Gouda / Juustot vs. raskaus

  • Viestiketjun aloittaja Juustohimo
  • Ensimmäinen viesti
Juustohimo
Hei,

Olen suuri juuston ystävä. Etenkin valkosipuli - ja välimeren goudan, jota myydään kaupan juustotiskillä.

Wikipedia sanoo goudasta näin:
Gouda on hollantilainen lehmänmaidosta valmistettu, kypsytetty, puolikova juustotyyppi. Tyypillinen gouda painaa noin 15 kg ja sen rasvapitoisuus on 31–45 % kuiva-aineesta. Juustoa kypsytetään vähintään muutama viikko, enimmillään jopa vuosia. Goudan maku ja muut ominaisuudet vaihtelevat paljon kypsytysasteen mukaan.


Saako sitä syödä raskausaikana vai ei? Pitääkö mun tyytyä nyt goudan sijaan mustaan leimaan tai emmentaaliin?
 
oek
Hei,

Olen suuri juuston ystävä. Etenkin valkosipuli - ja välimeren goudan, jota myydään kaupan juustotiskillä.

Wikipedia sanoo goudasta näin:
Gouda on hollantilainen lehmänmaidosta valmistettu, kypsytetty, puolikova juustotyyppi. Tyypillinen gouda painaa noin 15 kg ja sen rasvapitoisuus on 31–45 % kuiva-aineesta. Juustoa kypsytetään vähintään muutama viikko, enimmillään jopa vuosia. Goudan maku ja muut ominaisuudet vaihtelevat paljon kypsytysasteen mukaan.


Saako sitä syödä raskausaikana vai ei? Pitääkö mun tyytyä nyt goudan sijaan mustaan leimaan tai emmentaaliin?

Apua mä oon syöny Goudaa ihan huoletta, lempparijuustoani :O Oon nyt 12+6 viikolla. Sulatejuustoista ja tuorejuustosta ja fetasta olen kyllä luopunut.
Pitäskö tuosta juustosta luopua..?? Kertokaa viisaat!
 
Viimeksi muokattu:
ok
Jos juusto on tehty pastöroidusta maidosta niin sitä on ihan ok syödä. Näillä ohjeilla olen mennyt kaksi raskautta. Ei tietenkään pitkään auki olleesta paketista, vaan mahdollisimman tuoreena.
 
Juustohimo
Jos juusto on tehty pastöroidusta maidosta niin sitä on ihan ok syödä. Näillä ohjeilla olen mennyt kaksi raskautta. Ei tietenkään pitkään auki olleesta paketista, vaan mahdollisimman tuoreena.
No onko tietoa onko hollantilainen gouda tehty pastöroidusta maidosta vai ei?
Eli päteekö toi pastöroitu vaan oikeestaan noihin suomalaisiin juustoihin sitten...
 
Viimeksi muokattu:
ok
No onko tietoa onko hollantilainen gouda tehty pastöroidusta maidosta vai ei?
Eli päteekö toi pastöroitu vaan oikeestaan noihin suomalaisiin juustoihin sitten...
Sen pitäisi lukea siinä paketissa. Asun keski-euroopassa ja meidän asuinmaassa ainakin suurin osa kaupan juustoista on tehty pastöroidusta maidosta, eri juttu on sitten pienten juustokauppojen ja torimyyjien juustot. Hollantilaisiakin goudajuustoja on moneen lähtöön eli vaikea sanoa. Aina voi kysyä kauppiaalta tai maahantuojalta tai vaikkapa suoraan valmistajalta.
 
Viimeksi muokattu:
ok vielä
Sen pitäisi lukea siinä paketissa. Asun keski-euroopassa ja meidän asuinmaassa ainakin suurin osa kaupan juustoista on tehty pastöroidusta maidosta, eri juttu on sitten pienten juustokauppojen ja torimyyjien juustot. Hollantilaisiakin goudajuustoja on moneen lähtöön eli vaikea sanoa. Aina voi kysyä kauppiaalta tai maahantuojalta tai vaikkapa suoraan valmistajalta.
Sellainen tuli mieleen, että täällä sanotaan aina, että kovia juustoja voi syödä huoletta ja sellaiseksihan goudakin lasketaan.
 
Viimeksi muokattu:
Sudenmarja
Käsittääkseni mitä tahansa juustoa voi syödä kunhan se on tehty pastöroidusta maidosta. Ja mitään ei tietenkään syödä jos se on ikivanhaa tai mahdollisesti pilaantunutta, kai se nyt on aika selvää? Pastörointi lukee tuoteselosteessa. Gouda on kova juusto, joten siinä tuskin on mitään erityistä listeriariskiä.
 

Yhteistyössä