Juustohimo
Hei,
Olen suuri juuston ystävä. Etenkin valkosipuli - ja välimeren goudan, jota myydään kaupan juustotiskillä.
Wikipedia sanoo goudasta näin:
Gouda on hollantilainen lehmänmaidosta valmistettu, kypsytetty, puolikova juustotyyppi. Tyypillinen gouda painaa noin 15 kg ja sen rasvapitoisuus on 3145 % kuiva-aineesta. Juustoa kypsytetään vähintään muutama viikko, enimmillään jopa vuosia. Goudan maku ja muut ominaisuudet vaihtelevat paljon kypsytysasteen mukaan.
Saako sitä syödä raskausaikana vai ei? Pitääkö mun tyytyä nyt goudan sijaan mustaan leimaan tai emmentaaliin?
Olen suuri juuston ystävä. Etenkin valkosipuli - ja välimeren goudan, jota myydään kaupan juustotiskillä.
Wikipedia sanoo goudasta näin:
Gouda on hollantilainen lehmänmaidosta valmistettu, kypsytetty, puolikova juustotyyppi. Tyypillinen gouda painaa noin 15 kg ja sen rasvapitoisuus on 3145 % kuiva-aineesta. Juustoa kypsytetään vähintään muutama viikko, enimmillään jopa vuosia. Goudan maku ja muut ominaisuudet vaihtelevat paljon kypsytysasteen mukaan.
Saako sitä syödä raskausaikana vai ei? Pitääkö mun tyytyä nyt goudan sijaan mustaan leimaan tai emmentaaliin?