Hae Anna.fi-sivustolta

Hiilihappoiset kivennäisvedet kraanaveden sijaan - Vaarallista

Viestiketju osiossa 'Kilot kuriin' , käynnistäjänä happoko, 30.05.2008.

 1. happoko Vierailija

  Lidlin Saskia Classic Quelle Löningen hiilihapotettua kivennäisvettä tulee juotua kraanaveden sijaan, onko hiilihapotettu kaloriton kivennäisvesi jotenkin vaarallista ja pitäisikö siirtyä pahempaan kraanaveteen?


  Pullon etiketistä:

  Kationeja:
  Magnesium Mg^2+.......3,3 mg/l
  Natrium Na^+............14,8 mg/l
  Kalsium Ca^2+...........31,4 mg/l

  Anioneja:
  Nitraatti NO_3..........<0,5 mg/l
  Kloridi Cl^-..............34,3 mg/l
  Sulfaatti SO^2- _4.......50,9 mg/l

  Hiilihapotettu luontainen lähdevesi
  "Vähänatriuminen luontainen lähdevesi, josta rauta on poistettu. Säilyy avattuna 2-3 päivää.


  Eli onko Lidlin mineraalivedessä liikaa suolaa, nitraattia tai muita epäterveellisiä mineraaleja?

  Aiheuttaako hiilihappo syöpää tai muuta haittaa?

  Onko hiilihappo haitallista hampaille tai luustolle?


  On sen verran hyvää että paljon mielummin tuota juo kraanaveden, mehujen ja limpsojen sijaan, tietenkin rasvatonta maitoa- ja piimää tulee juotua lisäksi vajaa litra päivässä. Pullo tai pari päivässä menee.
   
 2. sori Vierailija

 3. N:) Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.09.2007
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Höpö höpö, Lidl´n pullovesi on aivan kelvollista juotavaa. Itse olen käyttänyt sitä iät&ajat. Melkein kokonainen 1.5l pullo menee päivässää. Eikä myöskään lihota:)
   
 4. Oliko se niin Vierailija

  Eikös hiilihappo aiheuta syöpää, varsinkin suu-, nielu- ja vatsasyöpää?
   
 5. tieäremiäs Vierailija

  Hiilihappo on veden ja hiilidioksidin muodostama yhdiste. Se on heikko happo, jonka kemiallinen kaava on H2CO3. Hiilihappo ei ole sama asia kuin hiilidioksidi.

  Kuplittamalla hiilidioksidia veteen tai virvoitusjuomaan syntyy tasapainotila, jossa veteen on liuennut hiilidioksidia ja hiilihappoa. Heikkona happona se protolysoituu osittain vetykarbonaatiksi ja vetyioneiksi ja edelleen osittain karbonaatiksi. Hiilihappo on melko pysymätön yhdiste ja hajoaa veden katalysoimalla dekarboksylaatiolla hiilidioksidiksi ja vedeksi. Lämpö nopeuttaa hajoamista. On teoreettisesti laskettu, että periaatteessa hiilihappo olisi vakaa yhdiste, mutta jo yksikin vesimolekyyli riittää käynnistämään hajoamisen. Hajoaminen ei ole kuitenkaan kovin nopea, joten hiilihappo hajoaa kylmässä juomassa verraten hitaasti hiilidioksidiksi.

  Vaikka hiilihappo on heikko happo, itse hiilihappo on happamampi kuin esimerkiksi muurahaishappo tai etikkahappo. Koska yhdiste kuitenkin esiintyy vain tasapainokonsentraatiossa hiilidioksidin vesiliuoksessa, sitä ei saa niin väkeväksi kuin muita karboksyylihappoja, joten käytännössä hiilihappoliuokset eivät ole kovin happamia. Hiilihapolla on kahdenlaisia suoloja, vetykarbonaatteja ja karbonaatteja. Vetykarbonaatit ovat lievästi happamia, karbonaatit emäksisiä.

  Ilmakehän lisääntyneistä hiilidioksidipitoisuuksista seuraa, että meriveteen imeytyy yhä enemmän hiilidioksidia. Hiilidioksidin ja veden reagoidessa syntyvä hiilihappo muodostaa edelleen bikarbonaatti- (HCO3-) ja karbonaatti-ioneja (CO32-) vapauttaen happamoittavia vetyioneja, mistä aiheutuu merien happamoitumista.
   
 6. elmex Vierailija

  Oliko kuitenkin niin, että hiilihappo on pahasta hampaille?
   
 7. Liikkuva laihduttaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, kävin Hammaslääkäriliiton sivuilla. Siellä on kerrottu eri happojen vaikutuksista hampaisiin ja todetaan yhdessä lauseessa suoraan, että hiilihappo ei liuota hammasta.

  Hedelmähapot ym. liuottavat. Oma hammaslääkärinikin sanoi kysyessäni, että vettä hiilihapolla tai ilman voi juoda vapaasti. Vain jos veteen lisätään muita happamia aineita (kuten hedelmämehuissa ja cola- ja muissa virvoitusjuomissa, oli light tai ei), ne aiheuttavat happohyökkäyksen. Vesi ja kivennäisvesi eivät sitä tee. Voit siis käyttää huoletta. Olen huomannut, että rankan liikunnan yhteydessä (kuten intervalli-spinning) on helpompi juoda vettä jossa on hiilihappoa. Tavallinen vesi tahtoo tulla samantien takaisin. En tiedä kylläkään mistä tuo johtuu.
   
 8. hygäri Vierailija

  Satuinpa syksyllä tekemään koulussa esitelmän kivennäisvesistä, joten uskallan sanoa jotain asiasta tietäväni. Hiilihappo ei tosiaan liuota hampaita, joten hiilihapollisia vesiä voi ihan hyvin juoda jos kraanavesi ei maistu. Sen sijaan näissä mehu-kivennäisvesiyhdistelmissä (esim. Novelle Fruity) on happamuudensäätöaineina yleensä omena- ja/tai sitruunahappoa (katsokaapa ainesosaluetteloita), jotka liuottavat voimakkaasti kiillettä. Testailin eri juomien pH-arvoja ja näillä sitruuna/omenahappoa sisältävillä pH oli kolmen kieppeillä, eli happamia ovat.
   
 9. suu- ja nielutauti Vierailija

  Olen jostain muistaakseni lukenut että hiilihappo aiheuttaisi suu- ja nielu- sekä vatsasyöpää, jotkin tututkin näin muistavat lukeneensa. Voi tietenkin olla joku kaupunkilegendajuttu, toivottavasti sillä pidän itse hiilihapotetuista kivennäisvesistä ja tuota mainittua Lidlin Saskiaa juon pari pulloa päivässä kun se on niin hyvää ja edullista.
   
 10. wikipedia Vierailija

  tämä hiilihapotettu pullovesi on haitalliseksi miesten kiveksille, tämä tutkimus osoitettiin todeksi 21.8.2007. tämä fakta johtuu pullon aines osista koska pullosta irtoaa tiettyjä kemikaali happoja jotka aiheuttavat kivesten surkastumisen.
   
 11. keskieurooppa Vierailija

  meillä täällä keskieuroopassa lähes kaikki ihmiset juovat vähintään pullon hiilihapotettua pullovettä päivässä...
   
 12. blaa Vierailija

 13. härregyyd Vierailija

  onpa taas omituista, ei varmaan pidä paikkansa!
   
 14. vedet Vierailija

  Saskina vesi ei aiheuttane tissien surkastumista? KUn vaan miehiä tuntuu kiusaavan tuo vesipullo? Taitaa feministi tätillä olla huono päivä?
   
 15. CODEXXx Vierailija


  TÄMÄ ON FAKTAA ja myös muutkin mitä nykyään tuotetaan DEPOPULATION IS ON!

  Katsokaa tarkasti vaikka moneen otteeseen tämä ja miettikää itse! Ei itsekään meinannu uskoa vuosiin kunnes aloin kokea ja näkeä asioita enemmän ja enemmän...

  YouTube - Codex Alimentarius
   
 16. rasvakarppi Vierailija

  Kannattaa ostaa jokin hiilihapotuslaite kotiin, jos haluaa pelata varman päälle, ja säästää vähän luontoa ja kukkaroakin. 4 hengen perhekäytössä (2 litraa vettä päivässä) yksi hiilidioksidipullo kestää noin kuukauden ja sen täyttö maksaa 10€. Kaupan päälle palautuspullorumba loppuu kuin seinään.

  Kun vesi juodaan pullosta samantien, muovista ei ehdi irrota siihen ylimääräisiä haitta-aineita. Lisäksi sitä voi säilyttää jääkaapissa lasipullossa. Keski-Euroopassahan parhaat kivennäisvedet myydään edelleen lasipulloissa. Myös Suomessa saa kivennäisvesiä 1/3 litran lasipulloissa.
   
 17. 25 Vierailija


  haista
   
 18. Spaku Vierailija

  Hahahahahahahaha hah hah hah.......aika paljon saat kivennäisvesiä juoda kuollaksesi vuodessa, mutta anna mennä. Jo 11 l hanavettä päivässä voi riittää jos on hinku
   
 19. Franssales Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.02.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lasipulloihin kuplavettä tekevä hiilihapotuslaite on paras. Kuulostaa pikkujutulta, mutta lasipullosta vesi myös tuntuu maistuvan raikkaammalta. Lasipulloja ei myöskään tarvitse uusia säännöllisin väliajoin.

  Hapotuslaite maksaa päälle satasen ja pullot 15 e/kpl, en muista tuleeko niitä kuinka monta mukana. Mutta kerran se vain kirpaisee, laitteisto ei juuri käytössä kulu.
   
 20. Pyhä Yrjö Vierailija

  Normaalissa juomavedessäkin on vaikka mitä - katsokaapa kaupunkinne tai kuntanne vesilaitoksenne sivuilta tai teettäkää oman kaivon vesitutkimus.

  Miksi sitten pitää vielä tunkea hiilihappoa veteen? En oikein ymmärrä. Siitä tulee vain kaasua vatsaan ja röyhtäisyjä. Ennen kaikkea on ekologisesti rumaa tehdä turhaa luonnon kuormittamista.

  Hyvä vesi ei maistu miltään. Suomessa suurimmalla osalla on mahdollisuus juoda oikeaa pohjavettä. Helsinkiläisten pitää valitettavasti tyytyä pintavedestä (yöks!) teollisesti valmistettuun juomaveteen. Vantaallakin on hirveän makuinen vesijohtovesi. Ilmeisesti näistä syistä kaupunkilaiset litkivät pullotettuja liemiä...
   
 21. Kuplivaa juotavaa Vierailija

  Edellä mainitut hapotus koneet alkoi kiinnostamaan entistä enemmän.
  Nimittäin Kaikki kotimaiset kivennäisvedet on mielestäni hapotettu aivan liikaa.

  Siksi porukka mieluummin ostaa ulkoa tuotua kivennäisvettä koska hiilihapon määrä on paljon alhaisempi ja näin ollen mielekkäämpää juotavaa.

  Pitää kokeilla tuota, kotikonsteilla tehtyä kivennäisvettä.
  Saa ainakin itse säätää hapon määrän...
   
 22. Se on niin Vierailija

  Saskia on hirveintä kivennäisvettä jota olen maistanut. Muissa ei olekaan nitraattia, eikä juuri sulfaattejakaan, niistä ei ainakaan hyötyä ole. Vaihda tasokkaampaan, joissa myös mg ja Ka arvot ovat korkeampi, mikä on hyvästä.
   
 23. lööppi Vierailija

   
 24. Muovien ftalaattien on havaittu aiheuttavan kansainvälisissä tutkimuksissa kaloille kaksineuvoisuutta ja rotille sukupuolielimien kehityshäiriöitä.
   
 25. kerta riitti Vierailija

  Ostan kaupasta janojuomaksi lähdevettä, mutta kerran vahingossa kivennäisvettä. Oli niin pahaa, että juomatta jäi. En juo minkäänlaisia hiilihapotettuja ym vesiä, pahanmakuisia. Hanavesikin parempaa. Ei tommosilla lähe edes jano, paskaa, kuin jois rantakiviä liotettuna, yök.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti