ajaminen on hitaampaa. Itärannikolla voisi vaikka päiväseltään kävöistä Malcesinessa, Gardalla, Bardolinossa (ja viinitiloill a ehdottomasti!).
   
 16. M.D. Vierailija

  Itse en ole Rivassa käynyt, joten en ota siihen kantaa. Malcesine on mielestäni hyvin viehättävä pikkukaupunki, jossa riittää hyviä tunnelmallisia ruokapaikkoja vaikka kahdeksi viikoksi. Garda ei mielestäni ole kovin kuumoinen tähän verrattuna. Jos on viinien ystävä, kannattaa tosiaan käydä viinitiloilla. Harvoin se on niin helppoa kuin tällä seudulla. Bardolinosta voi käydä ihan kävellen useilla tiloilla. Netistä löytyy viinitilojen kartta ja yhteystiedot. Itse teimme puolen päivän patikkaretken tiloille. Ainoaksi ongelmaksi muodostui ostettujen pullojen kantaminen paluumatkalla Bardolinoon... Bussit kulkevat tietä pitkin hyvin kaupunkien ja Veronan väliä vaikka välillä saatta joku vuoro puuttuakin välistä. Vettä pitkin aikataulut ovat hieman ongelmallisempia - useamman kohteen kiertämistä samalle päivälle ei saa aikataulujen vuoksi sopimaan.
   
 17. Rivan asiantuntija Vierailija

  Rivassa on melko kallista verrattuna Malcesineen, paljon myöskin kulkukoiria jotka seuraavat kaduilla. Torbole on halpa ja mukava paikka.
   
 18. reissussa ravannut Vierailija

  No enpä kyllä nähnyt ainuttakaan viikon aikana - en Rivassa enkä muissakaan kaupungeissa missä käytiin! Kyllä jos tuli koira vastaan, niin omistaja jolkutteli perässä ;) Kissoja kylläkin, vaan hyvinruokitun näköisiä, tuskin kulkukatteja. Torbolen ranta on surffareiden unelmapaikka, mutta ei voi verrata näihin "oikeisiin" kaupunkeihin. Halvinta Gardaa kylläkin, jos se on oleellisinta. Tosin Torbolen ylärinteillä on muutama nätti pensionaatti maisemineen, mutta siihen asumiseen on syytä olla auto matkassa. Bardolinon viinitiloilla myös on kivaa majoitusta, ei kovin edullsita, mutta ruoka - ja viini - on hyvää, eikä maistelujen jälkeen tarvi jatkaa enää matkaa mihinkään, vaan voi kellistyä omaan punkkaan.

   
 19. Usein Rivassa Vierailija

  Enpä ole minäkään nähnyt kulkukoiria Rivassa tai muissakaan Gardajärven kaupungeissa. Ei yhtään kissakaan tullut Rivassa kahden viikon aikana vastaan. Muualla näin muutaman.

  En ole huomannut että Rivassa olisi kalliinpaa kuin lähikaupungeissakaan.
   
 20. vierailija Vierailija

  Me ollaan oltu viiko Rivassa eikä olla nähty ainoatakaan kissaa.
   
 21. Danno Vierailija

  Rivassa on enemmän tekemistä ja pääsee bussilla ja laivalla myös Gardaan. Itse kävin ensin Gardassa ja seuraavana vuonna Rivassa. Rivassa on komeammat maisemat. Hyvää ruokaa ja ihania ihmisiä löytyy kummastakin. Rivasta on lyhyempi matka Dolomiiteille joka kannattaa ehdottomasti nähdä. Monte Baldo on puolessa välissä Malcecinessa ja siellä kannattaa käydä kanssa. Veronassa kävin päivämatkalla ja kävin Amfiteatterissa ja kiertoajelulla.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti