Hae Anna.fi-sivustolta

Helsingin keskustan yleiset vessat

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä rakkovaivainen turisti, 17.05.2018.

 1. Miten on, löytyykö Helsingin keskustasta yleisiä vessoja vai pitääkö pissata housuun? Onko kaupoissa tai tavarataloissa ilmaisia vessoja vai onko maksullisia ja mitä maksaa?Onko maksuttomia museoita vessoilla? Voiko ravintoloiden tai baarien vessoja käyttää jos ei ole asiakas? Vai löytyykö hätään joku muu mahdollisuus?
   
 2. yliaktiivinen rakko Vierailija

  En tiedä Helsingistä, mutta ongelma on yleinen kaikkialla suurimmissa kaupungeissa. Tiedän paljon ihmisiä, joille vessojen puute on iso ongelma.

  Ennenvanhaan vessat olivat ilmaisia ja yleisiä, vain Saksassa olivat maksullisia ja sille naurettiin. Nykyisin ei vessoja löydy mistään ja jos löytyy, niin maksavat paljon. Ilmaiset vessat tulisi kuulua tavaratalojen palveluun. Ihmisten tulisi alkaa protestoimaan ja pissaamaan ja kakkaamaan kaduille, eiköhän alkaisi vessoja löytyä.
   
 3. vierailija Vierailija

  Jo yli 50 henkilöä on lukenut viestin, mutta kukaan ei tunne vessa tilannetta Hesassa. Vai oletteko niin herkkähipiäisiä ettei vessantarpeesta saisi puhua?
   
 4. vierailija Vierailija

  Moikka!
  En ole ihan hetkeen Helsingissä asioinut, mutta jos vuoden tai parin takainen tieto auttaa, niin Stokkalla on parhaat vessat ja ilmaiset. Sokoksessa vähän hankalammat, mutta maksusta en tiedä Joissain S-ryhmän liikkeissä vessaan pääsee S-kortilla.
  Kaikissa keskustan kauppakeskuksissa on vessat ravintoloiden lähellä. Mutta taitavat kaikki olla maksullisia. Assan vessa on oma lukunsa. Kannattaa sekin tsekata ihan vaikka kulttuurielämyksenä
  Tuo maksullisuus on hinta siitä että voit asioida suht siistissä vessassa. Ihmiset ovat nykyään aika välinpitämättömiä siisteyden suhteen, puhumattakaan siitä minkäverran keskustassa pyörii narkkareita, jotka tykkäävät piikittää katseilta suojassa. Ja juu, se sininen valo ei pidä narkkareita pois, löytävät kyllä suonensa.
  Toivottavasti oli apua.
   
 5. vierailija Vierailija

  miksi ette käytä googlea?
  hakusanalla helsingin ilmaiset vessat löytyy hakutuloksia

  esimerkiksi helsingin palvelukartasta saa karttanäkymän kaikista yleisövessoista.
   
 6. Kiitos vastauksesta, hyvä että jotain löytyy ettei tarvitse puskia hakea. Minä olen ollut Hesassa viimeksi parikymmentä vuotta sitten ja silloin oli vessatilanne tosi surkee. Nyt on pakko mennä sinne hoitamaan yksi asia, mitä ei voi hoitaa muualta käsin. Mieluiten käyn siistissä vessassa, mutta jos on hivee hätä niin kelpaa vaikka reikä lattiassa. En haluaisi kolikoiden kanssa sählätä kun korttia käytän. Mikä on S-kortti?
   
 7. Hyvä idea, googlasin ja löytyihän niitä. On niin paljon asioita hoidettavana että joudun olemaan liikenteessä koko päivän. Hienoa HKI, vessajuttu on hoidettu tosi hyvin nykyisin, eipä tarvitse puskia hakea kun löytyy noin monta yleisövessaa! Kiitos neuvosta, en tullut ajatelleeksikaan että tuokin on noin hienosti hoidettu että ihan kartalta löytyy!
   
 8. Hyvin hoitui Helsingin reissu ja käytin Stokkan vessaa, kiitos neuvosta. Oli pitkä jono, mutta nopeaan meni, kun kukaan ei jäänyt tälläytymään vessaan. Yleiset vessat taisi olla niitä kopperoita, joita näkyi siellä täällä. No parempi että jotain vessoja kuin ei mitään.

  Kaupunki oli aurinkoinen ja kaunis, ihmiset kauniita. Enemmän alkuperäsiasukkaita kuin uusia tulokkaita. Hesassa oli paljon kaiken ikäisiä tosi tyylikkäitä, persoonallisesti pukeutuneita naisia. Oli inspiroivaa katsella ohi kulkevia. Mutta kalliilta vaikutti...kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus koko reissu.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti