Hae Anna.fi-sivustolta

Hammasproteesien hinnat

Viestiketju osiossa '50+' , käynnistäjänä Ellikkainen, 24.11.2008.

 1. Ellikkainen Vierailija

  Heippa kaikille. En nyt tiedä kuuluuko kysymykseni varsinaisesti tälle palstalle, mutta ajattelin, että täällä meitä on eniten kuitenkin joilla on tai jotka miettivät kenties hammasproteesin hankkimista.
  Missä hinnoissa liikkuvat hammasproteesien hinnat, olen kiinnostunut sekä ala- että yläproteesien hinnoista.
  Kertokaa kandsaihmiset.
  Saako kunnallisesti vai onko aina se yksityineen tie se oikea ja aionoa.
  Kiitos vastaajille ja mukavaa joulun odotusta
   
 2. tätty Vierailija

  Saa proteesin myös kunnallisesta hammaslääkäristä.
  Hinnoista en ole varma, mutta yhtä hammasta minulle tarjottiin, joka
  oli pyöristyttävän kallis. Täytyy katsoa myöhemmin, jos hampu alkaa
  mennä huonompaan kuntoon.....

  Ohimennen kysäsin vuosi sitten esm. koko proteesin hintaa, mieleen
  jäi, että oli kalliit. Koska lähetetäänhän ne jollekkin hammasteknikolle,
  joten määräytyisikö hinta tekijän "sanelemana".. toki kaikkikki maksaa
  nykyään maltaita.
   
 3. sohfvffis Vierailija

  Kyllä hammasproteesit on hintansa väärti.Ei kolota ei pakota.Suuhygienia tärkeä osa ihmisen terveydessä.Vaihtoehtona on hampaaton olotila.Ei ainakaan hammaspeikko iske.Tottuuhan hampaattomaankin oloon ja hyvin tulee toimeen.Se on toinen juttu,uskooko kukaan noita hampaattoman juttuja.Eräs tuttu naisimmeinen kiroili uusia ylätekareita.Sanoi että kun laittaa suuhun leegot,heti alkaa oksettamaan.Sanoi että moisista oksettimista piti maksaa iso raha.Totesimme porukalla että pidä vaan,kyllä niihin totut,ei tarvi alvariinsa yrjöillä.
   
 4. karoliina52 Vierailija

  Eihän ne okaseta kuin vähän aikaa, sitten niistä on iso apu. Isäkkäällä Isälläni on ollu iät ja ajat ja hän on ihan kaamean näköinen jos ei ole hampaat suussa. Ruoka tulee pureskeltua hyvin ja leukaluiden kunnon kannaltakin purenta on tärkeä.
  Tiedän toki joitakin isäni ikäisiä jotka eivät ole tekareihin tottuneet, mutta he näyttävätkin ikivanhoilta :D
  Tekarit pitää pohjustaa ja muutenkin hoitaa, koska ikenet muuttuvat iän myötä, laihtuminenkin vaikuttaa ikeniiin. Mistähän tuo sana leegot tulee, onkohan se Hulkon poijan keksimä?
   
 5. karoliina52 Vierailija

  Herranpieksut taas minua ISÄKKÄÄLLÄ? OKASETA pyydän anteeksi.

   
 6. hijtgpiotg Vierailija

 7. sennike Vierailija

  tavalliset proteesit maksa, jos ei sitten ole jotain erikoisjuttuja.
  Sain joku vuosi sitten, ala- ja yläproteesin alle tonnilla ja kannattaa teettää hammasteknikolla suoraan, heitä löytyy puhelinluettelosta ja kait mainostavatkin.
   
 8. ihmettelen miten olette hoitaneet hammastarhaanne. Yli 80 v sukulaisillani on kaikilla omat hoidetut hampaat, samoin 40-60 v sisaruksillani perheineen. Mitä olette syöneet, ettekö käy hammaslääkärissä?
   
 9. karoliina52 Vierailija

  Ei se nyt ihan siitä ole kiinni onko pessyt hampaitaan, johtuu monista tekijöitä hammasluu on jokaisella erilainen. Pohjois-suomessa on huonommat hampaat kuin etelässä, ehkä vesikin vaikuttaa ravinnon lisäksi ja se millainen on syljen koostumus.
  Omilla lapsillani on reikiä nolla.
   
 10. ++00++ Vierailija

  Oletko ajatellut että voisit teettää tehohampaat Virossa Tallinnassa tai Turkissa.Hinnat näissä huomattavasti edullisemmat.
   
 11. tyttelitii Vierailija

  hintoja kuin tämä. Kallista touhua jos näin on
   
 12. va Vierailija

  Eiköhän hinta selviä parhaiten kun soitat hammaslääkärille tai -teknikolle. Kysyminen ei maksa mitään, paitsi puhelun hinnan.
   
 13. sohfvffis Vierailija

  Tuttava nainen kertoi yläproteesin hinnaksi tuhat euroa kaikkineen sovituksineen ja mitä siihen kuuluukaan.Ei se ole paha hinta kun ajattelee edut mitä tuo operaatio tuo tullessaan.Suun terveys erittäin tärkeä asia.Eräs tunnettu asianajaja sairasti suusyöpää.Hänen puhe muuttui ja hän taisi lopulta menehtyä siihen syöpään.
   
 14. karoliina52 Vierailija

  Mistä tempaisit 3000 E tuolla rahalla jos istuttaa hampaat suuhun. Eiköhän sentää sadoissa euroissa pysytä, hintahan selviää soittamalla jollekin hammasteknikolle tai etsimällä heidän nettisivuiltaan.
  3000 €, kuka hullu tuon maksaisi, vaikka joku pyytäisikin?
   
 15. Itkevä Elli Vierailija


  Minun hampaani pilasi nuori hammaslääkäri.Repi irti hyvät hampaat,kun ei osannut paikata:(
  Nyt sitten yrittävät paikkailla niitä muutamia mitä on jälellä;( Kaiken lisäksi vielä kaaduin ja etuhampaani katkesivat.Korjautin ne isolla rahalla,mutta siinäkin sattui hätäinen hammaslääkäri ja tulos ei ole hyvä.Jos saisin voiton lotossa korjaisin heti purukalustoni kokonaan titaanijuurilla.
   
 16. oikea hinta Vierailija

 17. Kaksi vuotta sitten Vierailija

  Kokonainen yläproteesi maksoi teknikolta otettuna tasan 400 €. Sain niin hyvät, ettei ikinä ennen. Neljä käyntiä vastaanotolla. Olivat viikon käytössä kokeiltavana ennen loppukäyntiä, jolloin vielä vähän korjattiin jotakin kohtaa.
   
 18. miks noi Vierailija

 19. luulen niin Vierailija

  Niissä on enemmän hienosäätötyötä, varsinkin kun siltoja rakennellaan.
   
 20. Sillat. Vierailija  On kyllä kalliit sillat elämänkumppanillani, koska kaksi hammasta ja sillat maksaa 2400,00 ecua, mutta mielestäni sika kalliit. Voikohan olla noin kallitt kaksi hammasta ja silta?
  Minusta kusettavat, mutta en kysy mitään, koska ei ole kyse minun hamasskalustosta.

   
 21. karoliina52 Vierailija

  On kaksi ammattikuntaa jotka voivat lypsää mielinmäärin, yksi on hammaslääkäri ja toinen eläinlääkäri nimenomaan pieneläinlääkäri.
  Hammasjutuissa varsinkin me suuret ikäluokat olemme olleet kultakaivos hammaslääkäreille ja heitähän onkin joka korttelissa viisi kappaletta. Kaikenmaailman hammakiven jyrsimiset puhumattakaan nyt juurihoidoista jossa mädästä hampaasta kootaan upouusi joka kestää pari vuotta ja eiku alusta toiseen äärimäisyyteen ja se on vanhojen paikkojen uusiminen.
  Kun joka hammas on pariin kertaan ropeloitu, saatkin pari siltaa ja ku ne tipahtaa (silta kuluttaa heti viereiset hampaat) saatkin tekarit.

  Omilla lapsillani on reikiä nolla, mutta muutenhan noita nuorten hampaita oiotaan ja valkaistaankin, kun ei muuta keksitä.

  Ei liity tähän, mutta kun menet lemmikin kanssa lääkäriin, saat olla varma että rahaa palaa. On nukutuspiikkiä, on herätyspiikkiä, on kipupiikkiä on lääkettä siihen ja siihen ja jos muuta niin hammakivenpoisto. Siellä on jos mitä toukkaa jota herätellään henkiin ja lasku kuulostaa aina ihan kaameelta ja ihmiset maksavat hymyssäsuin, vaikka itsellä paltto meinaa päälle hajota. Kuolemankielissä ollutta lemmikiä hoidetaan jos vaan kiltisti maksat ja lopuksi piikki joka maksaa.
   
 22. Sattui Vierailija

  Mikähän Amerikan muoti tuo suuhygienistihomma oikein on. Olen ollut kaksi kertaa hammaslääkärin lähettämänä hammaskiven manuaalisessa poistossa ja voihan venäjä kuinka se sattui ja kesti. Ennen otettiin aina vain koneellisesti eikä ongelmia ollut. Nyt sain oikein kauhun kun käsin revittiin jollan piikkiveitsellä. Seurauksena ovat sitten vihlomiset. En aio mennä enää mokomaan touhuun. Sanoi vielä että pitäisi mennä vielä erityishammaslääkärille joka poistaisi ikenien altakin. Varmaan niin tulisi hienoa jälkeä. Mutta kun ikää on 62 v on selvää että kiveä tulisi taas ja siitä lääkärille ikuinen bisnes. Ja minulle kidutusta hautaan asti. Ei veikkoset. Kerran vuodessa poistatan kivet koneellisesti ja se saa riittää. 70-vuotiaana sitten pannaan sillat jos hampaita tippuu ja ne kestävät kyllä viimeiset kymmenen vuotta. Joku tolkku pitää tässäkin olla.
   
 23. juu lypsi Vierailija

  eläinlääkärillä 60 euroa kun poisti kurkusta leveän heinän. Kissa krohisi, oli pakko viedä sinne.
   
 24. Niin noista hinnoista vielä, että onko ne pelkkiä proteesien hintoja, eli tuleeko päälle sitten vielä omien poisto?
  Olen kyllä vakaasti harkinnut ne tekarit hommaavani yläleukaan ainakin, alkaa jo olla mitta täynnä ( ja rahapussi tyhjä)siitä ikuisesta korjailusta.
   
 25. Mites tällainen? Vierailija

  Ainakin omalla kotipaikkakunnallani koulutetaan hammaslääkäreitä, joten ainakin muuta hammashoitoa saa "koulutustyönä" paljon halvemmalla kuin kunnallisten, saati yksityisten kautta. Täällä on vuosittain ilmoitukset lehdissä (ja voinee sinne muulloinkin panna itsensä jonoon), että uusia potilaita etsitään. Ovat siis vasta koulutuksessa olevia, mutta ainakin itse olen ollut tyytyväinen hoitoon. Opettajathan siinä koko ajan valvovat toimintaa, ja tuoreet opithan niillä sitten ainakin on käytössä. Täällä tekevät ainakin siltoja ym, proteeseista ei uskalla mennä sanomaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti