Hae Anna.fi-sivustolta

Helle

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä pelottaa :-(, 21.06.2005.

 1. pelottaa :-( Vierailija

  Mitä ajankohtaa ja mitä Kreikan kohdetta suosittelette tällaiselle lämpöherkälle ihmiselle joka saattaa voida pahoin ja saada migreenin oireita kovassa helteessä (ei välttämättä aina, mutta riski on olemassa).

  Eli sellainen jossa raikkaampi ilma eikä pelkkää paahtavaa aurinkoa.

  Ateenan +40 astetta ei tuntunut mukavalta elokuussa, ja hotellin salakavalan viileä ilmastointi aiheutti flunssan :-(
   
 2. Kouros Vierailija


  Suosittelen sinulle Haniaa!!! Ja hattu pään päälle!
   
 3. Sari Vierailija

  Miten olisi esim. Kreeta lokakuussa? Jokunen vuosi sitten olin pari viikkoa Kreetalla lokakuussa ja lämpöä riitti suomalaiselle hipiälle ihan riittämiin. Rannallakin oli kiva olla kun ei ollut niin tuskastuttavan kuuma mutta kuitenkin tarkeni vallan mainiosti. Pohjoisempiin paikkoihin kuten vaikkapa Korfulle voisit uskaltautua kenties jo syyskuussakin. Tosin sadepäivien mahdollisuus on pohjoisessa suurempi kuin eteläisellä Kreetalla.
   
 4. mica Vierailija

  Kreetalle tai Kyprokselle syyskuun lopussa/lokakuussa pahimmat helteet ohi ilma kuulemma kun samettia!! näin ainakin kyproksella ja kreeta testataan lokakuussa!!
   
 5. spring Vierailija

  Keväällä on miellyttävää, eli nini aikaisin kun valmismatkoja yleensä järkätään. Pohjosia-Kreikassa ei useinkaan ole niin kuumaa syksystäkään eikä myöskään keväällä.
  Skiathos,Lefaks,Karpathos keväällä ja syksyllä ovat ok. Ovat myös muuten miellyttäviä ja parempia verrattuna vaikka Kreetaan tai Rodokseen joita aina tarjotaan.
  Harmillista vaan että matkanjärjestäjät nykyisin amksimoivat voittonsa ja sesongit ovat lyhyitä. Lokakuu ja huhtikuu ovat Kreikassakin hyviä kuukausia lomailua ajatellen.
  Mutta Kreikan hyvä vaihtoehto on ehdottomasti Portugali, esim. Algarven Albufeira. Atlantin tuulet viilentävät sopivasti mutta ei siellä kylmää ole. Joka kevät vietän viikon Algarvessa, viime aikoina Albufeirassa. Maat eli Kreikka ja Portugali muistuttavat aikalailla toisiaan. Eli ei mitään tyrkyttämistä eikä tuputtamista mutta palvelu pelaa. Miellyttävyydessään laittaisin Portugalin melkein kreikan edelle...
   
 6. kouros Vierailija

  Niin hatun lisäksi päähän rakia.
   
 7. Hellefani Vierailija

  Tulimme viikko sitten Thassokselta,ja ensimmäisen kerran Kreikassa palelimme.Pieni saari pohjoisessa,jossa tuulee aina.Lämpötila oli päivällä 25-28, ja illalla laski 20:een.
  Olimme siinä mielessä pettyneitä,koska me rakastamme hellettä,pitäisi olla päivällä ainakin 35.
   
 8. thassos Vierailija

  Thassoskella tuulee aina, tuo oli jotain uutta! Lämpötilat on siellä kohdallaan. Lämmintä kotona sauna ja mene sinne. Niin, eihän sulla sellaista tietty edes ole.
   
 9. timo Vierailija

  toukokuu / lokakuu ovat omia suosikkeja

  olen kuullut, että liika auringonpaiste voi aiheuttaa flunssa, en muista mekanismia, mutta tämän on kertonut sairaanhoitaja

  ja onhan kesäflunssa aika tuttu ilmiö
   
 10. jees Vierailija

  Platanias tai Hania! Ei liian kuuma mutta silti aurinkoista ja lämmintä.
  Jos haluaa rauhallisen rantaloman niin sitten platanias, haniassa vilkkaampaa.
   
 11. fl Vierailija

  Ilmaston muutos suuntaan tai toiseen voi aiheuttaa flunssan. Siis myös lämpimään suuntaan...tietää lääkärini...ja on koettu myös..
   
 12. vai niin Vierailija

  ... eli oliko tuo ehdotus muka joku vitsiksi tarkoitettu?
   
 13. Keke Vierailija

  Rohkeasti vain matkaan kesälläkin. Todella hyviä kohteita ovat Faliraki ja Lindoksen ympäristö Rodoksella. Hyvä ajankohta on heinä- elokuun vaihde. Silloin ei tarvitse kärsiä kylmistä öistäkään (pääsääntöisesti). Lämpötila on päivisin todella miellyttävä, eikä tarvitse etsiä rannaltakaan sitä suojaisinta paikkaa, vaan kaikkialla tarkenee. Uskon, että jos ei ole mitään vakavampia sairauksia, ei lämmöstä voi olla haittaa kenellekkään ja siihen tottuu nopeasti. Ainakaan minulla ei ole ollut matkoillani koskaan liian kuuma. On itsestään selvää, että lämmössä pitää juoda riittävästi. Useimmiten huono olo johtuukin nestevajauksesta, eikä varsinaisesti liiasta lämmöstä.
   
 14. saara Vierailija

  On hyvä kuumuudessa rajoittaa auringossa makaamista ja nauttia vettä ja muutakin nestettä tarpeeksi. Täytyy myös syödä ja suolansaannista on huolehdittava.
  Mitä lindoksen seutuun tulee, kyllä siellä on yhtä kuumaa kuin missä muualla tahansa,kokemuksesta tiedän.
  Mutta eri henkilöt reagoivat paahtavaan helteeseen eri tavoin. On myös sellaisia joiden verenpaineeseen pitkää jatkunut helle vaikuttaa. Ihanteellista olisi matkustaa lämpimiin maihin silloin kun ei ole enää se kuumin aika eli syksyllä, lokakuussa tai sitten keväästä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti