Hae Anna.fi-sivustolta

Haamujen sota keskustassa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 31.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Keskustan puoluejohtajan tittelistä käydään kovaa taistelua, sillä varsinaisten naishakijoiden taustalta paljastuvat aiempien puheenjohtajien haamut. Annika Saarikko ajaa samoilla rattailla kuin Juha Sipilä, joka häärää taustalla yhdessä Matti Vanhasen kanssa ja Olli Rehnin kanssa. Sen sijaan nykyinen puoluejohtaja Katri Kulmuni on rahvaskentän veturi, eikä ole rähmääntynyt viime vuosien äänikadon aiheuttaneiden apurina.

  Kulmunin aikana ei ole ehditty käydä yksiäkään vaaleja, joten tietoa äänestäjien tuesta hänen johtamalleen keskustalle ei ole, jollei uskota sataprosenttisesti mielipidekyselyihin. Mitä ilmeisimmin pahin este uudelleenvalinnalle on tuki, jota hän saa Paavo Väyryseltä siitä huolimatta, että Kulmuni suhtautuu myönteisesti eurooppalaisuuteen. Siro olemus lienee rasite sekin, sillä ikiaikainen mielikuva maatalon emännästä on toisenlainen.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. vierailija Vierailija

  Olen kyllä ihmetellyt tätä Saarikkoa ja hänen suosiotansa, mutta ilmeisesti nämä tukijat selittävät hänen asemansa. Nainen näyttää puhuvan perhe-elämästä ja pehmoisia, mutta mitens ne kovat asiat, politiikassa tarvitaan visioita ja kovuutta ajaa asioita läpi. Nyt näyttää olevan tällainen pienten lasten äidit johtajina trendi. Kauanko se taas kantaa, saa nähdä. Toivoisin poliitikoilta enemmän asiapuhumista.
   
 3. vierailija Vierailija

  Suomeen kaivataan lisää lapsia.
  Pienten lasten äitinä tietenkin juttelee perheestä perhevapaan jälkeen.
  Nainen ei ole tunnetusti koskaan sopivan ikäinen.
  Annika sanoi, että häntä pyydettiin ehdokkaaksi. Mika Lintilä ei halunnut kisaan mukaan.
  Kaksi hyvää ehdokasta, joista on hyvä valita.
  Kannattaa puhua lapsistaan niin kauan kuin saa puhua. Aikuisten lasten äitinä en missään nimessä levittele lasteni asioita. Puhun vain itsestäni. Hienoa, että äidit puhuvat nykyään arjestaan. Viime vuosituhannella lapsista puhuminen ei ollut niin suosittua. Sain silloin puolisoltani nuhteita, kun höpisin lapsistamme hienossa seurassa. Olisi vain pitänyt olla viehättävä ja edustava nukkerouva.
  Onneksi pääsin eroon habituksestani.
  Lasten kasvatus on parasta johtajakoulutusta. Hintalappua koulutukselle on mahdoton antaa.
   
 4. vierailija Vierailija

  Sinunhan ei tänne enää pitänyt kirjoittaa mitään.
   
 5. vierailija Vierailija

  En kai muistanut, että tämä on vain persujen palsta.
   
 6. vierailija Vierailija

  Ilmeisesti haluat mainostaa perussuomalaisia, koska kuvittelet palstaa heidän tuutikseen. Näillä sivuilla kerrotaan asioista monikulttuurisesti, eikä yhden näkökulman mukaisesti. Puolueita on voitava arvostella, koska ne käyttävät valtaa, jonka saavat äänestäjiltä. Kysymys on yhteisistä varoista, eikä vain eliitin, vaikka yhteiskuntaluokkana se nappaa suurimman osan per yksilö.

  Keskustapuolueessa miesydin on pitänyt valtaa jo pitkään, eikä suostunut vieläkään antamaan sitä muille kuin itselleen. Saatiin aikaan koulutusrumba, jonka avulla valtiovarainministeriö on taas heidän temmellyskenttänään. Virkamiehistökin on valloitettu miesvallan etujen vartijaksi, minkä vuoksi haluavat helposti johdateltavan puoluejohtajan tueksi.

  Demarien ukkokaarti on samoilla linjoilla, joten joutuu tekemään punamultaista yhteistyötä, jotta saa neuvoteltua haluamiaan muutoksia niihin arvoihin, joita naiskaartilla on. Rummuttavat puoluejohtovaihdosta keskustaan, jotta saavat puolueesta käsikassaran itselleen. Iltapäivälehdistössä on heillä tukijansa, joten saavat näyttävää julkisuutta sillä tavoin muokkaamaan puoluejäsenten käsityksiä heille otollisiksi.
   
 7. vierailija Vierailija

  Saarikko on pikkutytöstä lähtien ollut erittäin määrätietoinen ja eteenpäin pyrkivä. Ulkokuori pettää pahasti ja hänen tavoitteensa on päästä vallankahvaan. Pois alta risut ja männynkävyt voisi olla hänen mottona.
   
 8. vierailija Vierailija

  On toteuttanut jo muiden toiveita siihen malliin, ettei ole kyvykäs puoluejohtajaksi. Jos valitaan, puolueen kannatus tippuu entisestään.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. vierailija Vierailija

  Keskustan politiikka ei kiinnosta eikä Saarikon kyvykkyys mutta sisua sillä naisella kyllä riittää.
   
 10. vierailija Vierailija

  Siis sisua mihin? Narrimiseen ehkä, muttei muuhun. Samanlainen kuin Vanhanen, joka kertoo, ettei aio ottaa ministeripestiä, mutta toimii toisin. Saarikko lupaa pysyä erossa puoluejohtajuudesta, mutta toimii toisin. Kuka uskoo enää koko puolueeseen, jos aina luvataan toisin kuin tehdään. Kulmunin virhe ei ollut hänen omansa, vaan avustajan, mutta astui Rinteen varpaille ja venytti normeja opintojensa vuoksi.
   
 11. vierailija Vierailija

  Eikös ole olemassa sanonta että kepu pettää aina?
   
 12. vierailija Vierailija

  Totta kai tuo lause elää vasemmiston huulilla, mutta rinnalle olen viime vuosina sellaisen mietteen, että demari pettää aina omiaan. Keskustan jäsenet voivat luottaa puoluejohtajaansa sen jälkeen, kun hänet on valittu reilun kilvoittelun jälkeen.

  Pulinat pois voittajan ratkettua, kuten kävi silloin, kun Paavo Väyrynen keikautti Johannes Virolaisen. Hän ymmärsi, että taustalla hääri presidentti Urho Kekkonen, joka halusi nuorentaa johtoa.
   
 13. vierailija Vierailija

  Juu! Näitä poliittisia leimakirveitä lentää yhä siellä täällä, sillä jostakin luin, että presidentin esiintymisiä arvostelevat erityisesti vasemmistoliiton kannattajat. Siis kaikki muut kannattavat, joten onpas todella helppo havaita, kuka on vasemmistoliiton äänestäjä. Kekkonen osasi käyttää iskusanoja omia vastustajiaan vastaan, eikä monikaan uskaltanut arvostella häntä, koska siten toimiesssaan joutui ulkopoliittisesti itänaapurin vastustajaksi.

  Nykyään vaikutelma on aivan toinen, sillä jatkuviin kannanottoihin kaikista pienistäkin kysymyksistä kyllästynyt on vasemmistoliiton äänestäjä. Mitä ilmeisimmin perussuomalaiset kaipaavat vahvaa johtajaa, eikä heidän oma puoluejohtajansa ole sellainen, joten hyväksyvät kaiken arvostelematta. Ovat kuitenkin ulkopoliittisesti silti arveluttavia, koska osa haluaa jopa täysin erota Euroopan unionista.


  Ihme, ettei Väyrysen tukijoukkoa mainittu erikseen epäilyttäviksi, sillä onhan hän pyrkinyt asettamaan kapuloita liittovaltiokehitykseen, joka lienee nykyisin tavoite kaikkein enimmin sotaa pelkääville. Ulkopoliittisesti paarialuokkaa ovat kaikki, jotka epäilevät EU:n kykyä puolustautua, vaikkei ryhmittymä ole sotilaallisesti vahva, jollei Yhdysvallat auta. EU:n on vahva talousmahtina, jollei kaikkia siihen liittyneitä pakoteta jakamaan voittojaan heille, jotka koko ajan kärttävät itselleen yhteisiä varoja. Valitettavasti lainarahaa nekin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti