Hae Anna.fi-sivustolta

Gdansk!!!

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä Ukulele, 27.03.2011.

 1. Ukulele Vierailija

  Hei vaan!
  Heinäkuussa matkaamme kohti gdanskia, ja olemme pienen budjetin matkaajia.. joten,
  tietäisikö joku, onko lentokentältä bussikuljetusta gdanskin keskustaan ja/tai vanhan kaupungin keskustaan??? ja mikä on mahdollinen bussin numero tms..? Kiitoksia :)
  Sekä Sopot kiinnostaa, sinne ilmeisesti pääsee junalla? Onko kukaan matkustanut niin?
  Kaikki vinkit tervetulleita!
   
 2. humppamies Vierailija

  Ei olla vielä käyty mutta googleteltiin, että ainakin bussi 210 menee keskustaan rautatieasemalle, josta ainakin meillä pitäisi olla kävelymatka tai muutaman pysäkin ratikkamatka hotellille (hotel novotel gdansk centrum) googlella varmaan löytyy aikataulut ym. jos minäkin ne löysin. Lippu oli muistaakseni jotain 0,5-1e.

  Jos muistan, niin kirjottelen reissun jälkeen tähän lisää!
   
 3. Marja Vaan Vierailija

  Ollaan lähdössä toukokuussa vähän rentoutumaan Gdanskiin ja mielellään otetaan vastaan kaikenlaisia vinkkejä esim. hyvistä ruokapaikoista (mutta ei mitään pukupaikkoja) ja juomapaikoista myös :) Missä on rento meininki ja jos musiikkia on niin rockia/heviä kiitos :)
  Ja koska me emännät haluamme myös shoppailla, niin minne kannattaa suunnistaa? Pannaan isännät "poikaparkkiin" johonkin läheiseen pubiin siksi aikaa :)

  Ja tuo bussi lentokentältä keskustaan kiinnostaa myös, hotellimme on ihan rautatieaseman lähellä, Scandic Hotel
   
 4. krisse Vierailija

  Jokaisella lentokentällä on nettisivut ja sieltä löytyy myös yhteydet kaupunkiin, hintoineen.
  Ylipäätään ihmettelen sitä miten kalliita ovat netistä ostetut hotelli+lentomatkat Puolaan, katsoin myös Gdanskia ja ennemuuta Krakovaa. Johtuneeko lentoyhtiöistä eli kalliit lenotimatka? Kyllä Praha voittaa kun alkaa vertailemaan ja katsoo myös nähtävyyksien määrää. Krakova on kyllä mielennkiintoinen mutta kallis.Kun tekee monen monta reissau per vuosi ei ihan hirveitä jokaisesta lähimatkasta viitsi maksaa.
  Puola on katolinen maa, en tiedä miten se vaikuttaa elämään siellä.Siitä on pitkä aika kun on oltu Varsovassa ja Krakovassa, asiat ovat siitä muuttuneet eikä muistiinsa voi luottaa....
   
 5. humppamies Vierailija

  En nyt ota kantaa mihin kaupunkiin euroopassa pitäisi mennä - tulisi liian pitkä viesti!

  Mutta Gdanskiin pääsee edullisesti tietenkin wizzillä turusta (alle 50e/hlö edestakaisin) ja helsingistä (150e/hlö edestakaisin) kun ottaa itse suoraan lennot.

  Hotelleja saa ihan perus 3-4tähteä keskustassa n. 60e/yö

  Näistä 2hlö 3 pv tulee hintaa suuruusluokkaa 320-480e jota en kyllä itse osaa pitää kalliina.
   
 6. Ukulele Vierailija

  ..vastauksista Humppamies ja muut. ollaan vasta aloittelijoita tämän matkailun suhteen, joten toistaiseksi mennään pienellä budjetilla. ja kerro toki, mitä kaikkea nähtävää sinun mielestäsi euroopassa on. Sellaisia todella mahtavia, mieleenpainuvia paikkoja.

  Katselin noita lentoja, ja ne olivat 130/2 henk. Eli sopii hyvin budjettiin, ja hotelleja aamupalalla saa alle 300/3 yötä.
  Praha kiinnostaisi kanssa älyttömästi, ehkä joskus vielä :) Sinne on vain kalliimmat lennot, joten täytyy alkaa säästämään.
   
 7. krisse Vierailija

  Prahaan saa hotellin ja lennot noin 400e, se tarkoittaa hyvää hotellia keskusta-alueella. Ja lennot ovat Finnairin suorat. Eli ei kallista mielestäni. Ajattelimme mennä parin edellisen vuoden tapaa Visbyhyn suoralla lennolla kesällä mutta lento+majoutus maksaa 579e, se mielestäni kallista. lähtö on to aamupäivällä ja paluulneto lähtee sunnuntaina aamusta. Tuntuu että otetaan Praha, se on paljon edullisempi ja siellä ei ole käyty pariin vuosikymmeneen. Visby säästetään ensi kesään eli ehkä kesäkuuhun puoliväliin. Tänä vuonna niin paljon matkoaj että jossain kohtaa täytyy säästääkin.
  Gdansk on myös kallis, mitään halvinta hotellia ei voi ottaa.
   
 8. Ukulele Vierailija

  En löytänyt mistään neljään sataan kesä-heinäkuulle lentoa + hotellia.. Prahaan siis. Mistäs ihmeestä oikein kaivat nuo hinnat? halvimmat mitä löysin oli n.300 euroa kahdelle, ja siitäkään toinen lento ei ollut suora. Olet ilmeisesti katsonut hintoja yhdelle henkilölle??? :)

  Anyway, olisi kiva kuulla kokemuksia täällä jo Gdanskissa käyneiltä. :) Kiitos.
   
 9. krisse Vierailija

  Katsoin kahdeltakin eri sivustolta, toinen on Travellink. Hotelli on Mala Stranassa, Bishops House, lähtöpäivä heinäkuun lopulla .ja 4 vrk, hinta tuossa hieman yli 400e. Halvempiakin löytyy mutta jokaisella on omat kriteerinsä. Finnairin suora lento myös.Kahdesta henkilöstä on kyse, huoneethan ovat kahdelle ja systeemi hakee sen mitä tietoja annat. Travellinkillä voi valikosta valita sen minkä kohteen lähellä hotelli sijaitsee.
  Olen tottunut käyttämään tuota firmaa, on hyvät hotellit. Prahassa on paljon nähtävää ja siksi päädyimme siihen kohteeseen. Yli 400 hotellia löytyi Prahasta kun hain pelkkiä hotelleja googlen avulla.
  Mutta hinta riippuu tietysti sitä mitä päivää hakee, edusllsiet lennot voivat olla jo myytyjä jne.
   
 10. vastailija Vierailija

  Koneet kaupunkimatkaajat tietävät että kaikkien kenttien kartat löytyvät netistä ja myös yhteydet kentältä kaupunkiin. Eli ei muuta kuin googlaamaan! Löytyy ihan bussien aikatauluja myös.
   
 11. krisse Vierailija


  Sorry, ei tietenkään lennot ja hotelli kahdelle ole 400e vaan YHDELLE tuo hinta. En ymmärtänyt
  edes sitä että joku kysyy noin, lentolippuhan on jokaiselle oma ... vaikea selittää mutta hieman yli 800e kahdelle. Mutta jos saa kahdelle lennot ja hotellin 300 eurolla, se majoitus ei todellakaan ole HOTELLI! Se on joku majapaikka jolle en nimitystä tiedä.
  Otin matkan kahdelle tietysti ja siinä hinta ilmoitetaan per hlö plus yhteensä.
   
 12. guest Vierailija

  Niin, krisse taitaa olla Finnairin uskollisia asiakkaita, joten hänen on varmaankin vaikea ymmärtää, että voi saada yhtä laadukkaita palveluja paljon halvemmallakin.

  Tässä hintaesimerkki matkasta KAHDELLE Gdanskiin (4 päivää = 3 yötä).

  Tampere » Gdansk
  date: Sat 18 Jun 11
  flight: W6 1754 (Wizzair)
  departs: TMP 18:40 arrives: GDN 19:10
  2 Adult: 39.98 EUR

  Gdansk » Tampere - Terminal 2
  date: Tue 21 Jun 11
  flight: W6 1753 (Wizzair)
  departs: GDN 15:40 arrives: TMP 18:10
  2 Adult: 29.98 EUR

  total price 2 adults: 69.96 EUR (menopaluulennot kahdelle veroineen)

  Ja sitten känsäinvälisen Accor-ketjun kolmen tähden hotelli, jokin niistä:
  Orbis Posejdon Gdansk 51 euro/ 2hh/ yö
  tai Novotel Gdansk Centrum 66€/ 2hh/ yö
  tai Mercure Gdansk Hevelius 66€/ 2hh/ yö
  tai Novotel Gdansk Marina 64€/ 2hh/ yö
  tai Hotel Orbis Gdynia 44€/ 2hh/ yö

  Eli siis lennot n. 70 euroa, hotellit n. 200 euroa = 270 kahdelta.

  Ja mikäli 3 tähden taso ei tyydytä, niin VIIDEN tähden huippuhotelli SOFITEL Sopotissa maksaisi sekin vain 95 EUR/ 2hh/ yö.

  Tarkistakaa https://wizzair.com/?language=EN ja Accorhotels.com
   
 13. krisse Vierailija

  "Ennustaeukolle" vastaan että en todellakaan mene Tampereelle jonkun halvan lennon perässä kun asun Helsingissä,mitä järkeä siinä nyt olisi?
  Matkustan sen verran paljon että osaan omat asiani järjestää - ja muidenkin.
  Lentojen aikataulut ovat tärkeä pointti viikonlopun matkoissa, ne ratkaisevat. Hyvä hotelli
  hyvällä paikalla on ehdoton - työssäkäyvänä en kuulu budjettimatkaajiin.
  Työmatkoilla on pakko ottaa muuntelukelpoiset lennot, aikatulut tapahtumissa saattavat muuttua jne.
   
 14. utelias? Vierailija

  Mikä onkaan tuo "laadukas palvelu" Wizz Airilla?
   
 15. Humppamies Vierailija

  Ensinnäkään en ihan tajunnut miten tuo 400e/2hlö oli niin vaikea ymmärtää. Ainakin meillä ajatellaan matkan hinta tietenkin niin mitä se kokonaisuudessaan maksaa. Perheen yhteisistä rahoistahan tuo maksetaan, niin en näe mieltä ajatella, mitä matka maksaa minulta tai avovaimolta vaan mitä se maksaa Meiltä.

  Tosiaan Gdanskiin pääsee suorilla fincomin lennoilla 139e/hlö edestakaisin. Jos haluat käyttää finnairia, he myyvät tuota samaista lentoa 70e kalliimmalla!

  Hotelleista sen verran, että itäeuroopassa melkein maassa missä tahansa saa juurikin tuolla 60e/yö/2hh hyvän 3-4 tähden hotellin. Gdanskissa ainakin.

  Näin ollen hinta KAHDELTA menee juurikin tuonne 400-500 euron välille. hengeltä tuo on sen reilu 200e.

  Noh, kaikillehan tuo 400e ero hinnassa ei ole suuri. Kuitenkin prosentuaalisesti esittelemäsi prahan matka on 100% kalliimpi kuin täällä keskustelussa käsitelty gdanskin matka, joten pidän kyseenalaisena kuinka esittelet nimenomaan budjettimatkaajalle tuplahintaista prahan matkaa. Se on jokaisen oma häpeä jos ei löydä puolaan halpoja lentoja kun niitä saa edullisesti helsingistäkin.
   
 16. matkaaja Vierailija

  Kun lähdemme matkalle meitä on 2 samasta perheestä mutta matkan hinta on 2x summa x.
  kun olemme töissä meillä on omat palkkamme ja olemme jopa eri työpaikoissa.
  2 x 400e hinta on edullinen jos haluaa laadukkaan matkan eikä tarvi säästää. Näin tekee aikuiset.
  Eikös se Wizz ollut jo lopettamassa lentoja Tu rusta vai oliko vain suunnitelma. En minäkään Turkuun mene jotta pääsisin jonnekin, lähden kotikentältä.
  Minkämaalainen halpisfirma se on???
   
 17. noennytkeksi Vierailija

  Joku on menossa budjetilla gdanskiin, ja neuvotaan menemään kalliilla prahaan ja todetaan puolaan meno kalliiksi???

  Tuohan on sama kun joku kyselisi käytetyn astran ostosta (15ke) ja toinen tulisi sanomaan, että se on oikeastaan kallis ja kannattaakin ostaa uusi avensis. (30ke) [suurempi esimerkki] Tai ihan sama kun joku kyselisi tietyn elokuvan katsomisesta [12e] ja toinen sanoisi että kyseinen elokuva on oikeastaan kallis ja kannattaakin mennä teatteriin [25e]

  En tosiaan ihan ymmärtänyt mitä otsikon Gdansk alla tekee kalliimman prahan matkan mainostaminen.
   
 18. guest Vierailija

  > Mikä onkaan tuo "laadukas palvelu" Wizz Airilla?

  Laadukas? En tiedä. Mutta "yhtä laadukas" kuin Finnarilla varmastikin. Tarjoilutaso on sama (maksullista kummallakin). WizzAirin lentoa voi tietyin ehdoin muuttaa, sen sijaan Finnairin (sitä halvinta, jota ylistetään) "Lentolippua ei voi muuttaa. Kokonaan tai osittain käyttämätöntä lentolippua ei lunasteta takaisin." Piste.
   
 19. GDN Vierailija

  Gdanskista, vanhan kaupungin ytimestä, löytyy muuten myös aito viiden tähden Hilton. Ja huone maksaa alle 100 euroa/ yö, booking.com:in välityksellä.
   
 20. sorry vaan Vierailija


  mutta kun kaikilla ei edes ole kokemusta lähes ilmaisista matkoista eivätkä varmaan edes ymmärrä miksi pitää mennä jonnekin jos ei ole rahaa, erehtyy vastaamaan ihan normaalimatkustamisen pohjalta.
  Halpislentoyhtiötkään eivät ole tuttuja sen kummemmin. Kyllä te jotka käytätte noita lähes ilmaisia lentoja ja halpoja majoituksia (jotka eivät ole hotelleja) neuvovat kyllä vuorostaan tavallisia matkaajia. Yrittäkää nyt ymmärtää ... ei kannata ottaa pultteja. Maan päälentokentälle ei oteta halpalentoyhtiötä sähläämään, siksi lentävät pikkukentiltä kuten Tampere ja Turku.
   
 21. väärin Vierailija


  Finnairilla tarjoilu sisältyy lipun hintaan. Ja mitä kummaa tarjoilua tarvii lyhyellä lennolla? Kyllä se varmaan Wizzillä maksaa ja lippua ei voi vaihtaa.
  Erilaiset lennto, erilaiset lomat, erilaiset hotellit ja matkat ovat vapaasti valittavissa ja itse kunkin lompakon mukaan. Siinä se totuus piilee.... mutta pitääkö edes minnekään
  matkustaa? Monelle olisi parempi pysyä kotona.
  Onneksi noita halpisyhtiöitä ei oteta maan pääkentälle sähläämään, lentävät Tampereelta ja turusta.
  Mielestäni sivustolla pitäisi olle selkeä oma osio pikkurahan matkaajille.
   
 22. ei ole Vierailija

  mainos. Onko tuo Wizzistä kirjoittaminen mitä, se on mainosta.
   
 23. humppamies Vierailija

  pitää nyt vielä lisätä kun se ei tuntunut selviävän: Itse puhuin ihan helsinki-vantaalta menevistä suorista lennoista.

  Mielestäni olen ihan normimatkustaja (enkä halpismatkustaja), vaikka ostankin lennon suoraan netistä siltä lentoyhtiöltä, jolta sen halvimmalla saa.

  Majoituksessa viittasin myös 3-4 tähden hotelleihin. Mielestäni ihan normimatkaamista. Uskon, että astran ja avensiksen vertaaja tarkoitti ihan samoja juttuja.

  Ps. Helsingistäkin lentää onneksi ihan edullisia lentoyhtiöitä.   
 24. pienmj Vierailija

  Noinko kovasti se syö miestä/ naista kun muut saa saman halvemmalla? kyllähän sellainen syö tunnetusti kateellista suomalaista..

  Tiedän varsin hyvin mitä on keskivertopulliaisen taidot näissä matkustusjutuissakin: Varataan se finskin "tarjous-lento" tai finnmatkojen paketti ja sitten sanotaan edulliseksi. Todellisuudessa lufthansa, KLM tms. on usein se lentoyhtiö, jolla eurooppaan matkaa edullisemmin, halpalentoyhtiöistä puhumattakaan, joissa ei muuten ole mitään vikaa jos kentät ja lentoajat ovat sopivat.

  Näiden osto vaan jää monelta etenkin vanhemmalta ihmiseltä ihan jo kielitaidosta kiinni.

   
 25. Iloinen matkaaja! Vierailija

  Heitetään nyt tähän vielä hinnoista sen verran, että Gdanskinmatka täälläkin edessä ja lennot + hotelli neljältä yöltä maksavat 324 euroa.

  Hotellin tasosta sen verran, että asiakasarviopisteet ovat Booking.comin mukaan hyvän joukon paremmat, kuin Prahasta laadukkaaksi hotelliksi mainostetulla Bishops Housella.

  Niin ja tuo mainitsemani kokonaishinta oli kahdelta hengeltä...
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti