Hae Anna.fi-sivustolta

Gdansk!!!

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä Ukulele, 27.03.2011.

 1. Marja Vaan Vierailija

  KIITOS! Lopultakin muutama vastasi esitettyihin kysymyksiin!

  Kuukauden päivät tässä tulikin seurattua juupas/eipäs kisaa niin matkakohteista kuin matkustustavoistakin...... Eiköhän meistä jokainen valise ihan itse niin omat budjettinsa kuin kohteensakin, eikä sitäpaitsi ole yhtä ainutta oikeaa/parasta tapaa matkustaa. Mutta taitaa olla taito laji hyväksyä myös toisten valinnat ja kunnioittaa niitä!

  Ja mitä minun kokemuksiin tulee, niin lähes kaikilla muilla on tullut lennettyä elämäni aikana, paitsi venäläisellä tupolevillä....siihen en suostu astumaan :))) Palvelu on ollut kaikissa samanlaista kun keskimäärin vertaa; eli sekä hyvää että puutteellista riippumatta lennon tai hotellin hinnasta. Hotellit ovat olleet 3sta 5n tähteen ja osassa 5n tähden hotelleja palvelu on ollut huonompaa kuin osassa 3n tähden; kas kun hymy, ystävällisyys ja palvelualttius eivät maksa mitään.

  Mutta alkuperäiseen aiheeseeni :))) lopultakin :)

  Sinä, joka olit käynyt Stutthoffin keskitysleirissä?? Kuinka pitkä matka Gdanskista sinne on? ja millä menitte? Meitä kiinnostaa historia myös tuolta osalta, Auschwitzissä ja Birkenaussa sekä Sassenhausenissa on tullut käytyä.

  Entäs tuo pubi kulttuuri/paikat Gdanskissa? Onko suositella mukavia paikkoja?
   
 2. Stutthof Museum
  Stutthoffiin (Sztutowo museum) menimme bussilla. Bussiasema on rautatieaseman toisella puolella keskustasta katsoen eli alikulkutunnelia pitkin rautateiden alta. Bussi lähti laiturilta 2 ja määränpää oli Krynica Morska tuolla bussilla (toki saattaa olla muitakin reittejä). Kuskilta kannattaa varmistaa "Stutowo museum" niin kuski saattaa jopa muistaa pysähtyä oikealla pysäkillä ilman napin painamistakin. Edellinen kylä on Stegna ja keskitysleiri on oikeastaan heti Stutthoffin kylän rajalla. Google mapsista voi halutessaan katsoa muutkin kylät (Gdanskista Itään). Bussilipussa oli muistaakseni noin 50 km, koska bussi aina hiukan kiertelee.

  Hienoja pubeja on ja niissä kannattaa pistäytyä tottakai. En muista nimiä, poikettiin aina kun janotti ja sattui sopiva paikka matkan varrelle. Ainoastaan yhdessä paikassa annettiin väärin rahaa takaisin. Summa oli niin pieni että tuijotin vain rahoja sen aikaa, että asian huomaaminen tuli selväksi ja jatkoimme matkaa. Valinnanvaraa tosiaan oli eikä tarvinnut tuonne enää mennä. Nimiä en tosiaan muista.

  Pubeja ei sen sijaan ole Fashion housessa (outlet-myymälä) eikä Galeria Baltyckassa, joten jano kannattaa sammuttaa ennen niihin menoa :)
   
 3. Adalmiinan helmi Vierailija

  Kun ei ole mikään pubeissa asuja vaan nähtävyyksiä ja kulttuuria etsivä, kysyn onko joku käynyt
  linnassa joka on maailman suurin kivilinna, sijainti 60 km päässä Gdanskista?
  Auttaako hotellihenkilökunta matkailijaa, mistä saa bussien aikatauluja, onko kaupungissa turistitoimistoa?
   
 4. Adalmiinan helmi Vierailija

  Miten menitte tuonne Malborkin linnaan? Paikallisbussillako, kauanko matka kestää? Kiinnostaa kovasti.
   
 5. Malborkiin mentiin junalla. Noin tunnin muistaakseni kesti matka. Malbork on Gdanskista kaakkoon/etelään. Helpoimmalla pääsee kun menee juna-asemalle ja pyytää lipun seuraavaan Malborkin junaan. Kirjoittavat lapulle lähtöajan niin ei tarvitse kikkailla sen enempää.

  Henkilökunta varmasti auttaa sen minkä osaa. Turisti-info oli ainakin siinä alikulkutunnelissa, joka menee keskustasta juna-asemalle. Taisi niitä olla muuallakin. Aikatauluja oli ainakin pysäkeillä, mutta niiden lukeminen ei aina ole välttämättä ihan simppeliä. Juna-aikatauluja lukiessa kannattaa aina katsoa kumpi on lähtevä ja kumpi saapuva, koska ne on välillä sijoiteltu aika mielenkiintoisesti, värit niissä taitaa olla samoinpäin. Google-kääntäjästä voi katsoa lähtevä/saapuva -sanat...

  Juna-aikatauluja voi suunnilleen katsoa täältä:
  DB BAHN - Verbindungen - Ihre Anfrage
  mutta varmimmin pitävät paikkansa kun kysyy paikanpäällä. Gdansk Glowny on se juna-asema.
   
 6. Marja Vaan Vierailija

  Kiitos tiedoista!!! Meillä onkin hotelli rautatieasemaa vastapäätä :) Muistatko yhtään mihin aikaan tuo Stutthofin keskityskeiri aukeaa arkisin? Lähdemme ensi sunnuntaina Gdanskiin mutta mieluummiin ei heti tulopäivänä "rynnittäisi", vaan vasta arkena.
   
 7. Adalmiinan helmi Vierailija


  Kiitos kovasti tiedoista, auttaa paljon. Kun ei osaa sanaakaan puolaa...
   
 8. Tässä vielä uudestaan linkki: Stutthof Museum
  Näkyisiköhän osoite selvemmin näin: "http://www.stutthof.pl/en/main.htm"

  Visiting-sivulta löytyy mm. seuraavat tiedot:

  Administration of the museum, Archives and Search Office open to the public:
  Monday to Friday from 7.00a.m to 3.00 p.m.
  Exhibitions of the museum open daily:
  from May 1st to September 30th: 8.00a.m till 6.00p.m
  from October 1st to April 30th: 8.00a.m till 3.00p.m
  On Mondays no guide service and no film shows
  Owning the organization and security factors the last entry into the Museum is possible one hour before it closing (till 5 PM - summer season, till 2 PM - after season)
   
 9. Hmm Vierailija

  Onko kukaan koskaan mennyt sillä Wizz Airin "tarjoamalla" (maksaa 4 euroa) kyydillä lentokentältä? Kun varasin lentojen kanssa sen sitten samalla (mietin että pääsen ehkä helpoimmin), ja vasta nyt tulin ajatelleeksi että pääseekö sillä suoraan hotelliin vai viekö se vain siihen keskustaan/rautatieasemalle? En löytänyt tietoa Wizz Airin sivuilta :(
   
 10. anni Vierailija

  Oon nyt juuri täällä, yksi kunnon päivä takana ja paljon on ehtinyt tehdä! Junalla pääsee helposti kauemmas ja ostokset, ruuat ja matkustus on tosi halpaa! Kesällä on vilkkaampaa ja lämpimämpää. :)

  Lue lisää blogistani:
  Beauty Safari
   
 11. Tripsterimies Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti