Hae Anna.fi-sivustolta

Harmittaako teitä koskaan, että ehkäisystä kärsivät vain naiset?

Viestiketju osiossa 'Naistentaudit' , käynnistäjänä Katkerakalkki, 16.04.2010.

 1. Katkerakalkki Vierailija

  Niin... aika paljon olen tätä asiaa miettinyt. Minua se harmittaa ja vaivaa. Miehelle on olemassa kondomit, mutta juuri kukaan ei halua niitä käyttää. Sperma pitää ruiskaista naisen vaivoiksi ja sotkuksi. Niin ja sekin vielä, naisen kärsii spermasotkutkin ja valuttelee ne pitkin reisiä.

  Ehkäisyasiat jäävät nykymaailmassakin naisen vastuulle ja ongelmiksi. Hormonaaliset ehkäisyt eivät yleensä tee hyvää ja aiheuttavat liudan oireita. Moni, joka on hormonaalisen ehkäisyn lopettanut, ei halua enää pilleristiksi palata. Myös aknen hoitoon tarkoitetuissa tapauksissa lääkäreiltä jää säännöllisesti kertomatta, mitä pillerien lopetus aiheuttaa naamalle.. tilanne saattaa olla huomattavasti pahempi kuin lähtötilanne hormonitoiminnan mentyä entisestään sekaisin.

  Ja kierukat taas.. niiden asentaminen saattaa olla hyvinkin kivuliasta (pyörtymiseen asti) ja niissäkin on haittavaikutuksista kaikenmaailman kivuista alkaen ja vuotohäiriöihin loppuen. Toisille sopii, toisille ei.

  Mies vain poimii kermat päältä ja nauttii. Nainen kärsii. Myös raskaudenkeskeytyksen, mikäli vahinko käy. Sekään ei ihan kivutonta ole.

  Tahtoisin syntyä mieheksi :/ Minä täällä tuskailen näiden ehkäisyvaihtoehtojen kanssa ja mietin, mikä olisi kropalleni paras. Mikään ei tunnu hyvältä. Päällimmäisenä on katkeruus miehen helppoa osaa kohtaan. Seksiä tekee kuitenkin mieli, eikä kiinnostaisi selibaattiin päätyä.

  Milloin ihmeessä lääketiede alkaa kajota miehen elimistöön ja keksimään keinoja siemenen hillitsemiseksi?
   
 2. kondomi Vierailija

  kondomi on sellainen kuminen suoja, jonka mies laittaa peniksensä päälle. Se ehkäisee. Samalla ne siemenetkin jää sinne kondomin sisään eikä naisen sisään. Kondomia on eri kokoisia ja erimallisia jopa eri makuisiakin, jos suuseksi viehättää. Kokeileppas.Niistä on kyllä ollut aika paljonkin mainoksia , kas kun et ole huomannut. P.s. suojaavat myös sukupuolitaudelta
   
 3. harmittaa minuakin Vierailija

  Kaikki miehet ei vain sitä kondomiakaan halua käyttää, kaikille se ei edes sovi. Eräällä exälläni meni vehje ihan veltoksi vähän ajan päästä kondomin laitosta, koska hän ei tuntenut kondomin kanssa mitään. Eli seksi ei kondomin kanssa onnistunut. Mikäs sitten on vaihtoehto jos ei nainen hormoneita halua eikä mies kondomia?

  Kyllä minua ainakin tuskastuttaa, käytän pillereitä mutta samalla pelkään koko ajan veritulppaa ym sivuvaikutuksia, enkä haluaisi sekoittaa kehoani hormoneilla. Sterilisaatio on käynyt mielessä useammin, mutta sekin on naiselle vaikeampi ja yritä sitten puhua mies siihen... Eihän heillä ole mitään vaivaa mistään ehkäisystä joten ei heitä kiinnosta sitten se sterilisaatiokaan, ja monet eivät halua että joku kajoaa heidän perhekalleuteensa vaikka operaatio on todella yksinkertainen miehille.
   
 4. sdxcs Vierailija

   
 5. ehkäisen raskautta Vierailija

  minä käytän ehkäisyä, koska MINÄ en tahdo tulla raskaaksi. En siis koe kärsiväni siitä enkä koe, että asia olisi jotenkin naisten kärsimyksestä. Kärsin paljon enemmän silloin kun jouduin olemaan epävarma ei-toivotusta raskaudesta kuukautisten ollessa epäsäännölliset. Koen todellakin olevani saajan puolella mitä tulee raskauden ehkäisyyn.
   
 6. *juups Vierailija

  Itse aluksi käytin Nuvaringiä n. 3 v. Aloitin tämän siis silloin, kun aloin seurustelemaan nykyisen avopuolisoni kanssa. Kokeilin myös kaikki mahdolliset pillerit Nuvaa ennen, niistä tuli vaihdevuosioireita. Nuvaa pystyin käyttämään suunnilleen tuon 3 v., kun sivuvaikutukset alkoivat mennä yli hilseen. Olin jatkuvasti kärttyinen ja seksi ei enää maistunut. Siinä vaiheessa sitten sanoin miehelle, että nyt minun osaltani tämä pelleily loppuu ja jos hän ylipäätänsä haluaa seksiä kanssani, on meidän siirryttävä kondomiin, koska hormonaalinen ehkäisy ei minulle sovi ja kuparikierukkaa en suostu laitatuttamaan. Pidemmittä puheitta lopetin Nuvan ja siirryimme kondomiehkäisyyn. Molemmat olemme olleet todella tyytyväisiä päätökseen. Kondomi on todella hyvä ehkäisyväline, kunhan pitää huolen siitä, että se on oikean kokoinen. On olemassa myös hyvin ohuita kondomeja niille, joilla tuntuu menevän tunto kumin kanssa. Tosin minusta tuntuu, että se on myös osa taktikointia saada nainen aloittamaan pillerit ja pään sisäinen juttu/ennakkoasenne. Kummasti alkoi kumin kanssa touhut maistua, kun hormonaalisen ehkäisyn kanssa seksiä tippui kerran kuussa. Nyt kun mietin taaksepäin aikaa, niin harmittaa hieman, että aloin pelleilemään hormonaalisen ehkäisyn kanssa, mutta tulipahan kokeiltua.
   
 7. Tuijanen Vierailija

  Miksi et halua kokeilla kierukkaa? Kiinnostaa, sillä olen itse harkinnut sitä.
   
 8. *juups Vierailija

  Omassa lähipiirissäni on paljon tapauksia, joissa kierukka on vain aiheuttanut ongelmia. Yksi on tullut raskaaksi, toinen on kärsinyt kovista kivuista, kolmas on joutunut käydä laitatuttamassa kierukan yhä uudelleen ja uudelleen kun ei pysy paikallaan jne. Tämän takia en oikein luota kierukkaan ja pelkään mahdollisia kipuja ja raskautta todella paljon.

  Olen siis tullut siihen tulokseen, että kondomilla mennään ja sitten kun tulee 30 v. täyteen, niin käyn tekemässä sterin. Sitten ei tarvitse enää miettiä.
   
 9. Tree Vierailija


  MInäkin kärsisin paljon enemmän jos minun raskaaksi tulemisen ehkäiseminen olisi miehen vastuulla. En todellakaan uskaltaisi harrastaa seksiä. Kärsisin myös, jos puolisoni voisi päättää tuleeko meille lapsi vai ei. Siis miehellähän ei ole mitään sanottavaa siihen, jos nainen tulee vahingossa raskaaksi ja päättää pitää lapsen. Ihmeen paljon miehet haluaa harrastaa seksiä huolehtimatta itse ehkäisystä kun tämän mahdollisuuden ottaa huomioon. Itse en missään olosuhteissa haluaisi lasta, joten tällaisena miehenä steriloisin itseni ennen kuin olisin naisen mielitekojen varassa.
   
 10. ........... Vierailija

  Kyllä, ehkäisyn jääminen naisten harteille harmittaa, sillä hormoniehkäisy ei todellakaan sovi kaikille, eikä kondomi ole tarpeeksi luotettava ehkäisyväline.

  Toisaalta, minun ei tarvitse harmitella enää, sillä mies kävi vasektomiassa. Lapsia meillä ei ole, eikä tule!
   
 11. Kondomi on ihan hyvä satunnaissuhteissa ja nuorilla mutta en todellakaan suostuisi sen käyttöön jatkuvasti vaikka nainen olenkin. Johan sen kanssa seksistä jää pois kaikki spontaanius joka on melkein sitä parasta. Lisäksi se on kallis ehkäisymuoto jos on vähänkään vilkas seksielämä. Lopuksi se on kovin epävarma, en luottaisi.

  Pidän mielelläni itse huolen ehkäisystä, en luottaisi mieheen siinä asiassa. Onhan se nähty kun miehet luottavat naisen sanaan, kuinka paljon syntyy miehille ei-toivottuja lapsia.

  Pieni pääsärky silloin tällöin tai mielialan vaihtelu on pieni hinta 100 % ehkäisystä hormonikierukalla, kaiken lisäksi on päässyt kuukautisista kokonaan eroon. Se on NIIN iso plus että kestän pieniä sivuvaikutuksia sen hinnalla ihan mielellään.
   
 12. puoliviikko Vierailija

   
 13. *juups Vierailija

  Itse meinasin sanoa samaa. Ja lisäksi tuolla aiemmin oli kommentti, ettei pieni päänsärky ja mielialan heittelyt haittaa, että ovat pieni hinta 100% varmasta ehkäisystä. Minusta se on kyllä ihan tarpeeksi kova hinta ja lisäksi ei ole ihan yksi tai kaksi tapausta, että on kierukasta huolimatta tullut raskaaksi. Ei sillä, ettei kondomia käyttämällä voisi niin tapahtua, mutta kun oma hormonitoiminta pelittää niin kuin pitää (kuukautiset tulevat normaalisti ja/tai hormonit eivät sekoita kehoa jne.), niin raskaus on vielä keskeytettävissä, kun sen havaitsee kuukautisten poisjäännillä (oletetaan että muita selviä alkuraskauden oireita ei ole). Kierukan ja pillereiden kanssa menkkoihin/tyhjennysvuodon tuloon ei voi luottaa ja tämän takia raskaus saattaa jäädä huomaamatta ja keskeyttämättä. Mutta hyvä että on valinnanvaraa ehkäisymenetelmissä, jokainen voi valita sen itselleen ja kumppanilleen sopivimman.
   
 14. minävain Vierailija

  Minuakin harmittaa, että monilla miehillä tuntuu niin kovasti olevan jotakin kumia vastaan. Minusta tuntuu, että esim. seisokin lopahtaminen jne. "haitat" kumista johtuvat vain asenneongelmasta. Ja kondomi on todellakin luotettava ehkäisymenetelmä, jos sen kanssa ei sählää ja urpoile. Toisen pitää aina valitettavasti urhautua, jos raskautta halutaan ehkäistä. Kondomi vaan on sitten se ainoa tapa, millä tauteja voidaan ehkäistä. Itse olen ollut suhteessa pitkäänkin ja olemme aina käyttäneet kumia, ja ei ole ukko vastaan napissut.
   
 15. :)))) Vierailija


  Eli sinusta on ok, että miehesi uhrautuu, kunhan et itse vaan joudu uhrautumaan? Onkos se tasa-arvoa? :)
   
 16. *juups Vierailija

  Minusta tämä oli nyt vähän ihmeellinen kommentti. Sekö on sitten parempi vaihtoehto, että nainen kärsii kaikista mahdollisista hormoniehkäisyn aiheuttamista haitoista? Nämä haitat kun saattavat jatkua pidemmälle tulevaisuuteen ja monesti alkavat salakavalasti ja niitä ei välttämättä osaa yhdistää hormonaalisen ehkäisyn aiheuttamaksi. Itselläni ihoni ei ole palautunut entiselleen hormonaalisen ehkäisyn jäljiltä ja se ei kauheasti naurata (kun ihon kanssa on muutenkin ollut ongelmia aiemmin). Haittavaikutuksina voivat olla mm. kohonnut verenpaine ja tukosalttius. Minusta nuo ovat jo aika haitallisia terveydelle ja sellainen nainen on todella typerä joka altistaa itsensä moisille vain sen takia, että kun mies ei halua käyttää kumia.
   
 17. fse Vierailija

  Ehkä sellaiset naiset ovat kuitenkin harvassa.

  Naisille on muuten ei-hormonaalisia ehkäisymuotojakin olemassa.

  En muista nyt nikkiäni, mutta olen se, joka kysyi että onkos se tasa-arvoista, että itse luistaa ehkäisystä ja laittaa miehen käyttämään kortsua. Tein tuon kommentin ihan vain, että jos tahdotaan puhua tasa-arvoisesta ehkäisystä, silloin ei pitäisi huudella miehiä hoitamaan sitä.

  Ymmärrän hyvin, että jos muu ehkäisy ei sovi, sitten käytetään kondomia. Tai jos vain halutaan tehdä niin. Meillä ei voi käyttää kondomia, kun saan siitä joskus oireita, hormonaalinen ehkäisy ei sovi, siksi käytän ei-hormonaalista ehkäisyä. Tämä on meille sopiva juttu eikä mies mitenkään koita laistaa velvollisuuksistaan ;)
   
 18. APuu Vierailija


  Niin, siinähän ei sinun tai miehesi tarvitse pelätä levittävänne toisillenne tauteja. Helpompi siis käydä vieraissa (vaikka ilman kumia). Hoh.
   
 19. hah Vierailija

  Minäpä tunnen sentään oman mieheni, ja en pidä häntä tarpeeksi typeränä juoksemaan vieraissa. Ihmeellisiä kommentteja.
   
 20. qwasa Vierailija

   
 21. :) :) .) Vierailija

   
 22. *juups Vierailija

   
 23. :) :) :) Vierailija

   
 24. Tintti Vierailija

  Kuinkas usein miehen pitäisi pippeli pestä, että voi paljaalla vedellä? Ilman, että nainen saa kaikkia kivoja ylläreitä pippelin mukana..
   
 25. aprilette Vierailija

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti