Hae Anna.fi-sivustolta

Henkisyys ja materia

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Angie, 21.11.2019.

 1. Angie Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.11.2019
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  2
  Totta ja rahan tekeminen kestää siitä eroon pääseminen ei
   
 2. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 766
  Saadut tykkäykset:
  1 883
  Nimenomaan.
   
 3. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 766
  Saadut tykkäykset:
  1 883
  No niin joo emmää ny tiiä kuuluuko tähän mut ku sanoon mihin oon hurahtanu niin oommä siihen Tyrion Lannisteriinkin. :)
   
 4. henkisellä polulla Vierailija

  Henkisyys ja nöyryys, ne on kuin paita ja peppu - toistensa parhaat kaverit. :D
   
 5. henkisellä polulla Vierailija

  "Kuolemasi jälkeen hurahdat" -tyyppiä, ha... kö?
  Tuttu juttu, tunnistan tapauksen. ;):LOL:
   
 6. henkisellä polulla Vierailija

  ...Jaa-a miten asia mahtaakaan olla? Ideaa voi toki lähteä vielä jatkamaan ja vähän laajentaa... (n)(pohtia).
  Siispä jos on jokin harha, niin täytyy olla jokin todellinenkin, harhan vastakohta. Aineellisen, materian, katoavaisen, harhan -polariteettinsa. Ihminen, katoavainen ruumiimme / ikuinen sielumme.
  Esimerkiksi henkimaailman sanomana Jumala on Ikuinen (aina ollut ja aina oleva, ihmisjärjelle käsittämätön asia) ja Jumalan olomuoto on henkeä - tietoisuutta - energiaa. Ja Hän on kaikkialla. Hän on ihmisen sisimmässä Henkenä, Opastajana ja Hän on kaikkeuden keskuksessa Alkulähteenä, Luojana.
  Jumala ei koskaan katoa, niinkuin ei energiakaan koskaan katoa. Näkemämme aineellinen maailmankaikkeus ja sen näkyvä aine muuttavat muotoaan. Se ei ole pysyvää. Se on katoavaista.
  Mutta hengen olomuoto Henki/Tietoisuus/Energia on iäti katoamatonta. Ja kaikki tietoinen elollisuus missä henki pitää sijaa, tämä henki ei tyhjyyteen häviä, eikä maaksi maadu. Ja jos, ja kun eloonjäävä henki tavoitteellisesti pyrkii ikuistamaan itsensä, se sen myös saavuttaa, koska sen alkuperä on Jumalasta.

  - ”Energian säilymisellä tarkoitetaan sitä, ettei energiaa voida luoda tyhjästä eikä sitä voida hävittää minnekään. Energian säilymislain mukaan energia ei koskaan häviä, se vain muuttuu muiksi energian muodoiksi.”

  Jumala Alkulähteenä on energian luoja. Jumala tunnetaan Luojana, kaiken olevaisen lähteenä. Vain Hän pystyy luomaan jotain ns. "tyhjästä", omasta Hengestään.
  Voimme tietenkin ehdottaa tieteellistä teoriaa Alkuräjähdyksestä, mutta mistä silloin "energia ja aine" tuli siihen räjähdykseen? (Ennen kyseistä tapahtumaa). Sen on kaikki ja kokonaisuudessaan pitänyt sisältyä jo siihen yhteen avaruuden pisteeseen ja tilaan, mikä laajenee nyt näkyvänä maailmankaikkeutena.
  :coffee:
   
 7. vierailija Vierailija


  Voisiko aineellinen olla sillä tavalla totta, että se on raskaampaa energiaa, energiaa joka käy hitaammalla sykkeellä? Meille jotka elämme täällä ja jotka olemme ottaneet tämän raskaamman energian päällemme näemme sen tietysti "materiana".

  Se että olemme yhtä tarkoittaisi sitä, että olemme kaikki yhteisestä korkeimmasta hengestä eli alkulähteestä kotoisin. Jos alkulähde "elää" siten, että sinne palataan ja mahdollisesti jossain toisessa kohden se purkaantuu (uusi langennut enkeli tai alkulähteen halu nähdä itsensä ulkopulellaan tms.) niin aina jossain on eri vaiheista energiaa, mutta lähde on sama, se alkukoti johon aina palataan.

  Silloin ei raskainkaan materia ole "olematonta" vaan harhaa siinä mielessä, että sen liike-energia muuttuu nopeammaksi ja kohti henkisempää heti kun osaamme hallita sitä (jos haluamme kohottaa materian tasoa) ja siitä kohoten lopulta päätyä alkulähteelle. Tai vaihtoehtoisesti kun ymmärrämme että minkään tason materia ei ole sisintä itseämme voimme yhtyä vaikka heti korkeimpaan energiaan (alkulähteeseen) jos sen taidon osaisimme ja sitä tahdomme.
   
 8. Camomille* Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  08.12.2015
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  102
  Nautin kauniista asioista ja elämisen sujuvuudesta, eli materiasta, sen tuomsdta luksuksesta. Pärjään ilmankin, mutta jatkuva epätietoisuus tai huolehtiminen ei tunnu kivalta. Siinä oppii selviytymistaitoja, mutta myös epätoivon ja sisukkuuden tasapainoilua. Ei ainakaan todellisuus elämän vaikeuksista unohdu, jos ei ole rahaa ruokaan tai kulkemiseen.
   
 9. Angie Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.11.2019
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mietin esim.munnkkien eloa ja onnea askeettisuudessa tai ökyrikkaiden ilakointia uima-altailla,että miten se männöö..koska voihan olla,että ökyrikaskin on henkinen ja onnellinen..entä köyhä munkki,voi olla hyvinkin onnellinen ilman mitään,entä se että sisäinen minä heijastaa ulkoiseen kaikkeen,eli siinä tapauksessa munkki=tyhjä kun ei ole heijastanut ulos mitään,tämä on se juttu vai eikö siis heijasta aineen maailmaan vaan valoon?
   
 10. vierailija Vierailija

  Sinä teet olettamuksia jotka eivät ehkä pidä paikkaansa...

  Myös minä joudun olettamaan asioita koska en pääse kokemuksen ja havainnon kautta käsiksi ao asioihin. Mutta oletan seuraavaa:

  Olemassaoleva rakentuu järjestyksessä tietoisuus - mieli - henki - sielu - aineen maailma. Henki ja sielu voivat jäädä välistä pois pelkän materian kyseessä ollen.

  Tietoisuus on olemassa, se ei ole koskaan alkanut eikä koskaan pääty, se on ajan ja tilan ulkopuolella. Tietoisuus ei ajattele, se vain on.

  Tietoisuus voi olla tietoinen vain mielestä so muutoksista ja prosesseista omassa tilassaan. Mieli sisältää täten kaiken olemassaolevan. Toisin sanoen kaikki olemassaoleva on käsitteitä, tyhjyyttä vailla substanssia; Ajattelu, aika, avaruus, maailma ja sen tapahtumat ovat operaatioita joita mieli käsitteillään suorittaa.

  Kaikki erilaiset olennot ovat mielen luomia näkökulmia joiden kautta tietoisuus voi tarkastella mielen sisältöjä. Jumala tai jumalat ovat yksi mielen välittämä näkökulma, henki, sielu ja kehollinen ihminen muita.

  Toisin sanoen mikään jumala ei ole kaiken alkulähde, tietoisuus on. Toki jumala voi olla universumin ja ihmisen luoja. Henki, sielu ja ihminen eivät silloinkaan välttämättä ole konstruktiivisesti jumalan osia.

  Mitä ovat henkisyys ja henkinen kasvu tässä skenaariossa jossa ihminen on tietoisuuden näkökulma mielen tapahtumiin?
   
 11. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 724
  Saadut tykkäykset:
  534
  "Mitä ovat henkisyys ja henkinen kasvu tässä skenaariossa jossa ihminen on tietoisuuden näkökulma mielen tapahtumiin?" Hyvin sanottu, jään pohtimaan tätä.
   
 12. henkisellä polulla Vierailija

  Oletan myös , että olet myös vierailija #30 ja jatkoit yllä ideaasi omalla pohdinnallasi.
  Jos käsitän oikein, niin mielestäsi tietoisuus on ainoa olemassaoleva, todellinen ja koko maailmankaikkeus, siinä ilmenevät tapahtumat ja selitykset ovat vain mielemme prosessia - todellisuudessa harhaa.

  Mutta minä annan tälle Tietoisuudelle nimen ja kutsun sitä Jumalaksi.

  Yritän myös perustaa olettamuksen, idean, näkemyksen johonkin: tukeutua osin tieteen tietoon sekä henkimaailman tietoon. Molempiin.
  Minulla saattaa tietoisena ihmisenä olla myös omaa havaintoa ja kokemusta joidenkin olettamusten tueksi. Nyt en lähdekkään pelkästään arvaamaan.

  Nythän meillä, ihmisillä on valittavana kaksi pääolettamusta, vaihtoehtoa. Toisessa Jumala on todellinen (henkisyyden ydin, uskon alkuoletus) ja toisessa Häntä ei tarvita(tieteellinen).
  Sekä lisäksi olettamus mielemme harhasta ja todellisuudesta, joka on kätkeytyneenä tähän mielen luomaan harhaan. <- Esim Ihmeiden Oppikurssin informaationa.

  Jos meillä olisi olemassa ikuisuudessa vain ajattelematon tietoisuuden todellisuus, miten saisimme siitä, tästä tietoisuudesta jotain, vähäistäkään tietoa, ajatusta, ilmoitusta itsellemme? Joutuisimme todellakin arvuuttelemaan ja arvaamaan. Tekemään täysiä olettamuksia, eikä tällöin tällä sanomalla olisi mitään merkitystä. Ei merkitystä myöskään henkisyyteen, eikä henkiseen kasvuun.
  :coffee:
   
 13. vierailija Vierailija

  Materia ei itsessään ole paha, mutta liiallinen kiintyminen materiaan eli jos siitä tulee meidän epäjumalamme, silloin se on este henkiselle kasvulle ja kehittymiselle.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. vierailija Vierailija

  Olevaisen perusta onkin varsin himmeä ja loistoton, puhdas pelkkä tietoisuus. Siitä ei voi saada mitään tietoa, koska tietoa voi saada vain mielen sisällöistä ja tietoisuus ei ole mielen piirissä. Mietiskelijät (hyvin edistyneet) väittävät että sen voi kokea.
  Vähäisinkin ajatus, tieto, ilmoitus kuuluu jo mielen piiriin. Koko mielen skaala perustasta fyysiseen maailmaan asti on tietoisuudelle avoin ihmisenä ilmenevän mielen konstruktion kautta. Tiedon saanti olisi siksi mahdollista kaikesta muusta paitsi itse tietoisuudesta. Mietiskelijät (hyvin edistyneet) tässäkin asialla.
  Suoran havainnoinnin lisäksi tietoa voi saada myös keskustelemalla muiden olentojen kanssa. Tämä voi olla se helpompi tapa. Kolmas tapa on jonkun toimijan suorittama tiedon suora lataus ihmisen mieleen.

  Aika on mielen käsite, tapa järjestellä tapahtumia. Mieli itse on siis ajan ulkopuolella, tietoisuuden kera siellä "ikuisuudessa". Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita että kaikki mielen sisällöt olisivat "ikuisia".
   
 15. vierailija879 Vierailija

  Hyvin selitetty. Kiitos!
   
 16. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 766
  Saadut tykkäykset:
  1 883
  Meinaat jotta hurahdan kuoleman jälkeen? Vai mitä meinaat? :):LOL:
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti