Hae Anna.fi-sivustolta

Helppo ja herkullinen jälkiruoka?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Helvi Kaarina, 16.11.2006.

  1. Helvi Kaarina Vierailija

    Olisiko kenelläkään vinkkiä helppotekoiseen ja herkulliseen sekä näyttävään jälkiruokaan - suklaa ei olisi pahitteeksi, mutta ei must? Alkupalaksi tulee lohi-mäti -hässäkkää ja pääruoaksi hirven sisäfilettä kahdella tavoin lisukkeineen. Kaipaisin siis jotain "erilaista" jälkiruoaksi.
     
  2. . Vierailija

    Keittiönpuolelta saattaisi vinkkejä löytyä.
     
  3. Tryffeliruusu Vierailija

    150g tummaa levysuklaata
    35g voita tai 2 tl öljyä
    Täyte
    75g tummaa levysuklaata
    50g voita
    1 muna
    1rkl tomusokeria
    1dl kuohukermaa
    1rkl viskiä tai konjakkia
    Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai mikrossa
    Pane kax paperista leivosvuokaa päällekkäin ja levitä vuokiin suklaata teelusikan pohjalla tai pullasiveltimellä
    Pidä vuokia kylmässä kunnes suklaa on kovettunut
    Poista paperivuoat varovaisesti
    Sulata täytettä varten suklaa ja rasva kulhossa vesihauteessa tai mikrossa ja jäähdytä
    Erota valkuainen ja keltuainen
    Sekoita keltuainen ja tomusokeri ja lisää seos suklaaseen
    Vatkaa sekä kerma että valkuainen kumpikin erikseen kovaksi vaahdoksi
    Sekoia varoisesti suklaaseokseen ensi kerma ja sen jälkeen valkuaisvaahto
    Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat muuten seos voi juoksettaa
    Täytteen voi"jos haluuaa"maustaa viskillä tai konjakilla
    Pursota täyte suklaavuokiin
    Koristele hedelmillä
    Säilytys viileässä paikassa...
     
  4. Auli H Vierailija

    Meillä tarjotaan juhlissa seuraavaa jälkäriä:
    4desiä kuohu kermaa vispattuna
    fatserin sininenlevy murskattuna
    Sekoitetaan ja lisäksi sokeria ja kanelia mausteeksi.
    Suosittelen! Vie vierailta kielen mennessään!
     
  5. Wau Vierailija

    Tuo Aulin jälkkärin täytyy olla herkullista - siis pelkkää kermavaahtoa ja suklaata. Täytyy kokeilla!
     
  6. Helvi Kaarina Vierailija

    Olipa ihanalta kuulostavia ja nimenomaan nopeaan ja helposti valmistettavia herkkuja. Tuhannet kiitokset!
     
  7. Namia Vierailija








    Jääkarpalot ja kuuma kinuskikastike:

    pakastekarpaloita
    2 rkl tomusokeria
    2 dl kermaa
    1 ½ dl fariinisokeria
    nokare voita

    Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri. Keitä tasaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon voi. Pyöritä jääkarpalot tomusokerissa ja tarjoile kuuman kinuskikastikkeen kera.

    (Köyhät ritarit 16.11.2006)



     
  8. mar Uusi jäsen

    liittynyt:
    24.07.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    1 l maitoa
    4 banaania
    6 munaa
    sitruunan raastettu kuori
    Kaada karamellikastiketta muotin reunoille ja pohjaan.
    Soseuta kaikki aineet keskenään ja kaada muottiin.
    Paista vesihauteessa 180º n. 30 min.
    Anna jäähtyä. Koristele kermavaahdolla, banaanin palasilla sekä vaikka vadelmilla.
     
  9. ei mene kieli Vierailija

    ... kuohukermaa
    ...Fazerin sininen- levy...
    ...jälkkäriä..
     
  10. Maan äärestä Uusi jäsen

    liittynyt:
    23.10.2006
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    AIna varma jälkkäri on pakastemarjat ja valmis kinuskikastike. Onnistuu aina, näyttää hyvältä ja maistuu kaikille.

     
  11. Suklaamousse Vierailija

    1 prk mascarpone -tuorejuustoa
    2 dl kookoskermaa
    2 tl vanilijasokeria
    0,5 dl kaakaojauhetta (oikeaa tummaa)
    20 g/maun mukaan hunajaa

    Vatkataan sekaisin ja syödään. Nam.

    Halutessaan vaahdon voi koristella vaikka sulkaarouheella.
     
  12. VanhaTäti Vierailija

    Hei Auli H!
    Muistuttaa semmoista vanhanaikaista jälkkäriä, jota meillä tehtiin joskus 60-luvulla, kun ei ollut vielä pakastimia tai light-tuotteita. Vispattiin kuohukermaa ja sekoitettiin joukkoon kotonatehtyä vadelmahilloa. Oli (ja taitaisi olla vieläkin) hyvää!
     
  13. hmm.. Vierailija


    sen on Fazerin sininen -levy
     
  14. privet Vierailija

    Tämä on pakkaspäivän kiva jälkiruoka eli ne perinteiset köyhät ritarit.
    Paahtoleipäviipaleet sopivat hyvin tai sitten jos on lettipullaa vaikkapa kaupasta ostettuna, niin pulla viipaleiksi.
    Laita lautaselle loraus maitoa ja vaniljasokeria sekaan. En laita munaa maidon sekaan vaan pelkästään sokeria.
    Ota paistinpannu ja laita siivu oikeaa voita. Kasta paahtoleipä/pullaviipale maitoon eli kumpikin puoli vuorollaan uimaan maitoon. Ja sitten siivut sulaneen voin päälle ja miedolla lämmöllä paahdetaan kummatkin puolet kauniin ruskeiksi.
    Ota paahdetut siivut lautaselle ja ripottele vielä sokeria päälle. Paahda kaikki siivut ja laita keoksi ja tarjoile siivujen kanssa hilloa ja vaikkapa vaniljajäätelöä.
    Tällä tavalla voi hyötykäyttää viikon pöydällä pyörineet paahtoleipäviipaleet ja ne virkistyvät mukavasti tästä kostutus/paistoprosessista.
    Perinneruokaa ja maistuvaa !
     
  15. Tällainen suklaamousse voisi onnistua minultakin.

    Olen pari kertaa kokeillut perinteistä, sulatetusta suklaasta tehtyä, ja aina se menee kokkareiseksi. En millään ehdi sekoittaa aineksia yhteen niin nopeasti, ettei suklaa jähmettyisi. Kananmunaahan ei voi ihan kuumaan suklaaseen sekoittaa, koska siitä tulee kokkelia. Pitäisikö käyttää vanhaa kunnon vesihaudetta?
     
  16. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 064
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tämä onnistuu kyllä sinultakin, kun se onnistuu minulta.

    6 kananmunaa
    100g sokeria
    300 g tummaa suklaata. (itse käytin 70 % suklaata)
    1 rkl öljyä

    (olen tehnyt pari kertaa puolikkaan annoksen)

    Vatkaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen (sokeri keltuaisten kanssa)
    sulata suklaa 1 ruokalusikallisen öljyä kanssa.
    Sekoita sulatettu suklaa keltuaisvaahdon joukkoon ja lisää valkuaisvaahto varovaisesti
    Laita tarjoiluastioihin ja anna olla jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

    Vadelmien kanssa tarjottuna eerittäin herkullista.
     
  17. onpa mukava juhlia Vierailija

    Erilaisia marjoja sulana, kastikkeeksi kermalikööriä tai kahvilikööriä. Ei mikään lasten ruoka mutta aikuisten illalliselle. Tai jos marjat ovat jäisiä, likööri lämmitetään, ei kuitenkaan kuumaksi.
     
  18. aloitus Vierailija

    on vuodelta 2006!!!Tuskin enää vinkkejä kaipaa!!!
     
  19. Laina Vierailija

    Vadelmia ei tule syödä kuumentamatta - ellei nyt sitten halua saada rajua vatsatautia.
     
  20. Hah! Vierailija

    Älä yleistä ukomaisten vadelmien käsittelyohjeita koskemaan kaikkia vadelmia.
    Jos pakastin on pullollaan kotipihalta (tai lähimetsästä) poimittuja vadelmia, ei niitä toki tarvitse kuumentaa!
     
  21. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 064
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kun ostaa syksyllä torilta kotimaisia vadelmia ja pakastaa ne kotipakastimeensa niin voi syödä vadelmansa ihan miten itse haluaa. Minä laitoin tuohon jälkiruokaan ne jäisinä päälle koristeeksi ja kun olivat sulaneet oli jälkiruoka syötävissä ja herkullista.
     
  22. no juu Vierailija


    Kaupunkilaisetn kotipihat eivät pullota vadelmia. Tuolla ylempänä ei eroteltu minkä maan vadelmia tarkoitetaan. Myös pakastetut vadelmat (puolalaiset mm) täytyy kuumentaa ennen tarjoilua.
     
  23. Laina Vierailija

    Helppo ja ainakin meillä maistuva jälkiruoka on :
    maustettua rahkaa, esim. vanilja, ja hedelmiä pilkottuna jälkiruokamaljaan kerroksittain.
    On hyvää.
     
  24. ongelmia Vierailija

    etsin samaa tietoa
     
  25. namnam Vierailija

    Tiramisu vähän mukailtuna eli savoiardikeksejä, vaahdottuvaa vaniljakastiketta ja mascarponea.

    Valmista ensin espressokahvia tai vahvaa kahvia, mieluiten tummapaahtoisesta kahvista. Jäähdytä ja laita sekaan vähän mantelilikööriä tai konjakkia tai manteliesanssia ja vähän sokeria. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon mascarpone. Kasta keksit kahvissa ja lado kerrokseksi kauniiseen vuokaan. Päälle puolet vaniljatäytteestä. Päälle toinen kerros keksejä ja täytettä. Pinnalle siivilän läpi kerros oikeaa kaakaojauhetta.

    Tämän voi tehdä vaikka ed. päivänä, jos esim. tarjoaa lounasjälkkäriksi. Nopea ja helppo tehdä, ei tarvitse paistaa. Alkoholia on niin vähän, että lapsetkin voivat syödä.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti