Hae Anna.fi-sivustolta

häävalssi!

Viestiketju osiossa 'Häähumua' , käynnistäjänä tyttönen, 10.10.2005.

 1. tyttönen Vierailija

  osaako kukaan neuvoa. koko ikäni olen haaveillut että lempilaulustani tulisi häävalssisini. tuo kyseinen kappale ei kuitenkaan ole valssi, niinpä etsin sellaista ihmistä joka voisi mahdollisesti säveltää laulun uudestaan ,cvalssin tahteihin sopivaksi. mistä tällaisia ihmisiä löytyy???
   
 2. Kaveri Vierailija

  Sinun lempikappaleessasihan on jo sävel.
  Tahtilajin voi melkein aina vaihtaa esim. Hopeinen kuu on alunperin tahtilajiltaan trioli,mutta löytyypä sävellyksestä ainakin twist versio. Sillanpää Satulinnasta on tehty monia eri versioita.
  Eli kokeile kappalettasi valssiversiolla ( yy kaa koo kaa kaa koo).
  Mikä on muuten kappale?
   
 3. Lippe Vierailija

  Ja hei, ei häätanssin ole pakko olla valssi! Miksette tanssisi lempilauluasi juuri sellaisena kuin se on?
   
 4. tyttönen Vierailija

  kappale on metallican nothing else matters... se on helppo muuttaa valssin tahtiin, olen noita yy kaa koita päässäni pyöritellyt jo muutaman kerran. sitten pitäisi löytää häihin van sellainen bändi, joka osaa tämän kappaleen valssina soittaa!
   
 5. Gothica Vierailija

  Hmm... joo mitenhän Sepulturan Arise-kappaleesta sais valssin... se kappale kuvaa just meitä.
   
 6. Hevimimmi Vierailija

  Jaa a. Mahtaaneko enää vastata tarkoitustaan!? Elikkäs taitaisi tulla pannukakku koko biisistä, jos sen väkisin vääntää ihan pilalle. Eipä taida metallica kääntyä valssiksi ilman että koko kipaleesta tulee kerrasssaan naurettava.

  Ehdottaisin että joko pistät bändin soittamaan sen ""sellaisenaan"" tai soitat alkuperäisen, ja tansitte sen ""häävalssina""..

  Jos on pakko mennä perinteiden mukaan ja tanssia hääVALSSI. Ääsh mielestäni kuollut idea syntyessään.

  Tanssikaa valssi valssina ja Metallica ""metallicana"". Valitkaa jompi kumpi.

   
 7. hevimimmi!!! Vierailija

 8. tyttönen Vierailija

  mä en ole tarpeeksi metallica-fani luopuakseni periaattesta tanssia häävalssi Valssina. kyllä tuo kappale valssiksi kääntyy, kysäisin asiaa ystävältäni joka tekee biisejä....
   
 9. Tööt Vierailija

  Mutta voi kyllä kuulostaa todella typerältä, jos joku humppabändi sen soittaa valssina. Yöks. Metallican pojat ei varmaan tykkäis.
   
 10. Raiskaaja! Vierailija

  Soittakaa nyt herrantähden Metallica metallicana eikä valssina. Kauhea ajatuskin, mitä luulet jos bändi itse tietäisi että heidän biisinsä raiskataan tuolla tavoin? - Et taida kyllä mikään tosifani ollakaan, huh huh. Mistä tuollaisia ihmisiä löytyy?
   
 11. Sarianna Vierailija

  Et saa 4/4-tahtilajista mitenkään 3/4-tahtilajia!!! Miksi ette tanssi biisiä hitaana foksina? Minusta se on paras vaihtoehto. Jos haluatte tehdä häistä omannäköisenne, niin älkää väkisin raiskatko biisiä. Jotain joustoja täytyy tehdä.

  Itsellämme oli vanha lastenlaulu häävalssina ja sitten meille tärkeä biisi (myös 4/4 tahtilajissa) esitettiin ikäänkuin ""hääparin kakkosbiisinä"", jonka bestman-kuulutti. Valoja himmennettiin ja tanssimme sen keskenämme. Eli mielikuvitusta peliin. Ei kannata orjallisesti noudattaa perinteitä.

  Kaveripariskunnalla taas puolestaan oli niin, että sulhanen ei osannut tanssia kuin foksia ja valssia, joten humpat ja muut jätettiin hyvin vähälle tai ainakaan sulhanen ei niitä tanssinut. Tässäkin asiassa oli mielestäni hyvä, että hääpari teki niin kuin itselle tuntui hyvältä.
   
 12. Queen Vierailija

  Ehdin jo epäillä, että kappale on Another One Bites the Dust!
   
 13. tyttönen Vierailija

  on se kumma juttu että te ihmiset (osa teistä) jotka tähänkin viestiin vastasitte, ette sitten osaa ilmaista mielipidettänne kohteliaasti. omituista.
   
 14. Maria Vierailija

  Kaunis idea. Kyllä hyvä biisi kestää yhteen tilaisuuteen vähän muunteluakin. Ja tuskin nyt ketään vahingoittaa Metallican biisin soittaminen kerran valssina. Kyse on kuitenkin henkilökohtaisesta ja suhteellisen pienimuotoisesta tilaisuudesta, jossa pääosassa on hääpari, ei kappale.
   
 15. Tuuli Vierailija

  Jos kappaleen soittaisi tosi hitaasti 4/4, niin sen voisi varmaan tanssia nopeahkosti valssina. Kannattaisi varmaan kysellä bändiltä ja treenata heidän kanssaan.

  Mutta vielä ystävällisenä neuvona, varautukaa siihen, että voitte joutua valssamaan naurunpyrskähdysten säestämänä. Minun olisi ainakin vaikea pitää ilmeeni kurissa.
   
 16. Voi ei Vierailija

  Metallicaa ei saa raiskata missään nimessä!!

  Joku ulkomaalainen muija on nyt tehnyt lässycoverin kyseisestä biisistä ja itku kurkussa sitä kuuntelen. Ihan karseeta! Ihan pakko kääntää radiokanavaa kun se alkaa soida.

   
 17. Luin juuri tämän ketjun, ja alkoi Nothing else matters soimaan korvissani. Oletteko varmoja, ettei se olekin valssi? Koitin etsiä ko. levyä hyllystä, mutta on varmaan autossa enkä päässyt kuuntelemaan. Muistan vain, kun ihan muutamia viikkoja sitten kuunneltiin autossa miehen kanssa jonkun heavy- tai rockbändin levyä, ja oikein yllätyin, että siellähän oli biisi 3/4 -tahdissa. Ja se oli sellainen biisi, jota oli radiostakin kuullut sen satoja kertoja koskaan tajuamatta, että valssia kuuntelee.
   
 18. EI Vierailija

  Eieiei. Kaikki kolmijakoiset biisit eivät todellakaan ole valsseja. Nothing else matters on sitäpaitsi hidas nelijakoinen biisi, jossa kolmijakoinen komppi, eli jokaisella iskulla on kolme iskua. Vaikea selittää mutta... Sen voisi kyllä soitta valssinakin, jos soittaisi oikein hitaasti, mutta kyllä kuulostaisi kornilta valssikompin kanssa. En suosittele.
   
 19. cassa Vierailija

  Olen ollut vieraan häissä, jossa ""häävalssina"" soitettiin kyseinen kappale kasettisoittimelta. Hääpari valssasi antaumuksella alkuperäisesityksen siivittämänä. Vanhempi väki ei pitänyt asiaa mitenkään outona, mutta itselläni oli hieman vaivautunut ja kiusallinen olo. Olisi jotenkin sopinut paremmin jokin muu tanssityyli kyseiseen kappaleeseen, mutta kukin tyylillään ja kuten parhaaksi näkee...
   
 20. ???? Vierailija

  Mika on metallica? Ei kai jotain modernisoitua teknovalssia?
   
 21. en... Vierailija

  Piti olla vähän pidempi nimimerkki jo eilen, mutta jatketaan samaa rataa...

  Eli ymmärrän kyllä, mitä tarkoitat nimim. EI. En ole musiikin ammattilainen, mutta jonkun verran perillä musiikin teoriastakin. Joka tapauksessa, kuten kerroin, ei minulla ollut levyä, nuoteista puhumattakaan, joten vain mielessäni hyräilin ja sain sen valssiksi. Onneksi kukaan ei minua seinälle kurkusta nostanut mielipiteeni takia, heh heh.
   
 22. aaltopahvi Vierailija

  Anna mennä vaan ja pistä Metallica soimaan. :) Tai pistä orkesteri soittamaan. :)

  Oli loppukesästä tuttavani häissä ja siellä häävalssin kohdalla hääpari pyöri parketilla Stairway to heaven -piisin tahdissa. Oikein kiva ja omaperäinen valinta, kaunis piisikin. :)

  Ei sitä Metallicaa mielestäni tarvitse sovittaa uudelleen (sehän on jo sävelletty, nyt vaan sovitetaan), sehän voi tanssia ja pyöriä parketilla ihan miten itseä huvittaa. :) Ja Metallica on hyvää musiikka vaikka voissa paistaisi. :)
   
 23. en... Vierailija

  Jatkan edelleen samalla nimimerkillä.
  Löysin levyn, ja pokkasin ukkoni parketille. Jos vain rytmitajua löytyy, niin kyllä sen kummasti valssina tanssii. Paremmin valssina foxina.
   
 24. vierailija Vierailija

  Ei ole Metallican oma vaan coveri. t. Fani
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti