Hae Anna.fi-sivustolta

Halusi lahjoittaa miljardinsa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 21.09.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 664
  Saadut tykkäykset:
  3
  Miljardööri Chuck Feeneyn tavoite on kuolla köyhänä, joten hän on lahjoittanut 70 miljardin omaisuutensa pääosin hyväntekeväisyyteen. -Tuntuu melko mukavalta saada tavoite loppuuntehdyksi, sanoo hän Forbesille. Hän on antanut Pohjois-Irlannin rauhanprosessiin varoja, kuten myös Vietnamin sairaanhoitosysteemiin. Pyrkinyt edistämään kehitystä muuttamalla Roosevelt Islandin teknologian keskukseksi.

  Feeney on elänyt rikkaana ostamatta hulppeaa taloa tai luksusautoa, vaan elänyt tavalliseen tapaan. Eikä ole matkustanut ykkösluokassa lentäessään. Omaisuus tuo hänen mielestään mukanaan vastuun, sanoo hän Guardianin artikkelissa. Monet kuuluisat varakkaat henkilöt pitävät häntä esimerkillisenä ja usea on luvannut antaa vähintään puolet omaisuudestaan pois ennen kuolemaansa.


  Aiheen lyhennelmään antoi:


  https://www.expressen.se/dinapengar/miljardaren-pank-gav-bort-allt-till-valgorenhet/
   
 2. vierailija Vierailija

  Onpas ollut viisas mies, kun on elänyt normaalisti, vaikka rahaa on ollut muille jaettavaksi asti. Koronakriisi osoitti, että pieni summa on hyvä olla jemmassa aina, jos haluaa selvitä ongelma-ajoista taloudellisesti lainaa ottamatta. Valtio ottaa velkaa kaikkien nimiin, vaikkei anna köyhille edes makkaraa aina leivän päälle silloin, kun pyrkimys on pakottaa kansalaista tiettyyn muottiin. Ajattelevat kai, että nälkä ajaa porsaan kotiin tai sinne, mihin sitä ohjataan.

  Kyseinen miljardööri Chuck Feeney on Irish-American väkeä, joten ei ihme, että hän antoi varojaan Irlannin rauhanprosessiin. Asunut vuokra-asunnossa vuodesta 2016 lähtien, vaikka pesämunana on silloin ollut pari miljoonaa dollaria, kertoo Wikipedia.

  Ihme, etteivät suomalaiset mediat ole koskaan havainneet, kuinka erilaisia miljardöörejä maailmalla on.


  Aiheen ajatteluun antoi:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Chuck_Feeney
   
 3. vierailija Vierailija  Expressen-linkin alla on juttu Alice Walton.
  Hän on perustanut taidemuseon.
   
 4. vierailija Vierailija


  Yritin etsiä suomeksi kirjoitettua artikkelia, mutta ilmeisesti osaan käyttää tietokonetta heikonlaisesti, koska en löytänyt yhtään tarinaa miljardööri Chuck Feeneystä, vaikka hän on antanut rahaa Irlannin rauhanprosessiin. Vaikea uskoa, ettei mediataloissa ole tietoa asiasta. Näin ollen nämä totuutta pilkkaavat mediat jättävät kertomatta asioita suomalaisille, mikä ei ole täysin oikea tapa suhtautua journalismiin.
   
 5. vierailija Vierailija

  70 miljardin omaisuus,,, montako miljardia maapallolla on ihmisiä? Ois antanut jokaiselle miljoonan etes niin olisi mennyt luultavammin siihen oikeaan hyvään tarkoitukseen monella. Nyt kun menee jonnekin ''säätiöille'' ym, rosvoille, mutkan kautta pimeille tileille, niin se hyvää tarkoittava ajatus karahtaa taatusti kiville.

  Joo, minulle uppoouto kaveri ja ihmetellä täytyy ettei näinkin erikoista uutista löydy valtamediasta mistään! (mutta sehän ei ole uutinen..)
   
 6. vierailija Vierailija

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chuck_Feeney

  Katsoin Yle aamu-lähetyksen. Aiheena mm. Wikipedian luotettavuus.
  Jos haluaa käyttää maksuttomia palveluja, pitää sietää mainoksia ja koukuttavia sisältöjä. Naiskeskustelija sanoi, että Facebookin mahdollinen lähtö Euroopasta on ehkä hyvä asia. En ole ikinä kirjautunut Facebookiin.
  Jos on tienannut rahansa rehellisesti, ne voi myös käyttää haluamallaan tavalla. Jos saisin yllättäen ison rahalahjoituksen, en tiedä mitä sillä tekisin. Rikkaana on omat murheensa.
  Koko ajan olen uuden edessä. Maailma on tietoa tulvillaan.
  Toimittajat tekevät työtään parhaan taitonsa mukaan.
  Opin aamun lähetyksestä, että susi on uskollinen puolisolleen koko elämänsä. Villieläimet eivät käytä nettiä vaan elävät vaistojensa varassa.
  Oli myös mukava tietää miten viljan puinti edistyy Pohjanmaalla.
  Samalla kuulin tuttua murretta.
  Alice Walton on maailman rikkain nainen ja käyttänyt rahansa viisaasti.
  Linkittämäni videon katsomisella selviää miten taide innostaa aktiivisuuteen elämässä. Entinen uinuva pieni kaupunki kasvaa ja kukoistaa museon innoittamana. Oli ihana katsoa kahden ikääntyneen ja teräväpäiden naisen älykästä keskustelua.
   
 7. vierailija Vierailija

  Et kai tosiissan usko että yksikään media ehtii kertomaan kaikkea mitä maailmassa tapahtuu? Asiat on priorisoitava. Eivät muiden maidenkaan lehdet kirjoita kaikkea, vaan sitä mikä heidän näkökulmastaan tuntuu tärkeältä.
  Halutessaan jokainen voi lukea muiden maiden lehtiä. Niin on tehty ennen eikä se ole temppu eikä mikään nykymaailmassakaan.
   
 8. vierailija Vierailija

  teräväpäiden = teräväpäisen
  Luin Facebook-jutun yhteydessä linkin USA:n isoäitien mielenosoituksesta.
  He eivät aio erota naamakirjasta, mutta haluavat käyttäjäystävällisemmät yksityissuoja-asetukset.
  Olen opiskellut monta kieltä, mutta pystyn seuraamaan uutisia sujuvasti vain kahdella kielellä. Aikoinaan kielenkääntäjänä toimiva työkaveri sanoi ettei ihminen yleensä pystyy hallitsemaan täydellisesti vain kahta kieltä. Myönnän, että olen laiska ja mukavuudenhaluinen. On ihana nauttia osaavien toimittajien ja kielenkääntäjien töiden hedelmistä.
  Luen parhaillaan kirjakaupasta ostamaani pokkaria. Teksti on onnettoman pientä. Keväällä kirjailijan kirjastoilta peruuntui koronan takia, ja sama tilaisuus uusitaan ensi viikolla. Kirjan taphtumat sijoittuvat Kuopioon.
  Eletään 1970-luvun alkua ja palataan muistoissa sotavuosiin.
  Lukeminen ei aina suju. Yleensä hotkaisen kirjan lähes yhdellä lukukerralla.
  Olen aikoinaan käynyt nopean lukemisen kurssin. Tyylini selata nettiä ja lukea paperisia lehtiä on itsestänikin kummallinen.
  Yritän yksinkertaistaa elämääni ja vielä on asioita, joita mietin muutanko käytäntöä vai annanko olla ennallaan. Googletin tietoa ja totesin, että antaa olla. Palaan asiaan joskus myöhemmin.
  Jos amerikkalaiset ovat säilöneet tietoni käymiltäni nettisivuilta ja yrittävät kohdentaa minulle mainontaa, niin voi ressukoita.
  Sain tällä viikolla sähköpostin 10 vuoden takaiselta kuntosalilta. On kuulema ikävä minua.
  Minullakin on ikävä monta asiaa ja ihmistä. Muistan 1990-luvun alun hotelliyön. Ravintolasta kaikui Mikko Alatalon laulu Ihmisen ikävä toisen luo. Mikko julkaisi tänä syksynä elämänkertansa.
  Tarkistan vielä oikeinkirjoitukseni ja painan sitten lähetä-painiketta.
  Eniten on ikävä aikaa ennen Internettiä.
   
 9. vierailija Vierailija

  Pikemmin uskon, ettei suomalainen media kirjoita kaikkea, mikä on lukijoiden mielestä tärkeätä. Kiinalainen ulkoministeri käskytti norjalaista virkaväkeä siten, ettei Nobelin rauhanpalkintoa saa antaa Hongkongin demokratialiikkeelle. Ei ole artikkelin arvoinen seikka, mutta teini-ikäisen ilmastoaktivistin teot ovat tärkeitä.

  Ehkäpä Irlannin rauhanprosessin tukeminen on jopa Nobelin arvoinen, mutta vaikea antaa sellaiselle, joka haluaa kuolla pennittömänä, kuten entinen miljardööri Chuck Feeney pohtii. Ulkomaista mediaa kannattaa lukea, jos on suomalainen, sillä muualla arvostetaan yhä lukijoitakin muullakin tavoin kuin maksajina.
   
 10. vierailija Vierailija

  Meillä on jotenkin erilainen kokemus tai sitten haet ehkä jotain sellaista näkökantaa uutisointiin jota en nyt hoksaa?
  Jo nopealla hakemisella löysin tiedon Kiinasta, Norjasta, Nobel-palkinnosta ja Hongkongista. Tämä Helsingin Sanomista:

  "Tästä hyvä esimerkki on Kiinan ulkoministerin Wang Yin äskettäinen Norjan vierailu. Hän varoitti norjalaisia antamasta Nobelin rauhanpalkintoa Hongkongin mielenosoittajille. Ilmassa leijuu uhkaus siitä, että Norjan kauppa Kiinaan kärsisi, kuten aiemmin vastaavassa tapauksessa kävi."
  https://www.hs.fi/talous/art-2000006623233.html

  Eikä tämä ole ainoa tiedotus asiasta koska olen lukenut siitä ajallaan isomman artikkelin. Samoin olen jossain vaiheessa katsonut yleltä dokumentit niin EU:n kuin YK:n "valtauksista" ja nykyisistä vaikeuksista/vaaratilanteista länsimaisen kulttuurin säilymisen kannalta.
   
 11. vierailija Vierailija

  Tällä alustalla kirjoitettiin aiheesta jo toinen yhdeksättä, mutta lisäksi löytyi perustelu epäillä, että kauppasuhteet vaikuttavat Nobel-palkinnon jakoon. Taisi olla Yleisradiossa artikkeli siitä, että lohta aletaan kuljettaa konteittain Kiinaan Suomen kautta. Kiinalaiset osaavat vaatia milloin mitäkin vastavuoroista, jos antavat etuuksia länsimaille. Pandapolitiikka pelaa, kun Taiwan unohdetaan. Ei ihme, että demokratia alkaa vaikuttaa ohuelta silaukselta valtioita hallittaessa.
   
 12. vierailija Vierailija

  Tässä lainaus ajatuksistasi:

  "Tästä hyvä esimerkki on Kiinan ulkoministerin Wang Yin äskettäinen Norjan vierailu. Hän varoitti norjalaisia antamasta Nobelin rauhanpalkintoa Hongkongin mielenosoittajille.

  Ja oma perustelu sanailullesi:

  Väheksyt Hongkongin demokratialiikettä kirjoittamalle heistä Hongkongin mielenosoittajina, vaikka kysymys on omia arvojaan puolustavista ihmisistä itsevaltaisen valtion mielenosoitusta vastaan. Osoitat selkeästi asenteesi, mikä toki on sallittua demokratioissa.
   
 13. vierailija Vierailija

  Huomasitko, että lainasit Helsingin Sanomien artikkelia, et minua. En kirjoittanut omaa kantaani vaan vastasin siihen onko sanomastasi asiasta uutisoitu Suomen mediassa. Käsittelet sanaa mielenositus tavanomaisesta poikkeavasti.

  Laittamani lainaus kokonaisuudessaan lähteineen:
  "Tästä hyvä esimerkki on Kiinan ulkoministerin Wang Yin äskettäinen Norjan vierailu. Hän varoitti norjalaisia antamasta Nobelin rauhanpalkintoa Hongkongin mielenosoittajille. Ilmassa leijuu uhkaus siitä, että Norjan kauppa Kiinaan kärsisi, kuten aiemmin vastaavassa tapauksessa kävi."
  https://www.hs.fi/talous/art-2000006623233.html
   
 14. vierailija Vierailija

  Näinpä.
   
 15. vierailija Vierailija


  Valtio voi osoittaa mieltänsä samoin kuin yksilö, minkä kiinalaiset ja muutkin yksinvaltaiset valtiot tai johtajat ovat selkeästi osoittaneet. Ilmeisesti haluavat osoittaa mieltään tehtyjä sopimuksia ja demokratiaa vastaan. Vastasin ilmeisimmin kopsaamaasi lauseeseen, joten kaiketi hyväksyt itsekin sen oikeana ilmaisuna samoin kuin lainaamasi media, jolla onkin tärkeä rooli suomalaisten asenteiden muokkaajana.

  Ruotsissa Aftonbladetin Wolfgang Hansson halusi ilmaista oikealla tavalla demokratiaa tukevasti, joten hänen mielestään kysymys ei ollut mielenosoittajista, vaan Hongkongin demokratialiikkeestä. Opittavaa siis riittää suomalaisella medialla, mutta sehän ei ole mikään salaisuus. Mainostavat olevansa faktatiedon levittäjiä, vaikka käyttävätkin itsesensuroituja ilmaisuja.

  Kiinalaisten mielestä kysymys on mielenosoittajista samalla tavoin kuin useissa yksinvaltaisissa järjestelmissä on aina ollut, vaikkei esimerkiksi Valko-Venäjällä ole edes suurvallasta irtiotto ajatuksena. Silti ovat mielenosoittajia, koska haluavat vaihtaa maan johtoa ehkä hieman nykyistä demokraattisempaan suuntaan. Ikävää, että usein demokraattisissa maissa kaupalliset mediat alkavat itse sensuroida artikkeleita poliitikkojen mielipiteiden mukaisesti. Yleisradio on avoimesti poliittisen eliitin kanava.
   
 16. vierailija Vierailija

  "Ikävää, että usein demokraattisissa maissa kaupalliset mediat alkavat itse sensuroida artikkeleita poliitikkojen mielipiteiden mukaisesti. Yleisradio on avoimesti poliittisen eliitin kanava."
  Alkuperäinen puheenaihe rikkaan miehen nykyisestä elämäntyylistä rönsyili Hongkongista Ylen linjaan.
  Katson Ylelta uutiset ja ajankohtaisohjelmat. Joskus jonkun tv-sarjan.
  Viimeksi Rauhantekijä.
  Perussuomalaiset pääsevät hyvin ääneen vaikka samojen litanioiden toisto on puuduttavaa.
  Toimittajat ovat asiansa osaavia ja esiintyvät selkeästi. Puhe on helposti ymmärrettävää. En keksi mitään moitittavaa Ylen ohjelmista.
   
 17. vierailija Vierailija


  Moitit siis itseäsi, kun laajensit aihetta Helsingin Sanomien artikkeliin, missä demokratialiikkeen edustajia haukuttiin mielenosoittajiksi. Ihan hyvä tapa on hyökätä, vaikka itseään vastaan, jos saa sellaisen tunteen, että syy on toisessa. Toimittajat osaavat puhua toki ymmärrettävästi, mutta haastateltavat eivät, koska käyttävät oman alansa slangisanoja melko usein.

  Yleisradion ohjelmistossa ei ole moitittavaa, jos pohditaan siten, että on hyvä olla poliittisen eliitin vaikutuskanava, joka maksetaan verotuloin. Aivan oikein onkin, että valistuneille lukijoille on vaihtoehto, johon voi luottaa siinä mielessä, että artikkelit heijastavat poliittisten toimijoiden haluja. Perussuomalaiset ovat myös eduskunnassa, joten heillä on oikeus saada julkisuutta samoin kuin muillakin.
   
 18. vierailija Vierailija

  En ole henkilö, joka otti puheeksi Helsingin Sanomat. Luen Hesarista vain muutaman jutun ilmaisnettiversiosta. Joskus luen paperilehteä.
  Ylen paras puoli on, että ei tarvitse katsoa ja lukea mainoksia.
  Maikkarin uutisten katsominen on absurdia. Kesken vakavan uutisen lävähtää muka hauska mainos. Samaa ongelmaa ei ole ulkomaisilla uutiskanavilla.
  Perussuomalaiset ovat selvästi vallanneet tämän palstan. Mielestäni he ovat totisia torvensoittajia.
  Maksan Ylen veron iloisella mielellä. Saan rahoilleni erinomaista vastinetta.
  Viimeksi luin Hesarista Paris Hilton jutun. Vaikea käsittää miksi hän esittää tyhmää, jos on oikeasti järkevä ja tavallinen nainen.
  Tekee vain hallaa seuraajilleen roolimallillaan.
   
 19. vierailija Vierailija

  Tuskin perussuomalaisia on palstalla kovin paljon, vaikka siten epäilet. Joka tapauksessa kirjoitat niitänäitä ja rönsyilet koko ajan, joten siinä mielessä haukuit itseäsi joka tapauksessa.
   
 20. vierailija Vierailija

  Eikös tämä puhu Ylestä eikä Helsingin Sanomista?
   
 21. vierailija456 Vierailija

  :rolleyes:o_O:):LOL::ROFLMAO::coffee:
   
 22. vierailija Vierailija

  Ei taida onnistua pyrkimys nolata, sillä näillä palstoilla viisas osaa vastata siten, että kaikki huomaavat ilkikurisen tarkoituksen. Eikä koskaan voi tietää, onko kirjoittaja sama vaiko eri, joten turha tuumata olevansa eri henkilö kuin epäilty. Voi olla niin tai näin, mutta varmasti aina oikeinpäin.
   
 23. vierailija Vierailija

  Tämä on omituisin kommentti, jonka olen saanut kirjoituksistani.
  Korona-aikaan kannattaa olla suvaitsevainen kirjoitustyyleille.
  Katkeraa ja kaunaista väkeä tällä palstalla.
  Ap:n keskustelunaihe on hyvä. Ei raha tuo onnea.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti