Hae Anna.fi-sivustolta

Haluan tehdä musaa!

Viestiketju osiossa 'Musiikki' , käynnistäjänä musanero, 08.11.2008.

 1. musanero Vierailija

  Miten aloitan? Mulla soi klassisia sävellyksiä päässä, en osaa kirjata nuotteja edes että saisin ne ylös. Millä ohjelmalla voi tehdä musiikkia? Joku jota olisi suht helppo käyttää?
   
 2. sävelkorvallinen Vierailija

  Kuule kokeileppa jotain joka osaa laittaa nuotit paperille, soitat sen valmiiksi
  vaikka nauhalle, luulisin että olisi hyvä alku. Miltä kuulostaa.
  Tiedän muutaman omia sävellyksiä tekevän näin, ja on hyvin onnistunut.

  Jos olet nuori, voisit oikeasti harjoitella nuottien opettelua.
   
 3. musanero Vierailija

  Ei ole ketään musikaalista ystävää... Itse olen aina soittanut korvakuulolta ja osannut "aina" soittaa pianoa joten nuotteja ei ole tullut opeteltua. Haluaisin sävellykseni ihan levylle ja tehdä jollain musiikkiohjelmalla niihin eri efektejä ym.
   
 4. sävelkorvallinen Vierailija

  Siinäpä nyt pikku ongellma. Voisitko vaikka jonkun kuolun musan opettajalta
  saada apua. Eikös ne nyt ainakin tunne nuotteja...... mitä tuumaat tällaisesta.
   

 5. Jos toi nyt pitää paikkansa, ni mene ny ihmeessä vaikka alkajaisiks jonku työväenopiston jollekin sävellyskurssille, jostain sun kannattaa alottaa.

  Mul on täs vähän kiire eikä tää oo mikään saarna, mut hei siis, jos todellakin osaat soittaa pianoa silleen et ne on ihan oikeita sävelmiä eikä mitään epämäärästä rimputusta jota kukaan ei oo koskaan ees arvioinu, ja jos ne melodiat tai muut jutut mitä sun päässä soi, todellakin kertoo oikeesta lahjakkuudesta, niin mennessäs jollekin kurssille sä pystyt paremmin arvioimaan "missä mennään".

  Varaudu pieniin pettymyksiin ens alkuun, älä oo turhan herkkänahkanen, jos jonku kurssin opettaja tai muu henkilö on liian tyrmäävä, vaihda kurssia. Älä pelkää kysyä, ota yhteyttä, etsi, ajattele myös säveltäessäs ja soittaessas asioita toisilta kannoilta.

  Vaikka on ollu säveltäjiä, varsinkin kevyen musiikin alueella, jotka ei oo koskaan tuntenu nuotteja, niin ei nuottien opiskelu oo mahdotonta ja siit "voi" olla iloa ja hyötyä.
  Miks et nimenomaan opiskelis sitä aluetta jolla olet jo enemmän tai vähemmän lahjakas?
   
 6. sohfvffis Vierailija

  Uskoin saavani aikaan todellisen hitin.Istuin pöydän ääreen nuottipaperi edessäni,kynä valmiina .Homma alkoi hyvin.G-avaimen sipaisin sujuvasti ja sitten vääntämään piisiä.Pitkät tovit meni eikä minkäänlaista merkintää en saanut aikaseksi.Siinä minun säveltäjäura.
   
 7. musanero Vierailija

  Soitin musiikkiopistoon ja kyselin että onko sävellyskursseja tms. tai jos joku henkilö olisi laittanut sävellykseni nuoteiksi, tai osaisiko joku opastaa musiikkiohjelmien kanssa... Ei osattu neuvoa mitenkään, aika sisään lämpiävää porukkaa tuntui olevan. Tuli ihan nolo olo, varmaan ajatteli että joku hullu tai "idolsin sokaisema" kuvittelee osaavansa säveltää ja soittaa!! No, sitten soitin musiikkiliikkeeseen, siellä neuvottiin tosi hyvin mitä täytyy hommata. Jäi vaan huono maku suuhun siitä musiikkiopistosta...
   
 8. rohkeutta, kysyä.. Vierailija

  Hei kysy joltain muusikolta.. tunnetko ketään, vaikka omalta paikkakunnaltasi.
  Mene rohkeasti kysymään, jos vaikka pistäis sinun kanssa musasi nuoteiksi.

  Ite tunne muutaman hevi muusikon jotka osaa nuotit.. Tampereelta kun olen.
  Kaikki vältämättä ei hevi kukoistakaan osaa nuotteja, mut ne jotka
  säveltää itse osaa myös nuotit.. Kokeile jotain muusikkoa.
  Ovat usein nää rockkarit rentoja ja hyviä ja symppis tyyppejä.
   
 9. Olet soitto immeinen.En tiedä osaamistasoasi,mutta vinkkinä.Opiskele nuotit,musiikin teoria,kaikki tällaset oleelliset.Soittotaito,se ilmeisesti sinulla on.Hyvä.Musiikkia jotkut tekevät,onko se sitten musiikkia vai mitä?Mielestäni musiikkia ,siis jotain todella äänten harmonia yhdistettynä johonkin tapahtumaan,ei sitä voi tehdä.Se tulee itsestään ,ihmisen sydämmestä.Parempi osata nuottikirjoitus ja teoria.Silloin voit kirjoittaa tuntemuksesi nuottipaperille oman tuntemuksesi mukaan.Soittimesi kanssa voit tehdä kaikkea omalle toivottavasti Ewergreen-teoksellesi.Kova työ palkitsee tekijänsä.Pikku stoori ,kiva rytmiikka,hyvä sovitus,siinä ainekset hyvälle laululle.
   
 10. Sakkez Vierailija

  Lataappas jostain sellanen onhelma kun fl studio. Tolla ite alottelin.
   
 11. Mazzolardo Vierailija

  Pääasiassa musiikkia tehdään tietokoneella ns. sekvensseriohjelmilla. Niissä tehdään biisi raita kerrallaa. Yleensä ensin komppi ja siihen päälle muuta. Tempot ja tahtilajit määritellään myös. Musiikki saadaan ohjelmalle pianokoskettimien tapasiella ns. midikoskettimistolla. Tietokoneessa pitää olla liitäntä tätä varten. Selkeintä on. että on ns. ulkoinen äänikortti. Kaikista näistä on edullisia ja täysin toimivia vaihtoehtoja.

  Jos haluaa helpompaa vaihtoehtoa, kannattaa kokeilla vaikka Band-in-the-box ohjelmaa. Siinä on satoja valmiita musiikkityylejä. Musiikki rakennetaan syöttämällä ensin soinnut ja sitten melodia. Kompit ja bassot ja muut taustat on valmiina tyyleissä.

  Unohda työväenopiston kurssit.
   
 12. sivhos Vierailija

  Itselläni on nuottikirjoitusohjelma.Olen opiskelemassa sitä,hyvältä vaikuttaa.Kun sävellät jotain,voit kuunnella mitä olet saanut aikaan.Kätevä juttu.Korvien välin tyhjyys pahin este sävellystyölle.Osaamista ja taitoa kyllä on,mutta mutta se luovuus,se on poissa meikäläiseltä.
   
 13. HorziesterPen Vierailija

  Tähä toisena aiheena, missä netissä vois tehä musaa, porukat ei anna ladata mtn koneelle musiikkijuttuu tai mitää mut nii voisko joku tietone sanoo..? Pelkkii niiku soittiemien nuottei ja tehä nuottirivei. Kiiti kaikille kummiski!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti