Hae Anna.fi-sivustolta

Gluteeniton imelletty perunalaatikko kaurajauhoilla imeltämällä

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä "puhdas kaura", 12.10.2020.

 1. "puhdas kaura" Vierailija

  Gluteeniton imelletty perunalaatikko saadaan imellettyä tavallisen imelletyn perunalaatikon tapaan, kun imeltämiseen käytetään imeltävää entsyymiä sisältävää "puhdas kaura" kaurajauhoa.

  Osa kauratuotteista lämpökäsitellään niin että imeltävä entsyymi tuhoutuu. Kannattaakin varmistaa että imeltämiseen käytetään imeltävää entsyymiä sisältävää kauraa.

  Suomalainen kaura on periaatteessa luontaisesti gluteenitonta. Viljelyteknisistä syistä ja viljankäsittelyteknisistä syistä suomalainen tavallinen kaura saa kuitenkin gluteenitartunnan ja siitä syystä se on gluteenia sisältävää. "Puhdas kaura" on turvallinen tuote gluteenittomaan imeltämiseen. Nykyisin on saatavissa kotimaista "puhdas kaura" kaurajauhoa.

  Tässä ohje:

  1. Kuori keitossa hajoavat jauhoiset perunat raakoina kattilaan. (Kiinteät keittoa kestävät perunat voi kuoria kypsinä).
  2. Keitä perunat kattilassa kypsiksi niukassa suolattomassa vedessä ja soseuta keittoveteen niin että saadaan puuromainen sakea sose.
  3. Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen 72-76 asteiseksi. Kuumemmessa imeltymisentsyymi tuhoutuu.
  4. Lisää jäähtyneeseen soseeseen gluteeniton "puhdas kaura" kaurajauho. Sekoita huolellisesti.
  5. Laita sose kannellisessa kattilassa imeltymään 65-70 asteiseen uuniin. Sekoita kun maistamalla seuraat imeltymisen edistymistä. Imellä noin 3 tuntia. Ylipitkä imeltymisaika huonontaa imeltymistulosta. koska makeat yhdisteet pilkkoutuu muiksi yhdisteiksi ja myös haihtuu pois.
  6. Lisää imeltyneeseen soseeseen voi ja anna sulaa ohuina siivuina. Lisää maitoa niin että saadaan notkea sose. Lisää suola.
  7. Laita sose kunnollisiin lasisiin tai posliinisiin voideltuihin uunivuokiin. Paista aluksi kuumassa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
  8. Paista noin 3 tuntia.
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti