Hae Anna.fi-sivustolta

Gardalle elokuussa-05

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Maisemien ihailijat, 31.10.2004.

 1. Maisemien ihailijat Vierailija

  Vaihtoehtoina on Gardan pikkukaupunki, Riva ja Malcesine, mutta mikähän olisi paras vaihtoehto näistä ekakertalaiselle. Tarkoitus on käydä Veronan oopperassa ja ainakin Venetsiassa, ollaan 2.viikkoa. Onko kellään omakohtaista kokemusta hotelli Dianasta/Malcesine. Entä kun matkatoimistoilla on tarjolla edullisia puolihoitohotelleja tai sitten huoneistohotelleja, onko huono vaihtoehto?
   
 2. Si! Vierailija

  Garda paras, koska lyhin matka Veronaan ym, paljon ravintoloita ja kauppoja. Riva sopii surffajille ja veneilijöille ja Malcesine rauhalliseen oloon. Malcesine ja Garda välillä kapea tie joka voi olla ruuhkainen.
  Olen ollut Gardalla usein eli kaipaatko lisävinkkejä?
   
 3. nonna Vierailija

  Riva ja Malcesine sopii patikoijalle ja luonnon ystävälle. Olen ollut Rivassa kahdesti, hyvin kaunis paikka. Ihanat polut ylös vuorille. Vuorilla on pieniä pittoreskeja kyliä. Rivan vanha kaupunki on viehättävä. Kauppojakin on ja tunnelmallisia ravintoloita. Kauniita puistoalueita pitkin rantaa. Gardan sijainti on tietysti Veronaa ajatellen parempi. Malcesine on aika pieni paikka, mutta kaunis sekin.
   
 4. bella Vierailija

  Hotelli Diana Malcesinessa on hyvin hoidettu hotelli, jonka asiakkaana ovat pääasiassa saksalaisia. hotellin sijainti on hyvä ajatellen malcesinen palveluita. Gardajärven alueella on ravintoiden hinnat nousseet, joten puolihoitohotelli saattaa olla hyvä vaihtoehto. kaikista paikoista on hyvät yhteydet veronaan ja venetsiaan, joko omatoimisesti tai matkatoimistojen kautta.
   
 5. Hille Vierailija

  Huoneistohotellit ovat usein aika pelkistettyjä, ja kuinka usein sitten kuitenkaan kokkaisitte lomalla. Diana on siisti ja miellyttävä hotelli, aamiainen on runsas ja emäntä tehokas (tosin osaa lähinnä vain saksaa ja italiaa, mutta jonkin verran myös englantia). Malcesinehan on kaunis kuin koru, vuoret aivan vieressä ja kylä itsessään huokuu historiaa ja tunnelmaa. Riva on suurempi ja nykyaikaisempi, mutta kyllä historian havinaa sieltäkin löytyy. Etenkin Rivasta, mutta myös Malcesinesta on myös hyvät kulkuyhteydet esim. Veronaan. Rivasta pääsee hyvin myös Trenton kaupunkiin, joka oli mielestäni erittäin kaunis ja hyvin hoidettu kaupunki.

  Puolihoitohotellit ovat käsittääkseni ihan hyviä, jos muistaa, ettei puolihoitoateriaa ole aina pakko syödä vaan välillä voi nauttia myös ravintoloiden tarjonnasta. Olen joskus ollut puolihoitohotellissa Cattolicassa ja hinta-laatusuhde oli hyvä, puolihoito ei maksanut paljoakaan extraa ja niin joka toinen ilta syötiin hotellilla ja joka toinen ravintolassa. Hotellin ruoka oli hyvää kotiruokaa, jota ilman olisimme jääneet jos aina olisimme syöneet ravintoloissa. Aamupalat ovat monissa hotelleissa olleet aika vaatimattomia, Diana oli mielestäni piristävän monipuolinen - aamiaisella sai myös kuohuviini!
   
 6. Gardalle myös Vierailija

  Kysyit puolihoidosta,valitsemme aina italiaan mennessämme puolihoidon,jos mahdollista.Ruoka on aina ollut ok,olemme saaneet nauttia yllätyksellisiä annoksia,mitä emme itse olisi osanneet ravintoloista tilata,lisäksi säästö on tosi huomattava.Suosittelen!Olemme yleensä kaksi tai kolme viikkoa raisussa,emme ole kyllästyneet.
   
 7. Millie Vierailija

  Välimatkata lueella ovat lyhyitä. Noista kolmesta ottaisin Gardan ehdottomasti vaikka Sirmione on mielestäni alueen viehättävin kaupunki.
   
 8. Fia Vierailija

  Aika tylsää syödä joka samassa paikassa. Eikö ravintoiloissa kyminen ole osa loman viehätystä, eikä vain pelkkää vatsan täyttämistä.
   
 9. Hille Vierailija

  Makuasiat ovat aina vaikeita. Minun mielestäni Sirmione on kaunis kuin koru, mutta aina ruuhkainen ja liian ""laitettu"". Sirmionesta on hiukan liian hyvin restauroitu ja uusittu, alkuperäinen ilme jää sen alle. Maisemallisesti Malcesine on varmasti kaunein, ja koska on lähellä järven pohjoispäätä ja kylen vieressä kohoaa Monte Baldo, samalla pääsee nauttimaan siis upeista vuorimaisemista. Riva on suurempi ja siellä asuu jo suht paljon paikallisia, ja lähellä on monia hienoja paikkoja kuten Arcon kaunis kaupunki ja pieniä kyliä kuten Tenno, Canale ja Torbole. Oikeastaan surffarit viihtyvät juuri Torbolessa, ja siellä ilmapiiri nuorekkaampi, ja Riva sopii aikuisempaan makuun.
   
 10. Italian Vierailija

  Kun ei surffaa, ei harrasta vaellusta jne, sopii Sirmione tosi hyvin. Onko Arcon kaupunki siis Rivassa?
   
 11. river Vierailija

  Arco on muutaman kilometrin päässä Rivasta.
   
 12. Hille Vierailija

  Jos en surffaisi ja patikoisi, enkä pitäisi vuoristomaisemista, menisin Sirmionen sijasta Desenzanoon. Sieltä paremmat kulkuyhteydet, kaupungissa loma-aikaankin italialainen ilmapiiri, hintataso edellisempi ja järvialueen suurimpana kaupunkina tekemistä enemmän.
   
 13. pico Vierailija

  Jos löytää todella hyvän ravintolan, voi siellä nautiskella joka ilta erilaisen menun ja maistella viinikellarin antimia. Ei mielestäni ollenkaan tylsää!
  Oma suosikkini Gardalla on Bardolino ja hotelli Gritti. Elokuussa en sinne kuitenkaan menisi, vaan joko touko-kesäkuussa, tai sitten syyskuun puolivälissä.
   
 14. Elina Vierailija

  Jos maisemia haluaa ihailla, niin suosittelisin Malcesinea. Gardajärven maisemat ovat mielestäni kauneimmillaan järven pohjoispäässä, jossa vuoret ovat korkeimmillaan. Sirmionessa vuorista ei ole vielä tietoakaan, Gardasta ne alkavat. Riva on myös kaunis sijainniltaan, mutta pohjoispäästä on jo pitkä matka muualle järven ympärillä.
  Malcesinestä pääsee suoraan hissillä Monte Baldolle (jos nauttii korkeista paikoista tai alhaalla on liian kuuma) sekä laivoilla kätevästi ympäri järveä. Limone on suoraan toisella puolella ja Rivakin hyvin lähellä.
  Sirmione ja Garda ovat myös viehättäviä kyliä, mutta me olemme valinneet hotellimme jo kahdesti Malcesinestä.
  Molemmilla kerroilla olemme myös valinneet puolihoitohotellin, mutta käyneet myös ulkona syömässä. Italiassa puolihoito on suhteellisen edullista ja kuitenkin ihan syötävää.
  Ajankohdasta olen samaa mieltä kuin pico. En valitsisi elokuuta, jos ei ole pakko. Silloin Gardalle rynnivät mm. saksalaiset viettämään lomiaan, paikat ovat täynnä ja siellä on aika kuuma, kokemusta on. Alkukesästä on rauhallisempaa ja inhimillisempi lämpötila.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti