Hae Anna.fi-sivustolta

Gdansk

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä smurfiina, 29.06.2007.

 1. smurfiina Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaa viisaammat jotka olette käyneet jotain kyseisestä kaupungista, missä kannattaa käydä, missä on hyvä syödä ja hintatasosta. Myös, että miten kannattaa lentokentältä suunnata hotellille, joka on keskustassa, bussilla vai taksilla? Mitä pitäis varoa tai välttää? Olemme menossa parin päivän lomalle gdanskiin syyskuun puolivälissä.
   
 2. smurfiina Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö kellään olis mitään vinkkejä, matka lähestyy...
   
 3. Taku. Vierailija

  En osaa lentokentältä siirtymisessä neuvoa, koska minut on aina haettu sieltä henkilöautolla.

  Gdanskin vanhakaupunki on näkemisen arvoinen ja siellä on Marian kirkko, joka muistaakseni on Pohjois-Euroopan suurin tiilikirkko. Tornin huipulta on hyvät näköalat. Solidaarisuuden muistomerkkiä voi käydä ihmettelemässä telakan portilla. Oliwan kaupunginosassa kauempana keskustassa on myös kaunis katedraali ja puisto. Läheisiin Sopotin ja Gdynian kaupunkeihin kannattaa myös piipahtaa. Jos aikaa on paljon, voi lähteä vaikka suureen Malborkin linnaan, joka sijaitsee Gdanskista muistaakseni kaakkoon. Myös Helin niemimaan kärkeen voi mennä laivalla, jos sää on mukava. Tässä nyt kiireessä kirjoiteltuja vinkkejä, toivottavasti on edes vähän hyötyä.

  Hintataso on mielestäni varsin edullinen, vaikka varmaan löytyy myös kalliita paikkoja. Puolalainen ruoka on ylipäänsä mielestäni erittäin maukasta. Hyvää matkaa!
   
 4. smurfiina Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ylihuomisesta viikon päästä on lähtö. Eiköhän se sen verta länsimainen paikka ole jo, että ruokalistat on englanniksi :)
   
 5. maarithannele Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.09.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotko tultuasi tunnelmia; itse olen lähdössä kälyni kanssa sinne synttäreitä viettämään lokakuun alussa. Sapuskat, shoppaus jne. Hyvin ainakin meillä onnistui hotellivaraus, oltiin suoraan yhteydessä hotelliin englanniksi.

  Hyvää matkaa sinulle!
   
 6. smurfiina Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tultiin eilen reissusta ja tässä tuoreet muistot.

  Eli gdanskissa ei päästy vanhaakaupunkia pidemmälle. Kaupunki oli kaunis ja kovasti elämä tuntui keskittyvän sille alueelle. Suomen kieltä kuulimme vain yhden ihmisen suusta, se oli kolmen hengen ryhmä. Se jo tuntui ihanalle, on jossain kolkassa paikka, missä ei liiemmin törmää suomalaisiin.

  Ravintoloita oli vieri vieressä, kuten myös rihkaman ja aidon myyjää. Myös katusoittajia oli paljon. Kerjääjiä emme nähneet kuin kaksi. Päivät kuluivat hyvin vanhassa kaupungissa, pieniä kujia kävellessä.

  Kirkonkellot kertoivat aina kun oli tasatunti, kauniilla melodialla, .eikä suomalaisella pimpelipom-jutuilla.

  Ravintoloissa oli englanninkieliset listat ja hyvät ruoat. Erityisesti jäi mieleen ravintola Napolin pizzat, aivan uskomattoman hyviä. ja Palvelu oli siellä, kuten jokapaikassa hyvää.

  Hotelli novotel centrumia mainostetaan vaatimattomaksi keskitasoiseksi, mutta kyllä sen vaatimattoman saisi pois ottaa, huoneet oli isoja ja valoisia. Huonepalvelu toimi ja siistiä oli. Tavallisessakin huoneessa oli vedenkeitin ja teepussit yms. Ainut miinus oli jonkun verran tahraiset kokolattiamatot, mutta käytössä rähjääntyy, se ei ole kuolemaksi. Ravintola oli kallis meidän makuumme, mitä oli vanhassa kaupungissa.

  Keskimäärin tavallinen paikallinen olut oli 6-9 zlotia ja ruoka-annokset vanhassa kaupungissa 20-50 zlotia. Tietenkin kalliimpiakin annoksia löytyi.

  Menomatka lentokentältä hotelliin oli 41 zlotia, mutta takasmeno oli 76, löysi sitten pidemmän reitin vielä.

  Kanavan varrella on pari laivaa, jotka tekevät kohtuuhintaisia "risteilyjä". Yksi niistä oli UPEA puulaiva.

  Kyllä voisin mennä uudelleen.
   
 7. Laiton salasanani väärin ja se lukittui.

  Vanhaan kaupunkiin mekin majoittaudutaan, ja varmaan saadaan siellä sitten aika kulumaan. Mutta oliko sinulla matkallasi passi? Minä ajattelin pärjätä henkilökortilla, pitäisikö tarkistaa vielä jostain? Passini on kyllä voimassa, mutta vanhalla sukunimellä.
   
 8. smurfiina Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0

  Meillä oli passit kun emme omista sitä virallista henkilökorttia. Kyllähän puolaan käsittääkseni pääsee ilmankin passia, mutta tarkista kuitenkin.
   
 9. e.eveliina Vierailija

   
 10. smurfiina Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  matkustettiin matkapörssin matkalla lennot+hotelli. Saimme sen 2 yötä tarjouksesta kahdelta 505€ lennot ja hotelli.
  Kentältä menimme taksilla ja näytimme taksikuskille hotellin nimen paperilta ja hyvin meni. Tuntui jopa luotettavammalta kun paluu kyyti, meni lyhempää reittiä ja näin oli tuplaten halvempaa.
  Mä vaan aina katon se, että taxi-kyltti on katolla ja taksamittari menee päälle.
   
 11. "Mistä varasitte hotellin, onnistuuko netin kautta luotettavasti? ja millä menitte kentältä hotellille, ovatko taksit luotettavia? Matkalle lokakuussa…"

  Me varattiin netin kautta hotelli, booking.comista katsoin ensin, ja sitten etsin hotellin kotisivut, mitä kautta tulikin loppujen lopuksi halvemmaksi (heillä oli erikoistarjous omilla sivuillaan). Tämä vaati tosin pitkähkön englanninkielisen sähköpostittelun ko. hotelliin, nyt on paperilla varaus ja kolmen viikon päästä katsotaan, miten se onnistui.
  Luottokortin numeron vaativat varmistukseksi, eli semmoinen pitää olla, samoin toki noissa booking- ym. systeemeissä.

  Lähtökohtana meillä oli Finnairin tarjous, jossa menopaluulennot Gdanskiin alle satasen/hlö. Kolmen tähden hotelli (Aureus) vanhan kaupungin keskustassa, viikonlopputarjous puolihoitoineen + ekstrayö noin 290 €. Eli hinta per nokka kolmen yön reissusta vajaa 250 €.

  Halvimmalla pääsee räätälöimällä reissun itse, mutta varmempaahan se on matkatoimistojen kautta. Hotellilta lupasivat taksin meitä hakemaan, sanoivat sen tekevän 60-70 zlotya.
   
 12. hasseli Vierailija  Kanavan varrella on pari laivaa, jotka tekevät kohtuuhintaisia "risteilyjä". Yksi niistä oli UPEA puulaiva.  Kiitokset hyvistä vihjeistä.
  Oma reissu on ohi ja ollaan taas vähän viisaampia.
  Oma majapaikkamme oli lähellä beachia, Brezenossa, Villa Pascal. Ajatuksena oli yhdistää rantaloma kaupunkilomaan, mikäli ilmat olisivat suotuisat. No, koleaa oli, mutta rannalla oli mukava kuljeskella. Vanhan kaupungin keskustaan pääsi kulkemaan raitiovaunulla, joita kulki noin 15 min välein. Hinta oli 2,90 zl /suunta eli vajaa euron.

  Ruoka oli hyvää ja annokset runsaat, ainakin Spinxissä. Edullisia ostoksia tehtiin ostoskeskus Madisonissa, New Yorker-kauppa koluttiin läpikotaisin.

  Kanavaristeily oli kyllä pettymys, vaikka merirosvolaiva olikin hieno. Puolentoista tunnin retkellä oli selostus joen varrella olevista nähtävyksistä, puolaksi! Ja nähtävyydet olivat pelkkää telakkateollisuutta, proomuja, kivihiilikasoja, junavaunuja, turvekasoja, metalliromun käsittelyä,jne. Ruissalon pitsihuvilat näkyväy vain haavekuvissa, niistä olisi voinut nauttia ilman selostuksiakin.

  Ehkä seuraavalla kerralla pitäisi tutustua enempi Sopottiin ja Gdynian seutuun,
  näkymisiin....

   
 13. jonsuli Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.08.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaahan vielä,ideoita mitä gdanskissa tehdä viikonloppulomalla.Pitäis viedä kamu yllärilomalle synttäreitä juhlimaan.Hyviä ruokapaikkoja? illanviettoa? shoppailua?Ei ole koskaan tullut puolassa käytyä?
   
 14. Gdansk fani Vierailija

  Gdansk oli todella hieno kaupunki...Oli hyvii ruokii ja mukavia pubeja.....Gdanskis oli huono puoli se että turisteja oli paljon ja joka paikas oli hieman ruuhkaa. Haluan palata veilä sinne jokin päivä.
   
 15. samatu Vierailija

  Olimme ystäväni kanssa lomailemassa Gdanskissa 3 päivää ja meillä ei todellakaan ole mitään huonoa kerrottavaa reissusta.
  Turussa kaikki toimi aivan moitteettomasti jos nyt Turun päässä ei voi terminaalia kylläkään kehua.
  Koneeseen päästiin ajoissa ja lento lähti 5 minuuttia etuajassa,vaikka wizzair on halpalento yhtiö ja pieni kone niin silti kaikki meni oikein hyvin ja koneessa asiallinen henkilökunta.
  Päästyämme perille otimme taxin joka löytyi heti terminaalin edestä,kuljettaja osasi juuri sen verran Englantia mitä pitikin,eli saimme siis turvallisen kyydin hotellille jonne oli matkaa n.17km ja matka maksoi 60 slozya eli n.15€.
  Hotelli oli aivan ihana,uudehko,ehkä n.10 vuotta vanha,aulassa ilmainen internet ja baari,hotellihuoneessa aivan ihana kylpyhuone jossa kylläkin oli kylpyamme.
  3 yötä hotellissa joka sisälsi aamiaisen maksoi 160€/huone.
  Hotellilta oli lähimmälle ostoskeskukselle matkaa n.700m jossa oli ehkä n. 100 eri liikettä ja muutama ruokapaikka.
  Kaupunki oli muutenkin erittäin siisti,ei ollut kulkukissoja eikä koiria,ainoastaan yksi kerjäläinen löytyi erään kaupan edestä,ostokset sai tehdä ihan rauhassa.
  Kun hotellilta sitten lähdimme takaisin lentoasemalle niin saimme tilattua taxin hotellin eteen ja kuljettaja haki asiakkaat hotellin aulasta,matka maksoi tällä kertaa 70 slozya eli n. 17,50€.
  En pysty sanoin kuvailemaan kuinka onnistunut matkamme oli ja kuinka tyytyväisiä olimme kaikkeen mitä saimme matkallamme kokea,kaikki palvelut oli hyvät ja kaikki se turha mitä otimme jo Suomesta mukaan niin olisimme saaneet ne sieltä.
  Onneksi lentoyhtiöllä on tarkat määräykset painojen kanssa koska me olisimme muuten ostaneet varmaan aivan liikaa kaikkea tavaraa ja vaatteita.
  Vaihdoimme Suomessa 300€ sloteiksi ja saimme oikein keksiä kaiken laista ostamista että saimme rahamme kulutettua ja siltikin joudun vaihtamaan ylijääneet slotyt euroiksi,emme saaneet millään kaikkia rahoja kulutettua siellä.
  Päätimme siis että matkamme ei todellakaan jäänyt viimeiseksi ja seuraavalla kerralla otamme myös muut perheen jäsenemme mukaan matkaan.
  Eli jos minulta kysyttäisiin että kannattaako Gdanskiin lähteä niin voin vastata että KYLLÄ ja ota perheesikin mukaan,voin melkein olla varma että he yllättyvät positiivisesti,mutta jos menet pienen lapsen/lasten kanssa niin siellä ei kyllä heille ole oikeastaan mitään,eli silloin kannattaa valita Sopot ja sinnekkin sitten kesällä.
   
 16. Gdanskin matkaaja Vierailija

  Jos koneesi lähti Turusta 3.12.09 olimme samassa koneessa.
  Minäkin olen erinomaisen tyytyväinen matkaani. Itse käytin Gdanskissa bussia matkalla kentältä
  keskustaan. Lipun hinta 3 zlotya. Takaisin tullessa olikin yllätys bussipysäkillä, kun paikallinen
  mummo ymmärrettyään meidän odottavan bussia kentälle, selitti bussin kulkevan vasta klo 14:n
  jälkeen lauantaisin. Onneksi olimme kuitenkin varanneet riittävästi aikaa ja kävelimme rautatieasemaa vastapäätä olevalle taksiasemalle. Taksi maksoi 64 zlotya.
   
 17. Milla Vierailija


  Olemme lähdössä helmikuussa Gdanskaan.Missä olitte yötä?Nähtävyyksien lomassa olis kiva käydä shoppailee ostoskeskuksiin:)Olisiko sulla hyviä vinkkejä näihin;)
   
 18. shoppailija Vierailija

  Olemme menossa neljättä kertaa Wizzairilla Turusta Gdanskiin ja joka kerran olen ostellut hirmuisesti tavaraa.... Vanhassa kaupungissa on matkamuistomyymälöitä, joissa ihania sisustustuotteita, mm. lasisia lamppuja ja koriste-esineitä. Matkamuistomyymälät ovat ainoita joilla on pidemmät aukioloajat. Muuten kauppojen ja parempien ravintoloiden aukioloajat ovat hieman rajoittuneet Suomeen verrattuina.
  Keskustan pohjoispuolella, maamerkkinä olevaa Mercure Heveliusz -hotellia vastapäätä on pienempi ostoskeskus. Isoimmat ostosparatiisit ovat lyhyen ratikkamatkan päässä sijaitsevat Manhattan sekä valtava Galeria Baltyszka. Suosittelen käyntiä myös saksalaisessa kosmetiikkaketju Rossmannissa, liikkeitä on vähän joka puolella. Kosmetiikat, asusteet, korut yms ovat siellä halpoja ja hyvin laadukkaita.
  Puolalainen ruoka on mielestäni hyvää, aina ollaan saatu tuoreita salaatteja. Melko miedosti maustettua, erilaisia kaalisalaatteja lisukkeina. Kasvissyöjillekin löytyy vaihtoehtoja. Erityisesti keittoja syödään paljon ja niissä löytyy aivan ihmeellisiä makuyhdistelmiä, kaikki kunnolla tehtyjä ja haudutettuja herkkuja. Kansallisia erikoisuuksia ovat pierogi-piiraset, pienet taikinanyytit erilaisilla täytteillä. Ravntoloita on etenkin vanhassakaupungissa joka puolella, yksi jota itse suosin on U Szika eli Villi ravintola, jossa saa monenlaisten liha-annoksien ohella mm. ämpärinkokoisen annoksen ihanaa juustoista kasvissalaattia ja kasvis- ja sienitäytteisiä pierogeja. Kokeilin kerran kaalitäytteistä "makkaraa", eli näytti ihan makkaralta ja sisällä kaalilaatikkomaista täytettä. Jos tykkää kasvispainotteisesta ruoasta on Puola ihan maukas ruokamatkakohde.
   
 19. Reissaaja Vierailija

  Samanlaisia kokemuksia Gdanskista. Eilen palasimme reissusta. Turussa terminaali aika kulahtanut mutta mitä väliä, kun perusasiat löytyy: siisti WC ja kahvila. Kone lähti 10 etuajassa ja oli varmasti aika uusi koska oli todella siisti. Koneessa kiersi tarjouluvaunu ja henkilökunta oli ystävällistä. Lento kesti vain 1h 15 min. Saavuttaessa perille laukut tulivat samantien. Lähtö sujui samalla reippaudella eli tämä halpalentoyhtiö oli kyllä erittäin positiivinen kokemus. Suosittelen!
  Kentän oven edessä oli pitkä rivi takseja, joista otimme yhden ja ajoimme hotelliin vanhaan kaupunkiin n. 15 km, maksoi euroissa n. 12,50. Hotelimme oli Wolne Miasto ihan lähellä kävelykatua ja itse asiassa siitä oli lyhyt matka joka puolelle. Käytimme taksia käydessämme kauempana olevassa ostoskeskuksessa (Galleria Baltiska) koska matka maksoi vain n. 5€.
  Kaikenkaikkiaan matka sujui ihan positiivisesti ruoka ja juoma halpaa, kaupunki todella siisti (vanha kaupunki, muusta ei paljon kokemusta), hotelli todella hyvä ja ystävällisiä ihmisiä.
  Joku kommentoi ettei englantia muka osattu mutta meidän kohdalle ei osunut yhtäkään ihmistä joka ei olisi osannut edes auttavasti englantia eli englannilla pärjää oikein hyvin.
  Suosittelen käyntiä paikan päällä. Itse lähden ehkä kesällä uudelleen jolloin kaupunki on varmasti paljon kauniimpi kuin marraskuun sumussa.
   
 20. hei Vierailija

  Hei hei, onko teillä kenelläkään tietoa siitä, miten esim. kaupat ovat Gdanskissa auki sunnuntaisin?
   
 21. GDN Vierailija

  Tässä esim. Galeria Baltyckan Galeria Baltyckan tiedot: Monday to Saturday 9 a.m. - 9 p.m. Sunday 10 a.m. - 8 p.m.
   
 22. Zaitshatij Vierailija

 23. Katariina K Vierailija

  Jos menee Gdanskin kaupungin ulkopuolelle, siellä tulee varmuudella kieliongelmia. Me jos ja kun mennään Gdanskiin, käydään Malborkin linnassa ja sinne mennään junalla. Sillä reissulla ei kovin kielitaitoisia paikallisia taideta tavata mutta täällä on tullut hyviä neuvoja tuohon retkeen liittyen. Mitään sen kummempia ostoksia ei mennä tekemään, ostoksia tehdään Vilnassa. Arkkitehtuuri, paikallinen elämä jne kiinnostaa. Saattaa olla että reissu järjestyy vasta lokakuun alkupuolella koska hotelli johon halutaan, on vaikeasti saatavissa heinäkuussa.
  Me ei Wizziä käytetä tietenkään koska pääsemme suoraan Helsingistä.
   
 24. Emily Vierailija

  Mikäs oli teiän hotelli??
   
 25. krisse Vierailija


  Niin, voisi todella kertoa myös hotellin nimen, ei se ole mainosta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti