Hae Anna.fi-sivustolta

Häirikkö kakarat jyllää

Viestiketju osiossa 'Vapaaehtoinen lapsettomuus' , käynnistäjänä Voi vittu mitä idiootteja, 17.03.2007.

 1. Ahaa. Vierailija

  Ahaa.

  Tämä selittääkin, mistä palstan velojen ylettömän negativiinen käsitys lapsista on saanut alkunsa.
   
 2. saatanan naapurit Vierailija

  Jaa, no mä mieluummin linnoittaudun kotiini kuin alan selittelemään pennuille miks täti ei nyt jaksa leikkiä. Jää niille pennuillekin varmasti parempi mieli, et valitan täällä kuin alan känisemään niille.

  Se olisi kyllä hyvä idis, että oveen vois laittaa jonkun tipun tai kukan tms. jos haluaa niitä virpojia. Ja sit niille kellä sitä ei ois, ne jätettäis rauhaan. Naapurin äidillä tosin oli oma keinonsa pitää virpojat pois oven takaa, nimittäin oli lyönyt lapun portin pieleen, ettei saa häiritä kun heillä nukutaan (koko päivä). Hymyilytti :)
   
 3. Meillä ei ollut virpomis touhuja lapsena, emmekä saaneetkaan tuntemattomien ihmisten oville mennä. Herkut saatiin kaupasta ja kerjäämistä paheksuttiin. Ei mielestäni ole ihan asiallista juoksuttaa tenavia tuntemattomien ihmisten ovikelloja rimputtelemassa. Kai sitä voi jotain muitakin noitaleikkejä keksiä. Tuntuu kun se on joku käyhien vanhempien villitys laittaa penikat korit kourassa juokseen pitkin kyliä.

  Kun jo pienenä oppii niin isona taitaa. Jatkuvasti meillä käy melkein viikottain joku kerjäämässä rahaa tai muuta kaupustelemassa. Kun pari eurookaan ei riittänyt enään veteraani kerääjälle niin päätin etten ovee enään aukase kenellekkään. Äijä huusi että anna ainakin vitonen. Virpojatkin ovat kasvaneet murkkuikäisiksi ja parikymppisiksi, siten lähtee vanhuksilta rahapussit ja kellotkin. Kun lapsena jo opetetaan että voi vapaasti kerjätä ovelta ovelle niin sitä helpompaa se on aikuisena. Minusta se on kotirauhan häiritsemistä. Pitäisi lailla kieltää ja postilaatikkoon vaan keräilylaput jossa tilinumero minne voi lahjottaa jos haluaa, niin se tuskin ketään häiritsisi. Muulloinkin kuin pääsiäisenä on jo käynyt kakaroita kerjäämässä eikä ole todellakaan fiksua jatkuvasta jehovien juoksemisesta puhumattakaan. Joka jotain uskon lahkoo tarvii niin osaa varmasti sitä hakee kotoo väkisin hakematta. Heidän täytyy vaan kytätä löytyykö joku niin heikossa kunnossa oleva jolta voi kusettaa omaisuuden ja lopunkin järjen.
   
 4. Kaikki, joita lasten ovikellonpimputus häiritsee, voivatkin laittaa oveensa lapun "älä soita ovikelloa, täällä nukkuu vauva". ;)
   
 5. Minä en ala ainakaan oveeni laputtamaan. Jos jollain on tosi hätä niin ei aukee ovi silloinkaan enään. Meille ei pääse kuin soittamalla puhelimella etukäteen. Kaikilla on kännykät, jollei ole niin pysyköön pois.
   
 6. ex-noita :) Vierailija

  Ai, no ei mulla ole kuin aika realistinen. Kyllähän se virpomistouhu vähän ahneeksi teki... Ihan sellaisen normaalin kiltin lapsenkin. Jos et usko, niin oma käsityksesi lapsista taitaa olla yltiöpositiivinen.
   
 7. edföl Vierailija

  Itse muistan kerran lapsena olleeni virpomassa ja itseäni se touhu hävetti jo silloin, vaikka käytiinkin vain tuttujen naapureiden oven takana.

  Ovea en availlut sunnuntaina, vaikka ovikello soi monesti. Sitä kun ei tiedä, millaisia kerjääjiä sieltä oven takaa löytyy. Kivoille pikku noidille mielelläni jotain antaisinkin, mutta en halua tavata mitään typeriä nulkkeja. Siispä päätin säästää pääsiäisyllärit tutuille, minulle tärkeille lapsille.
   
 8. toinen mielipide Vierailija

  En itse pitänyt lapsena - enkä pidä vieläkään - yhtenä päivänä tapahtuvaa mukavaa perinnettä kerjäämisenä enkä taatusti kokenut, että vanhempani olisivat panneet minut juoksemaan "korit kourassa pitkin kyliä" (meillä oli kylläkin kahvipannu...) Valmistauduimme aina suurella innolla virpomiseen ja suorastaan kilpailimme siitä, kuka tekee hienoimmat oksat ja kuka keksii hienoimman "noita-lookin". Eikä lapset jaksa ihan mahdottoman pitkälle kävelläkään, joten ei sitä nyt niin kovin monen oven takana tullut edes käytyä.

  Minua oikein harmittaa, että olin sunnuntaina töissä, joten en nähnyt noidan noitaa enkä saanut pajunkissan pajunkissaa :-/
   
 9. Ovi pysyy kiinni. Vierailija

  Mekään emme avaa ovia kellekään ellei olla sovittu etukäteen tapaamisesta, tämä päivänä kun oven takana saattaa olla hörhöjä tai ryöstäjiä tai raiskaajia.
   
 10. saatanan naapurit Vierailija

  Vaikuttaisiko tuohon "kerjäämisperinteeseen" myös se, mistä suunnasta ihmiset ovat lähtöisin. Kyseessähän on karjalainen ja länsisuomalainen perinne. En tiedä. Mutta meillä päin kerjääminen ei kuulunut hyviin tapoihin, vaan se oli oikeasti noloa. Pohjoisessa sillä on kai tekemistä ylpeydenkin kanssa: vain köyhät kerjäävät. Vaikka kyllähän tuo perinne tännekin päin on levinnyt junantuomien mukana - valitettavasti.

  Juu ja nythän olivat pikkunoidat varastaneet joltain mummolta kellon, kun mummo oli lähtenyt hakemaan heille namia. Että voi olla törkeitä ipanoita! Ja vanhemmat varmaan kihersi vaan, että kyl ne meijän pennut on mainioita, kun mummolta varastavat...
   
 11. Lue tarkemmin Vierailija  Juu ja nythän olivat pikkunoidat varastaneet joltain mummolta kellon, kun mummo oli lähtenyt hakemaan heille namia. Että voi olla törkeitä ipanoita! Ja vanhemmat varmaan kihersi vaan, että kyl ne meijän pennut on mainioita, kun mummolta varastavat...[/quote]


  Nämä "ipanat" olivat kyllä lehden mukaan parikymppisiä ja autolla liikenteessä... että ei nyt oikein kelpaa esimerkiksi.
   
 12. voiko j*malauta olla niin vaikeata olla aukaisematta niitä ovia ja ottakaa ovikello pois käytöstä siksi aikaa kun noi trullit siellä pyörii. ei h*lvetti kun on vaikeata porukkaa.
   
 13. tasapainoinen Vierailija

  Tässäkin ketjussa on vain muutama aikuisen ihmisen asiallinen ja vastuullinen kommentti.

  Lapset nimittäin ottavat mallinsa aikuisilta ja käyttäytyvät sen mukaan, miten näkevät aikuisten käyttäytyvän. Aikuiset ovat vanhempien lisäksi kaikki muutkin aikuiset: naapurit, tuntemattomat, kouluväki jne.

  Virpominen on yksi tärkeitä suomalaista kulttuuria kuvaavia perinteitä - siinä missä erilaiset kokonpolttomuodot, lapin taigalaulut, vappujuhlat yms. Virpomiseen ei liity alkoholi eikä muukaan turhanpäiväinen rienastelu, vaan siinä toivotetaan taloon onnea ja menestystä seuraavalle vuodelle. Palkka on pieni muisto ja kiitos siitä toivotuksesta ja samalla onnentoivotus takaisin toivottajalle - miksi et sitä soisi toiselle ihmiselle. Vain ihminen, joka rakastaa itseään, osaa rakastaa muita ja osoittaa sen. Kasvatuskin onnistuu parhaiten rakkaudella ja toisen kunnioittamisella, ei vihalla ja haukkumisella.

  Minut virvottiin - ei mennyt sääntöjen mukaan tuo virpominen, mutta kerroin sen lapsille, otin pajunvitsan ja appelsiinin annoin palkaksi. Iloiset ja hämmästyneet kasvot lähtivät oveltani - muistanevat tämän tapauksen ehkä joskus, hauskana kokemuksena.
   
 14. saatanan naapurit Vierailija

  "Nämä "ipanat" olivat kyllä lehden mukaan parikymppisiä ja autolla liikenteessä... että ei nyt oikein kelpaa esimerkiksi."

  Jaa, no täkäläinen lehtipä ei kertonut virpojien ikää. Siispä jotenkin vaan oletin, etteivät aikuiset ihmiset enää käy virpomassa ;) Stupid me!
   
 15. täkäläinen Vierailija

  Täkäläinen lehti kyllä kertoi lasten olleen 9-12 -vuotiaita (aika vanha tosin joku 12-v on minusta jo virpomaan).
   
 16. ex-noita Vierailija

  En kyllä pidä todennäköisenä, että vanhempien reaktio olisi ollut tuo.
   
 17. Iltalehdestä: Vierailija

  "Asialla oli kaksi aikuisikään ehtinyttä kangasniemeläistä naista, jotka poliisi tavoitti myöhemmin sunnuntaina.

  Mikkelin poliisin mukaan parikymppiset naiset olivat pukeutuneet pitkiin, tummiin hameisiin ja kirjaviin puseroihin, mutta kasvomaalauksia heillä ei ollut. Asunnon haltija oli antanut virpojille palkaksi suklaamunat, mutta kyseinen palkka ei ilmeisesti tyydyttänyt, koska kaapissa olleesta lompakosta katosi vielä noin 70 euroa.

  Naiset olivat liikkeellä henkilöautolla. Autoa kuljettaneella naisella ei ole voimassa olevaa ajokorttia. Hänet tavattiin ratista jo 36. kerran vuoden sisällä."

   
 18. Iltalehdestä: Vierailija

  "Asialla oli kaksi aikuisikään ehtinyttä kangasniemeläistä naista, jotka poliisi tavoitti myöhemmin sunnuntaina.

  Mikkelin poliisin mukaan parikymppiset naiset olivat pukeutuneet pitkiin, tummiin hameisiin ja kirjaviin puseroihin, mutta kasvomaalauksia heillä ei ollut. Asunnon haltija oli antanut virpojille palkaksi suklaamunat, mutta kyseinen palkka ei ilmeisesti tyydyttänyt, koska kaapissa olleesta lompakosta katosi vielä noin 70 euroa.

  Naiset olivat liikkeellä henkilöautolla. Autoa kuljettaneella naisella ei ole voimassa olevaa ajokorttia. Hänet tavattiin ratista jo 36. kerran vuoden sisällä."

   
 19. karjalasta Vierailija

  Karjalassa käytiin virpomassa AINOASTAAN tuttuja ihmisiä, ei KOSKAAN vieraita kelloja käytä pimputtamassa. Tuo ärsyttävä tuntemattomien häiritseminen on lähtöihin jostain ihan muualta kuin karjalasta. Mua itteeni vituttaa myös tuollainen kerjääminen joten perinteisesti meiltä on otettu ovikello pois.
   
 20. virpojat Vierailija

  Ne 3 virpojaa, jotka olivat vieneet yhdeltä mummolta kellon olivat kansallispukuisia 9-12 vuotiaita. Porttikiellon joka kauppaankin jo saaneet, ovat totuttaneet kättä varastamaan... Että ei ainakaan ihan perinteisiä virpojia missään mielessä, joten ehkä ei kannate tuomita kaikkia virpojia muutaman varkaan takia. Ja ne kakskymppiset lieneekö vielä lapsettomia... veloja?
   
 21. saatanan naapurit Vierailija

  Joo, kaikki velat ovat pahoja noitia, jotka kiertelevät varastelemassa naapurin mummoilta rahaa ja kelloja. Pitäs roviolla polttaa pahat tädit, jotka kieltäytyvät lisääntymästä! Suklaamunia annetaan vaan kilteille äideiksi haluaville tytöille! Niin!
   
 22. virpojat Vierailija

  Taitaa olla "saatanan naapureilla" aika ahdasta siellä päänupissa, hiukkasen katkeran kuuloinen ihminen ja ylikierroksillakin taitaa käydä. Ota se pilleri ja rauhoitu. :)
   
 23. saatanan naapurit Vierailija

  Kyllä se vanne nyt kiristää ihan lukijan omassa päässä. Pilke silmäkulmassa kirjoittelen, mutta kaikki eivät sitä sävyä varmaan tavoita... Varsinkin jos itse aina kirjoittelee tosissaan ja veret seisten ;)
   
 24. ex-noita Vierailija

  Aiemmin mainitut kellovarkaat tosin veivät vain kellon, eivät rahaa, joten kyseessä lienee eri tapaus.
   
 25. itsekin virponut Vierailija

  Ainakin Sata- tai Metro-lehden mukaan kellovarkaat olivat 9 - 12-vuotiaita ja joukossa taisi olla pari poikaa ja yksi tyttö, ja nämä kellovarasvirpojat oli tavoitettu lähes heti, kello oli saatu takaisin ja lapset olivat pyytäneet anteeksi. Eli kyseessä on eri tapaus kuin autolla ajaneet varttuneet virpojat.

  Olen itsekin käynyt lapsena virpomassa ja mielestäni se on ihan hauska perinne. Mutta kyllä virpojienkin pitäisi panostaa hieman, niin kuin tänään Sata-lehden tekstiviestipalstalla joku kirjoitti, että oven takana oli ollut seitsemän virpojan joukko, joista yksi ojensi yhden, villalangan pätkällä "koristellun", pajunkissaoksan, mutta kaikki seitsemän kuitenkin halusivat palkkion. Tällainen lähentelee jo kerjäämistä, eikä hauskan ja harmittoman perinteen noudattamista. Sanotaanhan siinä lorussakin jo, että vitsa sulle, palkka mulle.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti