Hae Anna.fi-sivustolta

Guangzhou

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Tätsy, 26.12.2005.

 1. tätsy Vierailija

  Akateeminen kirjakauppa myy Guanzhoun, Hongkongin ja Macaon yhteistä opaskirjaa. Se ei ole Lonely planet.
   
 2. sipe Vierailija

  Ikävä kyllä,tarkkoja osoitteita ei ole antaa. Jonkun rautatieaseman lähellä oli suuren,suuri tukkutori,siellä
  oli,monissa liikkeissä,jopa mallit jotka esittelivät tarjolla
  olevia vaatteita. Suomen matkatoimiston sivulla on tosi
  hyvä juttu kanttonista.ensiksi yleistietoa kiinasta ym.tär-
  keää ja myös laaja juttu nähtävyyksistä ja ostospaikoista
  osoitteineen. Haku: SMT/guangzhou,kannattaa tulostaa
  matkalle mukaan,siitä oli kovasti hyötyä.Kertokaa onnistuiko.
   
 3. Matti Vierailija

  Bejing Street Commercial Pdestrian Street,RailwayStation Commercial Centre,Tianhe Commercial Centre,Xiaju Road Commercial Centre olisi muutama shoppailupaikka.
   
 4. shanghaista Vierailija

  oli pakko kommentoida tuota ""oli niin siistia, suomessa on paljon siivottovampaa""
  kiinan isoissa kaupungeissa, varsinkin niissa, joissa kay turisteja, kaupungin siisteydesta pitaa huolta ""siivousarmeija"", johon Suomen kaupungeilla ei ole enaa varaa.
  Onko sinulla mitaan kasitysta Kiinan palkkatasosta? Esim. rakennustyolainen saa palkkaa 50-60e/kk. Siivoojien palkkaa en tieda, mutta en usko, etta se on yhtaan enemman.
  Suomessakin olisi siistia, jos kunnilla olisi varaa laittaa niita veroeuroja siivoojien palkkoihin, mutta kun raha ei riita kaikkeen.
  Jos olisit kaynyt jossain pienemmalla paikkakunnalla tai ajanut edes kaupungista reilusti ulospain, niin nakisit kuinka siistia Kiinassa ihan oikasti on. Omatunto ei kolkuta, vaan kaikki dumpataan surutta luontoon ja katujen varsille. Olen kerran osunut Kiinan muurilla paikallisten koululaisten evastauon paikalle. Siivo oli kamala!! Roskat oli surutta heitelty pitkin maata. Eli, uusi sukupolvi on oppinut edellisen tavat.
   
 5. sipe Vierailija

  Olet varmasti oikeassa. Olen kertonutkin omista
  komemuksistani ja miten näin pelkästään kantonin
  kaupugin alueen ja sen lähiympäristön,eikä missään
  tapauksessa ollut tarkoitus arvostella oloja suomessa.
   
 6. Maikki Vierailija

  Kaikkihan me tiedämme miten valtava Kiina on.Paikat poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä.Turisteille halutaan tietenkin antaa se kaikkein positiivisin kuva.Ihan joka paikkaan en olisi valmis edes matkustamaan.
   
 7. Matti Vierailija

  Joo,on hieman eri systeemit kuin suomessa,kyllä useilla pienemmillä(kin) paikkakunnilla kiinassa on tapana heittää roskat kadulle yms kun ei ole roskapönttöjä.Mutta siellä on joka korttelissa 1-2 siivoojaa jotka kerää välittömästi roskat pois kaduilta.Ei taitaisi kannattaa suomen palkoilla,mutta kumpi sitten parempi ,voi olla moniulotteinen asia.Noista kiinan nuorisosta niin ei ne juuri eroa länsimaisista vapaa-ajan vieton suhteen,samansuuntaiset on kuviot.Onneksi vielä ovat jonkinaikaa kakaroita mutta kun uusi ikäluokka alkaa laajemmin vaikuttamaan Kiinan asioihin niin eipä ole enää matkailijalle yhtä mukava,turvallinen ja halpa paikka kuin nykyisin.Olettaisin että Kanton muuttuu markkinavoimien vaikutuksesta New Yorkin tyyppiseksi ""moderniksi metropoliksi"".
   
 8. minna Vierailija

  Olimme avokkini kanssa Guangzhoussa viikon matkalla, palasimme eilen. Teimme retken Macauhun bussilla, sieltä laivalla Hong Kongiin ja junalla takasin Kantoniin. Kiinaan palatessa täytyy siis olla viisumi rajan ylitystä varten. Tullissa rajalla (tai siis rautatieasemalla, jossa tullimuodollisuudet hoidettiin) näytti olevan jonkinlainen viisumien myyntipiste, mutta me hommasimme omamme jo Macaulta, kun emme tienneet muista systeemeistä. Viisumi Kiinaan kannattanee hankkia siis jo Suomesta maininnalla ""2 entryä"", niin sillä voi ylittää rajan kahdesti.

  Juna Hong Kongista oli siisti, palvelu pelasi ja matka sujui n. 2 tunnissa. Ostimme liput rautatieasemalta Hong Kongissa, ei ongelmia. R-asemat olivat siis tavallaan rajanylityspaikkoja tax-free myymälöineen, ravintoloineen ja mäkkäreineen. Moderneja ja siistempiä kuin Suomessa, kuten myös se juna jolla matkustimme.
  Tullimuodollisuuksiin on hyvä varata aikaa. Macaulle saavuttaessa jonotimme 1 1/2 tuntia päästäksemme Kiinasta ulos! Lieneekö syynä sunnuntaipäivä ja kiinalaisten alkava lomakausi, mutta väkeä oli hirveästi.
  Junalippu ykkösluokassa maksoi 215 HK$. Hintaan sisältyi kevyt tarjoilu ja todella tilavat penkit yläkerrassa. Suosittelen junaa!
  Mukavaa matkaa!
   
 9. Onpa oikein täysi tietopaketti Guangzhousta! Meitä on lähdössä pari tätsyä ja tulolaukut on tyhjinä.
  Jos vielä joku osaisi kertoa, mistä osoitteesta voi löytyä elektroninen sanakirja, ajotietokone autoon, satelliittipaikannin ( ja kannattaako sieltä edes niitä tuoda) ja helmikoruja, niin olisipa mukava asia. Jos täällä sivulla vierailee hän, joka osaa kirjoittaa ne pinynillä tiedoksi, niin aina parempi.
   
 10. MD Vierailija

  Minna, teillä siis ei ollut viisumia mennessänne Kantoniin ? Kauanko siellä voi olla ilman viisumia ?
   
 11. Viisumi Vierailija

  Viisumi on pakollinen Kantoniin (koko Kiinaan)mennessä, mutta jos käyt Makaossa tai Hong Kongissa täytyy olla paluuta varten double entries tai multiple entries (jos käyt molemmissa).Jos lomailet vain kantonissa riittää single entry, joka on jonkun euron halvempi.Itse hankin viisumin Hki Kiinan suurlähetystöstä.Viisumihakemuksen voi printata netistä suurlähetystön sivuilta.
   
 12. mihin seuraavaksi? Vierailija

  Kiitos tiedoista!

  Menin toiveikkaana kysymään matkamessuilla Aurinkomatkojen osastolta uutuuskohteesta Kantonista ja ""paratiisisaaresta"" ja minun tuurillani tietysti virkailijalta, joka oli itsekin loman tarpeessa, joten eipä mitään irronnut muuten kuin ylimielisesti kehoitus lukea esitettä. En sitten jaksanut kääntyä muidenkaan virkailijoiden puoleen.

  Kuulostaa aika mielenkiintoiselta tuo kohde.
   
 13. minna Vierailija

  MD:lle
  Niin, kuten jo noista muistakin vastauksista ilmeni, Kantoniin mennessäkin tarvitaan siis viisumi! Se meillä oli tietysi hankittu jo Suomesta lähtiessä. Mutta eipä älytty, että tarvitsemme toisenkin ""entryn"" manner Kiinaan, palatessamme Hong Kongista. Mikä sinänsä tuntuu aika hassulta, sillä HK:han kuuluu nykyisin Kiinalle. En tiedä voisiko viisumin saada esim. Guangzhoun lentokentältä, jos lähtee täältä Suomesta ilman sitä?

  CTS (china travel service) mainosti HK:ssa viisumin saamista samana päivänä. Macaussa saimme viisumit seuraavana päivänä.

  Mielenkiintoinen juttu oli, kun teetimme passikuvat G:ssä, niitä käsiteltiin (= kaunisteltiin!) photoshopilla!! Ei minulla tietysti ole mitään sitä vastaan, että silmäpussejani pienennetään ja uurteita siloitellaan... Hassua!
   
 14. Don Quijote Vierailija

  Juuri palanneena Guangzhousta täytyy todeta, että aivan mahtava paikka!! Ainakin hieman rennomman turismin ystävälle ehkä jopa parempi paikka kuin vaikkapa Beijing tai Shanghai. Meininki ja ihmiset rennompia ja tavallaan enemmän ""välimerellisiä"". Joku kuulemani vertaus sanookin, että Beijing on kuin Moskova, Shanghai kuin Berliini, mutta Guangzhou kuin Marseille. Onhan näitä sanontoja, mutta mielestäni tuossa on kyllä jotain perääkin.

  Ja muuten: eräs aivan erinomainen kantonilaisravintola löytyy noin 100 metrin päästä White Swan hotellista. Ravintolan ikkunamainoksissa kehuttiin ravintolan tulleen hiljattain parikin kertaa perätysten valituksi jonkin instanssin puolesta ""parhaaksi ravintolaksi"" ja se kyllä ainakin minusta vaikutti hyvin oikeaan osuneelta. Noin 10 eurolla söi (ja jopa joi...) illan vallan loistavasti. Ruoka ei todellakaan päässyt loppumaan ja ihan tarkkaa ruokalajien määrää en edes lähde muistelemaan. Paljon oli ja todella maistuvaa! Ravintolan ulko-oven luona oli kyllä mm. käärmeksiä tms. altaissaan valittavina, mutta nuo herkut jäivät tuolloin kyllä sivuun. Muutakin siis löytyy...
   
 15. FuQing Vierailija

  Hei
  Olen lähdössä Kantoniin ja hotellina WhiteSwan, joten kiltti Don Quijote, osaisitko kertoa tarkemmin mistä tuon mainitsemasi kantonilasiravintolan löytää?

  Kaikki ravintolavinkit otetaan innolla vastaan!

  Shamianin saarella Victory-hotelista länteen samalla kadulla on hyvä thai-ravintola.

   
 16. Don Quijote Vierailija

  White Swanin ovesta ulos ja heti lähintä poikkikatua ehkä sellaiset 100 metriä oikealle. Noin kulkien paikka on kadun vasemmalla puolella, siis kauimmaisella puolella White Swaniin nähden... Ravintolan ikkunassa ainakin tuolloin mainittiin nuo muutaman viime vuoden kunniamaininnatkin ja pääoven oikealla puolella oli muistaakseni jonkinlainen puoliavoin isompi tila, jossa oli erilaisissa akvaarioissa nähtävillä paikan merellistä ruokatarjontaa... Paljon muuta en sitten paikasta osaa sanoakaan kuin että kyllä oli kehujen väärti!!

  Onnittelen hyvästä hotellivalinnasta, White Swan on todella tasokas ja viihtyisä paikka aivan Helmijoen äärellä. Kelpaa siellä aamiaistaan nautiskella ym. ym. Itselläni jäi valitettavasti yöpymiset hotellissa vähiin, koska Pohjois-Korean johtaja katsoi juuri tuolloin asiakseen saapua neuvotteluihin Kiinaan ja minäkin sitten jouduin väistymään hänen tieltään kesken oleskelun toiseen hotelliin kaupungilla... No, joskus ei mahda mitään! ;)

   
 17. FuQing Vierailija

  Kiitti ohjeista...taidankin muistaa ravintolan, tai ne altaat sen ulkopuolella. Käydään varmasti testaamassa :)

  WhiteSwanissa käytiin kerran syömässä (ja muutama kerta ihailemassa muuten vain) ravintolassa josta oli upeat iltamaisemat joelle.

   
 18. menossa Guangzhoun Vierailija

  Hei!

  Onko kukaan Gungzhoun kävijä siirtynyt lentokentältä hotelliin junalla tai bussilla. Kuinka ne toimivat ja onko lentokentän lähesyydessä rautatieasemaa?
  Paljonko 34 km taksilla maksaa?

  Kiitollinen vastauksesta

   
 19. mape Vierailija

  Marraskuussa taksi maksoi n.12 € ja meitä oli neljä
  henkilöä matkatavaroineen samassa kyydissä. Joten luulen
  ettei junalla tai bussilla tule paljonkaan edullisemmaksi,koska kuitenkin, pysäkiltä/asemalta,täytyy
  jatkaa taksilla.
   
 20. en suosittele... Vierailija

  Bussit lähtevät aivan lentokenttähallin edestä. Ne on helppo löytää, mutta bussi ei mene jokaisen hotellin eteen, vaan mahdollisesti joudut kävelemään/ottamaan jonkun toisen ajoneuvon, jolla jatkat hotellille. Netissä hotellini oli ilmoitettu yhdeksi pysäkeistä, mutta silti bussi pysähtyi melko matkan päähän torille.

  Vaivattomampaa olisi ollut maksaa reilu 10€ ja mennä taksilla. Eritysesti, jos teitä vielä on useampi, niin säästö ei ole kummoinen jos sitä edes tulee.
  Hauskaa matkaa sinulle!
   
 21. Nino Vierailija

  Moi!

  Bussi no 1 ihan lentokentän pääoven edestä meni kätevästi ja usein kaupunkiin. Se maksoi 15 yuania/hlö eli suurin piirtein yksinkertaistaen 1,5 e/hlö. Sen lisäksi piti maksaa n. 10 yuania eli n. 1 e taksimatkasta bussin päätepysäkiltä hotellille. Bussin päätepysäkki oli lähellä Guangzhoun juna-asemaa ja hotelli oli Beijing Lu:n eli yhden kävelykadun lähellä.

  Halvempaa on siis mennä yhdistelmällä bussi + taksi, mutta paljon vaivattomampaa olisi mennä heti taksiin. Kunhan menee siihen viralliseen taksijonoon.
   
 22. nebbis Vierailija

  Suunnittelen matkaa Guangzhouhin kesäkuussa ja huolettaa nuo säätietojen lupaamat sademäärät. Onko kellään kokemusta kesäkuun säistä Guangzhoussa? Tuleeko sade rankkoina kuuroina vai sataako aamusta iltaan? Kiitos kovasti vastauksista!
   
 23. Kiinari Vierailija

  Tämän ketjun viimeisestä päivityksestä on jo jonkin aikaa, mutta jos vaan "minna" sattuu tätä vielä lukemaan, niin voisitko kertoa hieman tarkemmin tuosta Macaon bussista. Me olemme menossa kesäkuussa Guangzhouhun ja samantien olisi tarkoitus bussilla Macaoon.

  Olen yrittänyt etsiä infoa noista vuoroista, lähtöpaikoista yms., mutta info näyttää olevan kovin kiven takana. Jos sulla vaan olisi kertoa tarkempia detaileja, niin olisin tosi kiitollinen :) Paluumatka tehdään myös ainakin näillä näkymin bussilla, joten siitäkin voi antaa infoa jos vaan jollain on.

  Myös muutenkin kaikki infot (linkit, yms.) koskien Guangzhouta ja Macaota otetaan mieluusti vastaan.
   
 24. Jake999999 Vierailija

  Parhaiten paasee (Kiina Hotelli/china hotel (Zhunguo Da Jiu tien kun sanoo taksille niin loytyy varmasti) sielta 65rmb eli n.6.5e bussilippu macaoon, jos haluatte jotain tietaa Guangzhousta/Cantonista niin pistakaa kysymysta vaan olen asunnut taalla jo 6 vuotta melkein joten tunnen joka nurkan :) [...]

   
 25. kiinasta Vierailija

  JA tarkennukseksi vielä, hongkongiin EI TARVITA viisumia, mutta muista että jos palaat kiinaan pitää kiinan viisumissasi olla double-entry. Paperia saa kyllä sitten täytellä mennen tullen että hermot menee...
  Hyvää Matkaa, palasin just "pohjoisempaa" Kiinasta....
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti