Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Hermesetas ja aspartaami

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä makeutusaineista, 20.05.2011.

  1. makeutusaineista Vierailija

    Outoa jos kevytkeittiö -palstalla ei ole aiemmin käsitelty aihetta;

    Elina Hytönen on tutkinut mm. aspartaamia

    Aspartaami | Elina Hytönen
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Hermesetas Fructofibres®-makeutusjauhe:
    • sisältää bifidogeenistä inuliinia ja oligofruktoosia (Fructofibres®),
      joka edistää ruoansulatusta ja suoliston terveyttä.
    • makeuttaa hyvin
    • maku muistuttaa sokerin makua
    • enemmän annoksia (lusikallisia) purkista
      = ennemän vastinetta rahalle
    • vähemmän energiaa, vähemmän kaloreita
    • vähäinen energi sisältö
      (jopa 27% vähemmän kaloreita)
    • parempi vaihtoehto diabeetikoille.
      Inuliini ja oligofruktoosi sopivat diabeetikoiden ruokavalioon ja vähentävät nopeasti metabolisoituvan vapaan dekstroosin määrää.
    • sopii entistä paremmin lämmitettäväksi,
      mikä tekee valmisteesta ihanteellista kuumentamiseen ja leipomiseen.
     
  3. niin Vierailija


    Paketin kyljessäkö lukee ?
     
  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Netistä tuon kopsasin hermesetaksen sivuilta.
     
  5. niin Vierailija


    Paketin kyljessäkö lukee ?
     
  6. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Mene kauppaan ja lue mitä purkin kyljessä lukee.

    Fructofibres-tietoa
     
  7. skeptikko Vierailija


    Tuskinpa Hermesetas omilla sivuillaan julistaisi itselleen negatiivisia tutkimuksia.
     
  8. ap Vierailija

    oi anteeksi, ei ollut tarkoitus olla ivallinen, tuli tosiaan vahingossa kahteen kertaan.

    Kannattaisi varmaan googlettaa aspartaamia ja tutkia laajemminkin kuin valmistajan sivulta.

    Niistä on olemassa useitakin tutkimuksia, Elina Hytönen on kirjoittanut paljon ravinnon terveysvaikutuksista ja seurannut tehtyjä tutkimuksia.
     
  9. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Minulle sokeri ei ole vaihtoehto hermesetakselle tai pirkka makeutusjauheelle, joten jatkan niiden käyttämistä, kun ilmankaan ei voi olla.
     
  10. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.01.2008
    Viestejä:
    1 437
    Saadut tykkäykset:
    1

    En kirjoita tätä ilkeilläkseni, enkä muutenkaan ollakseni "näsä".
    Tämä on myös hiukan asian vierestä, mutta olkoon ;)

    Minun äidilläni on 2-tyypin diabetes, tablettihoidolla.
    Hän ei käytä koskaan mitään keinotekoisia makeutusaineita, sokeri on käytössä makeutta kaipaavissa ruuissa ja leivonnaisissa.
    Diabetes on enemmänkin rasva-aineenvaihdunnan sairaus, ja rasvojen oikealla valinnalla äitini on saanut diabeteksensä niin hyvin kuriin, että tämän kuun alussa häneltä pystyttiin jättämään tablettihoito kokonaan pois.
    Äitini on jonkinverran ylipainoinen, eikä lonkkakulumiensa vuoksi edes voi kunnolla lenkkeillä. Liikkuu kuitenkin vointinsa mukaan.
    Joten ruokavaliolla hän on pystynyt todella hyvin itseään hoitamaan.

    Itse käytin vielä muutama vuosi takaperin surutta Hermesetasta, mutta nykyisin en uskaltaisi moista myrkkyä käyttää, siitä on tullut paljon uutta, tutkittua tietoa, joten ei kiitos meidän keittiöön.


    Mutta kukin itselleen katsomallaan parhaalla tavalla toki ;)
     
  11. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kaikilla ei ole yhtä hyvä tuuri kuin sinun äidilläsi. Minulle sokerin syöminen ei normaalissa määrin sovi. Juuri tässä kuussa olin labrassa ja lääkäri oli tyytyväinen tuloksiin. Olen kertonut lääkärille miten toimin sokerin kanssa eli käytän todella vähän joskus, mutta pääasiassa hermesetasta mm. leivonnassa.
     
  12. Anuliina78 Vierailija


    Miten et voi olla ilman? Ei kai makeita leivonnaisia kukaan varsinaisesti elääkseen tarvitse.

    Oletko ajatellut, että oman makeanhimosi tyydyttämiseksi vaarannat lapsesi terveyden? Hänhän kai voisi syödä tavallista sokeria, vaikka eipä niitä herkkuja kannata lapsillekaan opettaa syömään kuin juhlahetkinä.
     
  13. no joo Vierailija


    Kaipa Jx:llä on aivot tallella ja uskon hänen tekevän pojalle erikseen herkut. Ei kai kukaan lapsille ehdoin tahdoin lisäaineita tarjoile, vaikka itse olisikin sokerittomalla linjalla.
     
  14. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Eipä se sokeri lapsellekaan erityisen hyvä juttu ole sillä lähes 100 % lapsi saa tamän kakkosen myös, kun molemmilla vanhemmilla se on. Onneksi liikkuu riittävästi eikä ole ylipainoa. Jo hänen iässään kannattaa varoa liiallista sokerin syöntiä.
     
  15. huh mikä asenne Vierailija


    Kukaan ei sataprosenttisella varmuudella saa, vaikka olisi vahvat riskitekijät. Tärkeä on myös, että lapsi saa runsaasti kasviksia - eli vähintään se puoli kiloa päivässä. Eikä ihan varmasti ole terveellistä, että hän saa runsaasti keinotekoista makeutusainetta eli suomeksi sanottuna myrkkyä elimistöönsä. Kukaan lastaan rakastava äiti ei altistaisi häntä sellaiselle. Täytyy olla todella välinpitämätön lapsen terveydestä jos niin tekee.
     
  16. no joo Vierailija

    Ei tietenkään, mutta tuskin kovin moni lapsi jatkuvasti herkkuja saa. Teinit tietysti ovat jo vanhempien kontrollin ulkopuolella, mutta jos on kunnon ruokatottumukset opetettu lapsena, niin ongelmia tuskin tulee. Makuaistihan muokkautuu alle 5-vuotiaana. Keinomakea ei ole vastaus lapsen makeanhimoon! Ethän anna sitä lapselle.
     
  17. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Missä kirjoitin, että lapsi söisi päivittäin tai ylipäätään keinotekoisia makeutusaineita?
     
  18. Metsään meni! Vierailija

    Älä missään nimessä sytä lapsellesi keinotekoisia makeutusaineita! Niistä on pelkkää haittaa kasvavalle ja kehittyvälle lapselle. (Eikä niistä mitään hyötyä aikuisellekaan ole, mutta aikuinen tekee itse omat päätöksensä, sekä hyvät että huonot).

    Olet täysin oikeassa siinä, että lapsenkin kannattaa varoa liiallista sokerin syöntiä, mutta se tarkoittaa sitä, että ei sydä liialliseti makeita ja epäterveellisiä tuotteita, eikä suinkaan sitä, että syödään makeita tuotteita, joissa makeus on aikaansaatu keinotekoisilla makeutusaineilla!


    Mitä sinun diabeteksesi hoitoon tulee, ihan hyvä, jos sokerit pysyvät kurissa syömällä lisäaineita (joita siis makeutusaineet ovat), mutta oletko kokeillut uusien suosituksien mukaista dieettiä (josta ylempänä olevna kirjoitti hyviä kokemujksia) vai pidätkö vain jääräpäisesti kiinni siitä, mitä olet päättänyt etkäö ole valmis kokeilemaan uusia, terveellisempiä tapoja?

    100 % varmuudella ei kukaan saa 2-tyypin diabetesta. Minun sekä isoäidilläni että isoisälläni oli 2-tyypin diabetes, omilla vanhemmillani ei kummallakaan eikä ole minullakaan, vaikka olen jo viisikymppinen. Ne elintavat.
     
  19. Uuno Niskalaukaus Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.01.2011
    Viestejä:
    620
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se edelleenkin on ihan vain sitä, että naamariin työnnetään enemmän sokereita mitä kroppa pystyy käsittelemään. Vähentämällä sokerit (eli kaikki hiilihydraatit) sille tasolle mitä elimistö pystyy käsittelemään häviää myös kaikki oireet. Toki jo tapahtunutta vahinkoa ei välttämättä pysty enää korjaamaan.

    No, eiköhän Suomenkin disbetesliitto ennemmin tai myöhemmin joudu myöntäämään että VHH on erittäin hyvä ruokavalio diabeteksen hoitoon ja ehkäisyyn.
     
  20. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Jos tarkoitat, että olenko valmis lisämään rasvan käyttöä ja syömään voita niin en ole.
     
  21. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.01.2008
    Viestejä:
    1 437
    Saadut tykkäykset:
    1
    Huomaa kyllä ettet tiedä asiasta josta kovasti tietävää esität.

    2-tyypin diabetes on lähtökohtaisesti rasva-aineenvaihdunta häiriö, JONKA SEURAUKSENA veren ja tiettyjen solujen sokeripitoisuus nousee liian korkeaksi.
    Tauti on liporosentrinen, ei glukosentrinen, kuten sinäkin tunnut kuvittelevan.

    Minulla on hyvänä esimerkkinä oma äitini, joka ei niitä sokereita naamariinsa ole koskaan työntänyt, edes sitä määrää jonka kroppa hyvin pystyisi käsittelemään.
    Mutta sen minkä hän makeita, esim. leivonnaisia harvakseltaan syö, hän käyttää oikeaa sokeria, ei makeutusaineita.

    Kiinnitettyään huomion käyttämiensä rasvojen laatuun, siis luovuttuaan eläinperäisten rasvojen, kuten voin, käytöstä,hän pystyi jättämään diabeteslääkityksen kokonaan pois.
    Muu ruokavalio on koko ajan pysynyt samana.
     
  22. toinen skeptikko Vierailija


    Juuri niin, ei takuulla mtiänä negatiivista... ja hölmöt uskoo sen olevan ihanteellinen tuote.
     
  23. ihmettelijä.. Vierailija

    kummallsista että joku luulee pysyvänsä terveenä ahtamalla itseensä lisäaineita koko ajan ....
    infoa asioista saa nykyään mutta onko myös makeanhimo sellainen himo ettei sitä voi mitenkään pitää kurissa. Miksi hermesetasta ylipäätään pitää käyttää ja mihin? Ei kait pullaa ja leivonnaisia koko aikaa puputeta??
     
  24. passionate Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.10.2010
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotkut varmaankin lisäävät sitä päivittäin kahviinsa tai teehensä.
     
  25. Metsään meni! Vierailija


    En tarkoita, vaan sitä, että jättäisit nuo keinotekoiset makeutusaineet ja transrasvat (kevytmargariinit) pois ja käyttäisit hyviä rasvoja, kuten oliivi- ja rypsiöljyä, avocadoöljyä. Ja vähentäisit huonojen hiilihydraattien käyttöä (leivonnaiset, riisikakut, valkoinen pasta ja riisi). Mutta et ilmeisesti halua edes kokeilla, joten se siitä. Kunhan et lapsellesi syöttäisi noita lisäaineita etkä kyllästäisi transrasvoilla.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti