Hae Anna.fi-sivustolta

Harry Potter

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä okkultismia, 09.03.2008.

  1. okkultismia Vierailija

    http://koti.phnet.fi/petripaavola/HarryPotter.html
     
  2. Zahra Vierailija

    Hahhah! Tuo kirjoittaja ei ole kyllä koskaan ollut noita saati sitten wiccalainen! Kirje on väsätty siinä toivossa, että ihmiset uskoisivat "entisen noidan" sanomisia, koska hänellä olisi ns. ensikäden tietoa. Mikä ihmeen astraalikone???? Taitaa kirjoittaja lennellä vieläkin sillä.

    Harvat noitana toimineet itseasiassa kääntyvät kristinuskoon, koska heidän maailmankatsomuksensa on jo niin perustavanlaatuisesti erilainen ja kristinuskoa kritisoiva, ettei näistä kahdesta "uskonnosta" voi oikeastaan puhua samassa lauseessa. Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että kirkko poltti noitana pitämiään ihmisiä kristinuskon nimissä - viattomia ihmisiä.

    Kirje käsitteli Harry Potteria ja noituutta ainoastaan pintapuolisia merkkejä tarkkaillen. Kaikki muut okkultismin perusasiat taas ovat kätevästi unohtuneet kirjoittajalta. Wiccalaisuus tuskin on paha uskonto, jos heidän pää mottonsa kuuluu olevan "tee mitä tahdot, mutta älä vahingoita". Ja myöskin he uskovat kaiken tekemänsä pahan ja hyvän palaavan moninkertaisina takaisin. Onko silloin kyse pahasta, jos teot ja päämäärät ovat yhtälailla hyvät?

    Onhan New Age myöskin tuotu pahana asiana esille, mutta se onkin niin hajanainen joukko uskomuksia, että pelkällä new age -termillä raapaistaan vain pintaa. New Agessa jotkut uskovat ihan puhtaasti jumalaan ja jotkut uskovat enkeleihin ja erilaisiin energiateoriohin. Henkien kanssa juttelu on okkultismia, mikä ei sinänsä ole new agen perustiilenkiviä, vaikkakin sitä saatetaan harjoittaa hyvässä tarkoituksessa. Monet ns. new age kategoriaan laitettavista ihmisistä ei edes itse halua tulla luokitelluksi sellaiseksi. Ja jotkut new age kategoriaan luokitelluista ei edes usko pahuuden olemassa oloon. Pahinta new age liikkeessä onkin ainoastaan se kaupallisuus. Mutta niinhän se kaupallisuus liittyy paljolti jouluun ja pääsiäiseenkin.. hmm... ja niidenkin tiimoilla myydään pakanallisia arvoja vuodesta toiseen ilman, että kukaan asiaan puuttuu (pääsiäismunat, joulupukki, joulukuusi, pääsiäsnoidat ym.ym...).
     
  3. Alankomaista !!! Ja on siellä korkeassa asemassa.
     
  4. gothpunk Uusi jäsen

    liittynyt:
    26.12.2008
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    olen potterfani mutta tuohon en kyllä usko ;D
     
  5. vieras2 Vierailija

    Totuus on se, että Potterit ovat pahasta. Vaikea uskoa, että kirjoittaja olisi oikeasti ollut noita, mutta hän puhui täyttä asiaa. Ei paljon lisättävää.
     
  6. KARS JEDIMESTARI Uusi jäsen

    liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    2 885
    Saadut tykkäykset:
    0
    KYSYMNY´S ON JÄLLEEN VOIMAN ERI PUOLISTA WICCALAISUUDESSAKIN WICCAT OVAT HYVIÄ NOITIA HEILLÄ ON SAMA GRANITTI JA MAALAITTIA KUN JEDIVELHOILLAKIN JA TÄMÄ TEE MITÄ TEET KUNHAN ET VAHINGOITA TOISTA ETKÄ KÄYTYÄ VOIMAA ITSEKKÄISIIN TARKOITUKSIIN ,VAAN EPÄ ITSEKKÄÄSTI TOISTEN JA MAAILMAN HYVÄKSI tuolla kirjoittajalla on olen nainen asia graniitti ja maalattia se pitää wiccan valossa niin kuin Jedinkin .me enme
    saa koskaan antaa raiovolle valtaa tai joudumme pimeälle puolelelle voimaa.
    sama asia pätee viccoillakin . Niin kun se myös pätee harri potterissakin

    ja taisteluissa hyvän puolen noidat vain puolustautuivat . Vain pahan puolen tappoivat.

    Viccat on suuuria valon sotureita.

    t. KARS SKYEWALKER JEDIMESTARI/JEDIVELHO

    VOIMA OLKOON KANSSANNE
     
  7. KARS JEDIMESTARI Uusi jäsen

    liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    2 885
    Saadut tykkäykset:
    0
    SIIS TUOOLA KIRJOITTAJALLA ON UNOHTUNUT VICCOJEN SÄÄNNÖT JA TÄRKEIN GRANIITTI JA MAALATTIA ELI PELOTTOMUUS JA MIELENRAUHA
     
  8. taivaankukka Vierailija

    Eli sulla ei ole perusteluja lisattavaksi?

    Kaikki 21.05 syntyneilla ei ole mahdollisuus paasta taivaaseen ja se on totuus. Ei lisattavaa.
     
  9. taivaankukka Vierailija

    Ananas mehu on pahasta. Kaikki sen juojat sairastuvat epilepsiaan. Se on totuus. Ei lisattavaa.
     
  10. vierailija Vierailija

    Katselin taas yhden Potter uusinnan telkusta. Niissä on jotain hyvin maagista, sillä moniko muu elokuva kestää useamman katselun?

    Potter elokuvissa on ensimmäisestä viimeiseen käytössä sama kahtiajako. Potter & Co kuvataan tavallisten normaalien ihmisten luonnemallien mukaan, mutta Woldemort & Co porukoissa kaikilla on joku tai joitakin selviä luonnevikoja. Jos tämä tyypitys löytyy jo kirjapottereista niin selvästikin Rowlings oli päättänyt estää lukijoiden samaistumisen mihinkään Woldemort & Co puolen henkilöhahmoon.
     

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti