Hae Anna.fi-sivustolta

Häiritsevät kärpäset

Viestiketju osiossa '50+' , käynnistäjänä Ärsyyntynyt, 30.11.2011.

 1. Ärsyyntynyt Vierailija

  Meille on ilmaantunut häiritseviä pikkukärpäsiä. Tuleeko niitä kukista vai hedelmistä,joita syömme paljon? Ikävää,kun ei voi hetkeäkään istua paikallaan,kun jo nuo ilkiöt tunkee silmiin ja sieraimiin!

  Ostin kärpäsmyrkkyä,mutta miten sitä voi käyttää sisällä ilman,että joutuu itsekkin sitä hengittämään? Haisee vaikka pitäisi ikkunaakin auki ;(
   
 2. inhottava kokemus Vierailija


  Meillä oli samanlainen ongelma, hankimme kaikenlaisia myrkkyjä, vaihdoimme kukkiin mullat jne. Pikkukärpäset senkuin lentelivät. Kunnes löysimme hellan rakoon tippuneen pienen sipulin, joka oli mädäntynyt , yäk, ongelma loppuis siihen.
   
 3. Ap. Vierailija

  Oliskohan tuo kissan pissapytty sitten meillä se syy?
  Pidän sen kyllä siistinä...?
   
 4. ikikukka Vierailija

  Kypsät hedelmät voivat olla syynä tai sitten liian märät huonekasvit.
  Tänään apteekissa lenteli pikkukärpänen naamani ympärillä ja ajattelin tämän ketjun tiimoilta, että onkohan noilla jossakin mätä sipuli piilossa. :)
   
 5. Banaanikärpänen Vierailija

  Nuo lentävät pienet kärpäset ovat todennäköisesti banaanikärpäsiä. Lisääntyvät todella nopeasti. Kosteus ja kaikki ruoat vetävät niitä puoleensa. Kun niillä ei ole syötävää ja huoneilma on riitävän kuiva katoavat. Lainasin suoraan siivousinfo.fi ohjeita

  "Banaanikärpästen torjunta. Banaanikärpäsen munia/toukkia tulee helposti keittiöön kaupasta ostettujen hedelmien mukana. Banaanikärpäsen torjunnassa on syytä muistaa banaanikärpästen hyvin nopea lisääntyminen, tämä osaltaa vaikeuttaa tuholaistorjuntaa. Pelkkä imurointi tai pyyhkiminen voivat osoittautua vääriksi torjuntatavoiksi. Jos haluat päästä eroon banaanikärpäsistä, viritä banaanikärpäsansat heti kun banaanikärpäsiä alkaa ilmaantua keittiöön.

  Banaanikärpäsansat - Näin saat banaanikärpäset pois

  Etikalla eroon banaanikärpäsistä
  Toimivaksi havaittu keino on laittaa pieneen astiaan (esim. pieni kuppi) vettä, omenaviinietikkaa ja mukaan muutama tippa nestemäistä tiskiainetta. Vettä käytetään laimentamaan omenaviinietikan tuoksua ja lisäämään seoksen neste määrää haihtumisen varalta (esim. vettä 60% ja omenaviinietikkaa 40%). Tiskiaine puolestaan rikkoo pintajännityksen seoksesta, jolloin banaanikärpäset uppoavat helpommin seokseen. Seoksen tekoon voit käyttää omenaviini etikkaa tai muita ns. makeita ja tuoksuvia etikoita (tavallinen väkiviina etikka ei välttämättä toimi tässä käytössä).

  Tomaatilla eroon banaanikärpäsistä
  Hieman tuntemattomampi keino päästä eroon banaanikärpäsistä on laittaa puolikas (tai muutama lohko) tuoretta tomaattia, pieneen avonaiseen muovipussiin. Jätä tomaattipussi avonaisena pöydälle lähelle paikkaa jossa banaanikärpäsiä on (esim. paikkaan jossa pidät hedelmiä), ja anna pussin olla tässä paikassa yön yli. Seuraavana päivänä sulje pussi varovasti ja vie se roskiin (vie suoraan ulos, älä jätä pussia sisälle). Tomaatin lisäksi voit myös kokeilla omenalohkojen käyttöä syöttinä.

  Pyydys mahdollisimman lähelle hedelmiä tai kasveja
  Kokeile eri vahvuisia etikka seoksia
  Aseta pyydykset heti kun huomaat banaanikärpäsiä"
  Toivottavasti tästä oli jotain apua ongelmaan.
   
 6. Uik..ääh Vierailija

  Mikä hemmetti siinä on,että vaikka tuhautin melkoisen pommin Raid;ia kukkasiin niin yhä vain nuo pikkuruiset kärpäset tunkee nenääni,kun vähän istahdan??
   
 7. Riippuu lajista Vierailija

  Banaanikärpäset, tai mahlakärpäset (jompikumpi laji kuuluu jommankumman alle, en muista kumminpäin) ovat mielestäni punertavia. Ne tulevat meillä kausittain, lähinnä syksyllä, muuhun aikaan vuodesta en ole tainnut havaita. Ne pyörivät tosiaan hedelmissä ja niitä voi yrittää hävittää noilla ansoilla. Mutta hävittämättäkin häviävät mielestäni, kun pitää hedelmät pusseissa ja talvella siis aika lailla muutenkin.

  Nyt on sen sijaan pelmahtanut taas kukkahyttysten invaasio, mitä lienevät nimeltään virallisesti, niitä mustanpuhuvia miniatyyrikärpäsiä, ja ne ovat juuri niitä nenään yrittäviä. Ilmeisesti sitten haisen vanhalta, multaiselta kukkapurkilta :( Niille en ole vielä keksinyt hävityskonstia, kun en viitsi koirallisena hirveästi myrkytellä, ja kun ne tuntuvat aina löytävän kuitenkin piilopaikan jostain kukkamullasta, tai sieltä nousee tilalle uusi polvi. Kesällä meillä oli kukan juurelle tikun nokkaan laitettavia tarrapapereita, joissa oli joku hyttysiä houkutteleva liima-aine pinnassa ja kyllä niitä paperiin kertyi aika lailla, mutta nyt loppuivat nekin. Täytyy kierrellä, josko kaupasta vielä löytyisi. Eivät ne kirkkaankeltaiset paperit kukkapurkissa tosin kyllä mitään kaunistuksia ole.
   
 8. ääh..yäk Vierailija

  Eikös olekkin lystiä,kun kesällä hurmiossa polkee mäkeä alas tuulispäänä ja yhtäkkiä suikaisee kärpänen silmään ja toinen suuhun!? Siinäpä onkin hassut kuviot edessä,kun sokkona kärpäsiä sylkien suusta kiemurtelee ojaan.
   
 9. imurilla lähtee Vierailija

  Ovat sen verran hitaita lentelemään.
   
 10. pörisijä Vierailija

  Ovat metkoja nuo pikku pirulaiset. Kun huidoin niitä pois kimpustani niin yksi pikkuinen pörisijä istahti peukaloni päähän ja ei suostunut millään siitä lähtemään. Ikävä juttu sille,kun jouduin nitistämään sen:/
   
 11. pesuaineansa toimii Vierailija

  Tuo em pesuaineansa oikeasti toimii.
  Hyvä paikka sille on myös ikkunalauta, sillä pikkukärpäset pyrkivät myös valoon.
   
 12. lotta Vierailija

  Meille tuli joulukukkien myötä moisia pikkuisia ötököitä. Kissa istuu ikkunalaudalla ja käpälällään litisteli niitä ikkunaa vasten.
  Kukkamullassa tai oikeastaan eihän kukissa enää juurikaan multaa ole, vaan siinä turpeessa ne ötökät ovat saaneet rauhassa oleskella ja lisääntyä.
  Kukat ovat kukkineet ja sipulit olen vienyt kellariin. Keväällä istutan ne puutarhaan ja toivon, että syksyllä jotkut niistä saattavat siellä kukkia.
  Ötököitä en ole enää nähnyt. Asunnossamme on melko viileää ja ulkona pakkasta ja kun tuuletamme melko paljon, saattaa olla että suurin osa on kuollut kylmäänkin.
   
 13. seisoo Vierailija


  ehkä ne tulee sun nenästä ... vitsi vain ;D

  pienet kärpikset tulee heldelmistä, niistä jotka seisonee liian kauan kulhossa tai ties missä sie niitä pidät ;))
   
 14. anja Vierailija

  Meillä ei ole syöty hedelmiä tänä talvena lainkaan, ainoastaan vihanneksia. Ja silti niitä pieniä kärpäsiä vaan tuli joulutähden ja punalatvan mukana.
  Hedelmistä tuskin tulee kärpäsiä, ainakin ulkomaiset hedelmät ovat kovastikin myrkytettyjä. Jos jättää hedelmän pilaantumaan, niin mätä hedelmä houkuttelee pikku- kärpäsiä ja kesällä myös perhosia aterioimaan.
   
 15. vierailija Vierailija

  Jos joku vielä eksyy tähän keskusteluun, niin tiedoksi: ne nenään änkevät hitaat kärpäset on harsosääskiä. Voi torjua mäntysuopaliuoksella kasveja sumuttamalla. Myös viemareihin kannattaa kaataa kiehuvaa vettä, sielläkin viihtyvät. Tulevat mullasta. Eli esim. uusi kasvi voinut tuoda nämä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti