Hae Anna.fi-sivustolta

Härkäpapu laukaisee autoimmuunisairauksia

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä vierailija, 28.05.2020.

 1. vierailija Vierailija

  On ihan tieteellisesti tutkittu tosiasia, että härkäpapu engl. fava beans, tai broad bean, mutta tuota fava beans yleisnimitystä näkee käytettävän, laukaisee vakavia autoimmuunisairauksia, muitakin kuin sen härkäpapu-allergisen anemia-tyyppisen favismin, esim. SLE l. Lupus, Dermatomyosiitti, ym autoimmuuni- ja reumasairauksiksi luettavia sairauksia.
  Myös sinimailasen iduilla l. alfa alfalla on samoja taipumuksia, eli on olemassa kasveja, joita ei pidä syödä, jos on geeneissä alttius autoimmuuni- ja reumasairauksille, tai tiedossa esim. tuota vakavaa anemiaa aiheuttavaa favismia suvussa.
  Sitä on tuon Covid-19 pandemian aikana, tullut mietittyä, että olisiko härkäpavun markkinoinnilla terveystuotteena ja yleistyneellä karjan rehuna syöttämisellä, yhteys Covid-19 pandemiaan. Tutkijat kyllä tietävät sen, mutta kyseessä on niin iso bisnes härkäpavussa, joka on edullinen kasvi tuottaa ja runsassatoinen, voidaan jalostaa kalliiksi "terveys"tuotteiksi ym.
  Kyseinen papu tunnettiin jo Pythagoraan aikoina "pahana papuna", jota välteltiin. Vasta viime vuosikymmenten aikana, se on palannut takaisin ihmisten ruokapöytiin, monissa muodoissa ja niimpä ovat autoimmuunisairaudetkin yleistyneet. Kannattaisi nostaa härkäpapu uudestaan tutkijoiden pöydille, Covid-19 pandemiatutkimusten yhteyteen.
   
 2. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  55
  En usko, että on yhteyttä, tai ainakaan kovin suoraa sellaista, mutta kiitos tiedosta härkäpavun yhteydestä matala-asteisiin tulehduksiin. Piti kyllä goooglata vähän, kun et laittanut linkkiä, mutta enpä ollut tietoinen tästä yhteydestä.

  Pavuista kyllä tiedän, että ne on keitettävä huolellisesti, koska niissä on myrkyllistä lektiiniä ja se poistuu huuhtelu, liotus + keittäminen prosessissa. Pitää vielä vähän tutkia tuota härkäpapua ja miten se eroaa muista pavuista.
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti