Hae Anna.fi-sivustolta

Gastroskopia nukutuksessa?

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Missä tehdään?, 19.11.2007.

 1. Inhimilisyyttä Vierailija

  Tuntuu aivan käsittämättömältä se että miksi tuota toimenpidettä ei tehdä aina humautuksessa jos potilas sitä kerran pyytää? Kuinka paljon se humautus oikein maksaa julkisella puolella?

  On selvää että toisille vatsalaukun tähystys ei ole juttu eikä mikään mutta sekin on totta että toisilta saattaa jäädä jokin vakava vatsaa vaivaava tauti diagnosoimatta koska potilas ei uskalla mennä vatsalaukun tähystykseen ilman humautusta.

  Että viisi hoitajaa pitää sinusta kiinni kun lääkäri tähystää vatsaasi on paitsi täysin keskiaikaista, myös varmasti kalliimpaa kuin tuo humautus.
   
 2. Inhimilisyyttä Vierailija

  Minkälainen riski sisältyy siihen kun potilas ei uskalla tulla tutkimukseen koska humautuksesta pihtaillaan? Voiko vaarallinen tauti jäädä tuon takia huomaamatta? Minkälaisia seuraamuksia siitä voi syntyä?
   
 3. Kokemusta Vierailija

  Itsellä on nyt henkilökohtaista kokemusta vatsan tähystyksestä: nielua puuduttamatta, nielu puudutettuna kertaalleen ja kahteen kertaan puudutettuna, sekä viimeisimpänä tuossa "humautuksessa". Lienee turha mainita, mikä on potilaalle (minulle) mieluisin tapa, no tietenkin tuo "humautus". Itsellä tuo ns. yökkörefleksi on todella paha, johon toki puudutus hieman tuo helpotusta, mutta silti hankala tuon yökötyksen takia. Nyt kävin tutkimuksissa ja ainoa mikä vähän tuntui "pahalta" oli nielun puudutus, kun se ei muutenkaan oikein pelitä. Itse tähystys ei tuntunut missään, vaikka olinkin suurimman osan ajasta "valveilla" kuunnellen hoitajien juttuja. Tampereellakin ainakin Dextra ja Mehiläinen tekee tuota tähystystä. Kela maksaa toki pienen osan kuluista, mutta onhan se toki hieman arvokkaampaa kuin tuo perinteinen... Kannattaa kysellä "tarjousta" useammasta paikasta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti