Hae Anna.fi-sivustolta

Häälahja, kun listaa eikä toiveita ole?

Viestiketju osiossa 'Häähumua' , käynnistäjänä Neuvotonna olen, 27.02.2008.

 1. Neuvotonna olen Vierailija

  Kyseessä pitkään yhdessä ollut pariskunta, joilla koti ja kaikki valmiina. Mitään lahjatoiveita ei kuulemma sen kummemmin ole, mutta mitään koriste-esineitä tai muuta "romua" eivät kuulemma tarvitse, kun on niin vähän esillelaittopaikkoja ja säilytystilaa. Mitään astiastoa eivät kerää.
  Yhden ainoan toiveen ovat esittäneet, mutta kyseessä on sen verran kallis kodinkone (hinta yli 100 euroa), että me ei kyllä sitä voida ostaa. Ei kuitenkaan olla sukulaisia ja toisekseen - toiselle osapuolelle olemme jo edellisen avioliiton aikaan kalliin häälahjan ostaneet...

  Mitä keksisin? Ainoa idea, mikä on tullut mieleeni, on 1½ litran kuohuviinipullo. Mutta mitä siihen lisäksi? Keräänkö jonkin hupi-jutun tyyliin kuoharia, hierontaöljyä, suklaata yms.? Ovat kyllä huumorintajuista porukkaa.
   
 2. Häävieraana ollut Vierailija

  Hei, eikös raha ole aina tervetullut. Ja sitten voit tehdä jopa niin, että kysyt ehkä muilta tuntemiltasi häihin tulijoilta, jos tulevat kimppaan, näin ehkä tulee jo mukava summa kokoon. Ja raha sitten kauniiseen kirjekuoreen tai tällaiseen, ja lahja valmis !
   
 3. ... Vierailija

  Me saatiin häälahjaksi kavereilta rahapuu. Oksia, joihin sidottu lentokoneiksi taiteltuja eriarvoisia seteleitä, tarkoituksena siis käyttää häämatkaan. Se oli hauska idea :) Saatiin myös pankki täynnä kolikoita. Mukavampia ainakin omasta mielestä olisi antaa rahaa tuossa muodossa kuin ihan kirjekuoressa. Ja tosiaan jos pyytää muita mukaan saa aina näyttävämmän lahjan.

  Tuo ajattelemasi hupijuttukin on ihan hyvä idea, jos hääpari on sen tyylinen. Sellainen tyyliin avioparin selviytymispakkaus, johon kaikkea korvatulpista hierontaöljyyn, skumppaa sun muuta mukavaa :)
   
 4. toinen kierros Vierailija

  Mitäs hupia tuossa on? IHan on asiallinen lahja. Ainoastaa kuohuviinin vaihtaisin aidoksi samppanjaksi.

  Jos vuosia sitten on antanut kalliin häälahjan, niin mitäs sitten? Samala periaatteella hääpari voisia ajatella, että olet vuosia sitten nauttinut pöydän ja juhlan antimista, joten sinulle riittää pelkkä kahvi ja piparit, kun ensikertaa mukana olevat saavat nauttia koko pöydän antimista.

   
 5. Mieluummin pienempi pullo shampanjaa kun iso skumppaa. Kavereiden kanssa voi ostaa yhdessä isomman lahjan (esim. ahjakortti kylpylään tai day spahan, jossa joku "kahden hengen hoito").

  Hupilahjat ehkä jättäisin polttareihin tai muihin tilanteisiin. Mun mielestä ainakin häälahjaksi on kiva antaa jotain vähän "hienompaa" kun jotain selviytymispaketteja. Tietenkään en hääparia tunne.
   
 6. lahjakortti Vierailija

  Miten olisi vaikka lahjakortti johonkin ravintolaan?Pariskunta voisi käydä yhdessä syömässä itselleen sopivana ajankohtana.Tai vaikka leffaliput+lahjakortti pizzeriaan.
   
 7. lahjakortti Vierailija

  Miten olisi vaikka lahjakortti johonkin ravintolaan?Pariskunta voisi käydä yhdessä syömässä itselleen sopivana ajankohtana.Tai vaikka leffaliput+lahjakortti pizzeriaan.
   
 8. ap. Vierailija

  "Jos vuosia sitten on antanut kalliin häälahjan, niin mitäs sitten? Samala periaatteella hääpari voisia ajatella, että olet vuosia sitten nauttinut pöydän ja juhlan antimista, joten sinulle riittää pelkkä kahvi ja piparit, kun ensikertaa mukana olevat saavat nauttia koko pöydän antimista."
  Hehheh. Kyllä toisella kierroksella täytyy tyytyä "huonompiin" lahjoihin niiltä vierailta, jotka ovat jo kertaalleen häitäsi juhlineet. Ko. pariskunnnan häät ovat pienimuotoiset, vihkiminen kyllä kirkossa, mutta vain n. 20 hlöä kutsuttu. Illanviettopaikalla on tarjoilua, mutta tällä kertaa itsetehtyä, ei pitopalvelua tms. Eli aika pienellä budjetilla ovat itsekin liikkeellä...

  Kun ollaan vain kavereita, ei sukulaisia tms., niin eikö jokin 40 - 50 euroa maksava lahja ole ihan tarpeeksi? Olin nimittäin aika hämmästynyt, kun sain heiltä sen lahjatoiveen, joka maksaisi n. 100 euroa halvimmillaan.

  Lahjakimppaa emme voi tehdä, sillä en tunne heidän ystäviään, jotka ovat häihin tulossa.

  Rahana antaminen olisi heille varmaan ihan mieluista, mutta ei muutamaa kymppiä ilkeä antaa.
  Sama lahjakortin kanssa, pitäisi mielestäni olla aika iso lahjakortti, että kehtaisi antaa.
   
 9. ap. Vierailija

  Ai niin, niistä toisen osapuolen edellisistä häistä on 5 vuotta aikaa.
   
 10. ... Vierailija

  Kahdelta ihmiseltä 40-50e on mun mielestä ainakin ihan riittävä, ja sillä budjetilla tuo sinun ajatuksesi kuohuviinistä ym. mainiosti toteutettavissa :)

  Nyt varmaan tulee taas kiukkuisia kommentteja joiltakin, mutta olkoon. Tämä on mielipiteeni.
   
 11. Kerrot, että kyseessä on pitkään yhdessä ollut pariskunta, mutta että toisen häistä on aikaa viisi vuotta. Miten tämä nyt "naiva" pariskunta on ehtinyt olemaan pitkään yhdessä, jos toinen on mennyt vasta viisi vuotta sitten toisen kanssa naimisiin?

  No tämä nyt meni asian vierestä, mutta jos ette voi kerätä yhteistä rahalahjaa kaikilta ja jos pariskunta ei ole tätä yhtä toivetta lukuun ottamatta mitään toivonut, eivät he silloin varmasti vilpittömästi halua mitään erikoista, eli jos tiedätte, että he pitävät esimerkiksi samppanjasta, ei mikään estä teidän vievän sitä lahjaksi.

  Kun menemme nykyisen avomieheni kanssa naimisiin (olemme siis kumpikin kertaalleen naimisissa olleita ja eronneita - emme siis toisistamme, heh), emme aio edes kertoa juhliin kutsuttavilta, että kyseessä on oikeasti hääjuhla juuri siksi, ettei kukaan pohdi, että pitäisikö sitä sittenkin tuoda jotakin ja jos, niin mitä).
   
 12. Mutta hei! Vierailija

  Ymmärränkö oikein, että he eivät toivo mitään lahjoja keneltäkään, ainoastaan tämän yhden keittiökoneen, joka on kallis. Eikö sen läheisimmät sitten osta vaikka kimpassa?

  Miksi sinun pitää miettiä lahjaa, jos sitä ei edes toivota?

  Minä olin kahden toista kertaa naimisiin menevän pariskunnan häissä pari vuotta sitten. Eivät toivoneet/halunneet lainkaan lahjoja. Vain iloista juhlamieltä vierailta. Olivat parhaat ja koskettavimmat häät, joissa koskaan olen ollut. Kunnioitin heitä suuresti, että jättivät tämän lahjahässäkän väliin, vaikka edellisistä häistä molemmilla oli yli 10 vuotta.
   
 13. hehehe Vierailija

  No joo! Pizzaa häälahjaksi... vähän tilannetajua, pliis!
   
 14. ap. Vierailija

  Menee vähän henk.kohtaisuuksiin, mutta selvennettäköön nyt sitten. Siis ovat olleet pitkään yhdessä. Mutta sitten olleet erossa ja toinen heistä siinä välissä hetken aikaa naimisissa...
   
 15. 761 Vierailija

  Ei kuohuviiniä lahjaksi, ainoastaan samppanjaa! 1,5 litran pullo kahdelle on todella epäkäytännöllinen. Hae Alkosta pullo Bollingeria, saat rahaa menemään siihen juuri sopivasti. Jos jotain kaipaa lisää, niin samppanjalasit mukaan.
   
 16. shampanjan Vierailija

  Pullo shampanjaa on mun mielestä hyvä idea ja tilanteeseen sopiva! Ei mitään laseja lisäksi...
   
 17. 1,5 litraa Vierailija

  on ihan sopiva määrä, riippuu juojista =D
   
 18. häät 08/2008 Vierailija

  Moi,
  Onko joku teistä käyttänyt tätä häälahjalistapalvelua http://www.bulevardi.fi/haat?

  Tuntuu aika hyvältä ja kerrankin mielyttävän näköiseltä.

  Terv.häät 08/2008
   
 19. _ Sanna_ Vierailija

  Aidot ja supisuomalaiset Reino ja Aino- kengät ovat ihan varma juttu, lämmittävät jalkoja ja mieltä ja kokemuksesta tiedän että saavat hymyn huulille! :)

  Tällä hetkellä verkkokaupassa on menossa jonkinlainen kampanja, joka kestää lyhyen ajan?

  www.reinokauppa.fi
   
 20. Osa-aikaduunari Vierailija

  Herkkukori, viinipullo, lahjakortti ravintolaan tai kylpylään, leffa-, teatteri- tai konserttiliput...
   
 21. vieras Vierailija

 22. Huh hah hei Vierailija

  Aloittaja kertoo, että ainoa toive on noin satasen maksava asia ja se on liian kallis ja sitten tarjotaan pöytähopeasettiä, joka maksaa yli 500 euroa... Ihanan kallista - no elämä on...

  Muuten hyviä vinkkejä, samppanjapullo (mielestäni lasejakaan ei tarvita, kun kerran pariskunnalla on jo kaikkea), lahjakortti ravintolaan, kylpylään, teatteriin, elokuviin, siis jotakin sellaista, josta tiedät pariskunnan ilahtuvan.
   
 23. esihistoriaa Vierailija


  Eiköhän aloittaja ole lahjaongelmansa ratkaissut jo aikoja sitten, kun tämä on yksi näitä esihistoriallisia ketjuja, aloitettu jo kaksi vuotta sitten. Joku uudempi palstalla kävijä voi harkita vaikka kimppalahjaa serkuksilta, jolloin pöytähopeatkin saattavat irrota.
   
 24. Huh hah hei Vierailija


  Enpäs huomannutkaan, kiinnitin vain huomiota viimeiseen kommenttiin ennen minua ja se oli kirjoitettu eilen :)
   
 25. Kuitenkaan... Vierailija

  ...pöytähopeatkaan eivät ole hyvä vaihtoehto, jos toiveissa on vain yksi tietty esine tai ei mitään. Silloin kannattaa noudattaa hääparin toiveita ja ostaa kimpassa tai yksin se yksi tietty esine tai ei mitään, tai sitten tosiaan jotakin sellaista, joka ei jää "nurkkiin lojumaan".
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti