Hae Anna.fi-sivustolta

Hiiva pakkasesta

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä isomumma, 08.09.2008.

 1. isomumma Vierailija

  Kurkistin pakkaseen ja sieltä löytyi pakastettua tuorehiivaa. Ei aavistustakaan kuinka kauan ovat olleet pakkasessa, mutta ajattelin kuitenkin käyttää ja kokeilla. Meneeköhän nostatusvoima pois liikaa pakkasessa olleelle hiivalle. Ja laittaisinko kuivahiivaa osan, varmuuden vuoksi. Mitä mieltä olette?
   
 2. - - - - - Vierailija

  Tuorehiivaa aina omasta pakastimesta

  Tuorehiiva säilyy pakastimessa muovipussiin pakattuna ainakin vuoden.
  Pakastettu tuorehiiva otetaan huoneenlämpötilaan noin 10-15 minuuttia ennen leipomista. Vielä kylmä tuorehiiva liotetaan kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Taikina valmistetaan normaaliin tapaan.
  ------------------------------
  Aika ympäripyöreästi vastaa valmistajakin. Olen leiponut vanhalla pakastehiivalla joka oli osin kuivahtanutkin säilytyksen aikana ja kyllä se toimi.

   
 3. isomumma Vierailija

  Tein sitten sämpylöitä, annoin hiivan olla huoneenlämmössä noi 20 min. Tein taikinan, nousi hyvin, nousi vielä lisää uunissa. Oikein hyviä tuli. Laitoin loput hiivat heti pakkaseen, toivon nyt, että muistaisin niiden olevan pakkasessa ja käytttäväni niitä pikapuoliin. Hiivat ovat olleet nyt muistini mukaan reilusti yli vuoden, ja käyttökelpoista oli.
   
 4. Heitän hiivat tuosta vaan.. Kuten nytkin, hiivat pakkasesta (pvm 6/16) ja leipäkoneessa turpoaa lähes yhtä nopeasti kuin isännän etumus.
   
 5. Kotikemisti Vierailija

  Kuten kuivahiiva huoneenlämmössä, pakastettu hiiva säilyy ikuisesti tai ainakin pidempään mitä nykypakastin pysyy kunnossa. Kyseessä onkin todellinen "äidiltä tyttärelle"-tuote, taikinalle luvataan nousutakuu vaikka Ukkomies olisi heittänyt hiivat jo 70-luvulla.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti