Hae Anna.fi-sivustolta

gluteenitonta kahvipöytään

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä empu24, 14.03.2006.

  1. Miten niin "isoa määrää tarvikkeita"? Ei kai siihen tarvitse kuin yhden pussin jauhoja ja vähän järjen käyttöä.
     
  2. SaMa Vierailija

    ei tarvitse välttämättä ostaa mitään erityistä, perunajauhot on mielestäni ihan peruselintarvike, jota luulisi löytyvän kaikkien keittiöstä. Kääretorttu perunajauhoista leivottuna on maailman yksinkertaisin gluteeniton leivonnainen jonka tiedän. Suolaisia ja makeita piirakoita voi leipoa muuten ihan tavallisilla ohjeilla, vaihdat vaan vehnäjauhot perunajauhoihin, piirakoissahan maku tulee täytteestä ei pohjasta.
     
  3. keli akka Vierailija


    Suosittelen lisäksi lämpimästi tutustumista hienoihin riisijauhoihin. Esim. kuivan kakun teet näppärästi niin että vaihdat vain ohjeesta vehnäjauhot pois, tilalle sama määrä hienoa riisijauhoa. (Osan voi korvata perunajauhollakin).

    Hienoja riisijauhoja käytetään aivan liian vähän gluteenittomassa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Jos lisäksi haluat tehdä perinteisen vanhan ajan ruskean käristekastikkeen, vaihda edelleen vehnäjauho riisijauhoon. Hyvää tulee.
     
  4. keli akka Vierailija

     
  5. marjarahkat Vierailija

    Minä tarjoan nykyään aina yhtenä vierasruokana marjarahkaa. Se on gluteeniton, munaton ja minun versionani laktoositon. En makeuta valmiiksi, katan maljan viereen sokerin, vaniljasokerin, inkiväärin ja kanelin niin saavat halukkaat maustaa.
     
  6. ris Vierailija


    Riisijauho on yhtenä osana sekoitejauhoja, mutta yksistään sen maku on kyllä aika tympeä. Leivonnainen kaiken lisäksi kuivahtaa nopeasti jos siinä on vain riisijauhoa.
    Omasta kokemuksesta teidän että näin on, mutta nykyään on saatavana erinomaisia vaaleita sekoitejauhoja (Semper esim.)
     
  7. Kristiina Vierailija

     
  8. keli-laktoosikko Vierailija

     
  9. sorry Vierailija

     
  10. toinen Vierailija

     
  11. sinulle Vierailija

     
  12. ??????????? ? Vierailija

     
  13. saatko sinä Vierailija


    pelkistä jauhoista jotain hyvää leivotuksi?
    Jos ihminen on töissä, ei liikoja aikoja leipomiseen jää. Ja jos on tottumaton leipomaan gluteenittomista jauhoista, ei se niin helppoa ole. Parempi ostaa kaupasta.
     
  14. leipomaan Vierailija


    Kyllä ihmisellä aikaa pitäisi olla. Tumpelokin oppii. Sulkekaa tv ja läppäri vaihteeksi niin jää aikaa muuhunkin. On muuten hauska ajanviete ihan koko perheellekin, leipominen siis. Aitoa ajanvietettä, eikä mitään pelkkää tv:n katselua illasta toiseen.

    Glut valmisleipomukset ovat sitä paitsi aika hinnakkaita. Toki on hyvä että niitä hädänhetkellä on saatavana.
     
  15.  
  16. kokenut ......12 Vierailija

    Keliaakikkona voin sanoa sen että paljon mieluummin nautin jotain suolaista kuin kakkua ja muuta makeata leivonnaista. Monella on myös laktoosi-intoleranssi, niin minullakin ja siinä on pitkällä ajalla tottunut olemaan ilman makeita herkkuja. Se on sitäpaisti terveellisemi linja, pysyy kilot kurissa kun ei suklaaherkkuja napostele.
    En tiedä onko gluteenittomat valmistuotteet suhteettoman kalliita, hintaa niillä kyllä kaksin-tai kolminkertaisesti verratuna normaalituotteisiin. Edullisemmin saa S-marketeista, sen olen huomannut eli mm. erään piiraspaketin (tuoretuote) hinta on siellä 2 e edullisempi kuin Stockan herkussa.
     
  17. keliaakikko Vierailija


    Maustetut riisikakut ovat kyllä ihan maukkaita. Niistakin ob kuitenkin katsottava, mitkä niistä ovat todella gluteenittomia.....
     
  18. kokeilija Vierailija

  19. Katson televisiota kolme tai neljä kertaa vuodessa, joten teeveenkatsominen ei ole este ruuanlaitolle. Miksi aina sotketaan teevee joka paikkaan?

    Ei kaikki ole kiinnostuneita ruuanlaitosta, tekevät sitä vain kun on pakko. Useimmiten senkin voi jättää väliin. Jos kerran tai kaksi vuodessa on pakko leipoa, niin leivon, siinä se.
     
  20. Vierailija5415 Vierailija

    Olen tehnyt useasti herkullista gluteenitonta siemennäkkileipää. Kun sen palastelee pieniin osiin ja laittaa erilaisia päällisiä, sopii se hyvin myös kahvipöytään suolaiseski herkuksi.

    Tässä hyvä ohje:
     
  21. Taatusti muuten ostaa ! Keliaakikko saa aloittaa ihan uuden voi- tai oivariinipaketin. Tai mitä sitten muuten sopii. Laktoosittomiakin versioita on jo hyvin markkkinoilla. Siirto käy nimittäin ihan hyvin niin päin että normaalisyöjätkin maiskuttavat gluteenittomia ja laktoosittomia ( esim. EILA-tuotteet ) . Jopa lettukestit saa aikaan ihan hyvin. Maitotuotteet Eila-linjaa ja jauhot Farina-sarjasta.
    Ainakin Prismasta saa Vuohelan Herkun upeita tuotteita. Myös Semper ja Fria Gluten Free ovat aika tasokkaita. Pakasteita ei kannata hylkiä. Gluteenittomat tuoretuotteet säilyvät nimittäin tosi heikosti.
     
  22. Tuju Vierailija

    Hei!
    Uuni banaani suklaakastikkeella tai kinuskikastikkeella ei ainakaan epäonnistu. :rolleyes:
    Banaani ohukaiset: banaani 2 munaa kaademumma kanelia vaniliinisokeria, aja sauvalla tasaiseksi paista ohkaisiksi kookosöljyllä tai voilla. ;) Tarjoa hunajan siirapin tai edellä kastikkeiden kanssa tuoremarjat sopivat myös hyvin.:oops:
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti