Hae Anna.fi-sivustolta

Hiivaton leipä

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Liisa, 01.11.2005.

 1. Liisa Vierailija

  Tiedättekö hiivattomia leipiä missä ei myöskään ole vehnäjauhoja käytetty ? Esim. näkkäri tai kauraleipä ?
  Kärsin pahasta suolistohiivasta ja joudun karsimaan kaiken mikä sisältää sokeria, hiivaa, jauhoja ym. ym. Eipä siinä paljon jää syömistä mutta pakko saada elimistö rauhoittumaan.
  Muita kohtalotovereita ?
   
 2. limpukka Vierailija

  Erityisruokavaliot sivuilla on näihin juttuihi perehtyneitä. Ehkäpä saat sieltä nopeammi ja monipuolisempia vastauksia....
   
 3. Maikku Vierailija

  kaupoista löytyy kyllä ruisleipää jossa on käytetty vain ruisjauhoja, eikä hiivaa lainkaan.. samoin näkkäreissä. Sinne vain leipäosastolle selailemaan tuotetietoja..löytyy kyllä useampikin vaihtoehto, varsinkin isommissa marketeissa..
  Tiedän koska itse käytän ko. tuotteita :)
   
 4. Ruokavaliolla apu Vierailija

  Minullakin oli hiiva vaivaa, lähinnä jatkuva hiivatulehdus. Gynekologeilla hyppäämisiin kyllästyneenä tilasin ajan erikoislääkärille (korva/kurkku), joka on erikoistunut myös ruokavaliohoitoihin. Ensin hiivakuuriin sain lääkityksen sitten pois kaikki sokeria, hiivaa, vehnäjauhot, hetken päästä myös peruna ja joitain muuta. Aika pieneksi meni ruokavalio. Noudatin ruokavaliota puoli vuotta ja vaivani katosi. Sen jälkeen palasin pikkuhiljaa normaaliin ruokavalioon. Siitä on aikaa noin 10 vuotta. Huomioida pitää, että ruokavalion teho näkyi ainakin minulla vasta kun olin noudattanut tiukkaa ruokavaliota noin 2 kuukautta.
   
 5. limppu Vierailija

  ainakin Uotilan maalaisruislimppu on hiivaton sekä lisä- ja säilöntäaineeton, vehnätön, laktoositon ym.
   
 6. vehnätön Vierailija

  Uotilan limppua minäkin syön. Sitten on näkkäreitä kuten Ryvita original ja muitakin ruisnäkkileivän nimellä. samoin hapankorppuja.
   
 7. m Vierailija

  Miksi suolistohiivasta kärsivän pitää välttää leivontahiivaa?
   
 8. Sinttu Vierailija

  Kohtalotovereita ollaan. Minäkin etsin samanlaisia vastauksia.
  Paula Heinosen teoksista löytyy aika paljon neuvoja,mutta kaupoista tosiaan on aika vaikea löytää hiivatonta ja yhtäaikaa vehnätöntä leivonnaista.lukuunottamatta juuri mainittuja ruisleipiä.
  Vaaleaa hiivatonta+vehnätöntä leipää ei löytyne mistään?Olen tosin etsinnöissäni ihan alkuvaiheessa. Onko kokemuksia tai tietoutta?
   
 9. rasvakarppi Vierailija

  Jos hiiva on todella pahasti suolistossa asti, suosittelen jättämään viljapohjaisen leivän vähäksi aikaa ihan kokonaan pois. Myös sen kuitupitoisen. Kuidun läsnäolo ei poista leivästä sitä tärkkelystä. Ei se hiivasieni sitä hiivaa käytä ravintonaan, vaan sitä leivän sisältämää tärkkelystä, se kun on kasvin varastointisokeri.

  Mä olen karsinut sokerin, hiivan ja viljojen lisäksi perunankin eli karppaan jo kymmenettä vuotta, mutta silti mulle on jäänyt vaikka mitä syömistä. :)

  Jos leipää kaipaat niin mantelileipä Mantelileip :: karppaus.info :: reseptit on aika hyvä vehnäsämpylän korvike.

  Salosen Leipomo Turusta on kuulemma lanseerannut tänä keväänä uuden vähähiilihydraattisen leivän markkinoille, ja pyrkii saamaan sen levitykseen vähän laajemmaltikin Suomessa.

  Toivottavasti saat hiivan aisoihin. :)
   
 10. leivätön Vierailija

  Viljat voi korvata kasviksilla.
   
 11. leivätön Vierailija

  ja hedelmillä ja marjoilla sekä maitotuotteilla.

  Vehnäleseet on hyviä myös
   
 12. Pappa-Smurffi Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.03.2011
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0

  =>Naisten vaivat, vauvan-odotus, lapsi ja parantavat maitohappobakteerit<=

  * Maitohappobakteerit ovat bakteereja, joilla palautetaan limakalvojen luontainen bakteerikanta.
  * Mhb on ainoa lääkinnällinen lääke kosteusvaurio-hometta vastaan.
  * Huomioi, että nämä bakteeriohjeet soveltuvat limakalvoille vaikka kvht-altistuksesta ei olisikaan kyse.

  Naisen hiivatulehdus: Voit nopeuttaa hiiva-tulehduksesta paranemista luontaistuote-kaupasta ja apteekista saatavalla maitohappobakteeri emätinkapselilla, joka sisältää vähintään(!) Lactobacillus Asidophilus bakteerin => mieluummin(!!!) kaikki kolme(3) tärkeintä mh-bakteeria:
  1.(1.)*** Lactobacillus asidophilus. = Tärkein probiootti bakteeri.
  Ominaisuus:
  Elää normaalisti ohutsuolen limakalvoilla * >>>>Kykenee estämään haitallisten bakteereiden ja hiivojen lisääntymistä(!) * Vähentää kolesterolin imeytymistä * Helpottaa maitosokerin imeytymistä * Korjaa suoliston limakalvojen mikrobiflooraa antibiootti-hoidon jälkeen(!).
  2.(2.)*** Lactobacillus bulgaricus. = >>>>Luonnon oma turvallinen antibiootti. Tämä on Bulgarialaisten pitkän iän bakteeri, josta nimikin.
  Ominaisuus:
  Säätelee immuuni-järjestelmän toimintaa * Vaikuttaa rasva-aineen vaihduntaan * Alentaa veren kolesteroli tasoja * Tuottaa luonnollisia atibioottisesti vaikuttavia aineita(!) * Estää haitallisten mikrobien lisääntymistä suolen limakalvoilla.
  3.(7.)*** Bifidobacterium. = Ohutsuolen limakalvojen alaosan tärkein bakteeri.
  Ominaisuus:
  Tehostaa ruuansulatus-järjestelmän toimintaa * Säätelee immuunijärjestelmää ja rasva-aineen vaihduntaa * Vähentää kolesterolin imeytymistä * Estää haitallisten bakteereiden kiinnittymistä ja kasvua limakalvoilla(!) * Estää haitallisten amiinien imeytymistä.
  ...

  Lapsen suunnittelu, odottava äiti, vauva ja lapsi: Luontoäiti on järjestänyt siten että sekä äiti, että sikiö/vauva oleteusarvoisesti altistuvat samoille allergeeneille odotus- ja imetys-aikana, jolloin äidin on pystyttävä tuottamaan vasta-aineet sekä itseään, että lastaan varten. Lapsi saa oman immuunipuolustuksesi tuottamat vasta-aineet äidinmaidossa!
  Voit varmistaa tulevan lapsesi terveyden jo lapsen suunnittelu vaiheessa syömällä kolmea tärkeintä probiootti-bakteeria koko ajan vähintään(!) imetyksen loppuun asti-jonka pitäisi kestää vähintään 12-kuukauden ajan. Ja tällä varmistat myöskin itsesi pysymisen infektiovapaana. Emättimestä löytyy noin 20g probiootti-bakteereita.
  Voit varmistaa lapsesi mahdollisimman terveen elämän antamalla lapsellesi probiootti-bakteereita (mhb) vauvasta asti, sen takia että lapsen immuunipuolustus kehittyy yhteen ikävuoteen mennessä, jonka jälkeen lapsi itse vasta kykenee tuottamaan tarvittavat vasta-aineet.
  Huomioi nämä:
  - Elollisten-yksimahaisten immuunipuolustuksen perusta on allamainitut kolme probiootti bakteeria-oli sitten kyse aikuisesta tai lapsesta-miehestä tat naisesta-kissasta tai koirasta, jolloin palautusprosessi tarvitsee prikulleen(!) nämä kolme tärkeintä bakteeria:
  1. Lactobacillus asidophilus(L-a),
  2. Lactobacillus bulgaricus(L-b) ="antibiootti"-bakteeri ja
  3. Bifidobacterium.
  - Lapsesi ja kotieläimesi eivät pysty kertomaan seuraavasta ongelmasta joten lue: "Koiran yksitoista pyyntöä ihmiselle"!
  ...

  Laktoosi-intoleranssi johtuu meijereiden ahneudesta, jonka takia maidon probiootti bakteerit on tuhottu ja tilalle on kehitetty laktoosittomat tuotteet joilla meijerit mm Valio rahastaa röyhkeästi asiasta tietämättömiä! Lue lisää:
  Lue linkin kohta: "Probiootti bakteerit ja laktoosi-intoleranssi" ja ylläty!
  ...

  Klikkaa linkkiä nähdäksesi käyttökelpoiset maitohappobakteeri kapseli/jauhe-tuotteet.
  Maitohappobakteeri-tuotteet(Suomi), on oikeat bakteerit.
  _______________________________________________

  ***Sivuilla oleva toistettava teksti*** Näe koko "metsä", eikä pelkästään yhtä "puuta"! Rasvasota, lihominen ja terveys koostuu peräti neljästä osa-alueesta, eikä lopullista parannusta terveydessä saavuteta ennenkuin otat kaikki neljä osa-aluetta huomioon:
  1.Tyydyttyneen rasvan saannin lisääminen (20%) ja maitorasvan probiootti bakteerien huomioiminen (n.30%):
  - Koska piilorasvoista emme saa riittävästi tyydyttynyttä rasvaa solujen "rakennusaineeksi", niin pyri siihen että saat tyydyttyneen rasvan lehmän maidosta, voista ja juustoista siksi että lehmän maidon rasva sisältää pastöroinnin jälkeen kaksi tärkeintä probiootti bakteeria; Lactobacillus asidophilus ja Bifidobacterium, jotka saat "kaupan-tekijäisiksi" tyydyttyneen rasvan lisäksi!
  - Saat 4-5.stä lasillisesta (n.4r-%) raakamaitoa (=pastöroimaton ja homogenoimaton!) riittävästi tyydyttynyttä rasvaa + kaksi tärkeintä probiootti bakteeria; L-a ja Bif,
  *Huomioi nämä:
  - Po bakteerit kuolevat silloin kun kuumennat maidon yli +50 C-astetta. Ainoastaan elävistä probiootti bakteereista on hyötyä!
  - Em muodostaa puolet (50%) kokonaisuudesta!
  - Tyydyttynyttä rasvaa tarvitaan sekä 1.solujen rakennusaineeksi, että 2.Probioottien suojaksi!
  2.Antibiootin ja Kv-homeantibioottin vaikutuksen huomioiminen (n.20%):
  - Antibiootti-lääke tappaa po probiootti bakteerit, joten vältä antibioottia! Akuuttien tulehdusten parantaminen voidaan tehdä kolmella tärkeimmällä Probiootti bakteerilla "tehosessiona" (ks mm "Rankat bakteerikokeet"!)
  - Mm Penisilliini-lääke tehdään home antibiootista, jolloin KosteusVaurioHome-antibiootti aiheuttaa samat ongelmat kuin lääke-antibiootti! Ks "KVHT-altistuneen hoito".
  3.Prebiootin saaminen limakalvoille (n.10%):
  - Prebiootti on sulamaton kuitu, joka on probiootti bakteerien elatus alusta limakalvoilla.
  - Saat prebioottia syömällä mm raakabanaania, raakasipulia ja kokojyvä vehnää.
  4.Hiilihydraattien saannin vähentäminen (n.20%):
  - Olemme saaneet sokereita n. kuusi kertaa enemmän, kuin elimistömme sitä tarvitsee, joten vähennä reilusti sokerin saantia - mutta älä lopeta sokerin saantia kokonaan!
  Huomioi tämä:
  - Elimistön käyttämättä jääneistä sokereista maksa "tahkoaa" rasvaa, joka näkyy ylimääräisenä rasvana vyötäröllä. Ja mikäli käytät antibioottia ja/tai kvht-altistut, etkä ole syönyt po probioottia niin ylimääräinen sokeri näkyy hyllyvänä "ohuena" rasvahötynä!
  Probiootti=hyödyllinen-tarpeellinen bakteeri (mhb). Mitenkä saan immuunipuolustuksen perustan muodostavat tärkeimmät probiootti bakteerit?:
  1.(1.)Lactobacillus asidophilus - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.
  2.(2.)Lactobacillus bulgaricus - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.
  3.(7.)Bifidobacterium - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.

  - Joita on yhteensä saatava limakalvoille jatkuvasti päivittäin vähintään 3(suositus on 6)-miljardia bakteeria/vrk+muut Probiootit - joten tee näiden bakteereiden saannista elämäntapa. Se miksi limakalvojen parantaminen on tosi hidasta puuhaa, selviää kun suhteutat nämä kaksi asiaa:
  1. Mikroskooppisen pienillä bakteereilla parannetaan;
  2. Elimistön valtavaa-lievästi tulehtunutta (CRP=<12) limakalvo aluetta. Tulehduksen hoitoon juuri tarvitaan 2.(2.)Lactobacillus bulgaricus bakteeria, jolloin olet pitkällä-turvallisella "antibioottikuurilla"!
  Kahden tärkeimmän probiootti bakteerin:
  1.(1.) Lactobacillus asidophilus ja
  3.(7.) Bifidobacterium
  luonnollisin saantilähde on lehmän raakamaito (=käsittelemätön maito), jossa probiootti bakteerit ovat vapaana maidossa, sekä maidon rasvaan sitoutuneena.

  Jatkuu......
  http://personal.inet.fi/koti/haistahome
  ...

  UseinKysytty:
  http://personal.inet.fi/koti/haistahome

   
 13. syökää kasviksia Vierailija

  FST5 To 19.05.2011 klo: 21.00

  Spotlight : Vanhentuneita ravintoneuvoja

  Viimeisimmät tutkimustulokset osoittavat että hiilihydraatit ovat rasvaa haitallisempia. Silti muun muassa diabeetikoita kehotetaan syömään runsaasti hiilihydraatteja sisältävää ruokaa.
   
 14. kyselijä Vierailija


  Kuka teille on kertonut, että on hiivasyndrooma?? Itsellä samanlaisia vaivoja kuin hiivasyndroomassa, mutta lääkärit ei tunnista koko tautia. en saa mistään apua ja vaivat jatkuneet jo neljä vuotta. Kenelle minun pitäisi mennä ja kuka osaa auttaa??
  kiitos jo etukäteen!
   
 15. rasvakarppi Vierailija

  Minua ei aikoinaan kukaan auttanut. Alun perin lähdin karppaamaan painonpudotussyistä ja poistin vain hiivan (Candida albicans) 'ruuan', eli sokerin ja tärkkelyksen ruokavaliosta. Yllätyksekseni pääsin eroon myös jatkuvista hiivatulehduksista. Hiivasyndroomasta en ollut itsekään kuullut, mutta ei minulla sen listan oireitakaan ollut.

  Karppaus oikeasti auttaa. :) Oma apu paras apu. Jos oireet on todella pahoja, voi esim. jokin sienilääke suun kautta otettuna ja karppaukseen yhdistettynä auttaa, esim. Flukonatsol. Lisää tietoa karppauksesta karppaus.info :sta
   
 16. biste Vierailija


  Mutta jotkut eivät vain halua syödä lihaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti