Hae Anna.fi-sivustolta

Henkisyys?

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä *wink*, 20.01.2010.

 1. Valkoinen susi Ikuinen opiskelija

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  967
  Saadut tykkäykset:
  0

  Vastasin jo tuonne Vesimies-70 ketjuun, mutta voin vastata tännekin.

  Minulle henkisyys on jokapäiväinen, kokoaikainen elämä. Tuntea olevansa yksi osanen koko maailman kaikkeudesta, ottaa huomioon kaiken sen, mitä on tämän Äiti-maan päällä, vedessä, ilmassa, luonnossa. Olla läsnä siinä hetkessä mitä tekee. Ajatella kaikesta ja kaikista mahdollisimman positiivisesti. Yritän elää sopusoinnussa jokapäiväisessä elämässä kaikkien kanssa.

  Henkisyys eroaa hengellisyydestä siten, että henkinen elämä ei ole sidottu mihinkään uskomukseen. Se on sitä tavallista elämää, olemalla kiitollinen kaikesta siitä mitä Suuri henki on meille suonut. Auttamalla toisia pyyteettömästi, tuomatta itseään esille korostuneesti.

  Elää elämää tässä ja nyt.

  Tuo on minun käsitys henkisyydestä, enkä osaa sitä sen kummemmin selittää.
  Valkoinen susi
   
 2. ´Karuna Vierailija

  Ihminen on fyysinen, psyykkinen sekä hengellinen eli henkinen kokonaisuus, joita kaikkia kolmea osa-aluetta ohjaa erilaiset ajatusrakennelmat tai energioiden teot eli "lait", jos tutkimme niitä kutakin ihmiselämissämme erikseen.

  Kaikki tuntevat fysiikan lait ja sen, mitenkä keho on sen alaisena täällä maan päällä. Myöskin mielemme kuuluu tähän alitajuisena elävään kehomme energiaan ja niitä molempia ohjaa alitajuiset lait, joiksi kutsun tätä mystistä tietoisuuttamme. Sillä se ei elä täällä koskaan mitenkään piilossa kylläkään, mutta sitä ilmennetään niin monella eri tavalla. :)

  Henkinen ihminen ei koskaan kumminkaan elä muuten kuin sen tietoisuutensa tietoisena kanavana täällä maan päällä. Jotenka henkisyydellä tarkoitan itse ainakin aina sitä, mitenkä kehittynyttä on ihmismielemme. Onko se ainoastaan tämän päivätietoisuutensa ja alitajuntansa ohjaama vaiko onko se täydellisesti tietoinen siitä kosmisestakin puolestansa ja mitenkä sitä tietoisuutensa ohjausta toteuttaa tämän kaikkeuden hyväksi eikä sen yksilöllisen mielen.

  Henkinen ihminen ei tue yksilökohtaista luomista vaan tukee jokaiselle ymmärtämystä siitä, että kuuluu samaan tietoisuuteen. Jotenka sellaisia ihmisiä kuin "ei henkiset", ei ole olemassakaan, jos tutkimme tätäkin alitajunnastamme, koska olemme jokainen sen saman tietoisuutemme osanen.
   
 3. *wink* Vierailija

  ´Karuna-

  Erottelit aluksi psyyken ja hengen erillisiksi osiksi ihmistä, sitten kuitenkin sanoit, että henkisyys on Sinulle mielen (eli psyyken) kehitystä. Yhdistit henkisyyden myös alitajuntaan (edelleen mieleen).

  Mikä ne erottaa toisistaan? Vai tarkoititko henkisyydellä sitä, miten mieltään käyttää ja mihin pyrkii?
   
 4. ´Karuna Vierailija


  Ihminen on fyysinen, psyykkinen ja hengellinen kokonaisuus, joka nähdään täällä maan päällä enimmäkseen erillisenä eli kukin osa-alue erillisenä. Mutta tulevaisuus yhdentää ne kaikki samaksi paketiksi, jota kutsumme henkiseksi ihmiseksi sen tähden, että sitä ohjaa se korkein tietoisuus. Ei enää se erillinen vapaa tahto tai egon mieli.
   
 5. Valkoinen susi Ikuinen opiskelija

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  967
  Saadut tykkäykset:
  0

  Voisitko kertoa, että koska tuo yhdentäminen tapahtuu ja miten?
  Valkoinen susi
   
 6. Molly81 Vierailija

  WHAT?? Anteeksi, mutta mä olen lukenut elämässäni yhden ainoan henkisen kirjan, ja se on Paulo Coelhhon Alkemisti, joka ei liity mun omiin mielipiteisiini millään tavalla! Tuo teksti tuli puhtaasti suoraan omasta päästäni. Se oli minun henkilökohtainen näkemykseni, omilla aivoilla ajateltu!
   
 7. Molly81 Vierailija

  Korjaan äskeistä viestiäni: tuo yksi lukemani henkinen kirja ei siis liity kirjoittamaani tekstiin milläään tavalla. Upea kirja kylläkin!
   
 8. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tässä on vähän ristiriitaa. Jos ei elämäänsä uskomuksiin perusta, niin mikä tuo Suuri henki sitten on jollei uskomus?

  Muuten olin määritelmäsi kanssa melko pitkälti samaa mieltä.
   
 9. Molly81 Vierailija


  Korjaan: Paulo Coelho. Kiireessä sattunut kirjoitusvirhe. Vielä korostan, upea kirja! Täytyykin lukea kaikki hänen teoksensa! Muillekin suosittelen, jos täällä on joku ketä ei Coelhoa ole lukenut. :)

  Lainaus Alkemistista:
  "Jumala on kirjoittanut jokaiselle tien, jota kulkea. Sinun on vain luettava ennusmerkeistä, mitä Hän on kirjoittanut sinun varallesi" .

  Minun kohdallani tämä on toiminut. :)
   
 10. Valkoinen susi Ikuinen opiskelija

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  967
  Saadut tykkäykset:
  0  Suuri Henki on kaiken Luoja, mutta ei uskomus/uskonto. Tarkemmin en osaa sitä määritellä.
  Valkoinen susi
   
 11. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  19
  Henkisyys on ehdottomasti käsin kosketeltavaa, ellei se sitä ole niin se ei ole kuin henkisyyden pakenemista ja sen kieltämistä. :)
   
 12. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  19
  Aika monella se näkyy olevan yhtenäinen, mutta miks sinulla se tuntuu olevan erillinen kun muista puhut. Ego lie.:)
   
 13. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  19
  Lievimmillään kertomasi kaltaisista ihmisistä tulee itsekeskeisiä omassa porukoissaan, pahimmillaan uutisotsikoita ikävistä kärsimyksistä muille aiheutettuina. Henkisyys on juuri sitä mitä tämä aikaisempi kirjoitus ei enää ole. :9
   
 14. KARS JEDIMESTARI Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  0
  henkisyys on kokonaisuus se on asiuooden teidoatamista kykyjensä tiedostamista . elemttien teidostamista valonkansojen eli valonalikemneiden tiedostamista ,toimia yhdessä korkeimmanminän kanssa eli toimiä tätä kautta korkeimmanvoimanpalvelijana . Toimia henkisten arvojen mukaan Jedilakien mukaan t. KARS SKSYWALKER JEDIMESTARI

  VOIMA OLKOON KANSSANNE
   
 15. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  19
 16. ´Karuna Vierailija

  Niin, ego vielä jäikin tuosta kirjoituksestani erilliseksi, mutta sinä - Sem - toi esiin myöskin erillisenä sen. Koska ilmennät ilmeisesti sitä ja siksi muistat sen. :)
   
 17. Aika paljon näkyy pallolla olevan näitä pyhyystautisia, mutta onneksi on se perkele itse voimissaan, joka tiputtaa jalustalta. Kun aina vaan täytyy päästä hiukan nokittelemaan toista!

  Lohduttaa meitä epähenkisiä egoilijoita huomata, ettei ne valonvälittäjätkään nyt niin kauhean korkella sentään ole :)

  Ei pahalla, jatkakaa vaan. Hyvä kai se on, että toisianne hiotte vuosien mittaan.
   
 18. outi Vierailija

  Keskustelupalstoilla kytätään muiden virheitä samoin kun kerrostalossa muiden asukkaiden kulkemista. Ainä löytyy sanomista naapurin elämän menoon eikä nähdä oman elämisen riitaisia ääniä tai käytävässä liikkumisen kolinoita.

  Hirveetä kateutta kaunaa vihaa muita asukkaita kohtaan, joku pöljä jo ennätti kiitteleen alakerran hiilihankohemmoa.
   
 19. the devil Vierailija

  Ego kai on juuri se hiilihanko, mistä ei saa puhua. Eikö se ollut koko ketjun tarkoitus ja hyvin jo tullut ilmi?
   
 20. noin se käy Vierailija

  Toisten nokkittelu, itsessä ei mitään vikaa,vikaa,vikaa.
   
 21. Kaikki me olemme henkisiä jos pohjiaan myöten asiaa ajattelee henkisen opin kannalta. Jos meissä kerran henki kulkee ja elossa olemme. ...paitsi jos mitään henksitä ei ole ja elämän jälkeen kaikki tietoisuus loppuu. Mutta itselläni on syytä uskoa muuta joten kun hengestä puhutaan ja siitä kuka on henkinen, vastaan em. syystä että kaikki, kyse lienee vain siitä onko meitä pääasiallisena johdattamassa hyvä henki vai paha henki. Totuuteen vai harhaan johtava henki.

  Eli mitä meihin ihmisiin tulee niin itse käsitän asian niin, että sielu on puettu ihan tavallisiin maallisiin energioihin ja hän toimii harvoin puhtaasti korkeimman hengen ohjauksessa johtuen ihan siitä että nämä maalliset energiat sisältävät niin paljon itsekeskeisyyttä, itsetehostusta, vääriä tekoja ja vääriä ajatuksia, ylpeyttä, tietämättömyyttä yms. hyvien opittujen ja kokeneiden/tietävien ominaisuuksien lisäksi ja joukossa.
  Tosin tavan ihmisellä huonot ominaisuudet yleensä ovat hallinnassa koska hänessä on sen verran tervettä järkeä ja normaalia nöyryyttä että hän tunnistaa omat ominaisuutensa edes jotakuinkin ja samalla muidenkin ja pyrkii edes jonkinlaiseen yhteiseen hyvään itsensä ja
  vaikeidenkin ihmisten kohdalla, tajuten oman suhteellisuutensa ja toisen oikeuden omaan häiriintymättömään elämäänsä.

  Viimeisenä oppinani olen hämmästyyneenä, säälienkin, mielenkiinnolla ja kiitollisena saanut kohdata pallolla oikeaa vihtahousua silmästä silmään ja katsoa käärmeenmyrkkyä jota sairaasta sielustaan sylkee kieleltään kun itsesyttyvä raivo voittaa eikä muista esittää "valoa".
  En usko että tavan ihminen sille tasolle pystyy tai edes haluaa tai Sem tai Karunakaan sillä tasolla on :)

  Kun ihminen sanoo olevansa valaistunut tai kokoaikaisessa yhteydessä Korkeimpaan tai yhtä sen kanssa on kyseessä usein juuri "anti-kristus" tai "anti-buddha" tms harhaan johtaja, jo siksikin että hänellä on suuri tarve johtaa ja hallita muita ja samalla halu halventaa heitä jos he kokevat toisen uhkaavana. Hedelmistään puu tunnetaan..

  Kun tavan ihminen halventaa ei hän pukeudu Korkeimman hengen viittaan joten kyse on tavallisesta parjaamisesta, luonneviasta tai väsymisestä eli loppuun palamisesta,
  joten asia ei vaikuta kanssaihmisiin samalla tavalla eikä johda samalla tavalla ihmistä hengellisesti/henkisesti harhaan. Siksi se mitä lähimmäisistä sanotaan vihassa, kateudessa, ylimielisessä ja muussa pahassa/ sairaassa/eksyneessä hengessä on mielestäni pyhän hengen pilkkaa ja kuuluu maallisella tasolla samaan kategoriaan kuin mistä uskontojen tai narsistien uhrit ketjuillaan kertovat.

  Kuten buddha ja Jeesus sekä muutkin uskonnot sanovat niin harvat on ne jotka taivaaseen/nirvanaan pääsevät.Vaikka pääsy sinne voikin olla lyhyt ja hetken oivalluksella tapahtuva niin ennenkuin siihen oivallukseen on päässyt on tien täytynyt olla pitkä että on oppinut hallitsemaan maan kaikki energiat joita sielu on täältä päälleen kulloinkin pukenut ja saanut ne toimimaan yhteiseksi hyväksi Korkeinta ja muita kunnioittaen sekä itsensä/energiansa/motiivinsa oikein suhteellistaen ja tuntien ja myös sellaisena (ilman itsetehostusta ja valhetta) rakastaen, joka kaikki eri maailmanuskontojen ja uskomusten mukaan on aina edellytys Korkeimman yhteyteen pääsyyn.

  Niin että minusta me kaikki olemme henkisiä ihan jokainen. Ja jokainen omalla tärkeällä kohdallamme tällä tiellä, omaa tehtäväämme suorittamassa. Toiset ovat aitoja tielle johdattajia Korkeimman luo ja toiset johdattavat harhaan koska heillä on eri tehtävä ja eri oppijakso ja eri tarkoituskin kuin johdattaa Korkeimman luo ehkä, tai ainakin siinä ohessa vielä muita työstämättömiä asioita.

  Mutta että tiellä ollaan kaikki nähdäkseni.
   
 22. Valkoinen susi Ikuinen opiskelija

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  967
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lumisade kirjoitti oikein hyvin siitä, että mitä henkisyys on. Siksihän me täällä maapallolla ollaan, että voimme kokea kaiken sen, mitä ei sielu voi muualla kokea/oppia.

  Maan päällä ei ole ketään nyt, eikä tule olemaan yhtään sellaista, joka on pelkkää valoa, eikä myöskään tapahdu mitään ihme ylös nousua vuonna 2012, emmekä ala kommunikoimaan toistemme kanssa telepaattisesti. Eikä kukaan voi muutta meitä henkisesti ulkoa päin. Itse meidän on jokaisen kuljettava se oma polkumme ja koettava kaikki vastoin käymiset, kuin myös se hyvä, mikä on meidän sielumme tarkoitus oppia täällä ollessamme.

  Itse ajattelin pitkään, että ei ole olemassa mitään "pimeää puolta", mutta nyt ymmärrän, että mitä se pimeä puoli tarkoittaa. Sieltä pimeän puolelta tulijat osaavat olla hyvinkin miellyttäviä niin kauan, kun sopeudumme heidän tarkoituksiinsa. Sitten, kun emme enää tottelekaan heitä, vaan opimme elämään niin kuin on alunperin tarkoituskin, heistä tulee hyvin esiin se "pimeä puoli". Yrittävät saada pelottelulla aikaan sen, että palaisimme takaisin ruotuun ja kun se ei enää onnistu, niin aletaan puhumaan siitä, kuinka ego hallitsee tuotakin.

  Jos ajattelee sitä, että Suuri Henki voi tarkoittaa myös vaikkapa aurinkoa, niin on joillekin helpompi ymmärtää tuo. Ilman aurinkoahan meillä ei olisi elämää.
  Valkoinen susi
   
 23. jep Vierailija


  Kyllä, kukin tavallaan, omaksi kokemallaan ja tuntemallaan tavalla.
   
 24. Healer Luajan lapsi

  liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  0
  lumisade:"Niin että minusta me kaikki olemme henkisiä ihan jokainen. Ja jokainen omalla tärkeällä kohdallamme tällä tiellä, omaa tehtäväämme suorittamassa. Toiset ovat aitoja tielle johdattajia Korkeimman luo ja toiset johdattavat harhaan koska heillä on eri tehtävä ja eri oppijakso ja eri tarkoituskin kuin johdattaa Korkeimman luo ehkä, tai ainakin siinä ohessa vielä muita työstämättömiä asioita.

  Mutta että tiellä ollaan kaikki nähdäkseni. "


  Kumpaan suuntaan sinä johdatat lumisade?

  Voiko harhaan johdattaminen olla oikeasti sielun oppitunti täällä maanpäällä? tarkoitan toisten ihmisien,itseäänhän voi harhauttaa moninkin eri tavoin tarkoituksella.
   
 25. Johdattamisesta tulee mieleen esim. äiti joka opettaa lastaan rehellisyyden tielle tai opettaja joka jakaa neuvoja elämää varten.
  On myös johdattajia jotka jossain vaiheessa huomaavat olleensa siinä määrin väärässä että heitä kavahduttaa jossain tajuamisensa hetkellä, kuten oikein onkin, se miten väärin ja ymmärtämättömästi ovat muita neuvoneet ja ohjanneet. Ajatellaan vaikka insesti-isää tms.

  Siinä mielessä ymmärrän raamatun sanat "kiusauksen täytyy toki tulla mutta voi niitä jotka siihen kiusaukseen johdattavat" , koska nousu toki voi olla raskas. Siksi on hyvä että on niitä vanhempia ja opettajia jotka jakavat elämänviisauksiaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti