Hae Anna.fi-sivustolta

Hampaiden puhkeaminen

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Hammaskeiju, 26.06.2007.

 1. Hammaskeiju Vierailija

  Kertokaapa, milloin ja missä järjestyksessä teidän vauvoille on hampaita alkanut tulemaan, ja mitkä oireet oikeasti ovat siihen viitanneet? Onko hampaiden tuleminen aina vauvalle kova paikka, vai vain ensimmäisten hampaiden vai poskihampaiden? Tuntuu että kaikki kiukuttelu pistetään hampaiden piikkiin, mutta onko näin? Jos jokainen hammas aiheuttaa levottomuutta ja kutinaa, niin sittenhän sitä jatkuu koko vuoden...?!
   
 2. Pahvi-76 Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä kyllä hampaiden aiheuttama kiukku on jatkunut kaksi vuotta...
  Vähän aikaa sitten puhkesi yläkulmurit ja siihen loppui nuha ja nenän vuotaminen & yskä. Nyt tyttö on selkeästi paremmalla tuulella.
  Mielestäni poskihampaat ja kulmurit aiheuttivat eniten kiukkua. Etuhampaiden aikaan kun saattoi syöttää korppuja, ei enää myöhemmin (tai voi, mutta tyttö järsii niitä edelleen etuhampailla vaikka poskarit puhkeavat).
   
 3. ei vaivaa Vierailija

  jaa-a meillä puhkesi ekat hampaat vasta 1v:na ja niitä tuli heti 4kpl kerralla. Kuitenkin meillä oli vuoden aikana samat yöhulabaloot ja itkut/kärttyisyydet mitä kaverin samanikäisellä vauvalla joka teki niitä hampaita. tiedä tuota. Mutta noi neljä ensimmäistä tuli ainakin kivuttomasti. Muutenkin mun mielestä hampaita putkahteli sillon tällön eikä mitään erityistä suurempaa vaivaa (ei tarvinnu sitä varten kuunnella huutoa pitkin öitä jne). YLeensä hampaan tulon huomas siitä että ruoka meni huonommin alas,etenki pureskeltava ja ehkä myös nenä vuoti normaalia enemmän (räkätauteja ja korvatulehduksia sattui pari kolme hampaiden puhkeamisen yhteyteen mutta korvalääkäri sanoi ettei niillä ole yhteyttä toisiinsa).
   
 4. hassua Vierailija

  Meillä on ollut niin, että kun ikenet turpoavat on vauva ollut kiukkuinen muutaman päivän ja huono syömään. Sitten mieli paranee vaikka hampaat eivät vielä pukeaisikaan. Onkohan muilla tällaista?
   
 5. >> Vierailija

  Yksi lääkäri pohdiskeli , että ilmeisesti immuniteetti on huonompi hampaiden puhkeamisen aikaan , joten nuhat tms sattuvat siksi usein samaan aikaan. Meillä nimittäin on kaikkia hampaita edeltänyt räkäinen flunssa....
  Ruoka ei maistu.. vuosikkaalle saan syötetyksi ainoastaan noita -6kk soseita. Mutta kaikkea muuta kyllä pureksitaan. ;D
   
 6. samma här Vierailija

  Olen kanssa huomannut kuuden hampaan kokemuksella että kun hammas alkaa tulemaan eli ien pullistuu niin vauva on kiukkuinen, yölläkin muutaman kerran kipuitkua, ruoka ei maistu. Menee ohi parissa päivässä ja siitä n. viikon päästä alkaa vasta terävä reuna puskemaan läpi ikenestä mutta vauvalla ei enää oireita, mitä nyt kuolaa ja järsii enemmän.
   
 7. mam77 Vierailija

  Pojallani, nyt 7kk, puhkesivat ensimmäiset 4 hammasta melkein perä perään 3-4kk iässä, eli käsittääkseni aika varhain. Kaikki hampaat alaleuassa. Emme huomanneet, että hampaat olisivat aiheuttaneet mitään oireita tai kiukuttelua, paitsi kuolaa valui ehkä tavallista enemmän ja poika halusi suuhunsa koko ajan jotain.
   
 8. mimmukkaliini Vierailija

  Meillä tytölle tuli ekat kaksi etualahammasta 8kk iässsä ja sen jälkeen niitä on tullut eteen ylös ja alas lisää. Etuhampaat ovat tulleet òireettomasti`eli siis eivät ole aiheuttaneet yöheräilyjä mutta toki kuolaa on tullut ja on päivisin pureskellut kaikkea mitä käsiinsä saanut. Nyt on tullut juuri myös läpi eka poskihammas ja myös se ilman kitinöitä tai heräilyjä. Ehkä vauvoilla/taaperoilla erilainen kipu/ärsytyskynnys. JOtkut siis herkempiä kun toiset.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti