Hae Anna.fi-sivustolta

Gluteeniton, laktoositon makeinen

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä keliakia iski, 02.12.2005.

  1. keliakia iski Vierailija

    Minkätyyppisistä makeisista kannattaisi edes lukea tuoteselostetta, ettei heti tulisi vastaan vehnäjauho, laktoosi tms?
    Tässä on juuri alkanut oppimaan ruuanlaittoa ja leivontaa gluteenittomasti ja laktoosittomasti, mutta kyllä tekisi todellakin mieli karkkia! Tuntuu, että isot karkkihyllyt ovat liian iso projekti tutkia joka tuote erikseen, joten olisiko jollain vinkkiä sopivista makeisista vai onko niitä edes?
     
  2. mm Vierailija

    Miten olisi tumma suklaa. Toiseksi hedelmäkarkit ovat gluteenittomia, kun ei ota sellaisia missä on lakua mukana.
    Pastillit ovat myös lähes kaikki syötävissä.

    Karkkihyllyllä tutkit, että ei ole esim. keksinmuruja tai sitten mainita suoraan vehnää. Tärkkelyssiirappi (myös vehnästä ja ohrasta) on nykyisten suositusten mukaan gluteeniton.
    Myynnissä on myös glut. lakritsia, on vähän kovaa, mutta auttaa lakun ikävään.

    Rohkeasti vaan tutkimaan. Siellä on oikeasti aika paljon soveltuvaa!

    Ja tiesitkö, että Ingmanin Tofu-ice tuuteissa on gluteeniton vohveli.
     
  3. ap Vierailija

    Kiitoksia vinkeistä! Jospa sieltä siis kuitenkin jotain löytyy :)
     
  4. Eijuli Vierailija

    Kyllä gluteenittomia karkkeja ihan kiitettävästi löytyy, tutki vain rohkeasti tuoteselosteet. Tummassa suklaassakin saattaa olla laktoosia, joten tarkista tuoteseloste. Muistaakseni Brunbergin tummassa suklaassa ei kuitenkaan ole ollenkaan käytetty ollenkaan maitoa.

    Salmiakki- ja hedelmäaakkoset ovat ainakin gluteenittomia.
    Ja löytyy sitä isommista marketeista myös gluteenitonta lakua.

    Harmi, jos et voi syödä edes vähälaktoosisia tuotteita. Joskus laktoosi-intoleranssi saattaa parantua/helpottua, kun vatsa on parantunut gluteenittomalla dieetillä. Onneksi laktoosi-intoleranssiin on kuitenkin tabletteja, joita voi ottaa ennen laktoosin syömistä.




     
  5. mm Vierailija

    Tuli tuossa mieleen,että lakritsiuutehan ei tietenkään sisällä gluteenia. (Oli vähän epätarkka ilmaus päivällä.)
    Ja ainakin useimmilla suomalaisilla makeisvalmistajilla on nettisivut, joista voi hakea erikoiruokavalioon sopivat tuotteet. Pitäisi löytyä ihan simppelisti esim. www.fazer.fi.

    Ja minulla ainakin 10v kestäneet laktoosivaivat helpottivat glut. ruokavalion myötä. Toivotaan parasta sinullekin!
     
  6. kuukkeloija Vierailija

    Tällaisen listan löysin keliakianuorten sivuilta:

    esimerkkejä sallituista:

    Vihreät kuulat -marmeladit, Fazer
    Marianne karkit, Fazer
    Fazerina, Fazer
    Wiener nougat, Fazer
    Super salmiakki, Fazer
    Tupla, Tupla King Size, Tupla Snack Cup, Tupla White, Leaf
    Salmiakki ja hedelmä aakkoset, Leaf
    Stjärnmix, Haribo
    Licorice-laku
    Nallekarkit, Haribo
    Tutit, Haribo

    Seuraavat Tuplat EIVÄT OLE SALLITTUJA:

    Tupla Boost
    Tupla Shots
    Tupla White & Shots
    Tupla Black
     
  7. Surffaaja Vierailija

    Tällaista tietoa löytyi netistä:

    - ks. haribon-namejen kotisivut -> gluteeniton
    sieltä löytyi ainakin 'viinikumit'.

    Tässä kopioitu versio. En mene takuuseen asettelusta (en tietojen oikeellisuudesta:

    KARKIT, PURKAT SUN MUUT HERKUT
    Tietoja kerätty valmistajien nettisivuilta


    HARIBO www.haribo.fi
    + sivuilta löytyy erilliset listat gluteenittomista tuotteista

    viinikumit yleensä (esim. tutit, persikka, fruit mix), tähtimix ja vaahtokarkit (chamallows, bams, mams)
    - ei kotimaisia viljoja, ei maitoproteiinia
    - tärkkelys on pääasiassa maissia, jonkin verran perunaa


    HALVA www.halva.fi
    + perusasiat tuotetiedoista löytyi helposti

    - tärkkelyssiirappi on ohraa mm. marmeladeissa, valumakeisissa ja kovissa karkeissa. Poikkeuksena kingkongissa ja kännykässä on sokerisiirappia.
    - muunneltu tärkkelys on perunasta tai maissista. Perunatärkkelystä käytetään pehmeisiin valumakeisiin
    - maitoproteiinia käytetään halvaan ja toffeeseen
    - E471 valmistetaan rasvoista ja öljyistä, ei soijasta
    - liivate on sikapohjaista
    - kasviuutteet ja jauheet valmistetaan kasveista, marjoista ja hedelmistä. Osa voi sisältää pienen määrän maissisiirappia tai tärkkelystä

    Halvan karkkeja on mm. vanhat autot, tutit, minikännykkä, kingkong

    CLOETTA+FAZER www.cloettafazer.se
    Sivuilta löytyy kyllä tuotetietotaulukko, mutta tietoja ei ole vielä lisätty sinne (kommer snart)

    Kuluttajapalvelunvastaus:
    Luettelemistasi ruoka-aineista(Aineet olivat soija, E322, E412, ohra, päärynä, rypäle,
    rypäleenkuori, kiiwi, kananmuna ja vehnähän heillä on merkittynäkin
    niissä makeisissa missä sitä on.)lesitiini (=E 322) on emulgointiaine,
    jolla
    estetään rasvan erottuminen suklaamassassa, lesitiinille ei juurikaan
    ole
    korvaavaa valmistetta, minkä vuoksi suklaatuotteet pääsääntöisesti
    lukeutuvat ei sopiviksi.

    Muista mainitsemistasi ruoka.aineista ohra on tuotevalikoimaa
    rajoittava
    aine: Fazerin makeisissa käyttämä tärkkelyssiirappi saattaa olla
    valmistettu ohrasta, gluteenipitoisuus on alle 0,05%- mutta se
    vilja-allergikollekin on varmasti liikaa.

    Norjan tehtaallamme (pastilliaskissa lukee Made in Norway) on käytössä
    tärkkelyssiirappi , joka on valmistettu perunatärkkelyksestä
    Fazer Hedelmäpastilleista ja salmiakkipastilleista läytyy tuotteita,
    jotka
    eivät sisällä luettelemiasi ruoka-aineita, esim. Pikku Myy,
    Niiskuneiti,
    Eucalyptus, Pectus, Super Salmiakki

    Candyking www.candyking.com, jonne oli linkki fazerin sivuilta, eli ovat ilmeisesti jotenkin kytköksissä toisiinsa. Valumakeiset valmistetaan painamalla maissijauhoon muotti ja siihen halutun muotoinen massa. Eivät käytä vehnää. Ei tarkempia tietoja. Sivuilla on karkkikilpailu, josta voi voittaa 2 kg karssuja :-d
    Candyking karkkeja on mm. markettien itsevalintapisteissä

    LEAF www.leaf.fi www.xylitol.net
    +tuotehakurajaukset

    rajauksella munaton, maidoton, pähkinätön, gluteeniton löytyi mm.
    - läkerol (ainakin mustaherukassa on soijales.)
    - hedelmää makumaasta
    - jenkki, xylitol jenkki
    - mynthon
    - xylifresh
    - xylitol hedelmäaski

    Tärkkelys ja muunnettu tärkkelys on maissista tai perunasta.
    Tärkkelyssiirappi on vehnästä.

    Leafin tuotteita on ed. lisäksi esim. Puuha pete aski, jossa siis vehnätärkkelyssiirappia.

    KAUNISTON KARAMELLI KY www.kaunistokaramelli.fi

    Tuotteet ovat väri- ja säilöntäaineettomia, eivät sisällä maitoa tai viljoja.

    Tuotteita esim. Poveria rypälesokeripuriste (appelsiininmakuinen glukoosipilleri), piparminttukarkki
    Tuotteita saatavina ympäri Suomen, parhaiten Pohjanmaan alueella.


    FENNOBON www.fennobon.fi
    Sivuilta ei löydy tuotetietoutta. Kysely laitettu.
    Tuotteita mm. Pikku Kakkosen xylitolpurkat (ei väriaineita, ei keinomakeuttajia), xylident, muumi

    KARKKIPUSSI www.karkkipussi.fi
    Sivuilla ei tuotetietoja mutta maininta glut. tuotteista, joita voi kysyä myymälöistä. Sivuilta löytyy myymälöiden yht.tiedot

    VIKINGLINEN TAXFREE HINNASTOSTA POIMITTUJA (www.vikingline.fi)

    BASSETS:
    - viinikumit, laktoositon ja gluteeniton
    - nallet ei l+g merkintää, eli ilmeisesti vehnää/ohraa

    STIMOROL
    - ei glut. mainintaa, sis. liivatetta


    VAN SLOOTEN
    - Fruit Garden L+G

    WRIGLEY
    - Extra white L+G
    - Extra eucalyptys L+G
    - Extra Sweet mint L+G
    - Hubbabubba ja Juicy fruit mainitaan vegaanituotteiksi vegaaniliiton sivuilla.

    MAIDOTON SUKLAA:
    suklaa on Vanhan ajan suklaanappeja. Pakkauksessa on 30 kpl.Valmistaja on
    Suklaatehdas Dammenberg, Multisillankatu 1 33850 TRE.
    Puh. (03) 367 0080/fax (03) 367 0230. Aineksina kaakaomassa, kaakaovoi, sokeri,
    emulgointiaine (soijalesitiini), aromi (vanilliini). Kaakaopitoisuus 54%.
    Laktoositon, koska ei sisällä maitoa. Pakkauksen paino on 90g.

    Löytyy Tampereen seudulta ja laivalta.

    ADUKI http://www.aduki.fi/makeiset.htm
    CORN CANDIES MAISSIMALLASTIKKARIT:

    LUOMU MAISSIMALLASTIKKARIT ILMAN LISÄTTYÄ SOKERIA
    10 g, valmistaja Corn Candies-Hollanti, luomuvalvonta EKO, SKAL.
    Ravintosisältö keskimäärin: 317 kcal, prot. 3,5 g, hiilihydr. 74 g, rasvaa 0
    g.
    Valmistusaineet:
    Mansikkatikkari: Maissisiirappi, omenamehutiiviste, mansikkamehutiiviste.
    Appelsiinitikkari: Maissisiirappi, omenamehutiiviste, appelsiinimehutiiviste

    Vaahterasiirappitikkari: Maissisiirappi, vaahterasiirappi.
    Ananastikkari: Maissisiirappi, omenamehutiiviste, ananasmehutiiviste.
    Carob-tikkari: Maissisiirappi, kovettamaton kookosrasva, vaahterasiirappi,
    carobjauhe, , laktoosi, soijajauho, soijalesitiini, vanilja.
    Kirsikkatikkari: Maissisiirappi, omenamehutiiviste, kirsikkamehutiiviste.
    Piparminttutikkari: Maissisiirappi, vatkattu kerma, vaahterasiirappi,
    piparminttuöljy
    Lakritsatikkari: Maissisiirappi, kovettamaton kookosrasva, vaahterasiirappi,
    soijajauho, laktoosi, lakritsauute, soijalesitiini, anisöljy.
    Vadelmatikkari: maissimallassiirappi, omenamehutiiviste, vadelmamehutiiviste
    Mustaviinimarjatikkari: Maissisiirappi, omenamehutiiviste,
    mustaherukkamehutiiv.
    Kaneli-omenatikkari: Maissisiirappi, omena- ja hedelmämehutiiviste, kaneliöljy.

    Löytyy joistakin Citymarketeista (ainakin Kouvola)

    SIRIPIRI
    Siripirin valmistaja on Intact GmbH, Saksan liittotasavalta.
    Maahantuojana Reformi Keskus. www.oriola.fi/Reformi_Keskus

    makuina esim. appelsiini, jonka valmistusaineet ovat: glukoosi, kasvirasva, sitruunahappoa, luontaista
    appelsiiniaromia ja pintakäsittelyaineena magnesiumstearaattia.

    Myydään isommissa marketeissa, apteekeissa, luontaistuotekaupoissa
    Reformikeskuksella on myös Dexal merkkisiä glukoosipastilleja.

    KOUVOLAN LAKRITSI (lähde: Kouvolan Lakritsi/Laila Nypelö)
    -tärkkelyssiirappina marmeladeissakin käytetään vehnää.

    NAMELLI (lähde: Namelli-tuotanto Oy/Sanna Anttila p. 0400-566 242)
    Tiedot koskevat hedelmäkarkkeja.

    - tärkkelyksinä maissi- ja perunatärkkelystä. Kaikissa nappituotteissa on kyseessä perunatarkkelys. Vadelmaveneissä ja liikennemerkeissä käytämme maissitärkkelystä.
    - tärkkelyssiirappi kaikissa tuotteissa on maltoosisiirappia, joka on valmistettu ohrasta.
    - soijalesitiiniä käytämme ainoastaan kaikissa suklaa-pallerotuotteissa
    - maitoproteiini ei kuulu meillä käytettäviin raaka-aineisiin


    COCA-COLA:
    kuluttajapalvelun vastaus:
    Kiitoksia mielenkiinostanne tuotteitamme kohtaan. Coca-Colan
    kasvisuutteet
    eivät sisällä ohraa eivätkä ohraperäisiä aineita.
    Ystävällisin terveisin
    kuluttajapalvelu


     
  8. mira Vierailija

    Lähes kaikessa on vehnäjauhoa ja sitä ei edes ilmoiteta tuoetselosteessa välttämättä. Takuuvarmasti gluteeniton on Pandan liköörikonvehti. Ei ole myöskään lakstoosia. Tilasin ""jostain"" tuoteselosteet ja sain tarkat selosteet ja huomasin että paljon ei valinnanvaraa ole...
    Anton bergillä saattaa olla gluteenittomia tuotteita eli nuo ""luumuja konjakissa""-tyyppiset suklaajutut.
     
  9. mari Vierailija

    Gluteenittomia löytyy tosi vähän, jauhoista ei vain ole mainittu.
     
  10. mari Vierailija

    Juu, tuo ei pida paikkaansa. Vihreissä kuulissa on vehnäjauhoa. Wienernougatissa on, siis älä ihmeessä anna tietoa kun et tiedä!!!
     
  11. kommentti Vierailija

    Aika tylsä syödä jotain PuuhaPete-karkkeja jouluna!!!! Kannattaa tilata täydellinen luettelo täydellisine sisältöineen, siinä on mainittu kaikki mitä mikin karkki sisältää. nettiversiot eivät ole ajantasaisia, siellä on lukenut jo pari vuotta tuo sama ""versiota päiviteään"" tms.
     
  12. yllätys: Vierailija

    Eilen luin suklaakonvehtien tuoteselosteita kaupassa ja olin yllättynyt, kun lähes jokaisen tuoteselosteen viimeinen lause kuului: saattaa sisältää jäämiä vehnästä tai pähkinästä. Näin ainakin oli noissa tavallisimmissa konvehtirasioissa.
     
  13. kuukkeloija Vierailija

    Voi, pahus, luulin, että lista oli luotettava, kun se oli keliakianuorten sivuilla. Näköjään ei asiantuntijoihinkaan voi luottaa. Pahoittelen!
     
  14. yllätys: Vierailija

    Älä pyytele anteeksi, jokaisen velvollisuus on itse tarkistaa tuoteselosteet lopunperin.

    Minusta tuntuu, että tuo konvehteihin laitettu loppukaneetti ei ole ollut niissä muina vuosina, olen kuitenkin toistakymmentä vuotta ollut gluteenittomalla dieetillä. Tai sitten olen joka joulu saattanut saada huolimattomuuksissani annoksen vehnää sisuksiini.
     
  15. käsittääkseni Vierailija

    kyllä tuoteselosteissa pitäisi mainita kaikki allergisoivat aineet, eikä vain E -koodilla. Viljatuotteille allergisiakin löytyy, ja heillä se usein on vielä tarkempaa kuin keliaakikoilla (vrt. esim. pähkinäallergia)

    Kyllä minä aion jatkossakin luottaa siihen mitä tuoteselosteissa sanotaan. Ja se ""saattaa sisältää jäämiä vehnästä"" on mielestäni suhteellinen käsite. Onhan vehnätärkkelyspohjaisissa jauhoissakin hieman gluteenia ja silti niitä pidetään gluteenittomina.

    Vaatiihan keliakia tiukan ruokavalion, mutta en halua vainoharhainenkaan olla. Tämä on tietysti vain minun kantani, jokainehan toimii oman parhaan näkemyksensä mukaan.
     
  16. siru Vierailija

    Niin mutta kun TUOTESELOSTEESSA eli siinä joka on pakkauskessa, ei edes ole maninintaa vehnäjauhoista. Tarkat tiedot saa vain ottamalla yhteys valmistajaan/maahantuojaan. Lähettävät tiedot sähköpostilla ja niissä on tarkat selosteet. Suklaasa on aian vehnää, onhan se halpa ainesosa.
     
  17. anu Vierailija

    Juu juu mutta kun GLUTEENI EI OLE ALLERGISOIVA AINE. En ole koskaan nähnyt mainintaa ""saattaa olla jäämiä vehnästä"" koska sitä vehnää on runsaasti eikä mitään jäämiä. Saadaan suklaasta kiinteätä jos laitetaan vehnää.
    Pandan liköörikonvehdit ovat gluteenittomia ja saamani tiedon mukaan myös Anton Bergin luumukonjakkisuklaa eli sellaiset yksittäispakatut jotka ovat pienehkössä pakkauksessa. On saatava myös muilla täytteillä.
    Jauho on eri juttu, mutta suklaissa on tavallista VEHNÄJAUHOA.

    Nimimerkillä en halua syöpää, kiitos!
     
  18. ja Vierailija

    vehnästäkö se sitten tulee vai? Vai onko tällä jotai tekemistä keliakian kanssa.
     
  19. Lue: Vierailija

    Maraboun Aladdin-suklaarasian tuoteseloste.
     
  20. Joo, Vierailija

    Mutta vehnä on ja vehnässä on myös gluteenia. (Käsittääkseni)
    Ja allergiassa mennään nollatoleransilla, keliakiassa käsitääkseni riittää vielä se 0,02%. Pieni, mutta oleellinen ero.

    Ainakin minä aion jatkossakin luottaa tuoteselosteisiin.
    Käsittääkseni ei voi lisätä tuotteeseen gluteenia ilman vehnän, ohran tai rukiin aineosia. (ja ne oli niitä allergisoivia)

    Jokainen näköjään tässäkin asiassa toimii omien näkemystensä mukaan, ja sen heille suon.
     
  21. potilas x Vierailija

    Nyt tuli oikosulku: onko ohramallasuutteessa gluteenia? Saan sen selville kaivelemalla vanhaa arkistoa, mutta jos joku antaa täällä vastauksen, ei tarvitse vaivautua itse ;)
     
  22. Jos epäilyttää Vierailija

    voit käydä sivulla www.elintarvikevirasto .fi - Sieltä löytyy etusivulta linkki lakiin ja asetukseen pakkausmerkinnöistä ja liitteestä edelleen lista aineosista, jota täytyy ilmoittaa. Lisäksi kiinnostuneet voivat käydä kuluttajan sivuilla.

    Siellä on tietoa, ei uskomuksia.
    T: edellinen
     
  23. Annatiina Vierailija

    Lueskelin tässä geisha-suklaan ainesosaluetteloa ja en ollut uskoa silmiäni koska ainesosissa ei ollutkaan kananmunaa! muistan joskus lapsena syöneeni geisha-suklaata, se oli lempisuklaani, mutta alettuani lakto-vegetaristiksi sekin sai jäädä.
    Nyt piti ihan käydä tarkistamassa www.fazermakeiset.fi -sivulta ainesosat ja huomasin, että fazer ei käytä suklaisiinsa tai karamelleihinsa lainkaan kananmunaa!

    Ilmeisesti yleistyvät ruoka-aineallergiat saavat karkintehtailijat kehittelemään ja muuttamaan karkkien rakenteita ja ainesosia suuremmalle asiakasryhmälle sopivammaksi, mukaan lukien allergikot. Pandan ja Fazermakeisten sivuilta löytyy näppärästi makeiset joissa ei tiettyjä allergisoivia ainesosia esiinny ja varmasti niitä tulee koko ajan lisää! Tulostat vaan hakutulokset ja lappu mukana kauppaan hyllyjä tutkimaan!
     
  24. satim Uusi jäsen

    liittynyt:
    10.10.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hello,

    My name is Alexander. I live in Russia in Saint-Petersburg.

    I want buy in Finland Gluten-free licorice (Porvoon lakritsi - Gluteeniton
    lakritsi) and gluten-free candies

    Can you tell me where in Helsinki or Lappeenranta is possible buy
    gluten-free licorice, candies and bubble gum; where I can find prices
    with weight or amount of packs for that products?

    I want choose which better for me. I need something cheap.

    the main problem is I need tell all details (addresses,
    anmount of packs, weight and prices) to another man who will buy it
    for me in Finland.


    P.S. And I'm looking for a 100% pure vegetable glycerin too. If you
    have it let me know where I can buy it too please.
     
  25. Jotkut eivät tiedä, että maitoallergiselle ei saa antaa mitään maitoa sisältävää, ei edes laktoositonta tuotetta.
    Voi olla hengenvaarallista, ainakin lapselle.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti