Hae Anna.fi-sivustolta

Hämeen Kosmetologikoulu, Tampere

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä afacess, 27.03.2015.

 1. afacess Vierailija

  Haluaisin nostaa kyseisen oppilaitoksen keskustelun aiheeksi, sillä itse opiskelijana olen huomannut koulussa "pieniä" yksityiskohtia jotka häiritsevät suuresti ja kaipaisin ulkopuolisten mielipiteitä asioista.

  Koulun haastattelussa koulun johtajan kanssa kävi selväksi että 6000 euron kurssimaksu sisältäisi työasut, tarvittavat kirjat, työvälineet sekä laadukkaat meikkisiveltimet sekä tuotepaketit joilla olisi tarkoitus päästä myös kotona tekemään hoitoja. tähän kuuluu myös päälle 500 euron tutkintomaksu vuodenlopussa. Kaikki oli tuolloin ihan ok, koulu alkoi elokuussa 2014. Ensimmäiset viikot menivät hyvin, opiskelu aloitettiin heti toisena päivänä ja teoriatuntien opettaja oli mukava, osasi hyvin ja niin että mielenkiinto pysyi yllä.

  Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes aloimme harjoitella luokan kesken hoitoja. On ymmärrettävää että hoitoja ei voi oppia, ellei niitä pääse tekemään ja ei voi pelkästään harjoitella luokka tovereille, koska yhden hoitokerran jälkeen ei ole enää oikein mitään mitä harjoitella. Mutta on huolestuttavaa että vasta alkaneet heitetään suoraan hoitolaan n. 3 viikon harjoittelun jälkeen, josta viikko meni jalkahieronnan oppimiseen toinen kasvo ja decoltee hieronnan oppimiseen. Näinä kolmena viikkona sain harjoitella tasan kerran kokonaisen kasvohoidon, jalkahoidon sekä yhdet kulmien ja ripsien värjäykset sekä parina päivinä sai "kokeilla" kasvoihin tehtäviä konehoitoja sekä bel energen hoitoa ja silkkihuivihierontaa. On myös hyvä huomioida että harjoittelun aikana oppilaat eivät saa käyttää ampulleja jotka usein kuuluvat hoitoon elleivät itse maksa asiakkaan tavoin 3-5 euroa hoidosta riippuen.

  Ensimmäisenä hoitolapäivänä, ensimmäisen hoidon aikana opettaja ei tullut kertaakaan käymään jalkahoitoluokassa, mikä ihmetytti myös asiakkaita, sillä opettajien kuuluisi valvoa etenkin uusien työskentelyä. On myös ymmärrettävää että, kun talossa on VAIN KAKSI kiertävää opettajaa ja yksi myymälässä päivystävä, että ei välttämättä ehdi jokaista kiertää kunnolla, mutta pitäisikö siinä vaiheessa koulun johtajan hoksottimet soida, ja olisiko korkea aika palkata lisää väkeä? Ensimmäiset hoitola viikot sujuivat toisilla paremmin, toisilta asiakkaat lähtivät ovet paukkuen kuullessaan heidän hoitajien olevan uutukaisia.

  Viikot vierähtivät eteenpäin jolloin oli aika alkaa tekemään ensimmäiset konehoidot, ilman aikaisempaa kokemusta paniikissa tuli kyseltyä opettajilta ohjeita jotka lätkäisi vaan sekavan paperikaavan nenän eteen ja törkeästi tokaisi että "olethan sä tätä tunnilla vähän harjoitellut!", ensimmäisen Timanttihionnan aikana opettaja ei tullut kertaakaan katsomaan teinkö liikettä oikein, asiakas ei ollut tyytyväinen tilanteeseen. On vaikea pahoitella asiaa sillä en ollut itsekään varma mitä tein väärin. Samoihin aikoihin myös ihmeteltiin, kun koulussa tarvikkeet alkoi hupenemaan. Oli vaikeaa tehdä esim. värjäyksiä ilman tops-vanupuikkoja. Seuraavassa perjantai-palaverissa kävi ilmi, ettei koulun johtaja halunnut enää tilata kyseisiä puikkoja käyttöömme, ilmeisesti käytimme niitä hänen mielestään väärin. Olisi ehkä pitänyt jo toiselta puolelta käytetty puikko säästää ja käyttää toinen puoli seuraavaan asiakkaaseen ettei heitettäisi mitään hukkaan, nykyisin opiskelijat ostavat ja tuovat itse tarvittavat vanupuikot koululle.

  Vartalohoitojen alkaessa opiskelijat olivat taas yhtä hukassa kuin aikaisemmissakin tilanteissa, sillä yhden päivän kestävä Bambukeppi koulutus oli ilmeisesti opetettu väärin ja siitä syystä usea opiskelija kieltäytyi tekemästä hoitoa pitkään, vasta nyt 3 kuukauden jälkeen oikea tekniikka on opetettu yhdessä Hot Stone-hieronnan yhteydessä.

  Ennen joulua alkaneet stailaus tunnit olivat täysi pettymys. "Koulutukseen" sisältyi n. 10 teoria päivää jossa plankattiin kenkiä ja opeteltiin sitomaan kaulahuiveja. Kerran kävimme Halosella stailaamassa asun rekkiin. Tästä mahtavasta kurssista saamme "Stylisti-tittelin" todistukseemme, josta ei ole myöhemmin edes hyötyä, sillä stylisti tuntien ihana opettajamme myönsi itsekin, ettei palkkaisi meitä kyseisen kurssin perusteella töihin. Yritimme puhua koulun johtajan kanssa ja vaatia tätä selvittämään tilannetta, turhaan. Hän ei ollut kiinnostunut nousemaan valtaistuimeltaan ja tulemaan selvittämään asiaa luokallemme vaan päätyi ratkaisuun, että yksi kerrallaan oppilaat saisivat mennä hänen toimistoonsa selvittämään asioita tietäen että vain ne "kova äänisemmät oppilaat" valittaisivat asiasta ja loput myötäilisi hänen kertomuksiaan. Myöhemmin vertaillessamme rouvan puheita, tulimme tulokseen että jokaiselle oli selitetty eriversiot asioista. Pistää miettimän olisiko rautarouvan korkea aika jäädä eläkkeelle? Myöhemmin samana päivänä johtaja kertoi menevänsä oopperaan jossa pyörii näytelmä, mikä kertoo orjuudesta. Hän lupasi ajatella meitä tyttöjä sen näytelmän aikana lämmöllä, samalla poistuen nauraen paikalta.

  Stailaus tuntien episodin jälkeen aloimme kaipailemaan luvattuja "tuotepaketteja", johtajan puheista sai käsityksen, ettei moista ole koskaan luvattu meille opiskelijoille. Tästä syystä aloimme tutkimaan koulun toimintaa hieman tarkemmin. Selvisi ettei opetus ole opetussuunnitelman mukaista, sillä saamamme opetus ei mene yhteen opetus-suunnitelman kanssa. Hyvänä esimerkkinä, haastattelussa luvatut ripsipidennys ja rakennekynsi opetus on vain pelkkä päivän kokeilu, jossa päivän aika opetetaan kuinka laitetaan ripsi paikalleen ja harjoitellaan tekemään yksi rakenne kynsi parille, varmasti hyödyllinen taito myös tulevassa työpaikka, eikö?

  Oppilaiden tyytymättömyys kouluun sekä henkinen pahoinvointi on näkynyt myös suurina poissa-olo tunteita. Ymmärrettävää totta kai että jos olet poissa, on oltava dokumentti jossa todistaa poissa-olon olevan aiheellinen. Kelan sivuilta käy myös ilmi että oppilaitos on velvoitettu ilmoittamaan poissa-oloista, mikäli on yli 4 päivää pois ilman lääkärintodistusta. Valitettavasti koulumme johtaja ei ole asiasta samaa mieltä, hän on omasta mielestään velvoitettu laittamaan oppilaan ”pakkolomalle” viikoksi mikäli on yhden päivän aiheetta pois. Tästä pakollisesta loma viikosta ei voi kieltäytyä, ja siitä tulleet poissa-olo tunnit ovat myös korvattava, vaikka poissa-olo ei näin ole itseaiheutettua. On myös tapauksia joissa johtaja on laittomasti ilmoittanut Kelaan, oppilaan keskeyttäneen opiskelut, vaikkei kyseinen väite ole pitänyt paikkaansa. On surullista kuinka muut opettajat tuntuvat myös pelkäävän tätä kyseistä henkilöä, ymmärrettävää kyllä että johtaja pitää narun varassa heidän työpaikkojaan, mutta eikö se mene jo sairaan puolelle, ettei voi edes omia mielipiteitä laukoa ilmoille, ilman että tarvitsee pelätä seurauksia? Viimeisimpänä asiana joita oppilailta vaaditaan, on loma-anomuksen täyttö ennen lääkärille menoa. Inhottavinta on kuitenkin ne puhelut, jotka soitetaan hoitolaan, kun joutuu jäämään sairaslomalle. Vastaus puhelimen toisessa päässä ei todellakaan ole ymmärtäväinen, vaan syyllistävä ja vihainen. Opettajat usein epäilevät vointia ja tästä syystä moni ottaa sairaus-lomaa vasta kun on pakko, esim. jännetuppitulehduksen aikana ei voi jäädä kotiin lepäämään koska on pakko mennä hoitolaan töihin, koska ei haluta ottaa kahdenviikon hoitolatunteja korvattaviksi.

  Ymmärrän toki että jonkun on johdettava koulua, mutta onko oikea taktiikka orjuuttaa oppilaita ja luvata kuut ja tähdet taivaalta, pystymättä pitämään niitä lupauksia? Suosittelisin myös rautarouvan astuvan joskus myös alempiin kerroksiin ja huomaaman sen sekasorron joka valtaa alemmissa kerroksissa, kuinka hoitoja jaetaan vielä muutama minuutti ennen kuin asiakas pitäisi ottaa hoitolaa, tuolit on rikki ja asiakkaat sekä oppilaat ovat erittäin tyytymättömiä.
   
 2. ex-asiakas Vierailija

  Olipa mielenkiintoinen teksti.
  Minulla on kokemusta paikasta sekä (ex-)asiakkaana että olen saanut kyseenalaisen kunnian tutustua kyseiseen johtajaan ja hänen tyttäreensä muinoin työssäni. Juuri koppavampia asiakkaita en ole tavannut. En ikinä suosittelisi kyseistä oppilaitosta kenellekään opiskeluun, enkä edes asiakkaaksi. Minulle on saatu aikaiseksi hoitolassa paha ihoreaktio, vaikka ei koskaan missään muualla ole ollut ongelmia.
   
 3. olkaa tarkkana Vierailija

  Jos olette opiskelijana missä tahansa oppilaitoksessa - koskee etenkin yksityisiä - kaikki opetussuunnitelmaan kuuluvat asiat pitää osoittaa myör kirjallisesti, sekä harjoittelupaikkaan että opiskelijalle. Monissa paikoissa on käytössä vihkonen, johon kirjataan tavoitteet ja toteutus. Opettaja lukee käytännön harjoittelun jälkeen ja antaa arvioinnin.Sekä kirjallisena että suullisena.
  Opetussuunnitelma ohjaa koko koulutusta, sellainen pitää lain mukaan olla kaikissa oppilaitoksissa.
   
 4. negastiivi Vierailija

  Popcornit kehii, tästä kehkeytyy show.
   
 5. negastiivi Vierailija

  Popcornit kehii, tästä kehkeytyy show.
   
 6. rubi Vierailija

  teksti aiheuttanut kohua koululla, oi kuinka toivon tekstin kirjoittan nousevan jalustalle, sillä saat kaikkien meidän kunnioituksen tästä. vaatii rohkeutta puhua asioista, joista niin syvästi vaietaan koulun ovien sisäpuolella. kerrothan kuka olet?
   
 7. homeallergikko Vierailija

  onko hoitolassa homevaurio? hoidossa käyneenä, keuhkonsa ulos yskineenä.
   
 8. Tuju Vierailija

  Olen käynyt jalkahoidossa kyseisessä opinahjossa, sain tuntea luita ja ytimiä myöten etten ole 'mieluinen' asiakas. Tylytystä epäkohteliasta ja töksöä kohtelua.
  Annoin siitä huolimatta lahjakortin kolmoishoitoon ystävättärelleni, Hän oli pyöristynyt, mutta kertoi vasta kun annoin toisen lahjakortin oli antanut lahjani eteenpäin koska ei enää halunnut mennä asiakkaaksi.

  Olin todella pahoillani, koska lahjan arvo oli 20 % kuukausi hurvittelu budjetistani.
   
 9. Apua Vierailija

  aloitan koulun huomenna kyseisessä oppilaitoksessa.........
   
 10. kipeä Vierailija

  Tätä samaa itsekin mietin.
   
 11. Pahasti pettynyt Vierailija

   
 12. Pahasti pettynyt Vierailija

  Tervetuloa opiskelemaan ilman opetussuunnitelmaa ja opetusta. Tyhjien lupausten talo.
   
 13. Tyytyväinen Vierailija

  Outoa. Kyllä meillä ainakin ihan selkeä opetussuunnitelma on. Johtuuko tämä asenteesta, eli pitäisikö sinun katsoa peiliin?
   
 14. Hakija Vierailija

  Olen ollut aikeissa hakea tänne kouluun. Voisiko joku nykyinen oppilas kertoa onko meno muuttunut tuosta vuoden takaisesta?
   
 15. no1 Vierailija

  Älä hae!!!! mene mielummin valkeakoskelle tai muuhun kouluun mutta älä ikinä Hämeen kosmetologikoululle! ylempänä kuvailtiin tilanne täydellisesti, rautarouva rikkoo kaikkia sopimuksia ja sääntöjä kunhan vain itse tienaa eikä välitä opiskelijoista tipan tippaa.. Lisäksi koululla monet opiskelijat ja asiakkaat ovat nähneet hometta seka oireilleet hoidon aikana sekä opiskelijoita jäänyt sairaslomille ja juuri näistä poissaolopäivistä rangaistaan eikä niistä voida keskustella tai tehdä asialle mitään. Koulussa painostetaan sekä oppilaita että opettajia ja tämä purkautuu pahana olona ja kaikki puhuvat vain pahaa toistensa selän takana ja opettajat ottavat tiettyjä oppilaita silmätikuiksi ja nokittelevat heitä asiakkaiden ja kurssiryhmäläisten edessä. Opintosuunnitelmat eivät pidä paikkaansa ja kurssien sisältö on köyhää--niin vähän harjoitteluaikaa eikä opettajia riitä auttamaan tai tarkistamaan työn jälkeä. Lisäksi oppilaat eivät saa pitää taukojaan rauhassa vaan jo päivän 3-4 hoidon lisäksi otetaan kadulta jatkuvasti värjäysaikoja ja oppilaita juostaan hakemaan taukotilasta vaikka eväsleivästä olisi keretty haukata vain yksi pala ja tällä pitäisi jaksaa koko loppu päivä. Alussa kun koulun aloittaa kaikki vaikuttaa ihanalle ja opetusta käydään teoriassa läpi mutta sitten kun olet koulun maksanut niin kaikki muuttuu, ketään ei enää kiinnosta auttaa, kaikki on yhtä kaaosta ja ikinä ei ole rehtori suvainnut tulla hoitolaan katsomaan miten työskentelemme ja mitä mieltä asiakkaat ovat yms. Olen todella pettynyt tähän kouluun ja ihmettelen suuresti miten ovat läpäisseet terveystarkastukset sillä sienijalkavedet ovat moneen otteeseen alakerran hoitolassa kaatuneet lattialle sillä altaat eivät ole tarkoitettu sellaiseen työskentelyyn ja sitä jalkavettä otetaan kannuilla eikä käsisuihkulla, rikkinäisiä hoitotuoleja ja työtuoleja pidetään käytössä, selvää hometta ollut näkyvillä jonka päälle on vedetty maalia tai teippiä kun asiasta mainittu ja oppilailla ei ole aikaa puhdistaa työvälineitään, monesti odottaa jo seuraava asiakas kadulta yms. voisi jatkaa loputtomiin mutta eniten ihmetyttää rehtorin tapa olla oikein ymmärtäväinen ja mukava haastattelussa kun pyrit kouluun ja kun olet sen maksun suorittanut niin muuttuu ääni kellossa ja ikinä ei häntä saisi häiritä ja hän kohtelee todella töykeästi sinua jos on opintoihin liittyvää asiaa, ei kestä kritiikkiä eikä muuta käyttäytymistä tai koulun tapoja (paitsi itselleen edullisempaan suuntaan eli jättää ostamatta topspuikkoja ja vanuja vaikka opiskelijat ovat maksaneet koulusta ja ovat täten hänen asiakkaitaan). Rehtori ja hänen tyttärensä joka on käsittääkseni sihteerinä ja opettaa yritystoimintaa (josta kukaan ei ole edelleenkään saanut apua tai kokenut hyödylliseksi kurssiksi) niin nauravat opiskelijoille kun sanovat heitä juuri edellisten asioiden takia vaikeasti lähestyttäviksi ja pelottaviksi, ihmettelevät kovasti kun näin sanotaan. Rehtorilla on myös tapana huutaa opiskelijoille ja haukkua heitä ilman tutustumatta heihin ihmisinä tai edes tietämättä heidän osaamistaan, he saavat viestiä vain kahdelta opettajalta jotka eivät millään kerkeä kiertää kaikkia opiskelijoita läpi joka hoidossa. En ymmärrä miten Kela suostuu yhä antamaan opintotukea opiskelijoille eli auttaa tätä koulua saamaan lisää opiskelijoita kun koulu ei noudata lupaamiaan asioita opintosuunnitelmissa. Kosmetologin ala on upea ja mahdollisuuksia moneen mutta huonon koulun takia aika monen into hiipuu ja tulee erilaisia terveysongelmia juuri tämän homeen ja huonon ilmanvaihdon takia, mainittakoon että kesällä tiloissa on hiki vaikka vaan seisoisi paikoillaan ja ilma on todella seisahtunutta, asikakkailta tulee palautetta paljon tästä. Mainitsen vielä sen että joku opiskelijoista oli kutsunut lehden tekemään haastattelua juuri näistä asioista ja tietenkin ylempi johto valehteli kaiken ja mikä hauskinta niin tämän jälkeen opiskelijoita uhkailtiin että he voivat vetää oikeuteen tästä että on laitointa kutsua ilman heidän lupaansa sinne ihmisiä tai tehdä ilmoituksia. Yhdessä vaiheessa on opikelijat pitäneet lakonkin ja ilmoittaneet hyvissä ajoin sekä tehneet listan mistä haluavat keskustella sillä muuten ei saanut aikaa tai huomiota rehtorilta, luvattiin että asioista keskustellaan mutta mitään muutosta ei koskaan tullutkaan ja rehtori oli vain nauranut että pitäkööt lakkonsa. Mielestäni nämä ja aikaisemmin kerrotut asiat ovat todella hälyyttäviä ja koska olemme opiskelijoina maksavia asiakkaita meitä tulisi kohdella oikealla tavalla, emme ole mitään työeläimiä vaan ihmisyksilöitä.
   
 16. Ei tyytyväinen Vierailija

  tässä on 3 vaihtoehtoa:
  -taitaa olla taas joku koulun henkilökunnasta kirjoittamassa täällä koulun puolustuspuheita
  -opettajien lellari asialla eli opettajat valitsevat yhden opiskelijan joka nousee "opettajien tasolle" eli saa käskyttää muita tekemään ylimääräisiä hoitoja ja välttyy itse niiltä
  -olet käynyt koulun sokeana
   
 17. Entinen oppilas Vierailija

  Yhä siis sama meininki. Oikeastaan pahempi. Meillä sentään oli vanulappuja (puolitettuja) ja vanupuikkoja. Mekin toki käytimme niitä liikaa, tietysti. Meidän koko luokka oli tyytymätön opetukseen, opetussuunnitelma oli pelkkää sanahelinää ja määrättyjä lähiopetustunteja ei annettu. Kun on kuunnellut muualla oppinsa saaneita niin aika erilaista on ollut. Hoitolaharjoittelu oli pitkälti sellaista kun aikaisemmin on kuvattu. Orjia oltiin ja ohjausta ei saanut. Kun annoimme palautetta, rautarouvan tytär sanoi että hän ei pysty toimimaan "negatiivisessa" ympäristössä. Hän myös käytti sanontaa "paska valuu alaspäin" kun aloitimme hoitolassa. Jos paska valuu alaspäin niin mistä se lähtee? Aiemmin aloittaneet opiskelijat eivät koskaan kohdelleen meitä tuoreempia huonosti. Rautarouvaa harvemmin näkyi, toisinaan vilahdus turkinhelmaa.
   
 18. Entinen opiskelija Vierailija

  Miten nouseekin verenpaine kun näitä kirjoituksia lukiessani muistelen omaa koulutustani.. Kaikki on niin totta!!!
  Tuo laitos on koko kauneudenhoitoalan häpeäpilkku. On hyvin surullista, että tuollainen paikka saa vain jatkaa toimintaansa vuosi vuoden jälkeen ja innokkaat ja motivoituneet opiskelijat joutuvat kohtaamaan tuon helvetin, jossa eivät saa kunnon koulutusta.
  Ja asiakkaita vasta sääliksi käykin, kun he maksavat hoidoista. Muistan kuinka pahaa teki hoitaa toisen jalkoja epäpuhtailla välineillä tai kuorinta-aineen puutteessa levittää asiakkaan kasvoille mikrohiontahiekkaa...
   
 19. Entinen opiskelija Vierailija

  Toivottavasti jokainen kyseiseen kouluun hakua harkitseva sattuu lukemaan tämän ketjun. Jokainen sana on niin totta. Meno ei ole muuttunut vuosien aikana siellä miksikään, pahenee vain vuosi vuodelta. Kerran pakon edestä oli siellä valmistumisen jälkeen käytävä ja pahaa teki. Koulu on henkisen pahoinvoinnin ilmentymä. Sanoisin, että rautarouva (sanan todella negatiivisessa merkityksessä) tylyttäjä-tyttärensä kanssa ovat kamalimpia ihmisiä, joita voit ikimaailmassa "esimiehiehiksesi" kuvittelevan. Kuten edellä mainittiin, kosmetologin ammatti on hieno ja monipuolinen, koulu ikävä kyllä tappaa monen innon ja kiinnostuksen esimerkiksi hoitolatyöhön. Alalle haluaville: teille on tarjolla muitakin kouluja Tampereen seudulla, hakekaa niihin! Älkää missään nimessä maksako itseänne Hämeen kosmetologikouluun sisälle - siellä saatte todeta, että koulun johto ei välitä teistä pätkääkään ja voitte todeta, että koko tämä ketju on niin täyttä totta. Uhkailu, kiristäminen ja mollaaminen on pyhä kolminaisuus, jota koulun johto toteuttaa oppilailleen.
   
 20. Entinen opiskelija Vierailija

  Hämeen kosmetologikoulu totteelee jatkossa nimeä koulutuskeskus Lumova. Jahka epäinhimillinen laitos yrittää karistaa sangen huonoa mainettaan nimeä vaihtamalla.
   
 21. Luulin, että meno ei voisi enää hurjemmaksi muuttua mutta näköjään olin väärässä. Ihan selkäkarvat nousee pystyyn ja suuttumus kasvaa entisestään, kun luen näitä tuoreimpia koululla sattuneita tapauksia.
  Oman opiskeluni aloittaessani en todellakaan ollut tietoinen kuinka ikäväksi opiskelu kyseisessä paikassa muuttuisikaan.
  Nopeasti alkoi kuitenkin hahmottua koulun ja johtoportaan todellinen luonne. Opiskelijoista todellakin imettiin kaikki energia irti, jotta koulu (huom. rehtori tyttärineen) saisi mahdollisimman paljon euroja taskuunsa. Eurot eivät ainakaan näkyneet opiskelijahoitolassa. Perus tarvikkeista, kuten vanulapuissa, desinfiointiaineissa ja hoitolassa käytettävissä tuotteissa säästettiin rankemmalla kädellä. Tilat olivat todella likaisia, samoin kuin opiskelijoiden instrumentit, koska myös välinehuollon pesuaineissa säästettiin. Puhtaus ja kliinisyys olivat (ja on) täysin vieraita käsitteitä.
  Opintosuunnitelmaa ei noudatettu lainkaan ja tärkeitä osa-alueita ei opetettu lainkaan. Näin kävi mm. raaka-aineopin kohdalla.
  Suosittelen miettimään kymmenen kertaa, mikäli kyseiseen kouluun meinaa hakea. Jos on paljon ylimääräistä rahaa ja järkevän tekemisen puutetta ja lisäksi nauttii jonkin sortin henkisestä masokismista niin mikäs siinä.
  Noin isolla rahalla jonka koulu haukkasee luulisi saavan erinomaisen kosmetologikoulutuksen, mutta EI ainakaan Hämeen kosmetologikoulussa. Toivottavasti koulun toiminnalle tulisi viimein loppu.
   
 22. Mielensä muuttanut Vierailija

  Tossa aikaisemmin satuin kehumaan koulua tässä viestiketjussa koska minulle on syötetty pajunköyttä ja luulin että tässä nämä pikku valittajat taas valittaa... MUTTA kaikki on totista totta, kamalaa miten tommonen oppilaitos saa vielä toimia. Opetushallituskaan ei voi asialle mitään kun rautarouva istuu sieläkin nauramassa meille jotka maksaa itsensä kipeäksi tosta opetuksesta. Koulussa saa vain pintaraapaisun alasta koska heidän tarkoitus on vain tehdä RAHAA (vuonna 2014 liikevaihto 1 205 000 euroa) . Nykyään Lumicos OY aputoiminimeltään Lumova, kun eivät kehtaa enää käyttää nimeä Hämeen Kosmetologikoulu.
   
 23. Maija Vierailija

  Onko joku muukin saanut vanhoilta nettisivuilta käsityksen,että opiskelu oikeuttaisi koulutusrahaston aikuiskoulutustukeen?
  Onko Hämeen kosmetologikoulun jalkahoidon ammattitutkinto ollut joskus yhteydessä johonkin "ei yksityiseen"kouluun..?
  Tukihakemus ainakin tuli hylättynä takaisin koska oppilaitos on yksityinen. Kysyin kyllä tätä oppilaitoksesta heti puhelimessa ennennkuin edes hain ja sain toisenlaisen käsityksen. No pääsin onneksi ihan normaaliin kouluun samalle linjalle mutta varausmaksun menetin Lumovalle.
   
 24. Huawaheisuxxx Vierailija

  Tekstit on melko hirveää luettavaa, kamalinta kuitenkin on se, että jokainen sana on totta. Musertavaa huomata kuinka nuoria (miksei vanhojakin) opiskelijoita sorretaan maahan, vain siinä toivossa että palkkpussi suurenisi. Itse entisenä opiskelijana koin karvaasti johdon vihan, usein myös siksi yhteenottaneena en voi vieläkääm sietää kyseistä henkilöä silmissäni. Johdon tytär menee melkolailla samaan kastiin, pehmeällä äänellä lässyttäen, ilveillen harvemmin pääsee yhteisymmärrykseen kenenkään kanssa, ilmeisesti raukka vielä niin luulee..

  Ihmettelen suuresti edelleen myös sitä kuinka kyseinen kombo pystyy johtamaan kauneusalan koulua/hoitolaa, kummallakaan ei selkeästi kiinnostusta kauneuteen saatika omaan ulkomuotoonsa.

  Toivon että uudet opiskelijat miettivät ennen kouluun hakua, on halvempia ja parempiakin kouluja olemassa kuhan vain viitsii etsiä.
   
 25. Jorgos Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti