Hae Anna.fi-sivustolta

Halvimmat häät?

Viestiketju osiossa 'Häähumua' , käynnistäjänä Maija Kukkarossa, 03.08.2005.

 1. aq Vierailija

 2. ohi varmaan jo Vierailija

  Mistähän löysinkin iki vanhan jutun?
  Halvat häät saat aikaan järkkäämällä nyyttikestit vihkimisen jälkeen. Käyt vihillä joko seurakunnassa tai maistraatissa ja sen jälkeen järkkäämääsi paikkaan, kesällä vaikka luontoon, joka ei ole maksullinen.
  Tai kaverien, vanhempien mökille tai ihan omaan kotiisi.
  Jokainen tuo jotain tarjottavaa, eikä sun edes tarvi kertoa, että kyseessä on hääjuttu.
   
 3. Sukulainen Vierailija

  Lestadiolaisyhteisössä vietetään halpoja häitä jo ihan siksi, että itse aviopari on yleensä vasta lukio/ammattikouluiässä ja vanhemmillakin on useita häitä maksettavaksi. Siksi usein pitää toimia minimibudjetilla.

  Halvimmat taisivat olla:

  Hääpuku lainattu
  - 0 €, löytyi sopiva sukulaistytöltä

  Vihkiminen kirkossa
  - 0 €

  Kahvia ja pullaa SRK-salissa
  - vain kahvien ja itseleivotun pullan kustannukset, ehkä muutama kymppi.

  Tosin olivat sitten lahjatkin aika edullisia, sillä tuore aviopari sai suurelta suvulta yhteisen lahjan: pölynimurin! Vihkiminen alkoi klo 14 ja klo 16 mennessä koko juttu ohi ja neito jo raskaana.
   
 4. Häjyy Vierailija

  Tää oli aika paha. Siis kahdessa tunnissa neito oli saatettu raskaaksi - tosin eihän hän silloin enää ollut neito... vai oisko kuitenkin homma jo hoidettu ennen häitä.
   
 5. Sori Vierailija

  Sori. Nappula jumitti :)
   
 6. Halinalle Vierailija

  Vielä noin 40 vuotta sitten se oli hyvinkin yleistä, että pari kävi kirkossa vihkiytymässä ilman sen kummempia seremonioita.
   
 7. Nolla euroa Vierailija

  Pyydettiin pappia pistäytymään työpaikalla ruokiksen aikana ja hoidettiin siinä. Työkaverit todistivat.
   
 8. AManty Vierailija

  Kannattaako kilpailla kuka järjestää halvimmat häät? Ihan oikeasti? Ei mekään mitään ökyhäitä järjestetty mutta menihän sitä rahaa muutama tonni. Jos ei rahat riitä häiden järjestämiseen vielä niin kannattaisiko säästää vaikka jonkin aikaa tai sitten vaihtoehtoisesti ottaa häälaina häitä varten?
   
 9. vierailija Vierailija

  Meillä oli budjetti 5000 euroa, mutta tuo sisälsi sitten molempien puvut, sormukset, majoituksen (ml. molempien anoppien hotellimajoituksen). Sisko meikkasi ja laittoi tukan (ei ole ammattilainen, mutta teki parempaa jälkeä kuin olisin itse tehnyt), puku oli halvempi kuin miehen :) Seremonia oli maistraatissa, mutta ruokaan oli panostettu (a la carte listalta 40 hengelle, joista tosin 10 kersoja). Iltabileet (afters) oli sitten lähipubissa, jossa tervetuliaismaljojen jälkeen jokainen maksoi omat juomansa. Tämä oli silloisessa asuinmaassani maan tapa ja minusta hyvä sellainen.
   
 10. vanha rouva Vierailija

  Eihän kenenkään tarvi mitään häitä järjestää, ellei halua. Naimisiin voi mennä ihan vaan yksinkertaisesti, ilman mitään kilpailua halvimmista häistä.

  Ihan kiva oli käyttää rahat ihan omaan itseen ja omiin tarpeisiin, kun ei tarvinnut kestitä vieraita.:) Eikä tarvinnut maksella sitten mitään häälainaa jälkikäteen.
  Meillä menee edelleen oikein hienosti, vaikka ollaan oltu aviossa jo 30 vuotta. Ja vaikka oli halvat häät, kun ei niitä vieraita todellakana ollut. Silti on ystäviä edelleen.
   
 11. vierailija Vierailija

  Meidät vihittiin muutama vuosi sitten eräkappelissa valokuvaajan ja bestmanin todistaessa. Vihkiminen oli kirkollinen. Kummallakin puku vaatekaapista, sen jälkeen juhlat kotona, kotiruokaa ja kakku. Kokonaisbudjetti n.100€
   
 12. vierailija Vierailija

  Luin ketjun läpi hyvien vinkkien toivossa, mutta puolet viesteistä oli pettymyksekseni täysin asian vierestä. Inhottavaa lukea keljuilua ja provoilua.

  Joitain vinkkejäkin toki oli, mutta aika huonolta näyttää oman budjetin suhteen, kun ei ole tuttavapiirissä kampaajia, kosmetologeja, floristeja, kokkeja, kondiittoreita enkä tiedä yhtään juhlatilaa, joka maksaisi alle 500€.

  Itse olen jo karsinut pois esim. hääkimpun ja muut kukat, kiitoskortit, hääyön hotellissa ja pukuunkin on budjetoitu maks. 500e korjausompeluineen, mikä käytännössä tarkoittaa käytettyä pukua. Ruoat ja juhlatilan vuokra tekevät suurimman loven lompakkoon ja niistä on vaikea tinkiä, jos ei halua juhlia kotona.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti